Skocz do zawartości
IGNORED

Topowe źródła cyfrowe

LUKASIQ

Rekomendowane odpowiedzi

[quote name='Elberoth' timestamp='1387394196' post='3024270']

Zobacz jak wybuchli jarek&ania oraz Szymon.
[/quote]

Eeeeeee.
Przesada-bo w/g mnie niektórzy się gotują we własnym sosie bardzo długo.

Tego Trinity to przetestuje u siebie.........będzie to przemyslany tor,a nie przypadkowa dość śmieszna konfiguracja.

[quote name='Szymon' timestamp='1387394323' post='3024274']
Na koniec koleżeńska rada jak robisz zdjęcia sprzętu w Audiosystemie to nie kładź się na gołej podłodze tylko weź kocyk bo wilka złapiesz.[/quote]

Jesteś klasycznym przykładem osoby mocnej w gębie zza klawiatury. Gdy spotykasz kogoś oko w oko, to boisz się nawet przyznać, że ty to ty. Za to gdy wracasz do domu - znów jesteś mocny. Pouczające.

Jak wystawiasz na sprzedaż szrot DCS Elgar po nieudolnych naprawach z pająkami w środku to przynajmniej napisz o nim prawdę. Obecnie ten grzebak jest w ofercie Tomasza Esoterica i On próbuje ten „cukierek” z kalibracją zegarów opchnąć naiwniakom. Mam jedynie nadzieję, że nie wiedziałeś o grzebaniu w tej padaczce i była to nieświadoma próba sprzedaży kukułczego jaja.
[/quote]

Miałem jakiegoś Elgara, od chłopaków z HiFi Clubu, którzy poprosili o jego wystawienie, rok czy dwa lata temu. Swoim zwyczajem, aby zaspokoić swoją ciekawość, rozebrałem go i zrobiłem mu zdjęcie. Odnalazłem to zdjęcie u siebie na dysku, i nie widzę na nim żadnych 'pająków w środku'.

Po dwóch czy trzech tygodniach Elgara oddałem, i nie mam pojęcia co się potem z nim działo. A mogło dziać się wszystko.

Zanim wytrzesz sobie kimś gębę, sprawdź może najpierw fakty.

"Don't trust opinion on forums.... every time I bought something based on online opinion and without listening in advance, it ended up being a big disappointment."

[quote name='Elberoth' timestamp='1387400656' post='3024413']
Jesteś klasycznym przykładem osoby mocnej w gębie zza klawiatury. Gdy spotykasz kogoś oko w oko, to boisz się nawet przyznać, że ty to ty. Za to gdy wracasz do domu - znów jesteś mocny. Pouczające.
[/quote]
Masz szczęście, że to nie ja Cię widziałem bo zaręczam, że byśmy sobie pogadali "mocarzu".

Poproszę abyś jednak odszukał moje opisy o walcowaniu i miażdżeniu Scarlattiego przez Vivaldiego bo ja przypominam sobie różnice na poziomie 10-15% i to tylko dlatego, że porównywałem teraz po usb a wcześniej po dual aes gdzie różnice były jeszcze mniejsze.

Cytat z moich wcześniejszych wypowiedzi:

„Wcześniej porównywałem po dual aes a teraz posłuchałem po usb. Różnica nie jest wielka ale na korzyść Vivaldiego. Niestety żeby było trochę lepiej trzeba wydać sporo więcej”

„Tak się nakręciliście że napiszę Wam nowy Vivaldi Dac to mniejsza różnica niż z elgara do scarlattiego.”

Przypomnę Ci, że byłem właścicielem pierwszego DCSa jak Ty słuchałeś na wypasie technicsa.

Jak zwykle próbujesz nieudolnie manipulować ale większa część użytkowników forum już się na to nie łapie. Nie wiem co daje Ci wklejenie tego bełkotu i niby uczciwych testów przeprowadzonych przez Nadredaktorów z drugiego końca globu. Przecież każdy zdaje Sobie sprawę jak się w obecnych czasach promuje urządzenia.

Odpowiedz lepiej na moje pytanie o konfigurację testową oraz okablowanie.
Z jakimi systemami lampowymi porównywałeś Swoją topową konfigurację?

Na koniec koleżeńska rada jak robisz zdjęcia sprzętu w Audiosystemie to nie kładź się na gołej podłodze tylko weź kocyk bo wilka złapiesz.

