Skocz do zawartości

Klub otwarty  ·  527 członków

Marantz Klub
IGNORED

KLUB MIŁOŚNIKÓW MARANTZA

Rekomendowane odpowiedzi

Dzisiaj odebralem wreszcie Marantza NA6005, jestem bardzo zadowolony.

16916265035_e083cd1802_b.jpg

postaw wzmacniacz na góre, żeby chlodzenie lepsze zapewnić.

Wzmak to 6005, czy 8005?

Chciałbym się rownież dopisać do klubu z 8005

Gość

(Konto usunięte)

postaw wzmacniacz na góre, żeby chlodzenie lepsze zapewnić.

Wzmak to 6005, czy 8005?

Chciałbym się rownież dopisać do klubu z 8005

Witaj w klubie, moj wzmak to PM8005 i nawet nie jest lekko cieply ;)

Witaj w klubie, moj wzmak to PM8005 i nawet nie jest lekko cieply ;)

Wiesz czym się różni wersja bowersów z dopiskiem S2 od wersji bez dopisku? zastanawiam się nad cm8 ale bez S2.

Jeremy, a jakie jest Twoje zdanie o wzmacniaczu PM11S1?

Jest ze mną już jakiś czas, nigdzie ani on, ani ja się nie wybieramy, dobrze nam razem :-)

Jeśli moje plany wypala to na zimę będą nowe skrzynie, wtedy będzie jeszcze weselej.

• 3 tygodnie później...
  • 4 tygodnie później...

Jest. Kiedys zmienilem z ki perl lite na 15s2le, wiec bardzo podobny schemat. Roznica byla slyszalna nawet zona bez problemu slyszala, ze 15ka gra inaczej. Tak najprosciej napisac dzwiek jest bardziej energiczny czysty juz nie taki matowy zmulony. Oczywiscie kolumny i akustyka tez odgrywaja wazna role. Podlaczenie 2x15s2 poprawi dzwiek jeszcze bardziej tyle, ze wyraznie slyszalne jest to na kolumnach podlogowych.

Zastrzegam sobie prawo zmiany pogladow bez podania przyczyny.

Teraz może warto poczekać i nie kupować 15s2. W sierpniu będzie dostępny nowy, podrasowany model 14s1 - Special Edition. Może to być ciekawy sprzęt...

bedzie tak samo ciekawy jak 15s2 a 15s2le zamknij oczy i sprobuj trafic ktory jest ktory ... szanse 50/50 powodzenia

15s2 jest uzywany w necie,

Kolumny mam tannoy precision 6.2. Generalnie chcialbym poprawic glebokosc sceny, rozdzielczosc, efekty przestrzenne, gradacja planow - wsluchujac sie w te rzeczy w dobrze zrealizowanej muzyce osiagam najwieksza przyjemnosc ze sluchania.

Ten 14s1 bedzie nowy i drogi, ja poluje na uzywke.

Na pm8005 bylby ktos chetny?

Być może różnice będą faktycznie niewielkie, trudno na sto procent wyrokować. W każdym razie, ja zbieram na wymarzony zestaw PM 11s3 + SA 11s3. Mam nadzieję kupić go jesienią. Różnica powinna być bardzo wyraźna w stosunku do Ki Pearl Lite, który obecnie posiadam.

15s2 jest uzywany w necie,

Kolumny mam tannoy precision 6.2. Generalnie chcialbym poprawic glebokosc sceny, rozdzielczosc, efekty przestrzenne, gradacja planow - wsluchujac sie w te rzeczy w dobrze zrealizowanej muzyce osiagam najwieksza przyjemnosc ze sluchania.

Ten 14s1 bedzie nowy i drogi, ja poluje na uzywke.

Na pm8005 bylby ktos chetny?

Najpierw kup tego pm15s2 i posłuchaj łeb w łeb - bo może to być to czego szukasz, ale nie musi :)

Ja mam monitory Xavian XN 250. Ki Pearl Lite dobrze sobie z nimi radzi, ale przypuszczam, że 11 S3 wniesie wyraźną poprawę. Oczywiście, nie kupię go w ciemno.

