Skocz do zawartości
IGNORED

Śpieszmy się kochać plazmy... :(

il Dottore

Rekomendowane odpowiedzi

Ale jeszcze zapomniałeś dodać że bierze mniej prądu i ma cieńszą ramkę. A ta mega czerń jest mierzalna czy wciąż udajesz że nie ma tematu i nie podajesz nic w żadnych swoich pseudo testach ? No tak... Wtedy łatwiej o manipulację i nagonić jeleni na swoim forum. Corek - najlepiej od razu leć do sklepu Locoloco i bierz tego Philipsa ;)

Wiadomo, że ciężko jest zmienić ustalone latami doświadczeń opinie.

Prawda taka, że obecnie na jednego sprzedanego SONY czy Panasonic sprzedaje się 5 Philipsów.

Dotyczy to średniej i wyższej półki.

Powód prosty: jakość obrazu.

Kolejna sprawa to fakt, że za chwilę TPVision rusza z produkcją własnych matryc. Będą więc całkowicie niezależni od "wielkiej trójcy": AUO / SAMSUNG / LG Dysplay !!!

Źródłem wiedzy sprzedażowej jest znajomy pracownik EURO AGD i ma podgląd na stany magazynowe w centralnym magazynie EURO. Takie dane przesądzają o popularności i aktualnym docenianiu marki Philips.

Ja także myślałem do niedawna, że świat kończy się na TV SAMSUNG i ew. LG.

A to już nieprawda.

ps.:

Kiedy wyszedł PIONEER KURO 5090h to nie miał na rynku TV żadnej konkurencji.

I kolejny raz przypomnę także, że nie był drogi.

Kosztował 9 999 zł. I była o nowa polityka cenowa PIONEERa.

Seria "9" była najtańsza i zdecydowanie najlepsza w historii PIONEERa.

Nawet dziś trudno mi zrozumieć dlaczego wtedy zamknęli nagle produkcję plazm KURO.

Źródłem wiedzy sprzedażowej jest znajomy pracownik EURO AGD i ma podgląd na stany magazynowe w centralnym magazynie EURO.

To trochę za mało aby mówić o sprzedaży telewizorów na świecie, a nawet w Polsce.

Gość Gosc

(Konto usunięte)

Ma zdecydowanie lepsze wyposażenie. A Android pozwala na akceptację Flasha.i daje 900.000 aplikacji.

Ma też kamerę SKype, poczwórny ambilight, Pip i to pełen, miracast, wifi smart screen,Ambivoox, no i czerń !

I tak się teraz sprzedaje produkty.

Wodotryski i gadżety zamiast jakości. O trwałości nie wspomnę, bo wystarczy poczytać na forach jak dopracowane są teraz te ,, Philipsy''.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) cena bardzo niska . Ciekawe gdzie jest haczyk.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Czy fakt, że telewizor pracuje na systemie Android jest plusem? Mnie się wydaje, że wprost przeciwnie. Android z założenia ma inne zastosowania. I do telewizora został adoptowany na siłę. Wolę aby telewizor pracował na systemie od samego początku pomyślanym do tego celu. A nie na adoptowanym systemie np z pralki.

The first 'Android TV' based game consoles are here...

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Janunio, a co to ma wspólnego z tematem ?

Co konsola do gier ma wsólnego z plazmami?

Uprawiaj marketingową propagandę w swoim temacie...

Takimi "konsolami" to sobie można d...e podetrzeć, w erze rozdzielczości 1080p i coraz częściej występującego 4K, takie konsole do gier oparte o słabiutki procesor ARM i Androida to jedynie słabiutka namiastka prawdziwych konsol, Następna zabawka która ma odwrócić uwagę od jakości obrazu i po chwili się znudzi...

Dla Android TV, 2015 może być rokiem przełomowym – taką przynajmniej nadzieję ma Google.

Jednym ze sposobów poszerzenie wsparcia dla domowej rozrywki ma być nowa funkcja nazwana Android Channels. Umożliwia ona umieszczenie aplikacji zapewniających streaming wideo wśród standardowych kanałów telewizyjnych.

Mam nadzieję, że puszczą nową plazmę z Adroidem.

To nie ja poruszyłem w tym temacie sprawę OS ANDROID TV.

• 2 tygodnie później...

Jeszcze tego brakowało jak telewizory do których można się włamać. Tylko bezmyślność pozwala kupować takie.

Samsungi z przed kilku lat nie były na androidzie i też można się było do nich włamać.

Taki urok smart tv. Zawsze można nie podłączać tv do netu, wtedy nikt się nie włamie.

• 4 miesiące później...

