Skocz do zawartości
IGNORED

Klub "grających kabli", albo: o radościach audiofila

SzuB

Rekomendowane odpowiedzi

Musisz mieć biedaku smutne życie.

Znowu w życiu mi nie wyszło....to pewnie twój

ulubiony protest song.

To do mnie?

Jeśli masz żal o to, że nazwałem Cie chamem to przepraszam. Uniosłem się.

Człowiek może być dobry, uczciwy ale i tak ilość ludzi na jego pogrzebie zależy od pogody...

A tak na marginesie, to tamte B&W miałem tylko rok, potem Dynaudio Focus 110, a od prawie roku Xavian XN 250.

Daj, chłopie, spokój! ;)

To musiałeś strasznie cierpieć z tymi dynkami z pojedynczymi zaciskami. Jak tu zworki testować?! :(

Ale teraz mając Xaviany też bez zworek możesz przynajmniej liczyć na grupę wsparcia Tobie podobnych.

Trzymaj się!

Chłopie.

Tamto było żartem i w ogóle nie miało znaczenia, jakich kolumn wtedy używałem.

A tak na marginesie, to tamte B&W miałem tylko rok, potem Dynaudio Focus 110, a od prawie roku Xavian XN 250.

Daj, chłopie, spokój! ;)

Trudno nadążyć nad tobą, żartem są twoje wszystkie niewygodne wypowiedzi, pozostało ci odwracanie kota ogonem, bo co innego mogłeś napisać biedaku. eMeReKo to też żart na tym forum:))

Gość frywolny trucht

(Konto usunięte)

Ale to chyba miałeś napisać w tym wątku http://www.audiostereo.pl/klub-ateistow-audio-voodoo_96751.html ;)

Gdybyś był tak dobry,ja nie mam możliwości :)

W sumie nie sprawdzałem tej ankiety bo i po co.

Ale gdyby określić w niej pułap sprzetu jaki musi być jako minimum

do oceny kabli to 90% sceptyków musiałoby wylecieć z tej ankiety bo na

ich sprzetach różnic nie ma i być nie może.

Tak wiec ich opinia nie ma sensu.

Za to twoje opinie sa głęboko umotywowane ..... wpisami Elberotha i jego zacnej kompanii spod znaku gwiazdy nabieraczy.

A jak można traktować poważnie kogoś, kto uważa, że srebro i miedź to ten sam materiał.

A kto tak powiedzia? bo ja na pewno nie.

Neofita, jak to mówią. Tacy są najgorsi.

Najwieksi neofici tego forum to wierzący w kablologię. Zgadza się. Tacy są najgorsi. to takie moherowe berety. Nic ich nie przekona, ślepo wierzą w to co powie Elberoth.

Dlaczego inteligentni inaczej z lubością piszą buhahaha?

Per risum multum debes cognoscere stultum?

Łacina niestety nie jest w stanie zmienić głupca w mędrca. Seneka się w grobie przewraca, widząc kto cytuje jego sentencje.

Gość partick

(Konto usunięte)

Mam psy wymagające strzyżenia. Kupiłem kiedyś maszynkę na rynku. Za 20 zł. Rozpadła się w połowie psa. Kupiłem drugą - to samo.

no i czym się chwalisz, że jesteś sknerą?

A kto tak powiedzia? bo ja na pewno nie.

Od kilku miesięcy już tak gadasz. Twierdzisz, że każdy kabel gra tak samo, czyli domniemywam, że miedź i srebro to dla ciebie ten sam materiał i twoja ulubiona transmitancja będzie taka sama dla tych dwóch przewodników.

Gość partick

(Konto usunięte)

Sory sipieszyłem się, bo syn chciał coś sprawdzić na kompie,

jeden nie ma na fryzjera, drugi na komputer... ech, hajendowcy że tylko usiąść i zapłakać.

Przypomina mi to dyskusję dzieci z piaskownicy:

- jesteś głupi.

- nie to ty jesteś głupi

- nie!!!! to ty, ty, ty jesteś głupi. i twoja ma ma i tata też.

i tak do us.. nej śmierci ...

