Skocz do zawartości
IGNORED

Wasze doświadczenia z MIT-em

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Diogenes

(Konto usunięte)

Kruca Bomba ale technologia. MIT zaczyna się już chyba pakować...

04.jpg

Czy ta obudowa to białe włókno węglowe?

Nie to specjalny rodzaj ceramiki używanej w czołgu Leopard M2 i sprzedawanej wyłącznie w Castoramie...

Ja naprawdę współczuję firmom produkującym solidne produkty .

Czy ktoś kupi listwę Cybant Audio za 14 000 zł , pracował na nią 16 lat .

Opieprzaliście się tyle lat kolego Cybancie? i dla tego przeszliście na Diogenezesowska filozofię i mieszkacie w beczce? ;)

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

Gość Diogenes

(Konto usunięte)

Pewnie, że kupi tylko trzeba:

1. nakleić przylepkę CYBANT

2. wysłać do recenzji do Krakowa

3. nic nie mówić o technologii wytwarzania, słowo CYBANT gwarantuje odpowiednie doznania soniczne

4. dla wtajemniczonych przyjaciół konstruktora oferować listwę z 50% rabatem...CENA CZYNI CUDA

1 .Drukarka mi wysiadła..

2. Mam blisko zaraz pojadę , tylko jakieś fajne skarpetki wezmę.

3. Wiadomo tego się nie ujawnia , mogę tylko powiedzieć , że 15 lat medytowałem w klasztorze tybetańskim na koncepcją produktu.

4. Zastanawiam się tylko czy nie podnieść ceny ...dlatego proszę o poradę ;)

mogę tylko powiedzieć , że 15 lat medytowałem w klasztorze tybetańskim na koncepcją produktu.

Teraz się wykupuje jeden warsztat z "transformacji świadomości" i już. Jest sukces.

Edytowane przez jar1
Gość Diogenes

(Konto usunięte)

Tylko się tak chce upewnić...

Od harmonixa gp okazał się słabszy???

Chłopie. To znaczy że albo miałeś coś grubo nieposkladane do kupy. Albo najzwyczajnie miałeś podróbke albo coś uszkodzone w puszce. Znam harmonixa dość dobrze i stawianie tych kabli obok siebie jest po prostu bez sensu.

No nie wiem

Znam 3 przypadki kiedy mit magnum gra między zlampizowanym dac a lampowym Pre. Gra tam wybitnie. Między Pre a końcówka już słabiej.Ale za dackiem po prostu wymiata

Mit Magnum nie nadaje się do lamp....hi,hi dobre , ale ja mam ten " wybuchnięty " od Maszy i dlatego tak dobrze gra;)

jakoś nie doceniłem MITa Magnum MA rca dlatego większość czasu spędził u mnie leżąc w szafie

jak dla mnie kabel przeciętny nie wart tej kasy...

Uszkodzony , albo chińczyk...

Gość NEWNEW

(Konto usunięte)

Cieszę się radością posiadaczy Magnuma, natomiast nie zmienia to w jakikolwiek sposób wyrażonej przeze mnie wcześniej opinii;-) Co do kabelków, to widzę że większość kolegów cały czas ulega czarowi etykietek. Jakkolwiek nawet dobry sonicznie produkt; ale wcześniej nieznany polski produkt; pojawiłby się na rynku od razu zostanie wyśmiany. Nie mam tu na myśli akurat wspomnianego Sulka, gdyż go nie znam. To był tylko taki pierwszy z brzegu przykład pokazujący pewien mechanizm myślowy czy też zjawisko psychologiczne zwane etykietyzacją;-)

Edytowane przez tomkly
Gość Diogenes

(Konto usunięte)