Witajcie..Panowie czy ktoś robił przesiadke z 55cali na 65 plazmy..??? Chodzi mi po głowie poszukać 65vt60.. Odległość to ok 2,5 Metra .. Źródło to praktycznie filmy bluray..W 55 obraz jest kapitalny..tylko z deka boję się o ostrość z takiej odległości... Właśnie w tej chwili jest w Glasgow 65 cali. 4 lata gwarancji, i tylko 1400 godzin..minus brak pudła.. Porada mile widziana.. PS nie interesuje mnie 4k,oled itd więc proszę o tym nie pisać:)

Gość BlueMax

(Konto usunięte)

Ja przeszedłem z plazmy 50" właśnie ma 65VT60 i jestem od 2 lat niezmiennie mega zadowolony z telewizora, jakości obrazu i dokonanego wyboru. Tyle, że oglądam z 4-4.5 metra ale to z kolei za daleko i jeśli mi czegoś brakuje to jedynie rozmiaru bo 65" tylko przez pierwsze 2 tygodnie wydaje się duże. Optymalna wydaje się odległość 3-3.5 metra dla 65" FHD.

Witajcie..Panowie czy ktoś robił przesiadke z 55cali na 65 plazmy..??? Chodzi mi po głowie poszukać 65vt60.. Odległość to ok 2,5 Metra .. Źródło to praktycznie filmy bluray..W 55 obraz jest kapitalny..tylko z deka boję się o ostrość z takiej odległości... Właśnie w tej chwili jest w Glasgow 65 cali. 4 lata gwarancji, i tylko 1400 godzin..minus brak pudła.. Porada mile widziana.. PS nie interesuje mnie 4k,oled itd więc proszę o tym nie pisać:)

Ja swojego czasu przesiadłem się z 50" na 65" (st60)...odległość od tv 3,5m... zbyt daleko dla takiego rozmiaru więc gdy oglądałem filmy z blu-ray zmniejszałem odległość do 2,5m. ... śmiało wchodź w te 65" i nie martw się o nic.... :)))))

Dzięki za rady...Otóż moja pani postawiła mi warunek..najpierw muszę sprzedać te 55..ostatnio po przesiadce z lcd też mówiłem że sprzedam a jednak zostawiłem hehh..martwi mnie to całe zamieszanie ze sprzedażą i ewentualnym ryzykiem związanym z kupnem itd...temu z Glasgow zaproponowalem kwotę jaką mógłbym dać za ten tv...gdyż ode mnie przeprawa promem itd +- 300 euro.. Muszę to wszystko przemyśleć

..mikołaj miał przynieść nowy subwoofer ale jakbym zmienił tv chyba za rok przyniesiee ..ale to akurat mojej żonie odpowiada gdyż ona nie nawidzi basu:))pisałem również do Pana od którego obecną vt60 kupiłem,bo on właśnie przesiadl się na 65 cali..Mówi że ogląda się o wiele lepiej,że na słabym materiale widać niedociągnięcia i 1080 lini daje już super komfort, czerń jest taka sama bo cięte z paneli g15 i wszystkie tv z seri 60 mają podobna jakość.. różnią się tylko filtrami itd.. Muszę jeszcze na spokojnie to przemyśleć..Nie wiem czy wrazie co swoją wystawić tu u siebie czy wysłać do Polski na sprzedasz.. a już miałem pięć lat nic nie zmieniać i masz panie.. hehh myśl uwiklala się w głowie i nie chce puścić:)

Zapytaj sprzedawcę czy ten egzemplarz jest cichy (to chyba jedyna ewentualna wada na jaką można się naciąć). Poza tym większy tv to same plusy.

Filmy z BD czy sport na wielkim tv ogląda się bez porównania lepiej.

Gość BlueMax

(Konto usunięte)

Co znaczy cichy? W VT60 są wiatraki ale one zupełnie nie przeszkadzają, choć pewnie z 2,5 metra będzie trochę głośniej niż u mnie. Trzeba tylko pamietać, żeby raz na miesiąc wyciągnąć odkurzaczem kurz z tych wiatraków. Druga sprawa to lekkie buczenie zasilacza przy scenach z białą / jasną planszą na większość ekranu, które słychać tylko przy cichych scenach. To buczenie wynika z dużego poboru prądu na takich scenach. Ale białe plansze występują głownie na reklamach, które jak wiadomo ciche nie są :)

Akurat te wymienione wady znam że swojego egzemplarza i one nie są żadną wadą.. Wiatraki słychać trochę bo blisko ściany i lekko burczy na białym w całkowitej ciszy..na avs też si pojawiają czasem na sprzedasz ... Ale tak jak pisałem muszę przemyśleć za i przeciw i zdecydować...,,Za,, to oczywiście przekątna i mega obraza, przeciw te całe zamieszanie,szukanie,sprzedawanie itd..Odnośnie tego gościa,to nie jest jakiś rozgarniety, tzn dopiero się pytał jak sprawdzić godziny,a i że kupił przed mistrzostwami i tak myślę jak oglądał mecze od razu to ciekawe czy czegoś nie wyjaral... Bo oto również pytałem w mailu do niego..zobaczymy,pomyślimy

Dla mnie 65 cali z 2,5 metra to trochę za dużo. Chyba że chodzi wyłącznie o filmy 2.40:1 ;-)

....to kwestia preferencji osobistych ....

