Skocz do zawartości
IGNORED

Zamówienie rezystorów w hificollective

Rekomendowane odpowiedzi

• Moderatorzy

Juz w zasadzie zamowienie zamknięte - uzbierało sie 5 osób, czekamy tylko na przelewy.

-----------------

Cześć - zainteresowany jestem zakupem:

AMRG Amtrans - 1K/0,75W - 4 szt

AMRG Amtrans - 100ohm/0,75W - 2 szt

Jakbyście mogli mnie szybko dodać i podać namiary na przelew

Pozdrawiam Wlodasss

Uzupełnienie:

AMRG0.75-330 - Amtrans 1K/0,75W - 4szt

AMRG0.75-210 - Amtrans 100ohm/0,75W - 2 szt

• 2 tygodnie później...
  • 8 miesięcy później...

Witam. Chciałem nabyć kilka rzeczy na hificollective. Podana jest cena + Vat + p&p .Czy trzeba jeszcze cos do tej ceny dodać np cło??? Co to jest p&p.

Czy mają przesyłki rejestrowane lub w jakis sposób ubezpieczone?

Podana jest cena + Vat + p&p .Czy trzeba jeszcze cos do tej ceny dodać np cło??? Co to jest p&p.

Trzeba doliczyć koszty przesyłki ,cła się nie płaci p&p to są koszty przygotowania przesyłki.
  • 2 tygodnie później...
  • 2 lata później...
  • 2 lata później...
W dniu 10.09.2022 o 16:14, Mateolo2 napisał:

Hej,

Odswiezam temat. Ile obecnie płaci się za przesyłkę z hificollevtive plus wszystkie opłaty, cła? 

Wchodzi sie na strone 

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )  wrzuca cos do koszyka i klika "Get shipping rates" i tada...

image.thumb.png.8f241aa23d68d4bfcda1e592fc60f5f0.png

W dniu 10.09.2022 o 16:14, Mateolo2 napisał:

cła?

Cla nie placi sie sklepowi tylko Panstwu Polskiemu

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
Gato Audio AMP-150 (klasa A/B), LAiV Harmony DAC, Open Baffle DIY
Tellurium Q Ultra Black, Hijiri HCI-R10, Ricable + DIY

• 1 rok później...
  • 4 tygodnie później...

Ile idzie przesyłka z HiFicollective? Pamiętacie? Zamawiałem 30 listopada (przesyłka bez monitoringu) i mijają za chwilę 2 tygodnie a jej wciąż nie ma.
P. S.
Myślałem by zrobić te wspólne zakupy z kolegą Adasza, ale nie było tu odzewu a ponadto kolega dostał bana chyba, konto zablokowane i nie było kontaktu.

Ja zamawiam UPS zawsze i mam w 3 dni.

Ja te podstawową wziąłem DHL. Aż takiej napinki nie miałem, by za 3 dni mieć u siebie. No ale 2 tygodnie to już mnie trochę stresuje.

Rok temu przesyłka szła do mnie około 2 mcy, po tym odpuściłem zakupy w HiFiC. W zamian polecam PartsConnexion. Cenowo wychodzi taniej, zakupy z Kanady o wartości do 150€ nie podlegają cleniu, nie jest rownież naliczany vat. Czasem mają promocje na ceny przesyłek, wtedy wychodzi naprawdę rozsądnie cenowo. 

W dniu 13.12.2023 o 22:24, rangefinder napisał:

Rok temu przesyłka szła do mnie około 2 mcy, po tym odpuściłem zakupy w HiFiC.

To sklep obarczasz wina za kuriera? 😄 

W dniu 13.12.2023 o 23:24, rangefinder napisał:

W zamian polecam PartsConnexion.

Ostatnio podłączyłem się pod zakupy kolegi - wysyłka coś około 30$ więc jeśli kupujesz 4 rezystory za 7$ to wysyłka zabija przyjemność z takich zakupów.

Natomiast co do HifiCollective to mają taki akapit w swoim regulaminie (tłumacz Google):

Opóźnione i zagubione paczki

Zespół Hi-Fi Collective szczyci się doskonałą obsługą klienta, dlatego dołożymy wszelkich starań, aby pomóc w rozwiązaniu wszelkich problemów związanych z przesyłką.

Jeśli Twoja przesyłka jest opóźniona, przed skontaktowaniem się z nami podejmij następujące kroki:

W przypadku paczek, których nie można śledzić, należy wziąć pod uwagę, że szacowany czas dostawy (poniżej) nie zostanie nadany - na żadne wiadomości e-mail otrzymane w tym czasie nie będziemy odpowiadać.

W przypadku paczek, które można śledzić, sprawdź informacje o śledzeniu, aby uzyskać aktualizacje.

Skontaktuj się z sąsiadami, czy przesyłka została tam dostarczona.

Skontaktuj się z lokalnym magazynem pocztowym; Być może przegapiłeś próbę doręczenia lub mogą czekać na uiszczenie opłat importowych.

