Skocz do zawartości
IGNORED

Ksiądz infułat Józef Wójcik, wystosował list otwarty do premiera RP Donalda Tuska.

Jacchusia

Rekomendowane odpowiedzi

Jacuś nie ogarnie. Niczego nie ogarnia z zasady. Nawet słów papieża nie ogarnia bo to nie po myśli jego i naszego rozpasanego episkopatu.

Jestem Europejczykiem.

Nareszcie, ktoś napisał coś rozsądnego, tak muls i zapewne ma.

Jacuś nie ogarnie. Niczego nie ogarnia z zasady. Nawet słów papieża nie ogarnia bo to nie po myśli jego i naszego rozpasanego episkopatu.

Bardzo cieszy mnie troska o KK jego przeciwników, często oznacza to że ma się mimo wszystko dobrze.

Może to masz na myśli? ;)

"Arcybiskup Michalik prosił też o wsłuchanie się w nauczanie papieża Franciszka, jego słowa o modlitwie, godności pracy ludzkiej, wołanie o pomoc dla ubogich. Przestrzegał, by „Papieża nie sprowadzić do powierzchowności «kremówek»”. „Ten Papież ma wiele do powiedzenia” – podkreślił abp Michalik. Jednocześnie zauważył, że ,dzisiaj wszystkie antykościelne media wmawiają nam, że głównym tematem przepowiadania Papieża Franciszka jest bogactwo Kościoła; oni wyraźnie chcą w ten sposób Papieżem walczyć z Kościołem”.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

"Głupi nie szuka prawdy ani sprawiedliwości - szuka tylko satysfakcji.....Prawda nie sprawia tyle dobrego, ile złego sprawiają jej pozory....Nic tak nie odciąga ludzi od prawdy, jak bezmyślne naśladowanie tego, co robią wszyscy....Kto nie wykrzyczy prawdy wtedy, gdy ją zna, staje się sojusznikiem kłamców i fałszerzy....Kłamią niewolnicy, wolni mówią prawdę."

Nic, to się chwali...ale tak sobie myślę kiedy zaczniesz krytykować...jeszcze pewnie w tym roku.

I zdaje mi się że wiem z jakiego powodu. ;)

"Głupi nie szuka prawdy ani sprawiedliwości - szuka tylko satysfakcji.....Prawda nie sprawia tyle dobrego, ile złego sprawiają jej pozory....Nic tak nie odciąga ludzi od prawdy, jak bezmyślne naśladowanie tego, co robią wszyscy....Kto nie wykrzyczy prawdy wtedy, gdy ją zna, staje się sojusznikiem kłamców i fałszerzy....Kłamią niewolnicy, wolni mówią prawdę."

Nie wiem jak u Ciebie, ale w moim mieście (Gdańsk) ścieżki rowerowe nie są takie szerokie. 6 metrów, ho ho...

Powtórzę: postawić 2 metry obok. Ogarniasz?

Pisze o ulicy bo wierni stali na ulicy i wtedy zmiesciło by się ich 30% mniej. A tu o ich bezpieczeństwo i wygodę chodziło przede wszystkim. ( jakby postawili 2 matry obok to i tak by stała na tej scieżce tyle żeby paniusia 2m więcej rowerkiem przejechała :) ...lapiesz?

A mogli?

Skup się misiu i pisz w temacie. Po raz trzeci proszę żebyś nie przeszkadzał w rozmowie nie masz nic do powiedzenie nie pisz.

„Jeśli nie masz co robić, nie rób tego w moim towarzystwie”

Skup się misiu i pisz w temacie.

A to ktoś jeszcze pamięta? Bo mam wrażenie że nie. ;)

No jak to? O prześladowaniach :)

<br />proszę żebyś nie przeszkadzał w rozmowie <br />
W rozmowie zera z nullem o żupie Maryni.

No jak to? O prześladowaniach :)

O jakich prześladowaniach??? Sam się z tego śmiejesz.

Jestem Europejczykiem.

Fakt śmieszne to było.

Jeżeli jakiś ksiądz pisze, że obecnie doznaje takich prześladowań jak za komuny to oznacza że albo zwariował....

Jesteś jednym z wielu którzy coś o prześladowaniach w liście przeczytali. Może tak w głębi duszy myślisz i nazywasz sprawy po imieniu? :))

Dla przypomnienia.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Byłem wczoraj na imprezie plenerowej w małym prowincjonalnym mieście. Co jakiś czas na miejsce docierały wychodzące z Kościoła grupy zastraszonych, prześladowanych Katolików. Doprawdy wstrząsający widok! Wojna domowa w Syrii to przy tym piknik.

P.S.

W odpowiedzi na list Ksiądz Infułat ma utrzymać tytuł Księdza Konfabulanta.

Jestem Europejczykiem.

W odpowiedzi na list Ksiądz Infułat ma utrzymać tytuł Księdza Konfabulanta.

