Skocz do zawartości
IGNORED

A moze by tak smartfona?

dulon184

Rekomendowane odpowiedzi

• 4 tygodnie później...
  • 4 miesiące później...
  • 1 miesiąc później...
  • 1 miesiąc później...

Antypolska reklama czeskiego T-Mobile, polski ambasador w Pradze zażądał usunięcia tego shitu z anteny

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

"Bits are bits, right? Wrong! 

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

• 3 tygodnie później...

Może wśród Was znajdzie się spryciarz, który rozkmini zagadnienie postawione przeze mnie na forum "android" i którego nikt nie jest w stanie jak dotąd ruszyć? Przeklejam więc swoje zapytanie z tamtego forum (się specjalnie zarejestrowałem po to tylko...), tutaj zaś wszystko jest możliwe i może ktoś rozgarnięty odpowie:

"Jestem użytkownikiem Galaxy S5 prawie od jego premiery i uważam, że telefon jest super. Poleciłem go więc koleżance, która jest obecnie w Stanach i chce sobie S-piątkę przywieźć do Polski. Wysłała mi zapytanie o pomoc, a ja nie wiem, co jej odpowiedzieć...gdyz bladego pojęcia nie mam, co oznaczają te symbole (cytuję koleżankę, która pisze mi w mailu, że następujące modele są tam dostępne): SM-G900P Verizon albo LTE-A SM-I9600 - 32GB.

I teraz pytanie - który model jest lepszy (pomijam rozmiar pamięci, choć w sumie u nas wersje 32Gb były rzadkie chyba) i czy w ogóle to będzie dobrze działać w Polsce? Czy bez problemu uda się uzyskać polskojęzyczną wersję interfejsu? I w ogóle co sądzicie o wzmiankowanych modelach - jak się one mają do S5 dostępnych w Polsce?"

Cos mi sie wydaje ze koleżanka pakuje sie w klopoty. Powiedz jej ze S5 nie da sie kupic za $100, ta cena to jest z umowa na abonament dwuletni. Odblokowany S5 kosztuje minimum $500.

Trzeba sprawdzic czy telefon obsługuje czestotliwosci używane przez europejskie sieci komurkowe, najwieksza roznica jest w pasmach LTE i 4G. Ja sie na tym za bardzo nie znam. O telefonie z Verizon niech od razu zapomni a ten drugi model to mi jakies dziwolagi wychodza w Google.

Ona wie, że nie za 100, padła cena 400 - gdzieś sobie za tyle wyszukała (realne wszak). Ja jej do tańszego nie namawiam, ale z drugiej strony nie mam pojęcia, czy wykluczenie amerykańskich wersji to konieczność.

A co ta koleżanka może sobie tak z hameryki ze smartfonem przyjechać? A abonament RTV zapłacony? A cło zapłacone? A VAT zapłacony? A OC wykupione? A podatek klimatyczny opłacony ? A przeszukana na lotnisku czy bomby nie wiezie? Że tak niby sobie przyjedzie? Karana, niekarana? W jakim celu przyjeżdża?

• 9 miesięcy później...

Jakie sa top telefony waszym zdaniem?

Oczywiscie z wbudowanym modułem fm gdyż czasami korzystam a więc oprócz samsunga Galaxy S bo nie ma radia. W moim obecnym wystąpiła usterka wiec musze sie go pozbyc i kupic inny. Niestety nie sa to szczególnie trwałe sprawy obecna elektronika.

Wyświetlacz ~5 cali często korzystam z sieci.

Acha i oprócz iPhone nie trawie tych produktów.

chwilowy brak działalności w audio.

Może ktoś testował Moto G 3 gen. pod względem jakości audio na słuchawkach ?

PS. O k... przepraszam, to nie jest TOP.

Ale działa płynniej niż "flagowce" znanych "marków" ...

Jakie sa top telefony waszym zdaniem?

Oczywiscie z wbudowanym modułem fm gdyż czasami korzystam a więc oprócz samsunga Galaxy S bo nie ma radia. W moim obecnym wystąpiła usterka wiec musze sie go pozbyc i kupic inny. Niestety nie sa to szczególnie trwałe sprawy obecna elektronika.

Wyświetlacz ~5 cali często korzystam z sieci.

Acha i oprócz iPhone nie trawie tych produktów.

