Skocz do zawartości
IGNORED

Metronome C8 vs.CH Precision vs. DCS Vivaldi

Gość jarek&ania

Rekomendowane odpowiedzi

Gość jarek&ania

(Konto usunięte)

No to może kolegom wyjaśnię :

Dawno,dawno temu za górami za lasami była dyskusja , w której to zapytałem naszego kolegi Magnepan jak na prawdę się nazywa a on odparł : "Jurgen von Danzig".

W związku z powyższym od tej pory wszyscy kulturalnie zwracamy się do kolegi "po imieniu" ;)

No to może kolegom wyjaśnię :

Dawno,dawno temu za górami za lasami była dyskusja , w której to zapytałem naszego kolegi Magnepan jak na prawdę się nazywa a on odparł : "Jurgen von Danzig".

W związku z powyższym od tej pory wszyscy kulturalnie zwracamy się do kolegi "po imieniu" ;)

Zapomniałeś dodać że prowadziliśmy 'ożywioną' rozmowę na temat ' Blaszanego bębenka' filmu i książki co lepsze i jak zwykle w dyskusji bywa mieliśmy różne zdania na ten temat i w końcu poszła imienna riposta pod Twoim adresem wraz z miejscem zamieszkania..Wówczas Jurgen automatycznie przylgnął do mojej osoby i już tak zostało.

Szymon lubi zdominować towarzystwo audiofilskie - coś wiemy na ten temat. Co poniektórzy mają przechlapane jak Elb, ja albo Stary Audiofil który pomimo wieku i dużego

doświadczenia nie daje za wygraną. Producent paneli akustycznych pan Cezary też mógłby coś dodać w tym temacie - tylko czy warto ?

JURGEN

Nie konfabuluj proszę Cie bardzo.

Chciałem Cie zapytać........co stoi na tym zdjęciu z kolumnami na wózku na kółkach przykryte prześcieradłem?

Może to jest mięcho z nielegalnego uboju czy kłusownictwa??.........bo tym kolumnom bezwzględnie tego trzeba!!

Jurgen

Żebyś wiedział,ze mnie większość właścicieli znaczących salonów audio zna,a na forum jestem tylko po to,aby

takich jak Ty uczyć rozumu......bo w hajendzie powinieneś mieć zabronione pisać-bo opowiadasz zazwyczaj bajki.

pozdr.

Dlaczego wszyscy określają Magnepana Jurgen?

AZORSKY

Twój nick ma coś wspólnego ze schroniskiem psów na Paluchu??

Ciekaw jestem dlaczego Azorski?.......KIEDYŚ NA SĄSIADA POLICJANTA MÓWILIŚMY AZOREK))

Mamy oznaczenie Branża i Użytkownicy może Moderacja powinna

rozważyć coś w stylu Oczytany/Owidziany wiele by to wyjaśniało :>)))

Dodałbym jeszcze Cytaty - podgatunek Oczytanego permamentnie cytujący recenzje zwłaszcza po angielsku

Gość jt211

(Konto usunięte)

Dodałbym jeszcze Cytaty - podgatunek Oczytanego permamentnie cytujący recenzje zwłaszcza po angielsku

najlepsze że o żadnym z nich nie powiedzieć Osłuchany :)))

Gość jarek&ania

(Konto usunięte)

Wczoraj dotarł do mnie Arender W20 i "se na nim" gram ;)

Bajerancko się go obsługuje z tego mini Ipada.

Czuję się prawie jak w Mission Control w Cape Canaveral ;)

Gość jarek&ania

(Konto usunięte)

A jak wrażenia słuchowe w porównaniu do "standardu dla niereformowalnych dinozaurów" czyli CD?

Powiem może tak, obsługa może się podobać , wykonanie sprzętu na wysokim poziomie, funkcjonalność bez zarzutu.

Lubię Mariusza więc na temat aspektów dżwiękowych nie będę się wypowiadał.

Należy posłuchać u siebie aby mieć wyrobione zdanie bez czytania opowieści baśniowych na AS.

