Skocz do zawartości
IGNORED

Koniec STEREO - czas zamknąć tę zakładkę...

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

A jak myślisz?

Zresztą wystarczy przejść do tamtego tematu...

i co, myślisz że używając preampu Onkyo i PSP autor uprawniony jest do wydawania takiego osądu? ;-) Normalnie nagrodę jakąś powinien dostać w kategorii faux pas roku!

Gość

(Konto usunięte)

i co, myślisz że używając preampu Onkyo i PSP autor uprawniony jest do wydawania takiego osądu? ;-) Normalnie nagrodę jakąś powinien dostać w kategorii faux pas roku!

Poniekąd wyraziłem swoje myśli w tamtym temacie :)

• Użytkownicy+

Sądzę, że NIEZBĘDNE jest wydzielenie zakładki "Dla początkujących" (nazwa może być inna). Być może, warto by wtedy ponownie połączyć Stereo i Hi-end.

Gość

(Konto usunięte)

Sądzę, że NIEZBĘDNE jest wydzielenie zakładki "Dla początkujących" (nazwa może być inna). Być może, warto by wtedy ponownie połączyć Stereo i Hi-end.

...plus "Phone Hi-Fi"

• Redaktorzy

Phone Fidelity... Swoją drogą mile wspominam czasy, kiedy prestiżowym gadżetem były kalkulatory. Tak samo się nimi podniecano, kupowano w komisach (ach, ten TI-31!), i miały tę główną zaletę, ze nie dało się na nich słuchać muzyki.

Phone Fidelity... Swoją drogą mile wspominam czasy, kiedy prestiżowym gadżetem były kalkulatory. Tak samo się nimi podniecano, kupowano w komisach (ach, ten TI-31!), i miały tę główną zaletę, ze nie dało się na nich słuchać muzyki.

Zwracam koledze uwagę , że zdjęć tez skubane nie robiły.

Zakładka dla początkujących być może ma sens, ale łączenie hi-end ze stereo raczej nie.

Palton.

Niezbędna to by była zakładka dla melomana bez zaśmiecania wątków przez " niesłyszących " a zwłaszcza przez tych co nie miałem , ale wiem !

Moze skończyłby się jeden wielki obecny śmietnik gdzie ktoś zadaje konkretne pytania dotyczące jakiegoś elementu a zaraz toczą się boje ...

Ja to powtarzam od lat...

Recepta na uzdrowienie STEREO jest prosta: powstaje zakładka INKUBATOR lub DLA POCZĄTKUJĄCYCH. Jak zwał, tak zwał...

Rzecz w tym, żeby nowi użytkownicy nie mogli zakładać tematów nigdzie indziej. I tak np. przez rok od rejestracji.

Mogą pisać posty ABSOLUTNIE WSZĘDZIE, ale ZAŁOŻENIE TEMATU tylko w INKUBATORZE.

Co Wy na to?

Tu chodzi nie tylko o podniesienie poziomu merytorycznego STEREO ale także o odfiltrowanie handlarzy wszelkiej maści, nie używających oznaczenia "branża".

Ostatni żenujący przykład z "Klubem audio-gd" to tylko wierzchołek góry lodowej.

"Bits are bits, right? Wrong! 

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

A czy to nie jest cenzura?Przecież intencją internetu jest wolność wypowiedzi.Nawet za cenę kompromitacji.Każdy ma prawo do kompromitacji.Nie oceniam strony merytorycznej( bo się nie znam),chodzi mi o zasadę.Jedyne zastrzeżenie jakie mam to takie aby tego rodzaju wątki trafiały na właściwe miejsce czyli do działu stereo.

>>palton

No niby można by było tak uczynić, ale sam dobrze wiesz ile trzeba przy tym się narobić. Tam jest na prawdę spory śmietnik..... Ale rozwiązanie nie jest wcale złe!

TA-E80ES | TA-N55ES MKIII | SS-G3 | CDP-X77ES | TC-K730ES | TC-K990ES | TC-765 | DTC-60ES | PCM-501ES | ST-S770ES | DENON DP-47F + AT AT33EV MC | JVC BR-7000ERA | PIONEER CT-9R

A czy to nie jest cenzura?Przecież intencją internetu jest wolność wypowiedzi.Nawet za cenę kompromitacji.Każdy ma prawo do kompromitacji.Nie oceniam strony merytorycznej( bo się nie znam),chodzi mi o zasadę.Jedyne zastrzeżenie jakie mam to takie aby tego rodzaju wątki trafiały na właściwe miejsce czyli do działu stereo.

To nie cenzura - to zasady przynależności do pewnej wspólnoty, klubu, czy kliki (niepotrzebne skreślić). W imię wolności nie można doprowadzić do degrengolady.

