Skocz do zawartości
IGNORED

Nie zabijam. Nie kradnę. Nie wierzę.

bady

Rekomendowane odpowiedzi

deklarując się jako niewierzący nie zglaszam pretensji do jakichś rozstrzygnięć w kwestii wiary - po prostu stwierdzam fakt i proszę o uszanowanie mojego wyboru i nie wpierdzielanie się z cudzymi pomysłami w moje życie.

i amen, tak trzymaj

na koniec cię pocieszę, to że ty wybierasz to tylko ci się wydaje, to wybiera Bóg, gdybyś został obdarowany nie dywagowałbyś o jakimś tam wyborze, a tak masz luzik

czniać to . . . jak mawia prawdziwy noblista - jadem na ryby

oklepana bajeczka klechy , dosłownie czarny pijar

na koniec cię pocieszę, to że ty wybierasz to tylko ci się wydaje, to wybiera Bóg, gdybyś został obdarowany nie dywagowałbyś o jakimś tam wyborze, a tak masz luzik

a ja zmartwię , luzik oznaką problemów . Pierwsze objawy koniecznych napraw , leczenia.

Bo chrześcijaństwo pojawiło się nie wiadomo skąd?Przedtem nie było nic?Nie było Judaizmu,Zaratustrianizmu,Gilgamesza,Buddyzmu,Hinduizmu,Taoizmu i Konfucjanizmu?

Nie wiem czy ateiści zauważyli ale "swoje" trzy hasła wzięli sobie z etyki chrześcijańskiej.

Szkoda, że nie więcej.

Naprawdę uważasz,że te hasła "wynależli" chrześcijanie?

Gość skynyrd

(Konto usunięte)

Czarna zaraza. Dobre. Ale ja wolę czerwoną. Bardziej postępowa jest i radykalna. Tysiące razy bardziej wydajna. Poza tym w każdej sytuacji potrafi się znaleźć i nie przeszkadza jej brak amunicji, wystarczają liście palmowe. Świeższa jest przy tym, bardziej przyczajona i szukająca nowej okazji, by odreagować niedawną klęskę. "A sztandar onej jest czerwony, bo na nim wrogów partii krew."

Wielki wampir leży na Placu Czerwonym i czeka na nowe ofiary. "Zabijam, rabuję, nie wierzę" - to jego i jego wyznawców prawdziwe hasło.

http://pl.wikipedia.org/wiki/Pola_%C5%9Bmierci

Gdzie leży? - Toż tu mamy wysyp czerwonej progenitury.

Tyle, że sa głupsi od tatulów.

Czyli niezwykle agresywna akcja podnosząca ciśnienie Prawdziwym Katolikom. Czują się zagrożeni.

Sprawa ciężka. Nie bądźmy tacy agresywni i niewierzący. Taki plakat to dyskryminacja tych, co robią inaczej, niż na plakacie.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Parafrazując treść plakatu w końcu ktoś się odważył głośno powiedzieć , że nie trzeba być katolikiem aby nie zabijać i nie kraść . Dlaczego katolikiem ? ponieważ 97 procent Polaków jest metrykalnymi katolikami . Cieszę się , że w końcu ktoś wyszydza bigoterię i ciasnotę moralną "wierzących"

Ukryta Zawartość

Piotr

offtop:

ryka ma u mnie bana za twarz. Proszę nawet nie pytać.

Więc nie pytam i opuszczam wątek. Nie popieram zamykania ludziom gęby dla zasady i dlatego, że akurat mogę. Tchórzostwo.

• Redaktorzy

I kiedy jestem zaproszony na ślub to umiem w przeciwieństwie do większości gości odpowiadać księdzu w odpowiednich momentach: "Amen", "I z duchem twoim" i inne takie.

Btw. śmieszne, ale ostatnio ludzie naprawdę nie wiedzą, jak zachować się w kościele na takiej uroczystości.

Bo teraz w tych momentach się klaszcze.

To tylko kolejna wladza.... moze kiedys rzeczywiscie powstala przez.wierzacych dla.wierzacych ale.teraz to juz tylko biznes.... a szkoda, chociaz pojedyncze wyjatki na pewno sie znajduja jak wszedzie

chwilowy brak działalności w audio.

