Skocz do zawartości
IGNORED

Wyroby Pana Kuleszy

Gość Gość

Rekomendowane odpowiedzi

Sam Darkul przyczynił się do mojej rezygnacji z zamówienia , napisałem mniej więcej " rozumiem , że 2000 PLN jest zaliczką , ile muszę dopłacić przy odbiorze " , pytałem dwa razy , a on to samo " baza 2000 PLN "

No i co z taką umową ? W razie czego z czym ja pójdę dochodzić swoich pieniędzy ? Pewnie nie sądziłbym się za 2000 PLN , nie mam na to czasu , a jeszcze mógłbym przegrać z taką umową mejlową .

Byłoby daj 3000 PLN i już wysyłam , daj jeszcze 1500 itd .

Edytowane przez czester15.30
Gość Gosc

(Konto usunięte)

No nie napiszę że będzie, bo tego oczywiście nie jestem pewien. Piszę o tym co widziałem i co mam obiecane. Więc nie czepiaj się moich słów bo chyba nie ja tu Was robię w balona.

Edytowane przez HQ150

No nie napiszę że będzie, bo tego oczywiście nie jestem pewien. Piszę o tym co widziałem i co mam obiecane. Więc nie czepiaj się moich słów bo chyba nie ja tu Was robię w balona.

jak to będzie wyglądało, dostaniesz 4 końcówki, 1 pre? i to wszystko po prostu podłączysz do głośników? możesz mi przybliżyć w dużym uogólnieniu schemat tego systemu? tzn. jakie końcówki ile będą napędzały jakie głośniki...

pisałem, że dostaniesz w końcu sprzęt:), tylko się nadenerwujesz...

...choć, nie chwal dnia przed zachodem...na święta będziesz mieć gotowy system w domu

Gość Gosc

(Konto usunięte)

Pre jest ośmiokanałowe, w pełni zbalansowane w klasie A. W pre jest DAC. Na każdym kanale ma aktywną zwrotnicę i mogę regulować gain i fazę. Do tego cztery dwukanałowe końcówki mocy. Każda o mocy dzisiejszej Zagry chyba.

Tyle wiem. Czyli jedna końcówka na 2x30 na basie, druga końcówka na 25cm też na basie, trzecia końcówka na 20-średnicę i ostatnia na gwizdek. I tak samo w drugiej kolumnie z drugiego kanału końcówki.

Tyle wiem.

Niezła elektrownia. Mam nadzieję, że zagra rewelacyjnie, i wynagrodzi to oczekiwanie.

Najważniejsze jest gonienie króliczka, Darkul nic nie wspominał o złapaniu!

Wczoraj wieczorem dostałem zdjęcia chyba ukończonego pre. Wygląda całkiem inaczej niż dotychczasowe klocki Darkula. Dzisiaj ma być wysyłka całości sprzętu.

Ile razy juz ci mowil ze wysla ,ja mysle ze dopiero po swietach dostaniesz sprzet tylko nie wiem czy wielkanocnych czy boze narodzenia !

:)

HQ150

>>> Na każdym kanale ma aktywną zwrotnicę i mogę regulować gain i fazę.

Po raz kolejny spróbuję zapytać - może tym razem będzie odpowiedz..

Jakie jeszcze regulacje posiada ta aktywna zwrotnica?

Wczoraj wieczorem dostałem zdjęcia chyba ukończonego pre. Wygląda całkiem inaczej niż dotychczasowe klocki Darkula. Dzisiaj ma być wysyłka całości sprzętu.

A nie w środę?

Jestem Europejczykiem.

Tak czytam ten temat i nie mogę się nadziwić. Hq, jesteś mistrzem opanowania, cierpliwości i kultury osobistej.

Osobiście nie wiem co bym zrobił na Twoim miejscu.

Darkul, chociażby robił najwspanialsze na świecie wzmacniacze, kolumny i co tam jeszcze to i tak ja nie zdecydowałbym się na współpracę z nim po przeczytaniu tego tematu.

Tobie Hq zycze żebyś dostał wreszcie ten sprzęt i pelnego zadowolenia z brzmienia.

Ps. Specjalnie się zarejestrowalem, żeby te słowa napisać.

Ps. Specjalnie się zarejestrowalem, żeby te słowa napisać.

Prawie 3 lata temu?

Człowiek może być dobry, uczciwy ale i tak ilość ludzi na jego pogrzebie zależy od pogody...

Jak może zauwazyles zacząłem pisać posty dzisiaj:-)

Jeden mistrz opanowania, cierpliwości i kultury osobistej spotkał drugiego ;-).

Edytowane przez Jaro_747

Jestem Europejczykiem.

Jeden mistrz opanowania, cierpliwości i kultury osobistej spotkał drugiego ;-).

Niestety nie jestem' nerwy mam za słabe.

Żeby nie zasmiecac wątku juz tylko ten ostatni raz odnoszą się do wypowiedzi nie na temat watku.

Dużo tu czepialskich:-)

Gość Gosc

(Konto usunięte)

Wczoraj niestety znowu prace nie zostały zakończone. Nie mam nowych zdjęć. Podobno dzisiaj koło południa Darkul wyśle do mnie elektronikę.

Wcześniej mam mieć zdjęcia.

Gość masza1968

(Konto usunięte)

Wczoraj niestety znowu prace nie zostały zakończone. Nie mam nowych zdjęć. Podobno dzisiaj koło południa Darkul wyśle do mnie elektronikę.

Wcześniej mam mieć zdjęcia.

Wysłane?

Moje pytanie było retoryczne :)

A więc środa...?

HQ150, Pan Darek wyśle tak jak zawsze - w piątek, żeby paczkę przywiózł kurier w sobotę. Oczywiście w sobotę nic nie dostaniesz, Pan Darek będzie miał spokój do wtorku, myślę, że w następną środę dostaniesz elektronikę, ale tak tylko strzelam...

HQ150, Pan Darek wyśle tak jak zawsze - w piątek, żeby paczkę przywiózł kurier w sobotę. Oczywiście w sobotę nic nie dostaniesz

Oczywiście że nic nie dostanie bo w Wielką Sobotę bez znajomości ciężko się dopchać do kuriera. I to nie jest nic dziwnego. Jeśli Darkul tego nie wyśle dzisiaj a najpóźniej jutro to HQ może zapomnieć że dostanie to w tym tygodniu.

Jeśli pomimo upomnienia wykonawca nie jest w stanie wywiązać się z terminu, to masz prawo zlecić pracę innemu wykonawcy i kosztami wykonania obciążyć tego pierwszego.

Napisz do Accuphase, czy wykonają wzmacniacz według nakreślonej specyfikacji, tylko niech na piśmie potwierdzą datę przekazania wzmacniacza pod rygorem nie zapłacenia za niego i żądania zwrotu zaliczki :-)

Gość Gosc

(Konto usunięte)

No i kolejne złe wieści. Dzisiaj znowu nie będzie wysyłki.

Dostałem zdjęcia z prac nad końcówkami ale do zakończenia jeszcze sporo pracy.

Wieczorem dopiero ma być gotowe i grać. Wtedy też mam dostać resztę zdjęć a wysyłka podobno dopiero jutra do południa.

Edytowane przez HQ150
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.