Skocz do zawartości
IGNORED

Rozmowy na luzie o audio.

piano

Rekomendowane odpowiedzi

Gość jarek&ania

(Konto usunięte)

ale wzorniczo i klimatycznie bardzo mi leży taki układ.

Masz rację ten pokój jest bardziej przytulny.

Taki trochę w stylu prywatnej daczy w górach Rocky Mountains ;)

Ja niestety jestem "zimny drań" i dla mnie im bradziej futurystyczne wnętrze tym bardziej mnie się podoba.

Wiem ,że beton,szkło i wielkie szklenia to moderstwo dla akustyki ale, no cóż.......

P.S.

Ale,ale ...... może to prywatna dacza Kim Dzong Una?

W telewizorze flaga KRLD ;)

Jakby nie spojrzeć, to pokój przez Ciebie przedstawiony jest tylko graficznym projektem komputerowym i mam takie wrażenie, że opartym na znanym wnętrzu audiofilskim Mike'a Lavigne - wnętrzu, które też niezmiernie mi się podoba...

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

1354772361.jpg

T-Fusors--both_sides--low_light_(1_of_1).jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Parker's Mood

Z punktu widzenia, lub bardziej slyszenia ;) to zdjecie nr 2 pomieszczenia od MarkaN, najbardziej poprawne akustycznie.

Dodatkowo mi sie tez bardzo podoba :)

A jesli chodzi o wspomniany rezonator Shumanna to stosuje go od miesiaca i jestem bardzo zadowolony od strony sonicznej jak i poprawia w znacznym stopniu samopoczucie psychiczne, doskonale tez sie spi i wypoczywa. Taka troche jakby medytacja dla leniwych, polecam!

Znacznie lepiej sie slyszy dzwiek, jest glebszy i bardziej aksamitny- generalnie duza poprawa.

A poczytac na temat tego mozna tutaj:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Gość jarek&ania

(Konto usunięte)

Na moje, nawet w przedstawionych przez Ciebie propozycjach aranżacji wnętrz, można sporo zrobić w zakresie poprawy akustyki.

Tak, wiem np. przeprowadzić się do pokoju , który proponuje Mark N ;)

Gość jarek&ania

(Konto usunięte)

"Letko" nie będzie...

Teraz też masz coś takiego u siebie?

"Trochę" mniejsze ale generalnie w tym klimacie .

Tak się słucha u mnie muzy ;)

http://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=so9DBHCo64Q

Zapomniałem dodać, że fotel Mike'a Lavigne na zdjęciu od strony płyt, też wyrzuciłbym natychmiast! Czułbym się w nim jak na luksusowym sraczu robiąc luksusową kupę; unacceptable bez względu na dizajnerski szpan pasujący do całości, wartość snobistyczną, czy też kolorystyczny klimat adekwatny do wnętrza. Reszta mogłaby od biedy zostać...

Parker's Mood

Wujek Fatboy ciągle w formie. W tym roku kończy 50 lat, a bawi się jak 18latek. Porywa tłumy cały czas od wieeeelu lat. Nie bez wpływu sa też ciekawe środki, ale mimo wszystko wielki szacun.

Życzę sobie, żebym wciąż umiał tak się bawić jak dobiję do pięćdziesiątki :)

Osobom wrażliwym lub nieciekawych nowych nurtów muzycznych polecam nie włączać poniższego filmiku.

Ukryta Zawartość

Jarek,

Powinno Ci się spodobać :)

Ukryta Zawartość

To jest mój! widok na Bałtyk. Bardzo go lubię mimo że nie widać fal za oknem.

taaa..,znajomy z Łodzi też mnie tak chciał zrobić w jajo.Obok "Bałtyku" jest wieża kościelna czy coś podobnego(już dokładnie nie pamietam) i powiada;

- wiesz, że przy dobrej przejrzystości powietrza widać Bałtyk:)))

Kurcze panowie nie olewajcie mnie bo sie rozplacze. Montowac u siebie Rezonatory Sumanna! Mozna od Tomanka (naszego polskiego producenta audio kupic) tanio kupic za ok 300zl. (Oswiadczam ze nie mam interesu z tym Panem-zeby nie bylo) A japonski Z Acoustic Revive nie pamietam ale duzo duzo wiecej;) Ja sobie zrobilem DIY dziala fantastycznie.

Jeszcze raz zachecam tani bardzo wazny upgrade kazdego prawdziwego audiofila.

Uczestniczyłem w domowym odsłuchu CD audioaèro La Source na głośnikach SF Stradivari, pliki ( Flac z Mac-a) poprzez kabel USB Crystal Cable i wzmacniaczu Marton Opusculum Reference. 

Pliki nie zachwyciły mnie w stosunku do CD.

Porównanie jabłek do pomarańczy.