Czy jakaś Moderacja to istnieje na tym forum?

A Ty se myślisz, że moderacja całą dobę śledzi każdy wątek? Jest taki przycisk przy każdym poście "Zgłoś" czyli kabluj jak ci coś nie pasi:)

Człowiek może być dobry, uczciwy ale i tak ilość ludzi na jego pogrzebie zależy od pogody...

Od kilku miesięcy już tak gadasz. Twierdzisz, że każdy kabel gra tak samo, czyli domniemywam, że miedź i srebro to dla ciebie ten sam materiał i twoja ulubiona transmitancja będzie taka sama dla tych dwóch przewodników.

A to jest zupełnie inna sprawa. Wskazówka:spójrz sobie na różnice przewodności.

A Ty se myślisz, że moderacja całą dobę śledzi każdy wątek? Jest taki przycisk przy każdym poście "Zgłoś" czyli kabluj jak ci coś nie pasi:)

Fox - nie prowokuj donosicieli ;-))

Sami znajdą - jest tu paru z dużym doświadczeniem w używaniu tego przycisku.

No to dlaczego Ty masz obsesję?

Skad taki wniosek?

Elberoth stanowi doskonały punkt odniesienia. Chłopak tak się stara, aby was zadowolić, kopiuje całe teksty ze stron www, zdjęcia, testuje, ostatnio nawet wymyślił skalę porównawczą, a wy nic?

pytam z ciekawości-skoro można narobić w cudzym wątku kwasu-to można nawrzucać również przybyszom.Kablował stary polonista-najpierw wszczynał pyskówkę a potem leciał na skargę,że go obrażają.

Dokładnie tak!

Bum to jak Fuhrer tyle że gadka nie ta, skuteczność nie ta, nie porywa tłumów

i nie ma kasy na realizacje ale marzenie o Wielkości pozostało....Ein Völk, Ein Reich, Ein Fuhrer, Ein Audio-market, Ein High End, Ein Bum!....kiene kabel...(nie dotyczy donosicieli)

A to jest zupełnie inna sprawa. Wskazówka:spójrz sobie na różnice przewodności.

To jest cały czas ta sama sprawa. Jeśli transmitancja będzie różna, znaczy to, że każdy z przewodników inaczej zmienia sygnał wejściowy i inne wartości będą przy miedzi a inne przy srebrze, czyli logicznie rzecz biorąc sygnał z "muzyką" również będzie inny na miedzi i inny na srebrze. No tak czy nie?

Gość frywolny trucht

(Konto usunięte)

Eee... tu się nie da normalnie dyskutować, zatrollowane miejsce maksymalnie. Spróbujmy wyrafinowanego przekazu wizualnego. Małpeczka pokazuje pupeczkę klubowi głuchych. Mam nadzieję, że choć wzrok wporzo by dojrzeć całą głębię przekazu.

Rude-monkey-gesture-zoo.gif?

Krótko mówiąc prowadzimy do manipulacji!

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Parker's Mood

To miał być wątek o radościach audiofila, wiem, że powyższe fixum dyrdum nimi nie jest!

Bo Bum chce być jak Elberoth.

Niestety możliwości nie te...

Elberotha na pewno ...

Dokładnie tak!

Bum to jak Fuhrer tyle że gadka nie ta, skuteczność nie ta, nie porywa tłumów

i nie ma kasy na realizacje ale marzenie o Wielkości pozostało....Ein Völk, Ein Reich, Ein Fuhrer, Ein Audio-market, Ein High End, Ein Bum!....kiene kabel...(nie dotyczy donosicieli)

Następny poliglota od łaciny kuchennej ....

Schlebiasz mi Bum.Nie dość że Łacina...język filozofów, lekarzy i myślicieli to jeszcze wersja kuchenna, tak modna ostatnio a jednocześnie tak

praktyczna z oczywistych...kulinarnych względów!! Fajnie Bum. Bum uber Alles!!!

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.