Skocz do zawartości
IGNORED

"Audiofil" we Wrocławiu

sarvaveda

Rekomendowane odpowiedzi

Zestaw nie do ścigania się, tylko słuchania muzyki. Saksofon odtworzony ze starego winylu - bezcenne.

pozdr.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Ja szukam trochę więcej wyczynowości, którą znalazłem (tutaj brak napinania na cokolwiek), ale taki sax tylko z papieru. ;-)

Audio Note jaki jest wszyscy wiedzą, jednak większe pomieszczenie chyba mu służy.

pozdr.

Gość jamówię

(Konto usunięte)

Ja szukam trochę więcej wyczynowości, którą znalazłem (tutaj brak napinania na cokolwiek), ale taki sax tylko z papieru. ;-)

Audio Note jaki jest wszyscy wiedzą, jednak większe pomieszczenie chyba mu służy.

pozdr.

Rozumiem:)

• Redaktorzy

Zestaw nie do ścigania się, tylko słuchania muzyki. Saksofon odtworzony ze starego winylu - bezcenne.

pozdr.

Szkoda ze tak szybko zmyliscie sie w sobote. Nawet nie zdazylem sie przywitac.

Blogi --> Blog Kangiego. Zapraszam.

Szkoda ze tak szybko zmyliscie sie w sobote. Nawet nie zdazylem sie przywitac.

Też żałuję. Ale my jedziemy przez pół Polski i trochę życia w to wkładamy.

pozdr.

>> Jamówię

Pamietaj, ża je się nie znam i wolę winyl.

pozdr.

Na sam koniec tych "audiofilskich" opowieści mógłby P.G. sprowadzić jakiś zespół i unplugged zagrać - każdy instrument mono ,wokal też bez prądu !! Ja nie mogę już słuchać tych wypocin na temat jak to gra ...

Na sam koniec tych "audiofilskich" opowieści mógłby P.G. sprowadzić jakiś zespół i unplugged zagrać - każdy instrument mono ,wokal też bez prądu !! Ja nie mogę już słuchać tych wypocin na temat jak to gra ...

Jak gra - opowieści mało, jak nie gra trzeba jakoś ciszę wypełnić.

Po co biadolic,gralo zacnie a Wojtek Szemis jak zwykle mily i wyluzowany , nie stroil fochow jak inni i bral plyty gosci jak leci do transportu AN bez podzialu na rodzaj muzyki!

Gramofon gral naprawde dobrze co nie zawsze mialo miejsce na spotkaniach Audiofila i nie tylko.

AN gra na emocjach bez wyczynow jak juz tu stwierdzono i albo sie podoba albo nie , fanow ,,papieru,, nie brakuje Szemis ma co jesc a my mielismy fajna zabawe za co serdecznie dziekujemy (bylem z zona) 5 gdz i nie zaliczam ich do straconych...

• 9 miesięcy później...
  • Redaktorzy

Już w najbliższy weekend rusza Audiofil. Więcej informacji tutaj:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

post-49078-0-69667000-1423036834_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Formuła powinna się zmienić ,protezy dźwiękowe za setki tyś zł mnie nie kręcą !Mały zespół kameralny ,qwartet ,trio pokazujący instrumenty jak się je wybiera ,dlaczego i jak się stroi -jak brzmią tanie a jak drogie ... bla bla bla .TROCHĘ KULTURY W TYM WROCŁAWIU - puszczanie tych sztucznych sampli dziwolągów dźwiękowych za tyle kasy ! Mam ochotę rzucać surowymi jajami oraz zgniłymi pomidorami w ten cały sprzęt a la haj end !

Niech Pan Piotr G. zmieni lekko formułę -wiem iż ma takie możliwości -zachęcić ten cały "klub" audiofilski do słuchania i wspierania muzyki na żywca .

Ciężkie życie na tej planecie j...

Prawdziwe dmuchnięcie z płuc

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• Redaktorzy

Mały zespół kameralny ,qwartet ,trio pokazujący instrumenty jak się je wybiera ,dlaczego i jak się stroi -jak brzmią tanie a jak drogie ... bla bla bla

Miałem kiedyś plan żeby zaprosić koleżankę skrzypaczkę oraz kolegę saksofonistę/klarnecistę żeby zagrali coś i potem puścilibyśmy równorzędne nagrania z systemu, ale pomysł podupadł. Pewnie sprzęt zostałby położony na łopatki ;) Formuła jest jak jest i wg mnie lepsza to niż te Audioszoły, gdzie dobrze jest się wymienićwizytówkami niż oceniać brzmienie systemów. Tutaj Audiofil ma pewną przewagę, bo jeden, góra dwa systemy i dwie doby na zapoznanie się z brzmieniem w tych samych warunkach akustycznych i z przeróżnego repertuaru.

TROCHĘ KULTURY W TYM WROCŁAWIU

Przy prawdziwej sztuce ciężko kulturę zachować ;) Zawsze można pojechać do Warszawy ;)

puszczanie tych sztucznych sampli dziwolągów dźwiękowych za tyle kasy !