Ja mam monitory Xavian XN 250. Ki Pearl Lite dobrze sobie z nimi radzi, ale przypuszczam, że 11 S3 wniesie wyraźną poprawę.

Ja co prawda mam kolumny podlogowki, ale mialem ki pearl lite potem 15s2le i potem napalalem sie wlasnie na 11s3 a skonczylem na Denonie 2020 i bardzo sie ciesze z tego wyboru. Maranze bardzo mi sie podobaja wizualnie funkcje etc, ale jak przychodzi do gry to hmm takie muly bagienne ratuje je ta opcja zapiecia dwoch sztuk pod jedne kolumny chyba tez po to ona jest. Za pare lat dwie takie uzywki to bedzie wypas, ale dzis cena za nowa sztuke powala a co dopiero za dwie.

Witam Marantzowiczów,chciałbym uszlachetnić brzmienie mojego zestawu poprzez zmianę CD.Zapinałem kilka CD do moich wzmacniaczy(Marantz PM 75 i Denon PMA 2000R)i najbardziej mi odpowiada Marantz 63 SE.Na co by go zamienić by udoskonalić system a zachować charakter brzmienia jaki generuje 63 SE tzn.miękki,przytulny bas,nie kłujący wokal..myślę oczywiście o używce do 1.200zł

Odnośnie tych "mułów bagiennych", to z tego co pamiętam takiego sformułowania pierwszy użył Parantulla, mając na myśli jednak sposób prezentacji dźwęku, sugerując łączenie pm 15s1 z żywo grającymi kolumnami. Piętnastka nie jest może elektrownią, ale powinna sobie poradzić z większością normalnych głośników.

Witam Marantzowiczów,chciałbym uszlachetnić brzmienie mojego zestawu poprzez zmianę CD.Zapinałem kilka CD do moich wzmacniaczy(Marantz PM 75 i Denon PMA 2000R)i najbardziej mi odpowiada Marantz 63 SE.Na co by go zamienić by udoskonalić system a zachować charakter brzmienia jaki generuje 63 SE tzn.miękki,przytulny bas,nie kłujący wokal..myślę oczywiście o używce do 1.200zł

Pomyśl nad SA7001KI, spokojnie zmieścisz się w tej kwocie.

Edytowane przez elessar

Nie słuchałem tych playerów, natomiast SA7001KI, którego jestem posiadaczem od 6 lat, gra wg mnie dość ciepłym dźwiękiem, z wyraźną górą i mocnym basem. Jest to następca modelu SA8400.

Gość

(Konto usunięte)

Jakas roznica pewnie jest, ale ja jej nie slyszalem. Jedyna roznica, ktora widze, to minimalnie inny odcien plyty przedniej w porownaniu do PM8005. Widac go tylko przy mocnych promieniach slonecznych, w sztucznym swietle nie rzuca sie w oczy. Mowie o srebrno-zlotej wersji.

Edytowane przez Gość

Dopisuję się do klubu: Marantz SA 7003, Marantz PM 7004, Tannoy Revolution DC6T, AKG K 550 no i nieużywany Marantz TT 42.

Słucham muzyki klasycznej, jazzu i rocka.

• 2 tygodnie później...

Witam Milosnikow Marantza.

Posiadam starego Marantz SA11 S1 i pasek w szufladzie mi sie rozciagnol. Czy wiecie poza Horn - Dystrybutorem gdzie blisko Wroclawia moglbym to wymienic ?

• 3 tygodnie później...

Posiadam wzmacniacz pm17 mkII ki "m". Co oznacza ki wszczynamy wiemy ale niestety nie mam pojęcia o co chodzi z "m" ( oznaczenie po lewej stronie przy pokrętle źrodła , po prawej ki )

Edytowane przez vasco
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.