Cieszę się radością posiadaczy Magnuma, natomiast nie zmienia to w jakikolwiek sposób wyrażonej przeze mnie wcześniej opinii;-) Co do kabelków, to widzę że większość kolegów cały czas ulega czarowi etykietek. Jakkolwiek nawet dobry sonicznie produkt; ale wcześniej nieznany polski produkt; pojawiłby się na rynku od razu zostanie wyśmiany. Nie mam tu na myśli akurat wspomnianego Sulka, gdyż go nie znam. To był tylko taki pierwszy z brzegu przykład pokazujący pewien mechanizm myślowy czy też zjawisko psychologiczne zwane etykietyzacją;-)

Ty jesteś zboczony w kwestii precyzji kabli ;))

Przecież w ostro grającym systemie nie podepniesz Valhalli...abo jakiegoś innego Nordosta;))

Edytowane przez Diogenes

Nie wiem jak ta listwa gra, ale wygląda jak przeniesiona w kapsule czasu ze słuchowiska radiowego pod tym samym tytułem.

Ponoć fenomenalnie, jak wszystkie kable od tego Pana....

Listwę widziałem na własne oczy - wygląd masakra, bo to obudowa od zwykłego przedłużacza, tylko w środku wszytko "autorskie".

Widziałem u szacownego człowieka z systemem podobnym do Marslo, który nabył okablowanie całego systemu od p. Sułka.

Dzięki temu mam Transparenta Powerlinka Reference MM2 którego sprzedawał;-)

Nie jest to zastanawiające?

Zresztą kol. Masza miał te kabelki na odsłuchach i b. chwalił za dźwięk, bo wykonanie niestety garażowe jest mocno

P.S.

Nie jestem p. Sułkiem, jego rodziną, znajomym, dystrybutorem, kabli nie słuchałem, relacjonuję tylko sytuację w której przypadkiem brałem udział.

p-płk ZOMO Wit Old.

Gość NEWNEW

(Konto usunięte)

Ty jesteś zboczony w kwestii precyzji kabli ;))

No cóż, każdy ma takie zboczenie na jakie zasługuje... Mnie już zostało tylko takie;-) Co do Valhalli, to zapewniam Cię, że w moim systemie gra perfekcyjnie. Ale nie tylko w moim. W systemie ARC + BAT + MC 601 + Caldery komplet Valhalli czyni prawdziwe cuda. Nie znam obecnie lepszego kabla głośnikowego na rynku w tej klasie cenowej.

Edytowane przez tomkly
Gość Diogenes

(Konto usunięte)

No cóż, każdy ma takie zboczenie na jakie zasługuje... Mnie już zostało tylko takie;-) Co do Valhalli, to zapewniam Cię, że w moim systemie gra perfekcyjnie. Ale nie tylko w moim. W systemie ARC + BAT + MC 601 + Caldery komplet Valhalli czyni prawdziwe cuda. Nie znam obecnie lepszego kabla głośnikowego na rynku w tej klasie cenowej.

Przecież sam mówiłeś , źe u mnie wypada. wcale nie gorzej niż Twój Kimber ileśtam..:)

Lizus czy kłamczuszek ?;)))

Gość NEWNEW

(Konto usunięte)

Przecież sam mówiłeś , źe u mnie wypada. wcale nie gorzej niż Twój Kimber ileśtam

U Ciebie może i grały podobnie, przy czym to dlatego, że słuchaliśmy po RCA;-) A Kimber grał na przejściówkach XLR/RCA. U mnie jest zupełnie inaczej, Magnum choć niezły nie zbliża się w jakimkolwiek aspekcie do KSa.

Gość NEWNEW

(Konto usunięte)

I tak wypada lepiej niż MI 350 Oracle , którego równieź posiadam

Owszem, gdyż da się mu dopasować impedancję, a stara 350 jest bez regulacji. I tu wychodzi sedno problemu, stara 350-tka która jest generalnie znakomitym kablem totalnie wykłada się w systemie lampowym. Przewaga Magnuma nie polega na jakimś tam cudzie konstrukcyjnym inside, tylko na możliwości podregulowania któregoś z parametrów.

