Skocz do zawartości
IGNORED

Jakiego programu do odtwarzania używacie

5z0p3n

Rekomendowane odpowiedzi

konfiguracja: Zewnętrzny DAC na USB, Windows 7

Z jakiego programu najczęściej korzystacie? Który uważacie za najlepszy i dlaczego?

Foobar 2000 + Wasabi; MusicBee; XMPlay czy może coś innego?

Foobar jest za darmo - jest więc bardziej u nas popularny ;-)

Fanless PC + Roon ROCK -> WiFi -> Arcam SA30 (Gigawatt LC-2 mk2) DIRAC! -> QED Silver Anniversary XT -> Fyne Audio F500SP

Nie będę oryginalny: Foobar2000 z WASAPI

ja też mam ten 'zestaw'

Monitor Audio RX8, RX Center, Silver 1; DAC : 8-ch DIYINHK ES9016, XMOS Multichannel; Power AMP : 6-ch TPA3255

czym różni się wtyczka WASAPI od ASIO w foobarze? bo jednak ten program ma więcej zwolenników.

Do WASAPI trzeba mieć system minimum Viste. ASIO pójdzie na każdym Windowsie. po za tym dzięki ASIO mogę puszczać tą samą muzykę przez różne źródła(karty dźwiękowe i dac'e).

To właśnie ta druga opcje mnie skłoniła do używania ASIO. Jednak WASAPI jest mniej problematyczne.

Pozdrwaiam

Próbował ktoś z was tego?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Jak tak to czy słyszycie jakieś różnice?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Kiedyś używałem darmowego Foobar 2000, ale kiedy posłuchałem JPLAY to dla mnie rewolucja w jakośći dzwięku na PC .

a ja od kiedy uzywam wiziru moje ciuchy są bielsze. jego inteligentne grnaulki to rewolucja w świecie prania w palce z calgonem, 100 lat.

Czekałem na jplay. Bez jplay nie gra :)

Czy jeśli pusta ściana promuje ateizm (stanowisko Włoch w sprawie dot. krzyża w szkole) to rozwiązaniem jest tapeta w krzyże?

Foobar jak lubisz tabelki z Exela.

Jriver jeżeli chcesz mieć najlepszy na rynku Graphic User Interface i łatwość obsługi.

Foobar jest oczywiście bardziej popularny w PL ponieważ ... jest darmowy. Dla mie osobiście jest to niezrozumiałe.

"Don't trust opinion on forums.... every time I bought something based on online opinion and without listening in advance, it ended up being a big disappointment."

Dochodzi kolejne pytanie w tym poscie, Jak macie skonfigurowane te playery. Testuje teraz rDAC'a i mam trzaski WASAPI w foobarze nie pomogł. Teraz zwiększam stopniowo Latency Compension w Asio4All ale już trace cierpliwość

Masz zepsuty Windows albo komputer. Powinno działać bez problemów czy to ASIO czy WASAPI.

Fanless PC + Roon ROCK -> WiFi -> Arcam SA30 (Gigawatt LC-2 mk2) DIRAC! -> QED Silver Anniversary XT -> Fyne Audio F500SP

dalej to samo. Głownie przy początkach oraz końców utworów. Dodam że sygnał leci w powietrzu. Arcam rDAC KW + rWAVE czy może przez to trzeba coś jeszcze zmienić?

Edit: Zaryzykuje stwierdzenie że trzask iwystępują tylko na poczatkach i końcach utworów.

Uwaga: Problem nie wystepuje przy połączeniu przez kabel USB Foobar z WASAPI. Jak zatem ustawić aby z dongel także chodziło dobrze. Bawiłem się buforem oraz WASAPI Oraz Asio, ale cały czas to samo, kończą mi się pomysły.

Koledzy już podpowiadali - Asio4all to nie jest prawdziwe ASIO tylko programowa proteza, żeby urządzenia pozbawione tego typu sterowników uwidocznić dla odtwarzacza posiadającego obsługę Asio. Najlepiej wywalić Asio4all i grać przez WASAPI - z tego co sam piszesz gra to poprawnie.

Elberoth, Foobar jest popularny bo darmowy - prawda. Ale nie jest też tak, że dowolny płatny program 'rozkłada go na łopatki'. Bo nie znam żadnego, który by to robił, włączając w to JRivera.. Foobar ma zalety, których nie mają inne odtwarzacze - możliwość rozszerzania jego funkcjonalności przez dodatkowe pluginy. Ja dla siebie znalazłem wszystko co potrzebuję - żeby wymienić kilka opcji: zdalne sterowanie z tableta (msz. lepsze niż Gizmo), możliwość dowolnego kształtowania interfejsu, możlwość odtwarzania absolutnie każdego formatu plików audio łącznie z obrazami SACD, absolutnie konfigurowalne sterowanie resamplingiem. Każdy może sobie wybrać co chce. Wygląd typu excel - jak chcesz, też można taki mieć :-)

Kris

Star trekkin' across the universe; Boldly goin' forward, still can't find reverse...

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.