Bo to są polskie głośniki robione jako fucha przez Śląskich górników!!...Wągiel jest Panie we wsi, psed wojną tys był...

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Być może nanorurki mogą być szkodliwe jako polprodukt, jeżeli będziesz je wdychał (nanorurki maja postać niezwykle drobnego proszku, coś jak cukier puder tylko jeszcze wielokrotnie drobniejsze - przechodzą nawet przez zwykle torebki foliowe dlatego trzeba je specjalnie przechowywać). W przypadku membran głośników, dodaje się je jako proszek do żywicy, która po wymieszaniu i zastygnieciu, wiąże nanorurki w swojej strukturze. Aby nanorurki zawarte w membranie głośnika mogły komukolwiek zaszkodzić, musiało by dochodzić do zjawiska pylenia, a nie sadze aby w tej postaci było to w ogóle możliwe.

Nie zdziwiłbym się gdyby łączny koszt użytych materiałów do budowy tych ale i też innych drogich

kolumn nie przekroczył 40 tys albo nawet nie.

Sly, ktoś gdzieś na forum napisał ze handlujesz jeansem ? Jeżeli tak (a nawet jeżeli nie) to zastanów sie ile kosztuje bawełna na jedna parę spodni, które kosztują potem w sklepie 200-400zl za parę. I tak jest ze wszystkim, od coli po rury PCV.

Ja nie obrazam sie na ceny produktów - po prostu słucham i kupuje to co mi sie podoba i co oferuje najlepszy stosunek jakości do ceny. Gdyby ktoś potrafił zrobić kolumny kosztujace polowe tego co inne produkty dostępne na rynku i kosztujace polowe - już dawno by to zrobił i zarobił fortunę,

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

"Don't trust opinion on forums.... every time I bought something based on online opinion and without listening in advance, it ended up being a big disappointment."

Masz oczywiście racje bo koszty każdego produktu są tylko ułamkiem jego finalnej ceny.

Tak jest w każdej branży, w odzieżowej również.

Kiedyś się tym zajmowałem ale teraz już powoli uciekam z tego w inne tematy.

Obecnie branża odzieżowa jest nierentowna.

W nawiązaniu do mojego poprzedniego postu, bo może nie być to dla wszystkich jasne - żywicę w produkcji membran głośników stosuje sie do ich impregnacji. Membrana głośników Magico wykonana jest z włókien węglowych (Carbon Fibre), które same z siebie są bardzo miękkie - jak tkanina. Any je utwierdzić, stosuje się więc zywicę, a do tej zywicy dodaje sie nanorurki (proszek).

"Don't trust opinion on forums.... every time I bought something based on online opinion and without listening in advance, it ended up being a big disappointment."

Zwracam.

Tutaj ja dyktuje warunki i pewna sympatia do Ciebie niewiele Ci pomoże, więc będzie pałą za wybryki.Albo się dostosujesz do wątku, albo będziesz pierwszym do odstrzału.

Tutaj jest krótka piłka.

Ps.Załóż sobie swój wątek o pozerach i wzmacniaczach.

Pozdrawiam,

M.

Tak się składa, że poznałem trochę Bumika i kurtuazyjnym proszeniem nic nie wskóram.

Nie przesadzajmy, taki straszny to ja nie jestem. Przynajmniej dla niektórych ;-)).

Za wyjatkiem kilku osób, wszsyscy moga liczyć na spełnienie kurtuazyjnych próśb.

jesli chodzi o wspomniany rezonator Shumanna to stosuje go od miesiaca i jestem bardzo zadowolony od strony sonicznej jak i poprawia w znacznym stopniu samopoczucie psychiczne, doskonale tez sie spi i wypoczywa. Taka troche jakby medytacja dla leniwych, polecam!

Znacznie lepiej sie slyszy dzwiek, jest glebszy i bardziej aksamitny- generalnie duza poprawa.

Oto co napisalem w korespondencji z jednym z kolegow z naszego forum o rezonatorze Shumanna od Acoustic Revive, ktorego uzywam od ponad roku :

"Moje wczesniejsze doswiadczenia z AR sa takie , ze wylaczenie nie powoduje natychmiastowej zmiany , ale zdarzylo mi sie, ze cos mi nie gralo w dzwieku , a po sprawdzeniu okazywalo sie , ze zapomnialem wlaczyc RR-77."

Zgadzam sie ze Stasiem -to pozyteczne urzadzenie.

Konto w trakcie usuwania

Z tego co sie orientuje to taki generator to urzadzenie bardzo proste konstrukcyjnie. A tutaj od Tomanka za 400zl

Ukryta Zawartość

Nie porownywalem tego z Acoustic Revive ani nie slyszalem ale wydaje sie to byc tej samej klasy co produkt japonski za duze pieniadze.

Ukryta Zawartość

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.