Skocz do zawartości
IGNORED

Tani wzmacniacz do .... porady dla poczatkujacych

Rekomendowane odpowiedzi

coś z Sansui

"Skąpski idzie na ambasadora, wysiada, rozumiesz? A jak on poleci, to poleci Korszul, poleci też Broński i zgadnij kto po nich poleci? Po nich polecę ja! To znaczy ja bym poleciał, gdyby nie Kazik i to dozorostwo."

czasem sie nie pchaj w denona pma-1060. moim prywatnym zdaniem dno. tylko dynamika na plus. mialem pare miesięcy temu pozyczonego na pare dni. nigdy wiecej. szybciej bym sobie kupił jakiegos pioneera (tez kiepskie ale przynajmniej nie takie suche). ktos tam pisał o yamasze a-1000. odradzam, juz sie na jej temat wypowiadałem. moze wymiana wielu kondów poprawia ten wzmacniacz, bo jednak ma 25 lat ponad, ale ja miałem do czynienia z trzema takimi. i tez nie chce. jedna mam nadal, nie uzywam, moze sie kiedys zlituje i jej wsadze jakiekolwiek byleby nowe kondki. za to jestem zadowolony z ax900 i 930, ktora lepsza nie odpowiem, obie dobre, a nowsza ax930 jest kupe tansza od ax900 za którą juz w tej chwili sie płaci nienormalne pieniądze.

Mial ktos stycznosc z tym czyms?:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Jezeli tak to czy warto o niego powalczyc.

Ukryta Zawartość

?👈

Jak oni to robią ? 190W poboru i 2x90W na wyjściu...

P.S Gdybym miał wybierać to wziąłbym coś ze starszej serii bo są solidniejsze.

Yamaha NS1000 Monitor | Krell KSA-80 | Krell KRC-3mk2 | SBT + Tomanek ULPS | Metrum Octave DAC (14VA PSU) |

Siltech SQ38-G3 | Nordost Flatline | Tara Labs RSC Air 75 coax | Ecosse Nu Diva

Nie patrz na napis z tyłu tylko popatrz do instrukcji. Mój ampli ma z tyłu obudowy namalowany pobór 390W a w instrukcji 800W (i to drugie jest prawdziwe biorąc pod uwagę moc którą oddaje w pomiarach)

On nie ma 90W tylko 65w przy 8ohm. Zainteresowalem sie nim bo jest z tej samej linii co moje CD (DCD-755AR).

A jesli chodzi o starsze to wlasnie takiego mam z 91r. Ale nie mam zamiaru sie go pozbywac. Jezeli ten by nie spelnil moich oczekiwan jak PMA-925R to bym go odsprzedal. Jeszcze 2h do konca aukcji, a dopiero 260zl.

?👈

Juz mialem go licytowac ale zauwazylem ze mozna do nuiego podlaczyc kolumny od 6ohm, a ja mam 4ohm. :/ Co by sie stalo jak bym podlaczyl 4ohm?

?👈

sansui model aux911 dg:)

na allegro niema na ebay.de

zdarza sie

JEDNYM SŁOWEM slucham na 770es ,670es,sluchalem pioneerki 676 i inne cuda

krelle

przed zakupem dla siebie

ale ten sansui u kolegi z forum mnie dobił chyba juz nic lepiej nie zabrzmi :) tego sie obawiam

chcialbym zeby chociaz moj system w 70 % brzmial tak jak ten u forumowicza uzytkownika sansui 911

chcialbym zaznaczyc ze nie interesuje mnie muzyka czysto audiofilska typu piekne wokale

i operetki czy jazz slucham normalnej codziennej muzyki typowe techno,elektronika,pop

Jorkers, 18 Lip 2009, 11:49

to wtedy co nie kupisz będziesz na pewno zadowolony :)

tylko aby sprawny był i nie grzebany.