Biorąc pod uwagę od kogo, to mnie nawet to nie dziwi.

Byłem wczoraj na imprezie plenerowej w małym prowincjonalnym mieście. Co jakiś czas na miejsce docierały wychodzące z Kościoła grupy zastraszonych, prześladowanych Katolików. Doprawdy wstrząsający widok! Wojna domowa w Syrii to przy tym piknik.

To rozumiem "w nawiązaniu do tematu"? :))

To rozumiem "w nawiązaniu do tematu"? :))

Twój intelektualny rozwój naprawdę mnie cieszy bo męczy mnie i nudzi tłumaczenie rzeczy oczywistych.

Jestem Europejczykiem.

Wierzę, też tak mam, w podobnym temacie tego ostatnio doświadczam. ;)

Tyle że nie cieszy mnie poziom inteligencji, co z niej, gdy nie wykorzystuje się jej dla prawdy i dobra. :(

może im z ambony twoje posty czytali?:)

Poseł Bramora odchodzi z klubu Ruchu Palikota. Miał dość agresywnego antyklerykalizmu

- Nie jestem w stanie funkcjonować w klubie razem z moimi niektórymi kolegami, których zachowania uwłaczają godności posła - mówi poseł Artur Bramora i opuszcza sejmowy klub Ruchu PalikotaWarto przypomnieć, że poseł z Częstochowy był jedynym parlamentarzystą Ruchu Palikota, który zakończył swoją przysięgę poselską słowami "Tak mi dopomóż Bóg". Oficjalnie przyznawał, że jest praktykującym katolikiem. Dziś Artur Bramora mówi, że trudno mu było zaakceptować niektóre antyklerykalne akcje kolegów klubowych.

Po ostatnim happeningu posła Armanda Ryfińskiego, który przebrał się za księdza i w ten sposób protestował przeciwko pomysłom zakazu handlu w niedzielę, poseł Bramora powiedział dość. Już wcześniej Bramora krytykował Ryfińskiego, między innymi wówczas, kiedy nazwał Cudowny Obraz Matki Boskiej Częstochowskiej bohomazem.

No i Szczęść Boże!

A co to ma wspólnego z tematem wątku (tak z ciekawości)?

Jestem Europejczykiem.

Wierzę, też tak mam, w podobnym temacie tego ostatnio doświadczam. ;)

Tyle że nie cieszy mnie poziom inteligencji, co z niej, gdy nie wykorzystuje się jej dla prawdy i dobra. :(

Gdy polski katol bredzi o "prawdzie i dobru" - zamykam okiennice i montuję zamek w drzwiach.

Ja jak widzę taki wpis, to przypomina mi się powiedzenie i modlę się o Twoje zdrowie bo.... o co innego zdecydowanie za późno.

....sam wiesz , przecież jesteś księdzem.....

Czego tu się człowiek o sobie nie dowie... dalibóg, mówię szczerze - nie wiedziałem.!!

Ciekawe co na to moja żona i dzieci? ;(

Czego tu się człowiek o sobie nie dowie... dalibóg, mówię szczerze - nie wiedziałem.!!

Ciekawe co na to moja żona i dzieci? ;(

Nie bylbyś ani pierwszym ani ostatnim księdzem z żoną i dziećmi. Oczywiście nieoficjalnie.

Jestem Europejczykiem.

A oficjalnie?

Ja tez chwale Franciszka i co z tego?

Nic, ale zdaje się coś o tym ostatnio mówił.

"Usiłują przestawiać siebie jako przyjaciół, ale wszystko to jest fałszem. Jak dodał Papież, nie są bowiem ludźmi miłującymi prawdę, a jedynie samych siebie, i dlatego usiłują oszukać, aby zaangażować drugiego w swoje kłamstwa. Mają kłamliwe serca, nie mogą powiedzieć prawdy.".....

....Ponadto zauważmy, że owi obłudnicy, którzy rozpoczynają od pochlebstw, uwielbienia i tak dalej, w ostateczności szukają fałszywych świadków, aby oskarżyć tego, któremu schlebiali – wskazał Papież.

No i Szczęść Boże!

A co to ma wspólnego z tematem wątku (tak z ciekawości)?

Niech zwierzęcie przeczyta pierwszy post, jak nie załapie niech napisze.

Nie bylbyś ani pierwszym ani ostatnim księdzem z żoną i dziećmi. Oczywiście nieoficjalnie.

Śmiem twierdzić, że z żoną to byłby pierwszy.

Śmiem twierdzić, że z żoną to byłby pierwszy.

Możesz sobie twierdzić, ale jak zwykle nie masz racji.

Ciemniak z ciebie jacuś i tyle.

Jestem Europejczykiem.

Możesz sobie twierdzić, ale jak zwykle nie masz racji.

Ciemniak z ciebie jacuś i tyle.

Ktoś tu innemu forumowiczowi wytykał odpowiedzi w stylu pięciolatka...

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.