• Redaktorzy

to wybiera Bóg, gdybyś został obdarowany nie dywagowałbyś o jakimś tam wyborze

Zawsze myślałem, że Bóg obdarowuje między innymi wyborem.

Nie wiem czy ateiści zauważyli ale "swoje" trzy hasła wzięli sobie z etyki chrześcijańskiej.

Napisałeś coś tak bardzo głupiego, że aż się zdziwiłem.

Po pierwsze w hasłach ma być widoczny pastisz dekalogu.

Po drugie KAŻDEGO piszącego, że normy etyczne pochodzą od kościoła katolickiego (czy innej religii) będę nazywał głupkiem. Nawet nie zamierzam tłumaczyć, czemu.

Po drugie KAŻDEGO piszącego, że normy etyczne pochodzą od kościoła katolickiego (czy innej religii) będę nazywał głupkiem. Nawet nie zamierzam tłumaczyć, czemu.

Popieram

Gość romekxxx

(Konto usunięte)

Przeca normy etyczne byly zanim chrzescijanie istnieli. A ze potem zaczeli.sprzedawac franczyze na produkt zbawienie to nie znaczy ze moga sobie przywlaszczyc etyke.za chwile powiedza ze bzykanie oni tez wymyslili

Chrześcijaństwo jest kalką innych wierzeń i przypowieści przeniesioną na grunt judaizmu.Nie dziwne, też chcieli mieć swego boga zamiast wierzyć w cudzych, a że pomysłów trochę brakowało to poszli na łatwiznę.

Więc nie pytam i opuszczam wątek. Nie popieram zamykania ludziom gęby dla zasady i dlatego, że akurat mogę. Tchórzostwo.

Mnie nie obchodzi, co on napisał. Mam taką fanaberię, że jest na tym forum jeden user, który w moich tematach nie będzie pisał, bo go nie trawię. Już go nie raz naobrażałem, co skwapliwie zauważył w swoim skomlącym wątku, który szybko zniknął.

Oficjalne stanowisko KK w sprawie zbawienia ateistów i innowierców pewnie nie jest panom znane?Katolicy zakładają,że Bóg może zbawić tego kogo zechce,również tego niewierzącego w Niego.Tak,że Katolicy w ogóle nie powinni na to reagować,a ateiści nie robić takich prowokacji...Natomiast Świadkowie zakładają niepodważalnie,że nikt poza nimi Nieba nie obaczy.

Bardzo właśnie jest potrzebna taka kampania, ponieważ u nas w Polsce osoby niewierzące są prześladowane od 60 lat jakby nie patrzeć ;)

na czym polega te przesladowanie ? bo przez całe życie nie zauważyłem...

I jest jeszcze jeden argument za kupowaniem audio-systemów: w przypadku ewentualnego rozwodu rzadko się go traci na rzecz partnera: jacht przepadnie, dom przepadnie, dzieło sztuki przepadnie, prawa rodzicielskie przepadną - ale sprzęt na pewno będzie ci towarzyszył na nowej drodze życia. Nawet lichwiarz powinien to docenić.

Parafrazując treść plakatu w końcu ktoś się odważył głośno powiedzieć , że nie trzeba być katolikiem aby nie zabijać i nie kraść . Dlaczego katolikiem ? ponieważ 97 procent Polaków jest metrykalnymi katolikami . Cieszę się , że w końcu ktoś wyszydza bigoterię i ciasnotę moralną "wierzących"

chodziło nie tylko o katolików, ale i prawosławnych. Nawet o jehowców. Pomysłodawcą akcji jest fundacja: "Wolni od wiary".

choćby stąd

Ukryta Zawartość

TRU STORY.

Swoją drogą co tam u was retardy?

badumts

końcówka:

"Nie możemy się zgodzić z tym, że ktoś jest ateistą!"

Terlig mnie kofffa. Będzie mnie ewangelizował.

Ukryta Zawartość

post-19592-0-46955700-1349941640_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.