Nasza obietnica niedostarczenia

Bardzo niewiele przesyłek ginie i jest po prostu zatrzymywanych w transporcie. W mało prawdopodobnym przypadku, gdy Twoja przesyłka nie zostanie dostarczona, rozważymy w każdym indywidualnym przypadku wszczęcie dochodzenia z przewoźnikiem. Następujące ramy czasowe niedostarczenia przesyłki (na warunkach standardowych) zostały określone w następujący sposób i nie obejmują przesyłek kurierskich:

Dostawa na terenie Wielkiej Brytanii = 10 dni roboczych / 2 tygodnie kalendarzowe

Dostawy poza Wielką Brytanię = 30 dni roboczych / 6 tygodni kalendarzowych

Jeśli będziemy chcieli ponownie wysłać jakiekolwiek części (na nasz koszt), wszystkie zamówienia niepodlegające śledzeniu będą musiały zostać opłacone, aby uaktualnić wysyłkę do usługi śledzenia (na koszt klienta).

8 minutes ago, rafa said:

To sklep obarczasz wina za kuriera? 😄 

absolutnie! Akurat wtedy nałożył się czynnik w postaci protestów Royal Mail. Problem z HFC polega na tym, że nigdy ich przesyłki nie dotarły do mnie w czasie krótszym niż 3 tygodnie. Do tego te przesyłki są po prostu drogie, a po kolejne dochodzi cło i vat. Zamawiając nigdy nie wiem ile zapłacę finalnie. 

PartConnexion wypada tutaj o wiele lepiej. Przesyłka jest nadal droga (choć zdarzają się promki), ale idzie 5 dni, jest w pełni trackowalna, dostarcza ją kurier, a nie dostaję awizo. No i na koniec nie mam dodatkowych opłat. 

2 minuty temu, rangefinder napisał:

Problem z HFC polega na tym, że nigdy ich przesyłki nie dotarły do mnie w czasie krótszym niż 3 tygodnie.

Piszesz o tych "Non-trackable DHL GlobalMail Packet Priority - Airmail post" ?

U mnie tak wygląda rozliczenie:

Shipping Method: DHL GlobalMail Packet Priority - Airmail post, Non-Trackable
Shipping Cost: $4.15
Products Subtotal: $47.13
Subtotal Excluding Taxes: $51.28
DDP Poland Import VAT & Duty $11.79
Total for this Order: $63.07 - tyle zapłaciłem dla HFC
Total Order Weight: 0.02 kg

11 minut temu, rangefinder napisał:

a po kolejne dochodzi cło i vat. Zamawiając nigdy nie wiem ile zapłacę finalnie. 

To jest nieprawda, bo oplaty celno podatkowe wnosi sie od razu przy zakupie i dostawa przychodzi bez zbednych opoznien.

Just now, rafa said:

To jest nieprawda, bo oplaty celno podatkowe wnosi sie od razu przy zakupie i dostawa przychodzi bez zbednych opoznien.

właśnie widzę, że w końcu wprowadzili DDP. Wcześniej zakup wyglądał tak, że płaciłem za towar oraz transport, a opłaty celne załatwiałem na poczcie. Teraz rzeczywiście proces jest łatwiejszy i bardziej transparentny. 

1 minutę temu, rafa napisał:

bo oplaty celno podatkowe wnosi sie od razu przy zakupie

DDP Poland Import VAT & Duty $11.79  - No właśnie mam taką pozycję w swoim podsumowaniu i liczę, że więcej haraczów nie będzie.

4 minuty temu, rangefinder napisał:

właśnie widzę, że w końcu wprowadzili DDP. Wcześniej zakup wyglądał tak, że płaciłem za towar oraz transport, a opłaty celne załatwiałem na poczcie. Teraz rzeczywiście proces jest łatwiejszy i bardziej transparentny. 

Gdzies od roku to maja. Bardzo wygodne.

Tak jak pisalem UPS dla mnie jest najbardziej solidna firma i najszybciej dostarczaja. Z DHL mialem pewne opoznienia a z poczty w ogole nie korzystam.

No i niepotrzebnie stresowałem się, paczka dziś dotarła. Niestety odebrała żona a na paczce są kwoty w dolarach. Dla kuriera 8,50 jakieś i to wszystko

Biorąc pod uwagę że cło i podatek VAT naliczane są od ceny towaru powiększonej o koszt wysyłki to im droższa wysyłka tym bardziej nieracjonalny zakup . Przy niewielkich ilościach/wartościach to nie ma sensu . Być może wynika to z faktu , że sprzedającym nie zależy na sprzedaży niewielkich ilości za niewielkie kwoty a ponadto zajmowanie się wysyłką . Tymczasem Chińczycy rozwiązali tą sprawę bardzo fajnie a na eBay-u są sprzedawcy europejscy , którzy oferują wysyłkę za cenę znaczka pocztowego . Na przesyłki z Chin albo z krajów europejskich czekam ostatnio około 2 tygodni o płacę 1,5 dolara albo mniej . No i oczywiście mniejszy VAT i cło bo nie są już naliczane razem z wysokimi kosztami wysyłki a do niewielkich kwot są w ogóle zwolnione z opłat celnych i podatków .

...there is no spoon...

No niestety, wysyłka i haracze robią tutaj krecią robotę. Kupujesz jakieś rezystorki za 3$ i okazuje się że cena końcowa "zwala z nóg". Ale co zrobisz jak nic nie zrobisz

Godzinę temu, Wito76 napisał:

Ale co zrobisz jak nic nie zrobisz

Oflagować się i nie dać się zdziercom . Na złość wszystkim zrobić sobie krzywdę . 😂

.angry it's a wonderful life GIF

...there is no spoon...

• Pokaż nowe odpowiedzi