Eeeee, zdarzają się sztuczne sample, ale przeważają prawdziwe płyty analogowe z epoki, płyty CD oraz gęste pliki. A że czasami słabo gra, to trzeba już samemu wysnuć odpowiednie wnioski.

Mam ochotę rzucać surowymi jajami oraz zgniłymi pomidorami w ten cały sprzęt a la haj end !

Bez przesady. To ładne klocki. Drogie. Ktoś zadał sobie trud, spakował tony sprzętu, przyjechał do Wrocławia dzień albo nawet dwa wcześniej, poustawiał, powalczyłz brumami i problemami akustycznymi. Potam dwa dni siedział z nami na dobre i na złe. Warto to docenić. Ja uważam, że to gratka dla melomana z podejściem audiofilskim.

Niech Pan Piotr G. zmieni lekko formułę -wiem iż ma takie możliwości -zachęcić ten cały "klub" audiofilski do słuchania i wspierania muzyki na żywca

Cały czas to robi. Nie ma spotkania, na którym nie wspomniałby o zbliżających się koncertach i występach na żywo. Czy człowiek skorzysta z tego czy nie - jego wybór.

Prawdziwe dmuchnięcie z płuc

Piękne! Tylko kto dzisiaj tak by nam zaśpiewał?

Mały zespół kameralny ,qwartet ,trio pokazujący instrumenty jak się je wybiera ,dlaczego i jak się stroi -jak brzmią tanie a jak drogie ... bla bla bla .

Miałem kiedyś plan żeby zaprosić koleżankę skrzypaczkę oraz kolegę saksofonistę/klarnecistę żeby zagrali coś i potem puścilibyśmy równorzędne nagrania z systemu, ale pomysł podupadł. Pewnie sprzęt zostałby położony na łopatki ;) Formuła jest jak jest i wg mnie lepsza to niż te Audioszoły, gdzie dobrze jest się wymienićwizytówkami niż oceniać brzmienie systemów. Tutaj Audiofil ma pewną przewagę, bo jeden, góra dwa systemy i dwie doby na zapoznanie się z brzmieniem w tych samych warunkach akustycznych i z przeróżnego repertuaru.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

“Kejseren er i garderoben!”

Oczywiście, że było. We Wrocławiu jest akurat bardzo wiele koncertów, wystarczy poszukać. Audiofil to natomiast impreza dla tych, którzy lubią słuchać muzyki nie tylko na żywo i nikt na nią za uszy nie ciągnie. Wstęp wolny i dobrowolny.

Hahaha widzę, że niektórym się wydaje, że jest tylko jedno miasto w kraju.

Odkładając tak absurdalne teorie na bok stwierdzam, że jutro się wybieram na tego audiofila. Bezcenne dla mnie będzie posłuchanie mojego gramofonu w ekstremalnym torze!

????

Ok, byłem. Szokujące, że po 20 latach dalej te same twarze łażą na audio imprezy. Tzn. ja nie chodziłem a w '90 pracowałem w salonie z audio i dobrze pamiętam "łazików" lokalnych. Ale zostawmy ludzi.

Niestety pokaz przez 30 minut był raczej reklamą nadchodzących koncertów Pana Guzka i puszczał on jakieś (dla mnie) mdłe polskie produkcje około dżezowe i Turnaua Grzegorza. Nagrane to średnio i nie moja bajka. Dopiero pod koniec mojego pobytu poleciało jakieś xrcd Fuijyama coś tam. Muzycznie było to stukanie w perkusjonalia jakieś, ale był w końcu wykop/detal/hektary powietrza. Zatem ok. I potem jeszcze składanka firmy manger - też przednio. Ale nie padłem na kolana. Czyli absolutnie nie warte takich pieniędzy. Oczywiście pytanie jakby to grało z jakimś odpowiednim źródłem bo sorrrry, ale cdx2 to chyba jednak nie jest to. Na pewno sam statement ładnym jest.

????

• Redaktorzy

A byles jak puszczali Sigi Schwaba z winylu?

Ten zespol perkusyjny z Tajlandii, o ktorym piszesz ladnie zagral. Pewnie na Isophonach Berlina RC11 byloby jeszcze lepiej, ale i tak zagralo swietnie.

Swoja droga kawal elektrowni z tego Naima.

• Redaktorzy

Winyl niestety nie zagral dobrze. Nawet Sigi Schwab "Rondo a tre" nie zabrzmialo bardzo dobrze, pomimo ze ludzie bili brawa na koniec.

Sly30, CD Naima gral niezle, ale do dobrego winyla mu brakuje. Niestety czuc brak wielu harmonicznych w wysokich tonach.

Cr 1. Piękne granie. Trudno uwierzyć że tak mała kolumna może tak dobrze zagrać.

A to skakanie igły to kompromitacja tej technologii.

Jeszcze trudniej wiedząc że zwrotka w tych TADach jest na elektrolitach :-)

Gigantyczna przstrzeń i swoboda, ale w tym przypadku trochę to było zbyt wyczynowe wszystko. Tzn. potrafiło być nieprzyjemnie i chłodno. Czy te Tad'y są zimne dranie?

????

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.