...teraz oglądam z 3,5 m 110" (początkowo miałem 100" ) i dopiero teraz stwierdzam że większego calarzu już nie chcę ,a zawsze mi było mało....

:)))))

@darulok zamieszanie to było u mnie na początku roku jak goniłem plazme , szykowałem wszystko pod proja i usuwałem ze ściany mebelki pod ekran...Moja ledwo co wytrzymała ;) .... a niedługo później poczęstowałem Ją jeszcze zmianą suba...

Przeżyła, tylko ciśnienie Miała wyższe :))))

... z tv jest dużo mniej zamieszania , jeden gonisz drugi stawiasz i po sprawie.... z projem jest dużo więcej zabawy bo trzeba dużo "rzeczy" zgrać ....

....to kwestia preferencji osobistych ....

...teraz oglądam z 3,5 m 110" (początkowo miałem 100" ) i dopiero teraz stwierdzam że większego calarzu już nie chcę ,a zawsze mi było mało....

:)))))

@darulok zamieszanie to było u mnie na początku roku jak goniłem plazme , szykowałem wszystko pod proja i usuwałem ze ściany mebelki pod ekran...Moja ledwo co wytrzymała ;) .... a niedługo później poczęstowałem Ją jeszcze zmianą suba...

Przeżyła, tylko ciśnienie Miała wyższe :))))

... z tv jest dużo mniej zamieszania , jeden gonisz drugi stawiasz i po sprawie.... z projem jest dużo więcej zabawy bo trzeba dużo "rzeczy" zgrać ....

Rozumiem ale Ty zwiekszyles ekran o prawie 50 cali a ja o 10 cali i te 10 cali po przyzwyczajeniu, obawiam się że umkna gdzies z czasem.. No sam teraz napisałeś że 100 tka zrobiła się za mała :::))))widziałem raz vpl 55es u mnie na ogłoszeniach z 237 godzin lampą za 1400 euro,myślę że to była okazja,może kiedyś spróbuję projector ale narazie plazma góra (w moim przekonaniu)gdyż z wyższych modeli i na porządnym ekranie nigdy nie widziałem..pzdr

Z tym rozmiarem odnosiłem się do wpisu kolegi @noquater bo pisał że 2,5m i 65" to za blisko...

Jeśli chodzi o jakość i kontrast to oczywiście że plazma górą w porównaniu do jakiegokolwiek proja... ale dla mnie calarz ma znaczenie i nie jest tak źle jak niektórzy piszą wracając do jakości....

ale narazie plazma góra

To zapraszam Pana bardzo na tegoroczne AudioVideo Show do Warszawy. Zaprezentujemy najnowsze rozwiązanie naszego ekranu. Podejdzie Pan całkowicie inaczej do projektora.

Dziękuję bardzo za zaproszenie, ale w Polsce będę w przyszłym roku, lipiec lub sierpien..nie ukrywam że mogłoby być to ciekawe doświadczenie zwłaszcza gdyż tv służy mi głównie do filmów i wieczornych seansów.. Właśnie zaraz odpalam Terminatora w bluray:::)))pół filmu to noc i wiadomo co ważne czerń... no i plazma jest kapitalna w tych warunkach

pzdrawiam

To własnie takie połączenie projektor + ekran jest dla Pana idealne. Dowolnie dobiera sobie Pan wielkość ekranu. Jakość polepsza Pan poprzez zastosowanie lepszego projektora. A w TV trzeba cały TV wymienić na nowy. No i kwestia ceny. TV 100" to koszt ładnego mieszkania....

To własnie takie połączenie projektor + ekran jest dla Pana idealne. Dowolnie dobiera sobie Pan wielkość ekranu. Jakość polepsza Pan poprzez zastosowanie lepszego projektora. A w TV trzeba cały TV wymienić na nowy. No i kwestia ceny. TV 100" to koszt ładnego mieszkania....

Gdzieś czytałem że chyba Pan gmeru jak się nie mylę, pisał że jvs x500 spokojnie odciagnie posiadacza plazmy od tv, a jaka w tym prawda???, musiałbym się przekonać na własne oczy..

Pzdr

Oficjalnie...kupię plazmę 65vt60

jak mawiał klasyk - cinszko bedzie - chyba nikt się nie pozbywa sprawnej maszyny...

Mój Lankasterze... Ryka... Ryki już nie ma...

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.