Zerknij na Oneplus one, wyszła już 2 więc jedynka w dobrej cenie.

Oryginalnie nie ma radia ale ma otwarty system więc można doinstalowac.

Zastanawiam się nad htc one m8. Na razie mój typ. Oneplus też ok duzo ramu. Co też ważne. Minimum 2gb żeby nie przymulalo.

Ja już smartfona miałem. Całkowita tragedia i nieporozumienie z wielu przyczyn. Tak jak mikson, mam teraz normalny telefon, samsunga solida i tablet 8 cali. Jestem bardzo zadowolony. Na codzień zajmuję się programowaniem, między innym iPhonów i tabletów, nie jestem więc technicznie zacofany.

Z technicznego punktu widzenia smartfon to niezabezpieczony komputer z funkcją dzwonienia, który umożliwia permanentną inwigilację. Coś takiego to jest całkowite nieporozumienie. Może kiedyś przemysł zmądrzeje i rozdzieli te funkcje w jednej obudowie, bo obecne rozwiązanie jest ekstremalnie niebezpieczne.

W szczególności nie muszę już bać się o włamanie do bankowości internetowej, ale to tylko jeden z aspektów.

To jest ostatnie wolne miejsce na forum na Twoją reklamę...

A co Ty Snowden jesteś? ;-)

Włamanie do bankowości to chyba nie twój problem tylko banku. No chyba że dajesz PIN na tacy to się nie dziw...

Trochę kulawe te wasze argumenty ale się nie dziwię bo korporacje(Samsungi,Sony Itd) zrobiły swoje.

Mając flagowca za 1500 zł widzę drugą stronę medalu. Wolność :-)

Huawei Ascend P7.

Jak nie trawiłem smartfonów, tak ten model po ponad półrocznym okresie eksploatacji nadal mnie do siebie przekonuje.

Może nie top, ale poza słabszym procesorem reszta całkiem całkiem.

"...Kto zagląda pod powierzchnię, czyni to na własną odpowiedzialność..."

Don Kichote to zły człowiek był...

Jak można "doinstalować" odbiornik FM ? ;-(

Po głębszym sprawdzeniu. Nistety OPO nie ma FM i nie da się go odpalić (problem hardware) ale są różne aplikacje. Wprawdzie zużywają transfer internetowy ale dla takich co stać na smartfona chyba internet bez limitu to pestka.

Sprawę radia w telefonie rozwiązują takie słuchawki bezprzewodowe z RADIEM FM :)

Może ktoś testował Moto G 3 gen. pod względem jakości audio na słuchawkach ?

Ja uzytkuje 2Gen. Plynna dzialanie, dobra jakosc zdjec przy dobrym swiatle mozna, by rzec doskonala. Radio FM wbudowane.

Głupota – niedostatek rozumu przejawiający się brakiem bystrości, nieumiejętnością rozpoznawania istoty rzeczy, związków przyczynowo-skutkowych, przewidywania i kojarzenia. Charakteryzuje się pychą, śmiałością, podejrzliwością, niskim lub nieistniejącym samokrytycyzmem, niezdolnością do zdziwienia, dążnością do ekspansji.

Włamanie do bankowości to chyba nie twój problem tylko banku.

Odbywa się to na przykład tak: na kompie instaluje się trojan, który przy podpięciu smartfona przez usb instaluje się też od razu na smartfonie aby przechwytywać autoryzacyjne sms'y. Od tej chwili para działa razem: nie ma żadnych ograniczeń w dostępie do konta, ale z punktu widzenia banku to jesteś ty.

Pieniądze być może odzyskasz po zamknięciu trwającego 2 lata śledztwa. Powodzenia życzę, w ten sposób kradzione były nawet mniejsze kwoty, to nie jest problem samych milionerów.

<br /> na kompie instaluje się trojan<br />

Ok rozumiem, ale jak, sam się instaluje, w jakim momencie? Co na to antywirus na kompie? Jak ludzie klikają jak popadnie w instalki to bywa.

Trochę przyznam sie nie jestem obeznany w polskiej bankowości jak to się teraz odbywa, czy przez sms czy inaczej.

No tak, 2 lata śledztwo za parę złotych, zapomniałem 25 lat wolności ...