Na Elektrodzie istnieje zapis regulaminu, że posty nie mogą zaniżać poziomu merytorycznego forum - i jest jak na standardy AS bardzo, ale to bardzo rygorystycznie przez moderację przestrzegany i egzekwowany. Aby założyć temat nie wystarczy napisać tytułu - trzeba zadać konkretne pytania, wykazać się jakąś wiedzą samodzielnie zdobytą - w przeciwnym razie baj baj w kosmos.

Powrót po dłuższej przerwie...

• Użytkownicy+

Recepta na uzdrowienie STEREO jest prosta: powstaje zakładka INKUBATOR lub DLA POCZĄTKUJĄCYCH. Jak zwał, tak zwał...

Rzecz w tym, żeby nowi użytkownicy nie mogli zakładać tematów nigdzie indziej. I tak np. przez rok od rejestracji.

Mogą pisać posty ABSOLUTNIE WSZĘDZIE, ale ZAŁOŻENIE TEMATU tylko w INKUBATORZE.

Co Wy na to?

Tu chodzi nie tylko o podniesienie poziomu merytorycznego STEREO ale także o odfiltrowanie handlarzy wszelkiej maści, nie używających oznaczenia "branża".

Ostatni żenujący przykład z "Klubem audio-gd" to tylko wierzchołek góry lodowej.

Jestem zdecydowanie ZA. Pomimo różnych animozji starych forumowiczów względem siebie, mam wrażenie, że to jest sprawa, którą poprą niemal wszyscy. Zastanawiam się tylko, czy ruszać temat teraz, czy po AS.

Gość

(Konto usunięte)

Jestem zdecydowanie ZA. Pomimo różnych animozji starych forumowiczów względem siebie, mam wrażenie, że to jest sprawa, którą poprą niemal wszyscy. Zastanawiam się tylko, czy ruszać temat teraz, czy po AS.

Ruszyć teraz! Ruszyć teraz! Ruszyć teraz! :)

Niech się już rusza niczym ciasto drożdżowe ;)

Jak najbardziej - można (i należy!!!) ruszać bezzwłocznie.

Jak powiadam - to jedyna szansa uratowania zakładki STEREO.

I niech mi nikt nie opowiada o żadnej tam cenzurze - karencja dotyczy tylko i wyłącznie zakładania nowych tematów poza Inkubatorem (czy jak go tam zwał). Ale w każdym dziale nowy użytkownik będzie mógł odpowiadać do wątków.

Każdy nowy sprzedawca np. sprzętu Audio-gd ;) będzie mógł wychwalać zalety tegoż w Inkubatorze albo jako tekst sponsorowany a nie zakładać lewego "klubu". Myślałem, że szlag mnie trafi, gdy to zobaczyłem... :(

Poziom merytoryczny zakładki STEREO woła w tej chwili o pomstę do nieba.

Dyskutje się tam o... amplitunerach 5.1 czy 7.1, jako o źródle sygnału stereo(!!!). Przecież od amplitunerów jest zakładka KINO DOMOWE.

Miszcz jeden z drugim zakłada 17394375 wątek "jaki wzmacniacz do 100 zł kupić" albo po raz 3748590 prosi o poradę w sprawie skompletowania systemu za 250 złotych, no max. 300...

A przecież wystarczy spojrzeć do góry na PRZYKLEJONE wątki gdzie odpowiedzi na te ważkie pytanie już dawno temu UDZIELONO. I to wielokrotnie.

Ale po kiego grzyba zadawać sobie trud CZYTANIA tych wątków, skoro tak łatwo zakłada się własny?

I tą właśnie łatwość zaśmiecania zakładki STEREO i (każdej innej) należy zdecydowanie utrudnić.

"Bits are bits, right? Wrong! 

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

Acha.

Wiedz, że wielu świeżych na Forum Kolegów to bardzo doświadczeni audiofile i melomani.

Nawet słyszą kolumny w przeciw fazie…

Przepraszam, to ostatnie mogło być odebrane złośliwie…

Oczywiście, że ma to swoje złe strony - też uważam, że momentami przeginają, bo jako nielektryk/nieelektronik trudno tam np. uzyskać poradę jak naprawić CD (bo zaniżasz poziom).

Ale po kiego grzyba zadawać sobie trud CZYTANIA tych wątków, skoro tak łatwo zakłada się własny?

I tą właśnie łatwość zaśmiecania zakładki STEREO i (każdej innej) należy zdecydowanie utrudnić.

A spróbuj nieśmiało zwrócić uwagę...

Wiedz, że wielu świeżych na Forum Kolegów to bardzo doświadczeni audiofile i melomani.

Nawet słyszą kolumny w przeciw fazie…

Przepraszam, to ostatnie mogło być odebrane złośliwie…

Grzegorz, prosiaku! ;)

Powrót po dłuższej przerwie...