kable Nordosta mogą zrobic wrażenie .....to są chyba najbardziej neutralne kable jakie znam

co prawda nie miałem Valhali głosnikowej a tylko sieciówkę ale z głośnikowych miałem Heimdal, SPM, Walkirja

co by nie mówic o tych kablach to maja szybkość, detal, powietrze i wielu systemach mogą sie sprawdzić

ale obcinają skraje pasma i maja dość jasną sygnaturę dzwieku

robiłem bezpośrednie porównanie Nordosta głosnikowego Walkyrja z średniej klasy kablem PAD Venustas

jak dla mnie PAD zagrał lepiej...więcej mięsa zdecydowanie lepsze wybrzmienia, bardziej taki.....muzykalny

Gość NEWNEW

(Konto usunięte)

ale obcinają skraje pasma i maja dość jasną sygnaturę dzwieku

Mirek, niczego nie obcinają, tylko ujawniają wszelkie niedociągnięcia toru. Basu owszem nie mają subiektywnie wiele, ale to dlatego, że nie mają żadnego pogrubienia w wyższym podzakresie, co cechuje choćby Audioquesta czy Siltecha. Pełna liniowość od samego dołu do samej góry pasma. Ograniczenia pasma przenoszenia od góry absolutnie nie stwierdziłem. Barwa jest taka jaka jest, można ją akceptować albo nie. Na pewno idealnie czysta i bez sztucznego docieplenia. To są kable, które pokazują często bolesną prawdę o nagraniu albo reszcie toru. Generalnie dla bardzo dojrzałych i świadomych swego wyboru audiofili.

Gość Diogenes

(Konto usunięte)

Mirek, niczego nie obcinają, tylko ujawniają wszelkie niedociągnięcia toru. Basu owszem nie mają subiektywnie wiele, ale to dlatego, że nie mają żadnego pogrubienia w wyższym podzakresie, co cechuje choćby Audioquesta czy Siltecha. Pełna liniowość od samego dołu do samej góry pasma. Ograniczenia pasma przenoszenia od góry absolutnie nie stwierdziłem. Barwa jest taka jaka jest, można ją akceptować albo nie. Na pewno idealnie czysta i bez sztucznego docieplenia. To są kable, które pokazują często bolesną prawdę o nagraniu albo reszcie toru. Generalnie dla bardzo dojrzałych i świadomych swego wyboru audiofili.

Czyli dla większości " krew z uszu " ;))

kable Nordosta mogą zrobic wrażenie .....to są chyba najbardziej neutralne kable jakie znam

ja tam bym tego neutralnoscia nie nazwal

znam dobrze Nordosta i jednak zostanę przy swoim....

Gość NEWNEW

(Konto usunięte)

Czyli dla większości " krew z uszu " ;))

Tak jak napisałem, to jest wybór dla dojrzałych i świadomych swoich oczekiwać osób. Ja przeżywałem w swojej audiofilskiej drodze różne etapy, w tym zauroczenia kablami w typie VdH czy później MIT;-)

Ale słusznie. O to właśnie chodzi w naszym hobby, żeby każdy dobrał coś pod swoje preferencje.

To są kable, które pokazują często bolesną prawdę o nagraniu albo reszcie toru. Generalnie dla bardzo dojrzałych i świadomych swego wyboru audiofili.

Patrz, ja tak samo myślę o kabelkach Transparenta. I nie z racji etykietki, a ceny mnie delikatnie mówiąc wpieniają, ale cóż inne nie są tańsze....

Ale oczywiście wszystko musimy rozpatrywać w kontekście własnych systemów i preferencji - stąd czasami duże różnice zdań i niepotrzebne przepychanki....

Ja kibicuję polskim produktom, ale muszą być porządnie wykonane i konkurencyjne jakościowo. Pewnie w końcu posłucham tych kabelków na S i tych drugich, co nazwę boję się napisać, tak je tu kochają wszyscy, zwłaszcza Ci, którzy nie słyszeli....

te mechanizmy nie są pozytywne, ale cóż- życie.