Jak wystawiasz na sprzedaż szrot DCS Elgar po nieudolnych naprawach z pająkami w środku to przynajmniej napisz o nim prawdę. Obecnie ten grzebak jest w ofercie Tomasza Esoterica i On próbuje ten „cukierek” z kalibracją zegarów opchnąć naiwniakom. Mam jedynie nadzieję, że nie wiedziałeś o grzebaniu w tej padaczce i była to nieświadoma próba sprzedaży kukułczego jaja.
[/quote]I znowu czuję się wywołany do odpowiedzi przez konfabulanta Szymona. Skąd on posiada takie informacje ? Urządzenie było oglądane przez profesjonalnego elektronika który nie stwierdził żadnych domorosłych przeróbek ani napraw. Pojechało także do serwisu DCS'a w UK, w celu likwidacji szumu w układzie ściszania i ewentualnej aktualizacji softu oraz ogólnego przeglądu. Posiadam całą korespondencję z DCS-em. DCS jak do tej pory nie poinformował właściciela tego urządzenia o żadnych nieuprawnionych przeróbkach ani naprawach co oczywiście by zrobił gdyby takowe miały miejsce. Elgar był w najlepszym możliwym serwisie czyli u producenta. A producent wie co powinno być w środku. Ale Szymon wie lepiej.

Na koniec mały cytacik o " wiedzeniu wszystkiego lepiej" :

" Kur wie lepiej - w ten sposób nieżyjący już niestety znakomity publicysta Dariusz Fikus zatytułował swoją polemikę z peerelowskim propagandzistą Tadeuszem Kurem." ... koniec cytatu.

[quote name='Elberoth' timestamp='1387400656' post='3024413']
Miałem jakiegoś Elgara, od chłopaków z HiFi Clubu, którzy poprosili o jego wystawienie, rok czy dwa lata temu. Swoim zwyczajem, aby zaspokoić swoją ciekawość, rozebrałem go i zrobiłem mu zdjęcie. Odnalazłem to zdjęcie u siebie na dysku, i nie widzę na nim żadnych 'pająków w środku'.

Po dwóch czy trzech tygodniach Elgara oddałem, i nie mam pojęcia co się potem z nim działo. A mogło dziać się wszystko.

Zanim wytrzesz sobie kimś gębę, sprawdź może najpierw fakty.
[/quote]
Na szczęście mam dokładniejsze foty truposzcza bo te Twoje jakoś mało czytelne. Numer 144 a Twój, ja widzę na nalepce ten sam. U Esoterica też numer 144, Przypadek?

A teraz przeprosiny poproszę.

[quote name='Esoteric hifi' timestamp='1387402299' post='3024444']
I znowu czuję się wywołany do odpowiedzi przez konfabulanta Szymona. Skąd on posiada takie informacje ? Urządzenie było oglądane przez profesjonalnego elektronika który nie stwierdził żadnych domorosłych przeróbek ani napraw. Pojechało także do serwisu DCS'a w UK, w celu likwidacji szumu w układzie ściszania i ewentualnej aktualizacji softu oraz ogólnego przeglądu. Posiadam całą korespondencję z DCS-em. DCS jak do tej pory nie poinformował właściciela tego urządzenia o żadnych nieuprawnionych przeróbkach ani naprawach co oczywiście by zrobił gdyby takowe miały miejsce. Elgar był w najlepszym możliwym serwisie czyli u producenta. A producent wie co powinno być w środku. Ale Szymon wie lepiej. Na koniec mały cytacik o wiedzeniu wszystkiego lepiej: " Kur wie lepiej - w ten sposób nieżyjący już niestety znakomity publicysta Dariusz Fikus zatytułował swoją polemikę z peerelowskim propagandzistą Tadeuszem Kurem." ... koniec cytatu.
[/quote] Fotki masz jak na tacy. Rozkręć i przestań wciskań kit o profesjonalnej naprawie! W ogłoszeniu ani słowa o tym profesjonalizmie.

Gość jarek&ania

(Konto usunięte)

[quote name='Elberoth' timestamp='1387399175' post='3024368']
I proszę nie próbuj teraz zręcznie obracać kota ogonem, że chodziło ci o to że cena była zbyt wysoka ... To co chciałeś przekazać, zawarłeś w 2-pierwszych zdaniach swojego wpisu przytoczonych powyżej.

Przyznam się szczerze, że nawet nie próbuję wnikać 'co poeta miał na myśli'. Ale że są to zdania jednoznacznie obraźliwe i mające charakter insynuacji, jest dla mnie jasne.

Jak również to, że były odpowiedzią na moje stwierdzenie, że znajomy nie może sprzedać Metronome C-8 (którego ty także posiadasz) od kilku miesięcy.
[/quote]

Jak widzę nie możesz przeżyć tego jak ktoś napisze tobie prawdę , z którą ty się najzwyczajniej rozmijasz.
Z resztą nie pierwszy raz.

Nie zauważyłem akurat w tym wpisie niczego obrażliwego . Stwierdziłem po prostu fakt , że po raz kolejny masz jakiś problem ze sobą (krótka i wybiórcza pamięć) i na pewno z tymi rzeczami , które posiada Sylwek i również ja posiadam.

