Skocz do zawartości
IGNORED

Słuchawki do 500 zł

Rekomendowane odpowiedzi

Note 3 I note 4 mają dobre wyjścia oba modele mam to myślę że się nie mylę a trochę telefonów juz miałem zresztą chyba tak jak każdy z nas telefon rzecz nabyta w tych czasach trzeba pamiętać tylko że to tylko telefon.

Wysłane z mojego commodore 64 przy użyciu Joysticka.

dokładnie - ja też pisałem tylko co z czym porównywałem i miałem - została nokia 808 :):( - szkoda ,że brak dla niej następcy :(

ale mniejsza o to - nie zbaczajmy z wątku !:)

Można prosić o pomoc dla totalnego laika w temacie?;)

Dużo podróżuję (głównie służbowo) i chciałbym kupić słuchawki do samolotu/pociągu, ale także do pracy w biurze. Takie jedne do wszystkiego.

Douszne odpadają, wszystkie mi wypadają... (może mam jakiejś dziwnej konstrukcji uszy?)

Wymagań ogromnych nie mam jeżeli chodzi o jakość. I tak odtwarzać będę na tym pewnie jakieś filmy z laptopa albo trochę muzyki z Note3.

Zależy mi na tym, żeby były

- lekkie

- wygodne

- izolowały od otoczenia (marzy mi się coś co mogę założyć na uszy nawet bez puszczania czegokolwiek, ale po prostu żeby trochę wyciszyć silniki samolotu)

- w miarę fajne jakościowo (pojęcie względne - wiem)

- nowe i raczej jakiejś bardziej znanej firmy (pewnie lepszy serwis "just in case").

Co polecicie? Oczywiście musiałoby to być coś zamkniętego lub ewentualnie półotwartego. Cena? Pojęcie względne, ale biorąc pod uwagę zadanie jakie mają spełniać to nie chcę przesadzić..

Edytowane przez frytek1986

A wiec aby wyciszyć otoczenie to w grę wchodzą tylko konstrukcje zamknięte można w spokoju posiedzieć osobiście miałem parę modeli zamkniętych i ciężko mi się tu wypowiedzieć mam teraz scullcandy crasher i nie polecam Ci ich z względu na bass jest nie do wytrzymania na dłuższą metę za to do pracy przy maszynie jakiejkolwiek jak znalazł można powiedzieć :) kiedyś miałem Philipsa,Thomson niskie modele i tylko pamiętam ze ucho bardzo się pociło po 30min użytkowania tych wynalazków,pałąk tez był bardzo sztywny także nawet głową bolała od docisku z pewnością są jakieś fajne kiedyś miałem sony właśnie założone u kumpla juz nie pamiętam modelu ale bardzo mi się spodobały dźwięk był nie męczący no i były z takiej miękkiej skóry zrobione długo ich nie nosiłem ale chętnie bym ich jeszcze posłuchał dawno to było to już nie pamiętam co do kolegi to już dawno też nie widzieliśmy się także nie pomogę ale obserwować będę temat ktoś napewno coś....

Edytowane przez koba

Wysłane z mojego commodore 64 przy użyciu Joysticka.

hmmm no to ja potrzebuje chyba coś co będzie zamknięte, wygodne, lekkie, nadające się do noszenia z okularami i dające przyzwoite brzmienie.

Tylko w erze?

Te JBLe wygodne? Trochę drogie..

Można prosić o pomoc dla totalnego laika w temacie?;)

Dużo podróżuję (głównie służbowo) i chciałbym kupić słuchawki do samolotu/pociągu, ale także do pracy w biurze. Takie jedne do wszystkiego.

Douszne odpadają, wszystkie mi wypadają... (może mam jakiejś dziwnej konstrukcji uszy?)

Wymagań ogromnych nie mam jeżeli chodzi o jakość. I tak odtwarzać będę na tym pewnie jakieś filmy z laptopa albo trochę muzyki z Note3.

Zależy mi na tym, żeby były

- lekkie

- wygodne

- izolowały od otoczenia (marzy mi się coś co mogę założyć na uszy nawet bez puszczania czegokolwiek, ale po prostu żeby trochę wyciszyć silniki samolotu)

- w miarę fajne jakościowo (pojęcie względne - wiem)

- nowe i raczej jakiejś bardziej znanej firmy (pewnie lepszy serwis "just in case").

Co polecicie? Oczywiście musiałoby to być coś zamkniętego lub ewentualnie półotwartego. Cena? Pojęcie względne, ale biorąc pod uwagę zadanie jakie mają spełniać to nie chcę przesadzić..

Witaj,

wybrałeś już jakieś słuchawki?

Pozwól, że przedstawię Ci kilka propozycji z różnych półek cenowych:

-

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) - 359zł posiadają autorski, system Quiet Point, który redukuje zewnętrzny hałas, dzięki czemu do Ciebie dociera znacznie mniej nieprzyjemnych dźwięków. Dokanałowe słuchawki z bardzo dobrym odsłuchem.

