Skocz do zawartości
IGNORED

nieudana proba zamachu

mateuszek

Rekomendowane odpowiedzi

AAA i zaraz nam wyjasnisz ze ta data (2000r) na oficjalnych materialach z konferencji to tez specjalnie zrobiona.

Powoli zaczynam się tu czuć jak na forum dla idiotów.

Łyknijcie chłopcy zimnej wody ("specjaliści" którzy to zauważyli) i pomyślcie skąd wzięła się taka data.

Ta cała historia to wg mnie schrzaniona próba poprawy notowań rządu, prokuratury i służb specjalnych przez tę nieudolną prowokację. Skąd niby ten człowiek miałby wziąć 4 tony materiałów wybuchowych - sama ta ilość pokazuje, że rzecz jest nierealna.

NB - gdyby to była prawda to zdymisjonowania powinni być przynajmniej minister spraw wewnętrznych i szefowie służb specjalnych; jaka służba specjalna i policja pozwoliłyby zgromadzić 4 tony trotylu, prochu etc.

Następny "fachowiec".

Zdecydujcie się chłopcy - zgromadził czy nie zgromadził. Z tego, co słyszałem to miał około tony ale chyba jeszcze nikt tego nie ważył i jest to tylko ocena szacunkowa.

Jestem Europejczykiem.

Wszystko zrozumiałem, szczególnie dużo z mowy ciała, wzroku, barwy głosu, intonacji, stanu ducha i innych micro sygnałów wysyłanych przez rozmówcę, zawsze.

Słowa nie są do niczego potrzebne, pokaż mi człowieka, przedstaw temat, a powiem Ci jak się do niego odniesie.

Sugerujesz, że więcej niż 50% społeczeństwa to psychopaci, którzy chcieliby wymordować sejm, rząd i prezydenta, a przy okazji setki postronnych osób , odpalając czterotonową bombę?

Te 50 % twoim zdaniem to te polaky czy prawdziwe polaky , a może inne polaky ?

---------------------

Niestety takie sytuacje będą się powtarzały i o dziwo wezyr dostanie sam w d..ę , bo kto sieje wiatr ten zbiera burzę.

Skoro PiS zezwala na zachowania podobne jaki ich podczaszy na Śląsku który namawiał do burd ulicznych np to w czym rzecz ?

---------------------

Gabinet cieni , teorie spiskowe jednej słusznej wersji , brak realnego i czytelnego programu , efekty dotychczasowych dokonań , bleeee :(

Niestety P.O. nie ma konkretnego adwersarza opozycyjnego , który mógłby merytorycznie walić rząd.

P.O. to nie moja bajka , ale wolę z mądrym zgubić niż z głupim znaleźć.

Wczoraj się upewniłem co to za człowiek ten Macierewicz , wariat.

o tutaj narodowe z pustym łbem się zwołało . Nie za dużo na wasze poznawcze możliwości , chłopcy z motyką na księżyc tylko prezes ,wy ulice przed nim zamiatać i okruchy zbierać

"Osoby szkolone przez "zamachowca" to agenci ABW. O operacji specjalnej ws. terrorysty z Krakowa donosi TVP.info. Portal pyta czy agenci ABW „dali się zwerbować”?

Chyba mamy łamigłówkę rozwiązaną: ABW rok temu namierzyło frustrata na forach internetowych, przez parę miesięcy prowadziło i montowało grupę "zamachowców". Po to, by teraz urządzić szołmeńską konferencję prasową.

• Redaktorzy

To ich obowiązek. Gdyby nie namierzyli i gość odpalił chociaż główkę kapusty przed sejmem, dopieroż by zwolennicy silnej ręki i Jarosław-Polskęzbaw psy wieszali na ABW i rządzie osobiście.

0 ,747 po jaką cholerę jeszcze piszesz. TO JUŻ KONIEC..... nawet gdyby publikacja o trotylu i wczorajsze aresztowanie zamachowca było spiskiem jak sobie zaczynacie sprzeczności tłumaczyć ,nie ma znaczenia .

Prezes was wykończył , już tylko kwestia czasu kiedy zostanie przez protegowanych z KK i kasą zmieciony . Nie po raz pierwsze biznes im psuje .

747 prezesowi białą chusteczką pomachaj

Niestety roli kukiełki nie odegrał , jedyny moment gdy sympatyczny się wydał.

Prokuratorzy wykryli cząstki wysokoenergetyczne, sugerujące wybuch, wiec i zamach, wskutek czego PiS stracił 20 % poparcia społecznego.

Bardzo interesujący tok myślenia drogi wladziu

Nie piszę nic, czytaj wyraźnie.