Możesz w jakiś racjonalny sposób wytłumaczyć co ma ogólna sytuacja sprzedażowa wspólnego akurat z Metronome?
Szczególnie w tym konkretnym przypadku?
Ja jakoś nie widzę związku.
Czepiasz się jakichś pierdołów a sam przy każdej okazji próbujesz deprecjonować wybory kilku innych ludzi na forum.
Uważasz ,że jest w tym coś dziwnego lub nawet może idiotycznego ,że komuś może podobać się akurat konkretny produkt bez wzgledu na twoją "rekomendację" a tym bardziej bez względu na jego cenę?
Ja w przeciwieństwie do ciebie szanuję twoje wybory MSB czy Bóg raczy wiedzieć czego innego.
Ważne ,że jesteś zadowolony ze swojego wyboru.
Czyż nie o to chodzi?
Podoba się tobie Magico czy MSB czy Trinity czy może Radmor.?
Cieszę się z tego powodu.
Słyszysz kosmiczne różnice między sprzętami?
Cieszę się również , że nasz stwórca obdarzył ciebie tak wyrafinowanym słuchem.

Natomiast co innego jest gdy piszesz ,że między jakimiś produktami jest jakaś galaktyczna przepaść a wcale tak nie jest.
A żeby było wiarygodniej wypowiadasz się jeszcze na temat czegoś czego nawet nie słuchałeś.
Więc jak to nazwać jak nie zwykłą manipulacją czy jak wolisz "delikatnym rozmijaniem się z prawdą".
Twierdziło i twierdzi to wiele osób na forum (i nie tylko na forum).
Może czas wyciągnąć wnioski z tego i zauważyć , że zaraz po Staszku jesteś najczęściej krytykowanym autorem wpisów.
Kilku klakierów powiązanych z tobą biznesowo nie zmienia tego w żaden sposób.
A ich poparcie (mniej lub bardziej powiązane z finansami) jest wątpliwej wiarygodności.

Na tym kończę.
Życzę sukcesów i przyjemności ze słuchania tak osobistego hobby jakim jest sprzęt audio.

Jeżeli poczułeś się urażony czymkolwiek co napisałem szczerze nad tym ubolewam.

Pozdrawiam.

[quote name='Szymon' timestamp='1387402498' post='3024448']
Na szczęście mam dokładniejsze foty truposzcza bo te Twoje jakoś mało czytelne. Numer 144 a Twój?

Fotki masz jak na tacy. Rozkręć i przestań wciskań kit o profesjonalnej naprawie! W ogłoszeniu ani słowa o tym profesjonalizmie.
[/quote]Jest rachunek z DCS'a. Gdyby ktoś w nim grzebał nie naprawiali by go. Oczywiście w tej chwili absolutnej pewności nie mam ale zadam konkretne pytanie serwisowi DCS'a i wtedy wszystko się wyjaśni. Pełna transparentność.
Zostałem poproszony o sprzedaż tego urządzenia, nie należy do mnie. Kiedy do mnie trafiło było w pełni sprawne i jest dalej. To wszystko.

[quote name='Esoteric hifi' timestamp='1387403020' post='3024462']
Jest rachunek z DCS'a. Gdyby ktoś w nim grzebał nie naprawiali by go. Oczywiście w tej chwili absolutnej pewności nie mam ale zadam konkretne pytanie serwisowi DCS'a i wtedy wszystko się wyjaśni. Pełna transparentność.
Zostałem poproszony o sprzedaż tego urządzenia, nie należy do mnie. Kiedy do mnie trafiło było w pełni sprawne i jest dalej. To wszystko.
[/quote]

Dawaj mi tu ten rachunek na focie-nie kręć!!...............to wszystko

O jak fajnie... reaktywowane opowieści o topowych żródłach, założone przez mojego ulubieńca, topowego topa: Lukasiqa. Przypomnijmy sobie parę dobrych kawałków...

[quote name='LUKASIQ' timestamp='1364283304' post='2776459']
Puccini grał u mnie 2 lata, dlatego obstawiałem Vivaldiego w nowym systemie jako upgrade.
Zależy mi na "wyciśnięciu" z płyt jak najwięcej, idealnej scenie 3D, rozdzielczości i super precyzji. Najlepiej dzielone żródło, transport + DAC.
[/quote]

i dalej już lot bez trzymanki...