-

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) - 479zł, dźwięk jaki grają jest wręcz niesamowity... w sieci są recenzje więc warto poczytać. Dodatkowym atutem są specjalnie opracowane silikonowe nakładki, dzięki którym dopasujesz słuchawki do ucha i odizolujesz się od świata zewnętrznego.

-

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) - 749zł, również system quiet point, który świetnie sprawuje się w podróży, posiadają odpinany kabel, posiadają odpinany kabel ;)

-

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) - 1099zł, wisienka na torcie :) trzypoziomowy system redukcji szumów Quiet Point, który regulujesz w zależności w jakim jesteś otoczeniu. Świetna jakość dźwięku i wykonania. Miałem okazję je testować i jestem pod wielkim wrażeniem :)

Myślę, że warto wybrać z pośród tych, które Ci przedstawiłem.

Jeśli masz pytania pisz, dzwoń. Bardzo chętnie wszystko Ci o nich opowiemy :)

BTW wszystkie są u nas na stanie i możesz je bez problemy u nas odsłuchać

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez Sluchawkomania.pl
  • 4 tygodnie później...

Potwierdzam Superluxy - tanie, dobrze brzmiące. Lekkie i wygodne to: HD 668B lub HD 681 lub HD 681 EVD. Wszystkie są lekkie i nie dają wrażenia dyskomfortu przy dłuższym słuchaniu. Mam wszystkie te modele.

W.

Wojtek

Poczytaj sobie moją recenzję słuchawek z redukcją szumu

Ukryta Zawartość

myślę, że Ci się przyda :)

Ukryta Zawartość

• 1 miesiąc później...

A co sądzicie o Beyerach DT990 Pro do metalu i rocka . Obecnie posiadam Superlux HD330. I jestem bardzo zadowolony ale może warto zainwestować w coś bardziej wysublimowanego. Myśle też o DT770 i T150 ew z dużą dopłątą do Ultrasone 900 Pro

Też są brane pod uwagę. ;-) I bardzo podoba mi się ich oldscholowy design. Myślałem jeszcze o Ultrasone 900 PRO lub Senkach HD650 lecz one do rocka podobno średnio się nadają.

Bierz DT 150. Sprawdzałem i w tej cenie nie ma lepszych. Ba... grają lepiej niż niektóre słuchawki w granicach 2.000 zł.

Do rocka idealne, ale do innych gatunków również.

To są słuchawki studyjne, grają czysto z bardzo dobrą górą, ale nie "krzykliwą" i ze znakomitym basem, ale nie takim sztucznym jak w niektórych

słuchawkach. Kupiłem je pod wpływem znakomitych opinii użytkowników, które czytałem na forach dyskusyjnych i nic nie jest przesadzone.

Edytowane przez soundchaser

tak sie składa ,że szajsung note 4 nie gra za dobrze , i cicho - sporo ciszej niż moja nokia 808 :(

porównywałem jak by co także galaxy s7 , s6 i s4 :P - także to nie są jakieś gdybania..... :)

niby mają nowocześniejsze układy audio i w nowoczesnej muzyce (zrealizowanej tylko na komputerze np. trance , pop , dance) grają czyśćiej , to w muzyce sprzed 30-40 lat (hard rock heavy metal np.) moja 808 jest lepsza :):P

Miałem 808 i jednym (nie jedynym) powodów do zmiany tego telefonu była właśnie bardzo przeciętna jakość odtwarzanego dźwięku. Akurat wtedy przerzucałem się z Note 2 (z Wolfsonem , jakim - nie pamiętam) na 808 i liczyłem, że będzie dobrze, nie było. Pierwsze co rzuca się w uszy to gigantyczna różnica w stereofonii, 808 w porównaniu do obu Note'ów ma kiepską scenę, o reszcie nie chce mi się pisać bo nie o to w tym temacie chodzi, w skrócie na pewno 808 dźwiękowo nie ma podejścia. Może Twój note jest na Snpadragonie, jak on gra nie wiem, opinie ma raczej słabe. Nokia na pewno znacząco odstaje od Note na Exynosie.

Nie mam na celu Cie atakować tylko ja też miałem możliwość porównania i dla mnie wyglądało to (a raczej brzmiało) tak jak opisałem ;)

Pozdrawiam

• 3 miesiące później...
  • 2 tygodnie później...
  • 5 tygodni później...
  • 1 miesiąc później...

witam,

długo nie zaglądałem i z chęcią zaproponuję coś od siebie. Miałem okazję już kilku modeli posłuchać i zaproponowałbym następujące modele: HD600 - używane, ok 700-800 zł, wymieniasz gąbki i słuchasz. Do kwoty 500 zł polecam dtx501p (nowe 200 zł) lub DT880 (używane 400 zł). Ze wzmacniaczy słuchawkowych do 2000 zł - mikroforum za 100 zł z allegro.

• Pokaż nowe odpowiedzi