Prokuratorzy wykryli cząstki wysokoenergetyczne, sugerujące wybuch, wiec i zamach, wskutek czego PiS stracił 20 % poparcia społecznego.

Ułom, ułom , ułom.

Waraicie , naucz się słuchać tego co inni piszą , mówią.

Prokurator wojskowy wyraźnie mówił podczas konferencji że cząstki wysokoenergetyczne są wielorakiego pochodzenia.

Torebka foliowa też ma takie cząstki.

Próbki tego typu gdzie występują w.w. poddawane są dalszej analizie a tamte jeszcze następnej.

Każdą konwersację z tobą należy kończyć jakimś pozytywem , np:

Jesteś ch...em ale masz ładne buty : )

Przyrządy jakie mieli prokuratorzy wykrywają materiały wybuchowe, są stosowane na lotniskach m in w Izraelu, dają odczyt niemal natychmiastowy, lub bardzo szybki, posiadają wyświetlacze, gdzie pojawia się nazwa materiału, który został wykryty.

Nie określają tylko ilości materiału wybuchowego.

Wystarczy właściwa kalibracja i otrzymuje się ok 99 % dokładność odczytu.

Na drugim Tupolewie wykryto trotyl, tymi przyrządami, nie potrzebowano pół roku na dodatkowe badania.

Nikt też nie mówił o cząstkach, mówiono wprost o trotylu, tłumacząc jego pochodzenie kursami samolotu do Afganistanu.

P,S,

Niech moderacja może nauczy co niektórych rozumu.

Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

Powoli zaczynam się tu czuć jak na forum dla idiotów.

Łyknijcie chłopcy zimnej wody ("specjaliści" którzy to zauważyli) i pomyślcie skąd wzięła się taka data.

(...)

Data widoczna na jednym z filmów jednoznacznie wskazuje ładunki były odpalane 12 lat temu. Przez 11 lat nikt tym się nie interesował! Były odgłosy i ślady dużych wybuchów i nie wzbudziły one zainteresowania władz gminy, służby leśnej, wojska, policji czy służb. Przecież to nie przypadek, że na terenie Polski można wyrzucać transporty odpadów i denotować duże bomby i pozostać nie zauważonym. A teraz pokazuje się tak datowane filmy jako materiał dowodowy. Przecież to blamaż.

(...)

Następny "fachowiec".

Zdecydujcie się chłopcy - zgromadził czy nie zgromadził. Z tego, co słyszałem to miał około tony ale chyba jeszcze nikt tego nie ważył i jest to tylko ocena szacunkowa.

ABW od roku śledzi faceta - w tym przez agentów, którzy przeniknęli do jego otoczenia i do tej pory nic konkretnie o nim nie wie. Na przykład czy leczy się on psychiatrycznie czy mnie - a wiadomo,że ok. 5 lat temu ubiegał się on o pozwolenie na broń. Pozwolenia nie dostał - musiał jednak przechodzić badania lekarskie - w tym psychologiczne i psychiatryczne. ABW tego ni sprawdzała? Podobnie, jak pochodzenia znalezionego u niego opakowania po leku antydepresyjnym "Traxene" 5 mg? A podobno przecież w takich przypadkach przeszukuje i analizuje się nawet śmieci obserwowanego. Nie wiadomo, też ile faktycznie zgromadził on materiałów wybuchowych. Nie zdążono zważyć - to można wstępnie oszacować na podstawie objętości. Do tego musiał mieć jeszcze cysternę samochodowa i jakiś magazyn. Albo to gadanie o jego pobudkach - że antysemita i nie lubi obcych - jakich obcych? Kosmitów.

Sprawę wyciągnięto, jak królika z kapelusza i to najwyraźniej do celów propagandowych. Dobre służby działają w ciszy i nie afiszują się z byle gównem w mediach.

Przyrządy jakie mieli prokuratorzy wykrywają materiały wybuchowe, są stosowane na lotniskach m in w Izraelu, dają odczyt niemal natychmiastowy, lub bardzo szybki, posiadają wyświetlacze, gdzie pojawia się nazwa materiału, który został wykryty.

Nie określają tylko ilości materiału wybuchowego.

Wystarczy właściwa kalibracja i otrzymuje się ok 99 % dokładność odczytu.

Na drugim Tupolewie wykryto trotyl, tymi przyrządami, nie potrzebowano pół roku na dodatkowe badania.

Nikt też nie mówił o cząstkach, mówiono wprost o trotylu, tłumacząc jego pochodzenie kursami samolotu do Afganistanu.