"Mogą być i propozycje z segmentu pro. Nie widzę problemu. Choć w segmencie pro nie znajdę dobrego transportu (tak mi się wydaje)"
"Że też ja nie zmądrzeje, nie rzucę tego forum i nie zacznę pisać na zagranicznych... "
"A ja w cenie AA rozejrzałbym się raczej za Puccinim :)"
"Widzę chłopaki, że grubo jedziecie w temacie :)"
"Wiem, że macie to gdzieś, ale nie martwcie się - biorę Wasze rady do serca :) :)"
"Grał u mnie dwa lata, celujemy wyżej."
"Mam ustawiony odsłuch w następnym tygodniu na pełny system Burmestera 069/077/911. Będzie kilka par kolumn (Wilson, Magico, Rockport i TAD) trochę drutów i zobaczymy czy to się sprawdzi. Szkoda, że D'Agostino nie pomyśli o jakimś cd :)"
"Stasiop, ja myślę, że "poddzwonienia" mogły mieć zupełne inne źródło. To nie sprzęt audio, ale fortepian mógł być źle nastrojony. I mówię zupełnie poważnie. A jeśli w audio takie coś występuje, to możliwe, że system gra odrobinkę za ostro i to po prostu najzwyklejsze sybilanty."
"Stasiu, nie wiem czy miałeś do czynienia z dCS Vivaldi, ale po kolejnej randce z nim mogę tylko napisać - niesamowity."

Tu trochę długi tekst, ale jakże ważny... konwersacja z wybitnym naukowcem i wynalazcą!

"Na początek trzeba napisać, że Vivaldi wystąpił w wybitnym towarzystwie, j.w.
Pierwsze słowa, które cisną się na usta/klawiaturę - realizm, ale zupełnie oderwany od rzeczywistości. Dziwne, prawda? Chodzi o to, że słuchając go nie wierzymy, że kilka metrów od nas stoi drogi system audio. Powinniśmy raczej zobaczyć wielką scenę i wykonawców na niej.
Niesamowita przestrzeń, wielowymiarowa scena, namacalność wokali, instrumentów (pisałeś gdzieś o fortepianie... - tu nie masz o co się martwić).
I góra i środek są niesłychanie uporządkowane, nic nie jest zjechane. Pomimo rozdzielczości, wszystko gra bardzo spójnie, kolorowo, z blaskiem, nadal kreując brutalną rzeczywistość.
Basu jest dużo... z tym, że nie jest to jeden bas ale jego przynajmniej 10 jego barw. Bajecznie."

"W kontekście Soulution 745 - myślę, że idealnie opisał to pan Jacek Kłos z HiFi i Muzyka w recenzji Soulution 540 w porównaniu do dCS Puccini (zamiast 540 wpisz sobie 745, a Puccini - wpisz sobie Vivaldi, wszystko przemnóż przez 5 :) ):
"Soulution 540 kontra dCS Puccini. Uwielbiam je oba, ale ze wskazaniem na Soulution. Puccini zawrócił mi w głowie. To autystyczny geniusz, który ma swój świat. Skończony, kompletny, poukładany i autonomiczny. Niekoniecznie kompatybilny z tym, co na zewnątrz. Soulution gra inaczej, wcale nie gorzej, osiągając porównywalną gładkość i selektywność. Jego przewaga polega na tym, że zachowuje kontakt z rzeczywistością. Jest równie genialny, ale można się z nim dogadać. dCS ma własną koncepcję muzyki, która uwodzi i ani się człowiek obejrzy, a już wpadł po uszy. Soulution podchodzi do tematu inaczej – bardziej dyskretnie i chyba również dojrzale. Sam nie musi błyszczeć. To muzyka ma błyszczeć dzięki niemu."
Z tym, że wolę geniusz i kosmos dCSa :)"

"Owszem, zafunkcjonowało i było bardzo dobrze, choć odrobinkę słabiej od Soulution. Ale ja jestem upośledzony i na punkcie realizmu i przezroczystości systemu mam małego zajoba, więc bierzcie na to namiar :)"

"Magnepan, a gdzie jedziesz na Vivaldiego?
Jeśli do Łodzi, to posłuchaj na Momentum i sam sobie odpowiesz. Choć tak jak pisałem - ogromny wpływ miały Magico Q7. Jeśli miałbym dawać oceny dla Wilsona i Magico w skali 1-10, to Wilson ma 7,5, może 8. Magico cóż... lepszego nic nie słyszałem więc dycha.
Tych samych Magico słuchałem parę miesięcy temu i to zupełnie inne kolumny, Wtedy owszem, mogło być ostro, teraz ich nie ma w ogóle :)"

Najmocniej przepraszam, ale nie mogłem się powstrzymać... LUKASIQ, to mój ulubiony user tego forum.

Parker's Mood

Fotki masz jak na tacy.
[/quote]

Jak na tacy upalone stopnie wyjsciowe. Dymek musiał polecieć i czuć było spalenizne.
Masz fotki drugiej strony pcb ?

[quote name='Miroslav1' timestamp='1387437189' post='3024622']
no właśnie....gdzie jest autor wątku LUKASIQ....kiedyś zadawał mnóstwo pytań....wszędzie było go pełno
czyżby uzyskał wszystkie odpowiedzi?
[/quote]

Złożył swój system marzeń,i teraz już tylko słucha muzyki ;).