Zasada jest prosta, komercyjność po prostu przeczy sublimacji kultury i wiedzy. Albo jedno albo drugie. Na takiej zasadzie zawsze w budynku wielopiętrowym o dużej ilości mieszkań na klatce klatki zawsze wymagają częstszego odnawiania niż w budynku trzypiętrowym.

W przypadku forum komercyjnego, zarabiającego na ilości odwiedzin (masówka) nie ma szans na porządek i kulturę biblioteki naukowej.

Metodą, jaką próbuje się to okiełaznać jest odgórna moderacja i zmuszanie ludzi, by byli "porządni". Dla powszechnej masy może jest to jakimś rozwiązaniem, jak sygnalizacja świetlna na skrzyżowaniach.

Osoby z dużą wiedzą i rozwiniętym własnym poczuciem kultury będą unikać forów, które są prowadzone "pod rękę" przez wszechwładną moderację, bo to środowisko nie dla nich. Tym bardziej, że poziom ogólny zaczyna wtedy drastycznie spadać i jest coraz mniej ciekawych zdarzeń i wypowiedzi.

Dlatego tutaj akurat najlepsza jest Bocznica, reszta (głownie Stereo) jest już przede wszystkim bełkotem.

Nareszcie cuś mondrego.........przeczytałem.Dawno powinno to być zrobione.

Zasada jest prosta, komercyjność po prostu przeczy sublimacji kultury i wiedzy. Albo jedno albo drugie. Na takiej zasadzie zawsze w budynku wielopiętrowym o dużej ilości mieszkań na klatce klatki zawsze wymagają częstszego odnawiania niż w budynku trzypiętrowym.

W przypadku forum komercyjnego, zarabiającego na ilości odwiedzin (masówka) nie ma szans na porządek i kulturę biblioteki naukowej.

Metodą, jaką próbuje się to okiełaznać jest odgórna moderacja i zmuszanie ludzi, by byli "porządni". Dla powszechnej masy może jest to jakimś rozwiązaniem, jak sygnalizacja świetlna na skrzyżowaniach.

Osoby z dużą wiedzą i rozwiniętym własnym poczuciem kultury będą unikać forów, które są prowadzone "pod rękę" przez wszechwładną moderację, bo to środowisko nie dla nich. Tym bardziej, że poziom ogólny zaczyna wtedy drastycznie spadać i jest coraz mniej ciekawych zdarzeń i wypowiedzi.

Dlatego tutaj akurat najlepsza jest Bocznica, reszta (głownie Stereo) jest już przede wszystkim bełkotem.

Nie jest tak, że wielkie fora maja problemy z porządkiem z powodu swojej wielkości

Jako przykład podam 2 fora z innej kategorii- żeby nie zostać posądzony o jakieś reklamy itp

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) -przykład opanowanego przez trolle i bezsilną moderacje DUŻE forum o tematyce IT

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) -przykład nie opanowanego przez trolle i sprawnie działającą moderacje DUŻE forum o tematyce IT

Jak się chce to się da. Na początku trolle będą płakać krzyczeć że komuna bla bla bla offtopic na Bocznice a tematy będą merytoryczne. Po czasie gdy nie pomoże pasek mocy nabiera koloru, mute na 2 tyg.

Są narzędzia ale komuś albo się nie chce albo nie potrafi z nich korzystać we właściwy sposób bez prywatnych wycieczek.

Amen mówił obywatel Jarząbek

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

There is no dark side in the moon, really. As a matter of fact it's all dark

Problem Forum AS jest inny.

Tu przedmiotem wymiany informacji są często rzeczy i zjawiska z pogranicza. Do tego dodajmy potrzebę leczenia kompleksów i już mamy bajzel...

Jest tylko jedna:

W IT wszystko da się wykazać. Są obiektywne benchmarki.

Poprawka: Są benchmarki. Bo zaraz odpiszesz, że są tworzone pod konkretne kości, topologie...

W IT tez sa bajkopisarze i bajkofirmy :) ale latwiej takie bajki wychwycic...

„Tak samo jak ludzie, Funky, bez żadnej różnicy” | VITUPERATIO STULTORUM LAUS EST

W IT są krucjaty typu jaki jest sens które wkładania chłodzenia wodnego do standardowego pc. Ciche promowania nowości które ma oczywiście jedyny sklep... masa naganiaczy itp a mimo możliwy jest porządek. Benczmarki o kant można rozbić chyba, że ktoś lubi w nie grać :) a znam takich :P

There is no dark side in the moon, really. As a matter of fact it's all dark

Jak delikwenci mają małe siusiaki i kłócą się, który ma szybszego komputra, zawsze można zapuścić kilka różnych obliczeń i przekonać się. Są tam miary liczalne. O to mi chodziło.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.