P,S,

Niech moderacja może nauczy co niektórych rozumu.

Filmów się naoglądałeś.

Wybiórczo traktujesz paplaninę z kaczuszek dziennikarskich.

Nad Lockerby wiadomo było od początku że był to zamach a wiele lat się bujali z potwierdzeniem tego w materiale dowodowym.

Nawet Antoni wykombinował że każdy ,najmniejszy fragmencik zebrano, wariat.

Będę traktował z buta każdego kto chce podpalić mój obecny dom.

Każdą konwersację z tobą należy kończyć jakimś pozytywem , np:

Jesteś ch...em ale masz ładne buty : )

drakul

Pisz sam do siebie, branża to nie jest mój target, ok?

Marszałek Sejmu mówi, że Sejm jest bezpieczny.

Ciekawe.

Wczoraj nie był, nawet słychać było, że 4 tony ładunku, zmiotły by go wraz z przylegającymi budynkami, bardzo interesujące.

>Jar 747

Twoje podejście i tobie podobnych niestety ma działanie globalne.

Zmień podejście na ... nazwałbym to oparte na fakty ( czyli tekie cóś co jest potwierdzone a nie konfabulacje ) to i ja będę miły.

Może jestes fajny gość... nie wiem. Ale na takie podjazdy ja stać z boku nie będę.

Mieszkam w tym kraju , mam rodzinę , i nie będę stał bezczynnie jak ktoś na bazie konfabulacji stara się zbudować V R.P.

W " katastrofie " zginęło 96 osób o różnej orientacji politycznej , seksualnej itp. Nie zginął jeden człowiek.

Rodziny w domu po dziś przeżywają dramat. Jakim to trzeba być bydlęciem aby na bazie skrajnych zachowań traumy ludzkiej budować V R.P.

Puknijcie się w głowę.

Często znajomi Rosjanie zadają mi pytanie , o co k..a chodzi temu Jarosławowi ???

Ja sam nie wiem.

To chyba dobry człowiek jest , ( współczuje człowiekowi ...strata brata jest czymś niepojętym dla jedynaka ) ale się pogubił.

Mając Antoniego i Fotygę u boku idzie trawersem na skały.

Demokracja nie jest ideałem..czego dowodem są w USA , ale nic lepszego nie wymyślono co by dawało jednostce szansę na sukces.

Antoni Macierewicz powiedział publicznie.

Zamach miał być wymierzony w PiS, gdyż to przedstawiciele tej partii siedzą najbliżej loży prezydenta Bronisława Komorowskiego w sejmie.

Ręce opadają.

Zakłamany , obłudny ? Czy po prostu sfiksował ?

To człowiek który zaznał wiele złego od komuny, niestety stracił kontrolę nad swoimi emocjami i będzie wyżynał każdego kto przeszkodzi mu w zemście.

Dziś od rana dysponuję telewizorem i widzę w nim wygaszanie tematu zamachowego, jako mało twórczego, bez perspektyw dla wyniku w słupkach poparcia.

Poza hymnami pochwalnymi dokonywanymi przez PO na rzecz służb, nikt nie zabiera szczególnie ochoczo się tym tematem.

Zamach i po zamachu.

Niewypał.

Dziś od rana dysponuję telewizorem i widzę w nim wygaszanie tematu zamachowego, jako mało twórczego, bez perspektyw dla wyniku w słupkach poparcia.

zakaz się skończył ,już z świetlicy możesz korzystać ?

Płk Artemiuk , kolejna osoba, która w TVP INFO podważa podejrzenia, o możliwość zamachu na Sejm, przez domniemanego potencjalnego sprawcę jako B.K.

Do tego twierdzi, że Parlament jest chroniony jest źle, ciekawe, bo Marszałek Sejmu mówiła przeciwne rzeczy na ten temat.

Coś tu nie gra.

wladz

Niech Twoi ustalę jakąś spójną wersję, z łaski swojej.

latajaca_furmanka.jpg

Gdzie trotyl?

8247344-ilustracja-spalania-atom-bomb-na-biaa--ym-tle.jpg

Koniec

Brunon na naszej klasie:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Co by nie mówić w tej materii , trza przyznać , że udało się politykom odwrócić uwagę polskiego społeczeństwa od naprawdę ważkich spraw , co ciekawe kwestia emerytur nie wzbudzała takiego zainteresowania i zaangażowania ile hipotetyczny zamach - cel propagandowy został osiągnięty ! BRAWO POLSKA DEMOKRACJO !

Dalej róbcie wodę z mózgu wyborcom , w skłóconym narodem łatwiej się rządzi !

Piotr

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.