Herbie Hancock:"Czasami nie wiem,co mam grać - wyznałem."

Miles Davis: "To nic nie graj"

Gość jamówię

(Konto usunięte)

[quote name='MarkN' timestamp='1387409995' post='3024549']

Tu trochę długi tekst, ale jakże ważny... konwersacja z wybitnym naukowcem i wynalazcą!

[/quote]
Rozmowa z nadkonstruktorem-bezcenna:)

[quote name='stefek' timestamp='1387437269' post='3024623']
Złożył swój system marzeń,i teraz już tylko słucha muzyki ;).
[/quote]
Złe języki mówią,że podobno na forum była zrzuta na ten system:)

[quote name='jamówię' timestamp='1387439495' post='3024637']
Złe języki mówią,że podobno na forum była zrzuta na ten system:)
[/quote]

Zabrakło mu na ostatnią ratę?

Herbie Hancock:"Czasami nie wiem,co mam grać - wyznałem."

Miles Davis: "To nic nie graj"

Gość jamówię

(Konto usunięte)

[quote name='stefek' timestamp='1387440168' post='3024645']
Zabrakło mu na ostatnią ratę?
[/quote]
Nie znam szczegółów ale podobno, takie krążą plotki, już na pierwszą brakowało:)

Na szczęście mam dokładniejsze foty truposzcza bo te Twoje jakoś mało czytelne. Numer 144 a Twój, ja widzę na nalepce ten sam. U Esoterica też numer 144, Przypadek?

A teraz przeprosiny poproszę.

Fotki masz jak na tacy. Rozkręć i przestań wciskań kit o profesjonalnej naprawie! W ogłoszeniu ani słowa o tym profesjonalizmie.
[/quote]
No tu chyba nie ma miejsca na polemikę....

[quote name='jarek&ania' timestamp='1387402807' post='3024455']
Jak widzę nie możesz przeżyć tego jak ktoś napisze tobie prawdę , z którą ty się najzwyczajniej rozmijasz.
Z resztą nie pierwszy raz.

Nie zauważyłem akurat w tym wpisie niczego obrażliwego . Stwierdziłem po prostu fakt , że po raz kolejny masz jakiś problem ze sobą (krótka i wybiórcza pamięć) i na pewno z tymi rzeczami , które posiada Sylwek i również ja posiadam.

Możesz w jakiś racjonalny sposób wytłumaczyć co ma ogólna sytuacja sprzedażowa wspólnego akurat z Metronome?
Szczególnie w tym konkretnym przypadku?
Ja jakoś nie widzę związku.
Czepiasz się jakichś pierdołów a sam przy każdej okazji próbujesz deprecjonować wybory kilku innych ludzi na forum.
Uważasz ,że jest w tym coś dziwnego lub nawet może idiotycznego ,że komuś może podobać się akurat konkretny produkt bez wzgledu na twoją "rekomendację" a tym bardziej bez względu na jego cenę?
Ja w przeciwieństwie do ciebie szanuję twoje wybory MSB czy Bóg raczy wiedzieć czego innego.
Ważne ,że jesteś zadowolony ze swojego wyboru.
Czyż nie o to chodzi?
Podoba się tobie Magico czy MSB czy Trinity czy może Radmor.?
Cieszę się z tego powodu.
Słyszysz kosmiczne różnice między sprzętami?
Cieszę się również , że nasz stwórca obdarzył ciebie tak wyrafinowanym słuchem.

Natomiast co innego jest gdy piszesz ,że między jakimiś produktami jest jakaś galaktyczna przepaść a wcale tak nie jest.
A żeby było wiarygodniej wypowiadasz się jeszcze na temat czegoś czego nawet nie słuchałeś.
Więc jak to nazwać jak nie zwykłą manipulacją czy jak wolisz "delikatnym rozmijaniem się z prawdą".
Twierdziło i twierdzi to wiele osób na forum (i nie tylko na forum).
Może czas wyciągnąć wnioski z tego i zauważyć , że zaraz po Staszku jesteś najczęściej krytykowanym autorem wpisów.
Kilku klakierów powiązanych z tobą biznesowo nie zmienia tego w żaden sposób.
A ich poparcie (mniej lub bardziej powiązane z finansami) jest wątpliwej wiarygodności.

Na tym kończę.
Życzę sukcesów i przyjemności ze słuchania tak osobistego hobby jakim jest sprzęt audio.

Jeżeli poczułeś się urażony czymkolwiek co napisałem szczerze nad tym ubolewam.

Pozdrawiam.
[/quote]

Kwestia wrażliwości. Dla jednej osoby nazwanie kogoś manipulatorem to takie koleżeńskie przepychanki, a drugiej nie.

