Skocz do zawartości
IGNORED

Optymalne źródło dźwięku do 20 tyś PLN

moreno1973

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Arek__45

(Konto usunięte)

To fakt . Płyta CD skoczyła 30 lat a dzisiejsze źródła ,najdroższe , to powinny ze względu na cenę grać płyty jakie artyści jeszcze nie nagrali....

Gość j_23

(Konto usunięte)

przed wojną nie było hi-endu ale była nauka - fizjonomika.

hi-end, jako rynek dóbr luksusowych, jak najbardziej istniał przed wojną i to nawet przed Pierwszą WŚ.

natomiast fizjonomika nie była nauką, była i nadal zresztą jest jedynie pseudonauką.

hi-end, jako rynek dóbr luksusowych, jak najbardziej istniał przed wojną i to nawet przed Pierwszą WŚ.

natomiast fizjonomika nie była nauką, była i nadal zresztą jest jedynie pseudonauką.

wolisz dzisiejszą medycynę? - która udając, że leczy cię z jednego - przyczynia się do kilku innych schorzeń?

gratuluję optymizmu, to prawie jak rozsądek w demokracji :)

Nie myśl. Jeśli już pomyślałeś, to nie mów. Jeśli już powiedziałeś, to nie pisz. Jeśli już napisałeś, to nie podpisuj. Jeśli podpisałeś, to się nie dziw!

wolisz dzisiejszą medycynę? - która udając, że leczy cię z jednego - przyczynia się do kilku innych schorzeń?

gratuluję optymizmu, to prawie jak rozsądek w demokracji :)

Ale kolega nie zaprzeczy chyba że średnia długość życia jest wyższa niż przed wojną ?

Ale co to za życie..... ;)

Jaki procent umiera "ze starosci", a jaki w wyniku chorob? Czy to prawda ze prawsopodobienstwo zalapania sie na raka wynosi w "cywilizowanych" krajach ok 25%

A tak w ogole to jakie zrodlo do 20 kPLN - do zestawu ATC (integra i powiedzmy scm 40).

Myslalem o Ayonie, ale nie przepadam za lampami.

Ale co to za życie..... ;)

Jaki procent umiera "ze starosci", a jaki w wyniku chorob? Czy to prawda ze prawsopodobienstwo zalapania sie na raka wynosi w "cywilizowanych" krajach ok 25%

A tak w ogole to jakie zrodlo do 20 kPLN - do zestawu ATC (integra i powiedzmy scm 40).

Myslalem o Ayonie, ale nie przepadam za lampami.

Na pewno lepiej było w XIV wieku kiedy z powodu epidemii dżumy umarła połowa populacji Europy lub w czasie pandemii grypy " Hiszpanki " w latach 1918-19 która pochłonęła od 50 do 100 milionów ofiar, więcej niż I wojna światowa. To właśnie dzięki rozwojowi medycyny takie rzeczy nie zdarzają się już przynajmniej w Europie.

W moim poscie byla emotikonka.... od lat pracuje w Afryce i wiem jak tam wyglada średnia długość życia i opieka medyczna. Nie mam nic przeciwko rozwiniętej medycynie i opiece medycznej, byle tylko zejśc z tego świata w miarę bez cierpień i to zanim skończą się pieniądze odłożone na emeryture. ;)

To jest temat o źródłach dźwięku a nie o źródłach chorób. Każdy wpis nie na temat będzie okazją do banowania autora.

• 2 tygodnie później...

właśnie słucham tego Moon'a. Pierwszy dzień więc ostatecznych sądów nie ma co wygłaszać ale pierwsze wrażenie BARDZO dobre.. Muzykalnie, rytmicznie i bardzo plastycznie.. Na razie nie moge się od niego oderwać:)

Szukam dobrego źródła cd i dac po usb w jednym. Słuchałem już Metronome cd8t i cd3s Ayona. Ayona pominę bo to jakaś pomyłka jest za te pieniądze. Scena szerokości mojego stolika pod sprzęt a dźwięk przymulony mimo wzmacniacza grającego jasno. Metronome gra bardzo fajnie jeżeli chodzi o scene, plany, precyzyjne rozmieszczenie instrumentów i ich brzmienie (genialny fortepian). Bardzo dobre odtwarzanie plików po usb. Moja żona mówi że tylko trochę gorzej niż cd, ja nie słysze różnicy ale to może wynika z tego że zaczynam być już głuchy;) Mankamentem jest brak drive'u i wykopu przy muzyce rock/hard rock jakiego bym się spodziewał. Jak tak teraz sobie słucham to słychać że Moon mi bardziej tutaj podchodzi w temacie dynamiki.. Pare dni jeszcze pochodzi, poprzerzucam pomiędzy cd i usb i dam znać

Pamiętajmy, że Ayon Audio CD-3s to 24kzł, Metronome cd8t - 30kzł, a Moon 50kzł ...

