Skocz do zawartości
IGNORED

Śpieszmy się kochać plazmy... :(

il Dottore

Rekomendowane odpowiedzi

Jakie formaty plików odczytują plazmy Panasonica? Bo od czego to zależy, że raz plik się odczyta, a innym razem pisze format nieobsługiwany?

Mimo, że zawsze jest to mp4.

Jakie formaty plików odczytują plazmy Panasonica? Bo od czego to zależy, że raz plik się odczyta, a innym razem pisze format nieobsługiwany?

Niestety Panasonic nigdy nie był doskonały pod względem "Smart", ale mnie osobiscie nigdy to nie interesowało... :) Tylko jakość obrazu .... zwłaszcza ostatniej serii...

Sam konwertujesz, czy używasz gotowych plików ?

Czasami ludzie używają jakiś wariacji kodeków i wtedy jest problem z odczytem.

Gdy są standardowe to wszystko idzie jak po maśle, a jak ktoś coś "grzebał" w konfiguracji kodeka, to już nie pójdzie i koniec.

Pozdrawiam

Pygar

...i przedostatniej ;)

Najwyższa jakość obrazu była na modelach wyposażonych w matryce 14 i 15 generacji. A więc były to serie 30, 50 i 60.

Najwyższa jakość obrazu była na modelach wyposażonych w matryce 14 i 15 generacji. A więc były to serie 30, 50 i 60.

A pełna nazwa modeli? Z którego roku ta seria?

Bobcat .... popełniłem to z premedytacją, bo pamiętałem ,że masz 30.... na końcu mego wpisu jest emotikona.... znam Cię na tyle, że przypuszczałem iż tego wpisu nie zostawisz bez komentarza.... :)

Bobcat .... popełniłem to z premedytacją, bo pamiętałem ,że masz 30.... na końcu mego wpisu jest emotikona.... znam Cię na tyle, że przypuszczałem iż tego wpisu nie zostawisz bez komentarza.... :)

Prowokator :)

A pełna nazwa modeli? Z którego roku ta seria?

2011 - seria 30 - modele ST, G, GT, VT

2012 - seria 50 - modele ST, GT, VT

2013 - seria 60 - modele ST, GT, VT, ZT

Prowokator :)

Dodam że g10 z 2009 którego oddałem teściowej ma 16 i pół tysiąca godzin ma się całkiem dobrze:)

2011 - seria 30 - modele ST, G, GT, VT

2012 - seria 50 - modele ST, GT, VT

2013 - seria 60 - modele ST, GT, VT, ZT

Między VT30 a VT50 jest bardzo duża różnica w jakości obrazu.

Jedynie ten na VT50 jest jaśniejszy. Tę samą jasność, jaką na 30 masz przy (powiedzmy) 70% kontrastu - na 50 jest przy ustawieniu 60%. Innych różnic jakości obrazu nie ma.

kupiłem Panasonica LCD 60" 4K średnia półka, podobnie jak plazma Samsunga plazma 55" seria5 którą mam od 4 lat.

Może nawet nawet Panasonic wyższa półka.. nie wiem nie chce mi się sprawdzać.

Na wprost obraz porównywalny, w dzień Panas lepszy, ale .... po ciemku plazma lepsza czerń zdecydowanie, a pod kątem .. lekkim jakieś 20 stopni matryca LCD jak przez mgłę.. :( szary i tyle..

No jest też poziom kontrastu. Który Vt50 ma znacznie wyższy.

Nie wiem w tej chwili jak na VT30, ale porównując VT50 (testy hdtvtest.co.uk) i mój G30 (pomiary Maćka Kopera podczas kalibracji) poziom czerni oraz kontrast miałem porównywalny ze wskazaniem na mój.

Nie mówię, że był najlepszy. Zawsze VT i ZT były lepsze. Znaczący postęp był do 14 generacji matrycy. Miała ją seria 30 i była ona faktycznie znacznie lepsza od generacji 13 w jaką wyposażone były modele do serii 20 włącznie. Natomiast generacja 15 (seria 50 i 60) miała tylko jedną cechę odróżniającą ją od generacji 14, mianowicie była (trochę) jaśniejsza.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.