Zacznijmy od tego, że nie przeczytałeś nigdy dokładnie moich postów. Nigdy nie napisałem, że Metronome C-8 może komuś nie przypaść do gustu. Zareagowałem dopiero, gdy Sly próbował dowodzić wyższość C-8 nad MSB i dCSem.

Zrozumiał bym, gdyby pisał to w kontekście swojego systemu - C-8 to ocieplony klocek, który przy pewnych kombinacjach sprzętu może po prostu lepiej pasować. Tymczasem on robił to w kategoriach absolutnych - co jest oczywiście bzdurą.

Chętnie bym także poczytał o sprzętach na temat których się wypowiadam a których nie słuchałem, i manipulacjach z tym związanych.

"Don't trust opinion on forums.... every time I bought something based on online opinion and without listening in advance, it ended up being a big disappointment."

[quote name='Elberoth' timestamp='1387387872' post='3024157']
Kłamie to zbyt ostre słowo. Z pewnością natomiast wyciąga nieuprawnione wnioski.
[/quote]
No nie do konca, podchodze do tego logicznie biore pod uwage mozliwosc pomylki jak i weryfikuje (2h rowniez na swoich plytach) testy odsluchowe jakie przeprowadzalem na AS2013 filtrujac tutaj wplyw kolumn jak i wzmacniacza. Weryfikuje to co pisza inni, jak i to co Ty slyszysz. Czasami trzeba nad tym dobrze sie naglowic aby wyciagnac prawidlowe wnioski. Biorac pod uwage nienajlepszy wzmacniacz oraz kolumny stosowane na prezentacji i biorac pod uwage niesamowita wrecz gladkosc dzwieku dostepna tylko ekstremalnie drogim gramofonom analogowym i jednak nie dostepna dla setu DCS Vivaldi, moge powiedziec z prawdopodobienstwem 70-80% ze jest to najlepsze zrodlo KOMERCYJNE jakie kiedykolwiek slyszalem. Juz sama gigantyczna gladkosc wiele mowi o tym przetworniku a uzyskanie takiej gladkosci wplywa na wszelkie aspekty soniczne takie jak wypelnienie dzwieku, separacje zrodel, barwe od dolu do gory, jak i totalna kontrole nad cyfrowymi artefaktami.
Mam jednak pewne watpliwosci co do Muzycznego wypelnienia barwowego ale to jest 10-20% generalnie uwazam ten DAC za absolutnie wybitne zrodlo! Oczywiscie aby byc tego pewny, musialbym zetknac sie z tym urzadzeniem sam na sam, byc moze kiedys bedzie mi to dane... ;)
Pozdr Stasiop

p.s.

I jeszcze jedno uwazam ze z duzo lepszym napedem ten DAC dopiero dostaje skrzydel, mysle ze konstruktor grajac z laptopa zrobil duzy blad. Ty sluchajac na serwerze i na Jplay z pewnoscia wynosisz tego DAC-a na zupelnie inny poziom soniczny - TAK UWAZAM!
No a jeszcze gdybys zastosowal nowego Jplay 5.2 ....ale to szkoda slow, musisz sie sam kiedys przekonac. Powiem tylko na marginesie ze pomiedzy 5.1 a 5.2 jest kolejna przepasc ;) Radze sie przekonac! :)

Stasiop - moim zdaniem jedyne rzetelne porównania to takie, w których możemy postawić dwa klocki obok siebie (albo przynajmniej w bardzo krótkich odstępach czasu) NA TYM SAMYM SYSTEMIE.

Inaczej nie jesteś w stanie wyeliminować wpływu jaki mają pozostałe elementy systemu czy pomieszczenie.

Zgodzę się natomiast, że słysząc gdzieś wybitne brzmienie, można wyciągać ostrożne wnioski dotyczące poszczególnych elementów (na zasadzie, że skoro cały system gra ekstremalnie gładko, to ciężko spodziewać się, aby DAC był nagle szorstki). I gdybyś poprzestał na tym, wszystko było by OK - tym bardziej że masz większą wiedzę techniczną niż 98% userów tego forum (choć także tobie, jak nam wszystkim, przychodzi się mylić - vide casus zegara w MSB).

Niestety nie chcesz na tym poprzestać, i próbujesz dokonać jakiś karkołomnych ekstrapolacji dowodzących wyższości jednego klocka nad drugim, na podstawie odsłuchów w zupełnie róznych miejscach, na zupełnie różnych systemach - i na to mojej zgody nie ma.