"Don't trust opinion on forums.... every time I bought something based on online opinion and without listening in advance, it ended up being a big disappointment."

To Mooniek łaski nie robi za taką kasę he,he i podejrzewam że Accustic Arts cdp najprostszy pogonił by Moona.

Dziwię się że Metronom cdp 8 nie podpasował ????

ja jeszcze nie mówię że Metronome nie podpasował... ja na razie mówię, że szukam najlepszego rozwiązana cd/dac i obiekty badań się od siebie różnią :)

nie ma co popadać w euforie z tym czy tamtym rozwiązaniem. jak na razie ważąc plusy i minusy każdego z urządzeń najlepiej wypada Moon.. wiem, wiem, wg tzw. "list price" łaski nie robi ale różnie to bywa.. wiadomo też, że trzeba uważać żeby plusy nie przesłoniły minusów ;)

Jak widać podpasował ale Moon być może miał wiekszy wykop na muzyce pop i rock.

Za to pewnie nie miał tej barwy i nasycenia co Metronome.

Drive i wykop z Metronome łatwo zwiększyć odpowiednim kablem AC i IC.

Np Acrolink.

dzięki za info. przejrzałem ich stronę, niestety w interesującym mnie rozwiązaniu potrzebne będą 2 klocki których cena przekracza mój budżet... Moon wpadł w krąg mojego zainteresowania bo ma obniżoną cene

dzięki za info. przejrzałem ich stronę, niestety w interesującym mnie rozwiązaniu potrzebne będą 2 klocki których cena przekracza mój budżet... Moon wpadł w krąg mojego zainteresowania bo ma obniżoną cene

Jeśli to ten z Audio Forte za niecałe 20 tyś to ma mocno obniżoną cenę:-). Daj znać jak dalej przebiegają odsłuchy...

Jeśli to ten z Audio Forte za niecałe 20 tyś to ma mocno obniżoną cenę:-). Daj znać jak dalej przebiegają odsłuchy...

Tylko dlaczego AF sprzedaje poniżej kosztów zakupu ? Warto się zastanowić ........

Tylko dlaczego AF sprzedaje poniżej kosztów zakupu ? Warto się zastanowić ........

Bo nie jest już dystrybutorem Simaudio, nowe urządzenie ale pomimo to zaznaczają, że nie ma gwarancji, a dodatkowo ma jakieś wizualne uszkodzenia... no i moon ma w Polsce raczej słaby prestiż... a w tym segmencie rynku to ważna sprawa.

Wątek uważam za zamknięty bowiem nie udało mi się znaleźć nic godnego zainteresowania w cenie do 20 tyś PLN co zaoferowałoby odpowiednią różnicę jakościową w porównaniu do Krella 280 ustawionego na odpowiednich podstawkach antywibracyjnych i zasilanego poprzez kabel MIT ORACE ZIII. Oczywiście wszystko zalezy od danego systemu a akurat posiadany system najlepiej spełnia się w takiej konfiguracji w jakiej jest. Najlepiej - w relatywnie przystępnej konfiguracji cenowej. Porządne kable zasilajace i rozwiązania antywibracyjne oraz akcesoria dadzą czasami więcej niż wymiana jednego CD na inne.

Dorzuciłbym do listy Meitner Ma-1. Gra po usb a także obsługuje pliki dsd. Z Jplay + dobry komp propozycja godna uwagi. W zasadzie kompletny dźwięk za te pieniądze. Mozna dostać nówke za 25kzł.

Słucham jego takze na Mit Oracle zIII i jest super ale z Synergistic Research Hologram D zagrał tak, że d,pe urywa. Klasa ! Ale cena sieciówki ostudziła mój zapał. Więc nadal zostaję z Mitem...

:-)

Filip Kulpa swojego Meitnera ostatnio sprzedawał w dobrej cenie ...

"Don't trust opinion on forums.... every time I bought something based on online opinion and without listening in advance, it ended up being a big disappointment."

Wątek uważam za zamknięty bowiem nie udało mi się znaleźć nic godnego zainteresowania w cenie do 20 tyś PLN co zaoferowałoby odpowiednią różnicę jakościową w porównaniu do Krella 280

moreno- to napisz od jakich źródeł,Krell-nie taki już młodzieniaszek przecież,okazał się lepszy.

l'enfant sauvage

Krella pogonić wstępnie BAT-em i jest fajnie :)

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

tradycyjnie polecę:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

ale chyba pomyliłem wątek ze wzmakiem do 40 kzł......bynajmniej cenowo:)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
  • Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.