Hehe....czyli tak jak przypuszczałem że transport CD Metronome zagrał lepiej. Zresztą trudno pobić tak dobry w swojej prostocie czysty transport CD. Co do Aurendera to nie miałem W20 więc tu trudno mi oceniać ale miałem S10 i Linn Akurate DS w roli transportu po BNC pozamiatał Aurendera. W20 powinien być lepszy.

Lubię Mariusza więc na temat aspektów dżwiękowych nie będę się wypowiadał.

Należy posłuchać u siebie aby mieć wyrobione zdanie bez czytania opowieści baśniowych na AS.

Sluchales po USB czy po spdif? Jesli po spdif to najprawdopodobniej nic nie wiesz o jalosci W20.

Gość jarek&ania

(Konto usunięte)

esli po spdif to najprawdopodobniej nic nie wiesz o jalosci W20.

Staszek zdaję się na twoją "wiedzę" . Ty przecież słuchałeś zarówno po spdif , usb, nsdap i chgw ...

Czy może tylko "pomierzyłeś" na zdjęciu?

to bylo do stasia, sry, nalozyly sie posty:)

Welly, welly, welly, welly, welly, welly, well. To what do I owe the extreme pleasure of this surprising visit?

Gość jarek&ania

(Konto usunięte)

Najdziwniejsze w słuchaniu plików jest to ,że nie ma reguły , że plik hires zawsze gra lepiej niż zwykły 16bit 44.1kHz.

Są pliki zwykłe , które subiektywnie oczuwam przy słuchaniu jako bardziej naturalne w brzmieniu niż np. 24 bit.

Chociaż wydawać by się mogło ,że skoro to pliki to zawsze realizacje hires powinny grać lepiej niż zwykłe.

Przynajmniej taka jest opinia niektórych panów na forum.

Co jednak jest najbardziej (jak dla mnie) nienaturalne w brzmieniu plików (obojetnie z czego puszczanych) to ich "gładkość" w przekazie.

Jest to jak dla mnie nienaturalny dżwięk pozbawiony konturów, dynamiki i całego "planktonu" w tle nagrania.

Ale są pewnie osoby , którym takie brzmienie może się podobać.

Co jednak jest najbardziej (jak dla mnie) nienaturalne w brzmieniu plików (obojetnie z czego puszczanych) to ich "gładkość" w przekazie.

Jest to jak dla mnie nienaturalny dżwięk pozbawiony konturów, dynamiki i całego "planktonu" w tle nagrania.

Ale są pewnie osoby , którym takie brzmienie może się podobać.

Gładkość tak barwa dalej nie; Jarek miej pretensję do realizatorów na jakich mikrofonach i pre pracują.

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

Gość jarek&ania

(Konto usunięte)

Pisałem o tym już dawno, że ku mojemu zaskoczeniu wiele plików Hires nie gra lepiej niż ripy z CD.

Pewnie dlatego , że pełno jest picowanych śmieci w obiegu.

Po kolejnych próbach "przejścia" lub uzupełnienia swoich sprzętów w możliwość do odtwarzania plików stwierdzam ,że jeszcze jest zdecydowanie za wcześnie.

Poczekam aż ta branża wyjdzie z podziemia i zaproponuje prawdziwą alternatywę dla grania z płyt CD.

Pewnie kupię jakiś transport plików (może nawet Aurendera) ale tylko po to aby móc testować postęp tej branży i propozycje nowych rozwiązań.

Do ostatecznego przejścia na pliki jest wg. mnie jeszcze zdecydowanie za wcześnie.

Dobry transport płyt CD jest jak na razie nieodzowny - jak dla mnie.

Oczywiście dla Ani również " ;)

pozdrawiam

Poczekam aż ta branża wyjdzie z podziemia i zaproponuje prawdziwą alternatywę dla grania z płyt CD.

Dokładnie tak sobie powiedziałem już jakiś czas temu.

Pewnie kupię jakiś transport plików

Wcześniej czy później tak też zrobię,chwilowo wygląda na to,że później niż wcześniej ;)

Herbie Hancock:"Czasami nie wiem,co mam grać - wyznałem."

Miles Davis: "To nic nie graj"

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.