W UK poszedłem do banku, powiedziałem że nie rozpoznaję tranzakcji i po 2 miesiącach miałem kasę z powrotem na koncie....

Jeśli chodzi o Twój telefon i tablet to chodzisz z tym wszędzie na co dzień?

Ok rozumiem, ale jak, sam się instaluje, w jakim momencie? Co na to antywirus na kompie? Jak ludzie klikają jak popadnie w instalki to bywa.

Trochę przyznam sie nie jestem obeznany w polskiej bankowości jak to się teraz odbywa, czy przez sms czy inaczej.

No tak, 2 lata śledztwo za parę złotych, zapomniałem 25 lat wolności ...

W UK poszedłem do banku, powiedziałem że nie rozpoznaję tranzakcji i po 2 miesiącach miałem kasę z powrotem na koncie....

Jeśli chodzi o Twój telefon i tablet to chodzisz z tym wszędzie na co dzień?

Wirusy instalują się na różne sposoby, te bardziej zaawansowane robią to w sposób całkowicie transparentny bez interakcji z użytkownikiem. Oprogramowanie antywirusowe jest mocno niedoskonałe i tak zawsze będzie bo to nieustanna rywalizacja.

Tebletu nie noszę cały czas ze sobą, ale nie jestem od niego uzależniony. Z portali społecznościowych nie korzystam, więc jak ktoś ma pilną sprawę to do mnie dzwoni. Tu jeszcze dodam, że często nie noszę też telefonu bo telefon jest dla mnie, a nie ja dla niego.

Odbywa się to na przykład tak: na kompie instaluje się trojan, który przy podpięciu smartfona przez usb instaluje się też od razu na smartfonie aby przechwytywać autoryzacyjne sms'y. Od tej chwili para działa razem: nie ma żadnych ograniczeń w dostępie do konta, ale z punktu widzenia banku to jesteś ty.

1. Po co podłączać smartfona do komputera?

2. Korzystam z aplikacji banku i żadnych autoryzacyjnych smsów nie mam. Oczywiście, zabezpieczenie jest ale innego rodzaju: wyświetla mi się kod i za chwilę dzwoni do mnie automat z banku prosząc o wpisanie tego jednorazowego kodu.

A o zmianie numeru telefonu jestem informowany na stary numer.

1. Po co podłączać smartfona do komputera?

To był tylko przykład. Wystarczy podłączyć się do wifi w domu. A jeśli znany jest Twój numer, to wystarczy odebrać mms

2. Korzystam z aplikacji banku i żadnych autoryzacyjnych smsów nie mam. Oczywiście, zabezpieczenie jest ale innego rodzaju: wyświetla mi się kod i za chwilę dzwoni do mnie automat z banku prosząc o wpisanie tego jednorazowego kodu.

Aplikacje bankowe są bardzo słabo zabezpioczone, jest to powszechnie znany problem. Trudno wyliczyć wszystkie możliwości włamania nie znając dokładnie konkretnego zabezpieczenia. Ogólnie idea jest taka, że mamy jakiś kanał komunikacji, który jest w miarę pewny. Dawniej był to telefon i sms, ale w przypadku smartfonu już nie jest. Skąd wiesz, że bank do Ciebie dzwoni, a nie ktoś inny? Jeśli masz smartfona, to trojan może podszyć się pod bank, może wyświetlić nazwę i numer dzwoniącego jaką chce.

sms wyświetlający numer konta i kwotę jest świetnym zabezpieczeniem, lepszym niż jednorazowe kody i tokeny, ale pod warunkiem, że nie korzysta się ze smartfonu.

To nie przeglądać konta bankowego na telefonie i po problemie. Wszystko jest bezpieczne jeśli mamy podstawowe pojęcie o oprogramowaniu sieci a jeśli nie to korzystać z głową.

A ja mam juz więcej typów.

Poza htc one, lg nexus, moto g. Ewentualnie rezygnacja z radia i galaxy s5. Jeszcze huawei p7 czy p8 mnie zastanawia.

Kup se polski telefon!

www.myphone.pl/produkt/myphone-infinity-lte/

Odnośnik trzeba skopiować do przeglądarki bo nie wiedzieć czemu administrator forum zablokował linkowanie tej strony

Człowiek może być dobry, uczciwy ale i tak ilość ludzi na jego pogrzebie zależy od pogody...

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.