Elb zrozum ze ja nie mam mozliwosci robienia takich porownan, musze dochodzic do takich wnioskow sluchajac w taki a nie inny sposob. Mam swoja metoda fortepianowo - smyczkowa ktora owszem jest bardzo zawodna ale mozna tez po niej uzyskac calkiem realne odsluchowe rezultaty i moc uszeregowac pewne urzadzenia na mojej liscie co jest lepsze a co gorsze. Zrozum ja nie mam innej metody. Ale po to jest to forum aby o tym wlasnie podyskutowac i zweryfikowac. No ale coz jak to forum to jest taki stragan ze tutaj sa tylko awantury a logicznego myslenia jak na lekarstwo.

[quote name='Elberoth' timestamp='1387448828' post='3024754']
choć także tobie, jak nam wszystkim, przychodzi się mylić - vide casus zegara w MSB).
[/quote]
No akuratnie to Ty sie tutaj myslisz :D :D :D znowu zaczynasz? ;)

Fotki masz jak na tacy. Rozkręć i przestań wciskań kit o profesjonalnej naprawie![/quote]

Odpowiem z zastępstwie Esoteric hifi. Istotnie było coś w tym DACu naprawiane, co potwierdziłem teraz u siebie na zdjęciach, na których teraz też to widzę. Nie wiem dlaczego zamieściłeś zdjęcia kabli i regulatora napięcia - ten wygląda na lutowany fabrycznie, więc może napiszesz coś więcej. Na pewno był wymieniany układ U351. Natomiast co do pozostałego na 3 zdjęciu zielonego kabla przy układzie eprom, to równie dobrze DAC mógł wyjść tak z fabryki. Widziałem już takie rzeczy w fabrycznie nowych urządzeniach. Ale pewności - zapytam jeszcze w dCS.

W jednym Esoteric hifi ma na pewno rację - każdy DAC wychodzący z fabryki dCS - czy to nowy, czy urządzenie serwisowane - przechodzi identyczną, 24h procedurę testową, na końcu której robione są dokładne pomiary urządzenia. Gdyby naprawa przeprowadzona była jak to piszesz nieprofesjonalnie, przetwornik nie trzymałby surowej normy fabrycznej w pomiarach - nigdy nie opuścił by dCSa jako w pełni sprawny.

Nie bardzo rozumiem za co miałbym Cię przepraszać - moje ogłoszenie nie zawierało żadnej informacji o historii serwisowej tego urządzenia (której po prostu nie znam), a jedynie fakt, że jest w pełni sprawne i było kalibrowane w dCS (co jest / było zgodne ze stanem faktycznym i jest do potwierdzenia w fabryce po numerze seryjnym).

[quote name='Stasiop' timestamp='1387449160' post='3024761']
No akuratnie to Ty sie tutaj myslisz :D :D :D znowu zaczynasz? ;)
[/quote]

Znajdę chwilę to ci odpowiem. Czegoś nowego się przy okazji nauczysz.

[quote name='Elberoth' timestamp='1387451068' post='3024796']
Znajdę chwilę to ci odpowiem. Czegoś nowego się przy okazji nauczysz.
[/quote]
Juz kupuje zeszyt w kratke i okladke z naklejkami, robie marginesy...i zacieram rece :D

[quote name='Elberoth' timestamp='1387451068' post='3024796']
Odpowiem z zastępstwie Esoteric hifi. Istotnie było coś w tym DACu naprawiane, co potwierdziłem teraz u siebie na zdjęciach, na których teraz też to widzę. Nie wiem dlaczego zamieściłeś zdjęcia kabli i regulatora napięcia - ten wygląda na lutowany fabrycznie, więc może napiszesz coś więcej. Na pewno był wymieniany układ U351. Natomiast co do pozostałego na 3 zdjęciu zielonego kabla przy układzie eprom, to równie dobrze DAC mógł wyjść tak z fabryki. Widziałem już takie rzeczy w fabrycznie nowych urządzeniach. Ale pewności - zapytam jeszcze w dCS.

W jednym Esoteric hifi ma na pewno rację - każdy DAC wychodzący z fabryki dCS - czy to nowy, czy urządzenie serwisowane - przechodzi identyczną, 24h procedurę testową, na końcu której robione są dokładne pomiary urządzenia. Gdyby naprawa przeprowadzona była jak to piszesz nieprofesjonalnie, przetwornik nie trzymałby surowej normy fabrycznej w pomiarach - nigdy nie opuścił by dCSa jako w pełni sprawny.