Rotel A14, RCD-971 & Dynaudio Focus 140.

taka 911 była do zdobycia na ebay de ostatnio stan bardzo dobry

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Gość czubsi

(Konto usunięte)

Trzeba ubolewać, że takich rzeczy u nas jest jak na lekarstwo. 911 jest świetna w cenie około 2-2,5 tys. za bardzo dobry stan. Jednak jej wartość polega na czymś innym. Jest to wzmacniacz topologicznie prawie w 100 % zgodny z modelami topowymi jak 707 czy 907. Jeżeli ktoś nie boi się lutownicy to ma szansę stosunkowo łatwo go zmodować. Części są jeszcze dostępne ... Przez okres obcowania z tym urządzeniem wiem jedno. Kondensatory należy odświeżyć bo stare serie nipponów, mimo

że są świetne swoją żywotność mają. Kiedyś pisałem o tym, iż dokonano pomiarów w moim wzmacniaczu. Ok, pojemności nie odbiegały od normy ale czas swoje zrobił i po wymianie na Elny silmic wzmacniacz dopiero ożył! Czasem pojawiają się opinie, że jeśli Sansui to tylko do roku 1980 ... Nie będę nikogo

obrażał ale miałem staruszki 719 919 i w porównaniu do 911 a do niedawna 907 z tego wieku to wątpliwości nie mam, iż to nadal jest Sansui ale znacznie bardziej dopracowane. Topologicznie np. nowsze modele różnią się generalnie zdublowanym torem w każdej z końcówek, monoblokową budową strukturalną, lepszymi komponentami i mnóstwem bypassów z wysokiej jakości polipropylenów u-con i polystyrenów, dobrej klasy diodami, rezystorami Riken ... i wiele wiele innych elementów których jak widać nikt nie dawał by pogarszać ... Jedna bardzo ważna sprawa ! Wzmacniacz przed jakąkolwiek

decyzją o wymianie częsci (w tym i kondensatorów) należy najpierw zgodnie z serwisówką zestroić !!!

Chodzi o ustawienie prądów spoczynkowych itp. Ci co nie wiedzą o co chodzi niech wierzą, ze od tego należy zacząć !!! ... Pozdrawiam !

• Użytkownicy+

matman

Mam rotela RA-01 (poprzedni model,różni się wejściem MP3 które nowy ma).W tej cenie nie znalazłem nic lepszego.Teraz pomału będę się z nim żegnał ale muszę sporo dołożyc żeby to miało sęs.Jednym słowem polecam.

Robert

• Użytkownicy+

Ostatni wpis mało klarowny mi wyszedł:-) ,Chodzi o to że zgadzam się z Matmanem który poleca rotela

Mieslismy robic wczoraj ten maly test 3 wzmakow, ale zapomnialem zadzwonic :)

Wracajac do tematu:

Porownywal ktos DENONA PMA-925R z PMA-725R? Jesli tak jaka jest roznica?

?👈

Gość

(Konto usunięte)

Ludzie dajcie sobie spokój z takim truchłem. Lepiej poczekac trochę odzbierać kasy niż zadowalać sie półśrodkami. Wzmacniacz za 1000 PLN budzi tylko smiech. A to w dodatku złomy z niemieckich strychów.

Piszesz tak bo masz wzmak za 2tys czy za 4tys? A jak juz bedzie cie stac na taki za 10tys to wtedy ten za 4 bedzie gowniany. I tak wkolo.

?👈

feszczeuk to

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Głupota – niedostatek rozumu przejawiający się brakiem bystrości, nieumiejętnością rozpoznawania istoty rzeczy, związków przyczynowo-skutkowych, przewidywania i kojarzenia. Charakteryzuje się pychą, śmiałością, podejrzliwością, niskim lub nieistniejącym samokrytycyzmem, niezdolnością do zdziwienia, dążnością do ekspansji.

• 2 tygodnie później...

Na allegro pojawil sie wzmacniacz ktorego szukam, a mianowicie Pma-1055R. Podobno gra on bardzo podobnie jak PMA-925R. Czy to prawda?? Koles jest jakis nie pewny. Ma 0 komentarzy, ale chyba i tak bym podjechal do niego na odsluch.

?👈

Ukryta Zawartość

możecie coś o nim powiedzieć? - 713 ma dobre opinie

Ukryta Zawartość

• Użytkownicy+

skynyrd

Nie wiem czy dobry jest ten model, ale na pewno zabytkowy. Poza tym ten konkretny jest zewnętrznie nieciekawy.

• Pokaż nowe odpowiedzi