Skocz do zawartości
IGNORED

Komputerki do audio

ayran

Rekomendowane odpowiedzi

no ale ja mam dysk usb i mi działa. magia. po prostu magia.

Czy jeśli pusta ściana promuje ateizm (stanowisko Włoch w sprawie dot. krzyża w szkole) to rozwiązaniem jest tapeta w krzyże?

ayran - Zauważ nie mówię o żadnej utracie bitów (bo to niemożliwe) itp, nie mówimy o błędach w transmisji cyfrowej a przedostawaniu się zakłóceń do po pozostałych analogowych urządzeń toru audio.

ale nigdy nie usuniesz tych zakłóceń. jedynym wyjściem jest toslink.

Czy jeśli pusta ściana promuje ateizm (stanowisko Włoch w sprawie dot. krzyża w szkole) to rozwiązaniem jest tapeta w krzyże?

Co o tym sadzicie ?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Chyba fajny sprzecik.

Ukryta Zawartość

Tylko po cle wyjdzie pewnie 2000zł...

Ja mam tableta z win10

i do puszczania muzy w tle niezobowiązująco

z dysków USB (mam 4 podpięte przez hub)

czy TIDALa aż nadto!!

Tablet za 600 zł

- zaleta ekran

- bieda - ramu tylko 32 Gb czyli na styk do ruszenia win10

ale tidal i foobar chodzą idealnie

Mój Lankasterze... Ryka... Ryki już nie ma...

Kupcie najprostszego kompa za 300zl typu nuc itp

Do tego adapter ktory z kompa wypusci muzyke zlaczem rj45 izolowanym galwanicznie i wolnym od wszystkich smieci i zaklocen.

Koszt 1000zl jakosc lepsza niz stramer za 25 tys zl ktory porownywalem bezposrednio

Ukryta Zawartość

Taki komputer będzie OK?

Audionate adapter jak połączyć do Dac Rega?

Takie coś? :

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Cos w stylu wintela bedzie tansze ale ten nuc tez ok

Rega nie ma wejscia aes wiec moze sprobuj adaptera firmy micromedia z wyjsciem toslink koszt tez ok 150eur

Na kompie instalujesz karte dzwiekowa dante wychodzisz z niego zlaczem rj45 do adaptera ten zamienia sygnal na toslink i wchodzisz nim w dac regi

Audio po ip to przyszlosc cyfrowego grania. Juz teraz gra duzo lepiej niz kazde rozwiazanie po usb

Rega nie ma wejscia aes wiec moze sprobuj adaptera firmy micromedia z wyjsciem toslink koszt tez ok 150eur

Na kompie instalujesz karte dzwiekowa dante wychodzisz z niego zlaczem rj45 do adaptera ten zamienia sygnal na toslink i wchodzisz nim w dac regi

Audio po ip to przyszlosc cyfrowego grania. Juz teraz gra duzo lepiej niz kazde rozwiazanie po usb

Nawet z dobrym konwerterem po I2S?

takie coś?:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Decyzja podjęta, będę składał kompa stricte do audio z obudową streacom fanless. Myślę o zestawie płyta/procek ASRock H81M/Intel Core i3 4170. Mam do tego kupiony już zasilacz liniowy HDPlex 100W, nie wiem tylko czym połączyć zasilacz z płytą główną. Ten zasilacz PICO da radę?

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• 2 tygodnie później...

Gotowym i bardzo przyjaznym rozwiązaniem jest MacMini

U mnie w połączeniu z konwerterem USB/SPDiF Empirical Audio Off-Ramp + zasilacz SBooster zakasował bardzo drogie transporty CD jak i streamery w jednym pudełku

Ilu ludzi tyle opinii

Minister jeśli już musisz iść ta wyboistą drogą to nie radzę pico psu. Ten zasilacz szumi w audio o wiele bardziej niż zwykły zasilacz PC z wiatrakim.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Minister jeśli już musisz iść ta wyboistą drogą to nie radzę pico psu. Ten zasilacz szumi w audio o wiele bardziej niż zwykły zasilacz PC z wiatrakim.

Ok, ale pico będzie zasilał samą płytę główną, zasilanie dysków 5V pójdzie bezpośrednio z HDPlex'a. Do tego pod port usb podepnę Ifi idefendera po to żeby zasilać to również bezpośrednio zasilaczem liniowym. Powiem szczerze, że trochę po omacku się w tej materii poruszam, bo to jest mój pierwszy tego typu transport, ale od czegoś trzeba zacząć.

Inna kwestia to po co płyta miniATX ? Zobacz jak dużo jest mikro PC lub itx które można zasilać bezpośrednio 12V. Aczkolwiek to wszystko nijak się ma do rozwiązań typu digione lub usbbridge, od strony funkcjonalności, kosztów i brzmienia

Gotowym i bardzo przyjaznym rozwiązaniem jest MacMini

U mnie w połączeniu z konwerterem USB/SPDiF Empirical Audio Off-Ramp + zasilacz SBooster zakasował bardzo drogie transporty CD jak i streamery w jednym pudełku

Z jakiego playera korzystasz?
  • Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.