Nie bardzo rozumiem za co miałbym Cię przepraszać - moje ogłoszenie nie zawierało żadnej informacji o historii serwisowej tego urządzenia (której po prostu nie znam), a jedynie fakt, że jest w pełni sprawne i było kalibrowane w dCS (co jest / było zgodne ze stanem faktycznym i jest do potwierdzenia w fabryce po numerze seryjnym).
[/quote]
A jednak było naprawiane, popatrz popatrz. Parę postów wyżej ponoć wycierałem sobie gębę. Stan rzeczy zmienia się jak w kalejdoskopie. Czy nie uważasz za kluczową dla przyszłego nabywcy informację o tak poważnej naprawie? Rozumiem, że sam chciałbyś zakupić samochód zespawany z przystankiem z świecącym lakierem. Przecież jedzie prosto i wygląda ślicznie.
Póki co czekam na rachunek z DCSa z numerem seryjnym Daca.
Osobiście miałem do czynienia z tym przetwornikiem i zapewniam, że nie działa prawidłowo. Chyba, że trzaski podczas odtwarzania to normalne dla Ciebie zjawisko.
Przeprosin ani konkretnej odpowiedzi się po Tobie nie spodziewałem bo do tego trzeba mieć klasę. Ty potrafisz jedynie pięknie bajdurzyć i odpowiadać wymijająco.

Teraz pozostaje kwestia konkretnych wyjaśnień Tomka bo jako profesjonalny sprzedawca odpowiada prawnie za stan oferowanego sprzętu. Ty oczywiście możesz udawać niewiniątko bo przecież nie jesteś profesjonalnym handlarzem, tylko bezinteresownie pomagasz i jak zwykle o niczym nie wiedziałeś. Proponuję zamieścić właściwy opis z adnotacją o naprawach i dołączyć faktyczną fakturę z DCSa co jest kluczowe w tym temacie. To jest poważne i uczciwe podejście do klienta moim skromnym zdaniem.

Rozumiem, że moje wypowiedzi na temat miażdżenia Scarlattiego już znalazłeś czy komputer Ci się zawiesza?

[quote name='Szymon' timestamp='1387454120' post='3024832']
A jednak było naprawiane, popatrz popatrz. Parę postów wyżej ponoć wycierałem sobie gębę. Stan rzeczy zmienia się jak w kalejdoskopie. Czy nie uważasz za kluczową dla przyszłego nabywcy informację o tak poważnej naprawie? Rozumiem, że sam chciałbyś zakupić samochód zespawany z przystankiem z świecącym lakierem. Przecież jedzie prosto i wygląda ślicznie.
Póki co czekam na rachunek z DCSa z numerem seryjnym Daca.
Osobiście miałem do czynienia z tym przetwornikiem i zapewniam, że nie działa prawidłowo. Chyba, że trzaski podczas odtwarzania to normalne dla Ciebie zjawisko.
Przeprosin ani konkretnej odpowiedzi się po Tobie nie spodziewałem bo do tego trzeba mieć klasę. Ty potrafisz jedynie pięknie bajdurzyć i odpowiadać wymijająco.

Teraz pozostaje kwestia konkretnych wyjaśnień Tomka bo jako profesjonalny sprzedawca odpowiada prawnie za stan oferowanego sprzętu. Ty oczywiście możesz udawać niewiniątko bo przecież nie jesteś profesjonalnym handlarzem, tylko bezinteresownie pomagasz i jak zwykle o niczym nie wiedziałeś. Proponuję zamieścić właściwy opis z adnotacją o naprawach i dołączyć faktyczną fakturę z DCSa co jest kluczowe w tym temacie. To jest poważne i uczciwe podejście do klienta moim skromnym zdaniem.

Rozumiem, że moje wypowiedzi na temat miażdżenia Scarlattiego już znalazłeś czy komputer Ci się zawiesza?
[/quote] Oto rachunek w PDF'ie. O szczegółach serwisowych poinformuję niezwłocznie jak tylko otrzymam odpowiedź od producenta.
[attachment=270620:Elgar rachunek.pdf]

[quote name='Esoteric hifi' timestamp='1387455146' post='3024843']
Oto rachunek w PDF'ie. O szczegółach serwisowych poinformuję niezwłocznie jak tylko otrzymam odpowiedź od producenta.
[attachment=270620:Elgar rachunek.pdf]
[/quote]Ale żeś wsypał Adasia a ponoć bidulek nic nie wiedział, normalnie amnezja :) Poprosimy jeszcze o wyszczególnienie zakresu prac. Już sam nie rozumiem u kogo ten Elgar jest bo raz go wystawia Tomasz a raz Adaś. Najsławniejszy DCS w historii, tak sławny jak puchar przechodni.

Sugeruję zamazać dane osobowe na fakturze.
A jeżeli to była naprawa płatna, to chyba spokojnie mogli zrobić ją na "grzebanym" sprzęcie.

System gra dobrze, albo nie....

Rachunek znikł ponieważ zamieściłem go z danymi osobowymi. Jeszcze raz rachunek ale bez danych osobowych:
Jednocześnie proszę o usunięcie zamieszczonej przez ciebie kopii rachunku z forum.

[b][usunięto załącznik - dane osobowe mimo, iż zamazane nadal da się odczytać][/b]

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.