Gość NEWNEW

(Konto usunięte)

Ja chciałem zwrócić uwagę na inny aspekt problemu. Mnie zupełnie nie obchodzi jakie każdy z kolegów używa kable, protestuję natomiast przeciwko sytuacji, że grupa kilku osób uzurpuje sobie prawo do wmawiania innym, że dobrze grają tylko kable TA, a komu nie grają to ma sprzęt do d.... i w ogóle nie ma pojęcia o audio... To jest kpina ze zdrowego rozsądku i traktowanie reszty userów jak tępych, bezrozumnych jeleni.

Gość Diogenes

(Konto usunięte)

Ty masz Harbetha , a Tomkly Harpie ...trudno tutaj o punkt zaczepienia ;))

Mnie zastanawia co innego, a mianowicie rozwodzicie się nad kablami Transparenta kosztującymi kilkadziesiąt tysięcy złotych, a podobnie a nawet lepiej grające kable Sułka obsobaczacie jak burą sukę... Coś mi tu nie pasuje. Dobrze grający Sulek za 5 tys. zł to Waszym zdaniem kit, a kosztujący 50 tys. zł Transparent ósmy cud świata;-) Panowie, trochę umiaru. Sulka nie znam, ale słyszałem że gra conajmniej tak dobrze jak Reference XL. I to od osoby, która ma pojęcie o audio.

Jezuniu widzisz i nie grzmisz!!

Tomaszu kiedy moge do Ciebie przybyć wreszcie?

Kabel Sułek to niedobry kabel jest............u mnie pogorszył granie i zrobiło sie granko)

Takze Tomaszu Sulek jak Tobie gra jak transparent reference xl...........to ten ktos ma błednie złozony w/g mnie system.

Zreszta jestem juz Stary i się nie znam i lubie czytać te pierdoły..takie bez ładu i składu,takie hajendowe polskie zajawki,już dostalem czkawki)

Basu owszem nie mają subiektywnie wiele, ale to dlatego, że nie mają żadnego pogrubienia w wyższym podzakresie, co cechuje choćby Audioquesta czy Siltecha.

Miałem kilka różnych Siltechów i pogrubienia basu nie zauważyłem. Ale może byłem wtedy chory... :-)

Ponoć na pokazie w Elblągu było okablowanie Sulek i cały pokaz okazał się totalną porażką. Nie oznacza to jeszcze, że kable są złe, bo przyczyn porażki może być wiele. Ale klęska jednak była.

Nie było Cie tam a słuchałes moze na jutubie?........podeslij linka)

Barwa jest taka jaka jest, można ją akceptować albo nie. Na pewno idealnie czysta i bez sztucznego docieplenia. To są kable, które pokazują często bolesną prawdę o nagraniu albo reszcie toru. Generalnie dla bardzo dojrzałych i świadomych swego wyboru audiofili.

Dość ryzykowna teza. Mówi ona, że Nordosty są dla bardzo dojrzałych i świadomych swego wyboru audiofilów, czyli...jeśli ktoś nie ceni wysoko Nordosta to nie jest dojrzałym audiofilem? Tak z tego pośrednio wynika.

Poza tym teoria o sztucznym dociepleniu w innych kablach jak MIT czy TA znów jest dość ryzykowna. Bo na jakiej zasadzie przyjmujemy normę? Jeśli normą jest granie Nordosta to faktycznie TA, MIT czy Purist będą kablami cieplejszymi. Ale...jeśli przyjmiemy, że normą jest właśnie granie TA, MIT-a czy PAD-a to wówczas granie Nordosta wypadnie chudo, sucho i jazgotliwie, choć z dużą szybkością, przestrzenią i powietrzem oraz dużą detalicznością. Wszystko jest relatywne jak się okazuje.

Edytowane przez sly30

Miałem kilka różnych Siltechów i pogrubienia basu nie zauważyłem. Ale może byłem wtedy chory... :-)

Zapalenie uszu-pamiętam,pamietam

• Pokaż nowe odpowiedzi