Skocz do zawartości
IGNORED

Klub "grających kabli", albo: o radościach audiofila

SzuB

Rekomendowane odpowiedzi

Sztandar Wprowadzić !.....towarzysze !....pomożecie?

Transparenty, z naposem reference, obalą mit-y, i zjednoczą lud słuchający.

...And Justice For All . Pozdrawiam .  

Bum1234 ma niezły sprzęt. Podobno monitory Sonus Faber, elektronika Densen i to wszystko spięte jakimiś wysokimi Van den Hulami.

Kiedyś pytałem kolegę bum1234 o jego kable. Odpisał, że obecnie trzyma je ze względu na "ładność", ich kolor nadzwyczaj mu pasuje.

Kolor moich kabli też mi się podoba ale w odróżnieniu od buma1234, przed zakupem posłuchałem jak spisują się w moim systemie.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Slyjowi sie tylko dobre czsay przypomniały, a Wy już chcecie linczować starego dobrodzieja...

Człowiek może być dobry, uczciwy ale i tak ilość ludzi na jego pogrzebie zależy od pogody...

Transparenty, z naposem reference, obalą mit-y, i zjednoczą lud słuchający.

Sory sipieszyłem się, bo syn chciał coś sprawdzić na kompie, oczywiście miało być " z napisem", a nie naposem.

...And Justice For All . Pozdrawiam .  

A ja z Norą Jones używamy takiego samego wzmacniacza. Wprawdzie jakoś jej nie lubiłem, ale teraz zacznę jej słuchać, skoro ona słyszy to, co ja :)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Czy przyjmiecie szwagra do klubu? Jest zagubiony, ale ma grające kable:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Czy przyjmiecie szwagra do klubu? Jest zagubiony, ale ma grające kable:

Ukryta Zawartość

to jeszcze jeden dowód na to ,że warto kupować dobrej jakości kable.chyba że komuś wydaje się że mieszka w klatce Faradaya. Wszystko zaczyna się od gniazdka-jak instalacja elektryczna marna to dalej już jest tylko pod górę.

Zastanawia mnie jeszcze jedno,przy okazji jakichkolwiek problemów-najwięksi forumowi znafcy,teoretycy+=siedzą cichutko jak mysz pod miotłą.

Ukryta Zawartość

Mam psy wymagające strzyżenia. Kupiłem kiedyś maszynkę na rynku. Za 20 zł. Rozpadła się w połowie psa. Kupiłem drugą - to samo. Nie wolno, absulutnie nie wolno kupować drogich rzeczy. Płyta CD ma być za 10 zl, LP za 5. Wtedy jest dobrze, audiofilsko i hajendowo. A samochod nie może przekroczyć ceny 8000 PLN. Inaczej to burżua, dorobkiewicz, k**wa i złodziej.

I po to było obalać komunę?

Zastanawiające, dlaczego wszyscy tak pięknie nawiązujecie do przeszłości. I jeszcze na dodatek przypisujecie z lubością jej najgorsze przymioty innym. Innym chętnie, ale nie dostrzegacie tego, że zachowujecie się dokładnie tak samo jak ci, do których chcecie przyrównywać innych.

Udajecie, że nie rozumiecie o co tu chodzi, Panowie Nadsłyszący. Możecie sobie kupować co chcecie, za ile chcecie i nikomu nic do tego. Jeśli macie na to ochotę, nikogo to nie powinno interesować i nie interesuje.

Tu chodzi tylko o to, że świadomie lub nie wprowadzacie innych w błąd, twierdząc, że różnego rodzaju gadżety w stylu audio-voodoo potrafią diametralnie zmienić brzmienie waszych cudownych systemów. Tkwicie w epoce zabobonu, tak jak byście nie dostrzegali tego co się wokoło was dzieje. Malo tego, z tego zabobonu uczyniliście religię, jedynie słuszną ideę i każdego kto się jej sprzeciwi, każdego, kto ma na tą sprawę inny pogląd usiłujecie wsadzić do jednego worka pod nazwą zazdrość, zawiść itp. Nawet pojawiły się teksty o fizycznej eliminacji - nie mogę ich zacytować, bo ktoś je usunął ;-)))

Tak więc zanim zaczniecie kogoś nazywać komunistą, proszę się odrobinkę zastanowić, spojrzeć na swoje zachowanie i pisaninę, i przemyśleć sobie, czy aby nie kierujecie tego określenia pod niewłaściwym adresem.

Bum jak zwykle wszystko odwrócił do góry nogami. Chętnie zadał bym mu kilka pytań, ale niestety zostaną bez odpowiedzi, lub bum zniknie na kilka dni, bo nie będzie wiedział jak na nie odpowiedzieć. Może też na nie odpowiedzieć w sposób głupi jak to zwykle robi, ale stawiam raczej na to, że po raz któryś tam wypomni mi, że nie wiem co to jest transmitancja i jak ja mogę produkować kolumny....

Bum jak zawsze wprowadza ludzi w błąd, jak typowy sekciarz: nie umie udowodnić, że nie słyszy, ale wszem i wobec to rozgłasza, dorobiając do tego ponurą, pseudonaukową ideologię. Kable wpływają na brzmienie systemów audio - ale trzeba mieć kable, system i doświadczenie, nie zaś mgliste wyobrażenie o dźwięku, jak bum, który słucha, a i owszem, ale lutownicy. Wprowadzanie ludzi w błąd, zamykanie im szansy na ciekawsze brzmienie to domena buma. Po co to robi?

Gość papageno

(Konto usunięte)

Po co to robi?

Po to: "z tego zabobonu uczyniliście religię, jedynie słuszną ideę i każdego kto się jej sprzeciwi, każdego, kto ma na tą sprawę inny pogląd usiłujecie wsadzić do jednego worka"

Blablablablablablablalanalnablblanak, IchipitublBU. okunokipiciuplapciu.

Bardzo ciekawy argument. Równie inteligentny i przekonujący jak pozostałe.

Kable wpływają na brzmienie systemów audio - ale trzeba mieć kable, system i doświadczenie, nie zaś mgliste wyobrażenie o dźwięku, jak bum, który słucha, a i owszem, ale lutownicy.

A tak lutownica to musi być. Bum parzy kawę:)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Bzdury i glupota mnie nie interesują.

jeżeli nie chcesz z nami rozmawiać-to po co tutaj przychodzisz?zostań sobie we własnym grajdole.Dla nas jesteś tylko folklorem,który podnosi oglądalność.

Bum jak zwykle wszystko odwrócił do góry nogami. Chętnie zadał bym mu kilka pytań, ale niestety zostaną bez odpowiedzi, lub bum zniknie na kilka dni, bo nie będzie wiedział jak na nie odpowiedzieć.

Bum1234 zazwyczaj nie umie odpowiedzieć na proste pytania.

Oprócz modlitwy "kable nie grają" dziwi mnie wprost chorobliwa niechęć do kabli pakowanych do pudełek :)

Myślę, że ryba zawinięta w gazetę to życiowy standard i dlatego tak trudno zrozumieć, że niektóre produkty mają gustowne opakowanie.

A nie uważacie,że trzeba zawezwać Forumowego Wieszcza-Wernyhora naszego alias Cassandra-żeby nam z fusów powróżył! pyknęło nam oczko czyli 21stronek.Pociągniemy to jeszcze trochę? z niewielką pomocą przyjaciół rewersów i folkloru.

Gość frywolny trucht

(Konto usunięte)
  • Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.