Skocz do zawartości
IGNORED

OLED TV - ERA nadeszła !

janunio

Rekomendowane odpowiedzi

Nie zrozumiałeś. Widziałem ST i VT i różnica minimalna. Czyli ST to nie jest średnia klasa plazm. Na rynku było wiele modeli innych firm i były słabiutkie.

Nie zrozumiałeś. Widziałem ST i VT i różnica minimalna. Czyli ST to nie jest średnia klasa plazm. Na rynku było wiele modeli innych firm i były słabiutkie.

ale cena za st60 była tak niska że ten model cenowo mozna zaliczyć do klasy sredniej niższej... 50" kosztowało 3K a 42" 2.4K... dlatego np. ja kupujac plazmę wybrałem st60 (65") bo uwazałem że te kilka procent jakości obrazu na plus dla vt jest zbyt mocno wycenione...Wtedy 65"st60 kosztowało 8K a 65"vt60 12K...Fakt ,że GT,VT i ZT miały lepszy procesor ( menu chodziło szybciej i mniejszy input lag był) i bajery ale mnie interesował tylko obraz i jego jakość nawet głosniki miałem w du..e... tylko obraz reszta to niepotrzebne dodatki, przynajmniej dla mnie...

A tak poza tym to mam niezły ubaw w tą niedzielę. Wesoło jest poczytać jak wściekły koleś rzuca wyzwiskami, obrzuca ludzi inwektywami, nazywa leszczami, frajerami, popaprańcami itd. Musi mieć smutne życie. Taka frustracja jest niezdrowa.

a ja jestem mocno zakłopotany że nadęty pajac z kapuchą w kieszeni jest nieświadomy że sam robi sobie kuku.

Napisz jeszcze coś fajnego. Dostarczasz mi sporo zabawy.... :-)

ale cena za st60 była tak niska że ten model cenowo mozna zaliczyć do klasy sredniej niższej... 50" kosztowało 3K a 42" 2.4K... dlatego np. ja kupujac plazmę wybrałem st60 (65") bo uwazałem że te kilka procent jakości obrazu na plus dla vt jest zbyt mocno wycenione...Wtedy 65"st60 kosztowało 8K a 65"vt60 12K...Fakt ,że GT,VT i ZT miały lepszy procesor ( menu chodziło szybciej i mniejszy input lag był) i bajery ale mnie interesował tylko obraz i jego jakość nawet głosniki miałem w du..e... tylko obraz reszta to niepotrzebne dodatki, przynajmniej dla mnie...

Sensowna logika.

Gość Gosc

(Konto usunięte)
W dniu 13.09.2015 o 18:01, sly30 napisał:

To że jakość była bardzo wysoka, nie przeczy temu, że cenowo była to średnia półka.

O tym piszemy od dłuższego czasu. Że za malutką kasę można było mieć topową jakość obrazu.

W dniu 13.09.2015 o 18:26, gość napisał:

To że jakość była bardzo wysoka, nie przeczy temu, że cenowo była to średnia półka.

Ale jakość nie reprezentatywna dla średniej wszystkich plazm na rynku.

Ten Samsung też ideałem nie był, miał swoje wady, ale deklasował wcześniejsze i LCD i wszystkie plazmy wtedy dostępne. Wreszcie było OK. Kolejne wydanie plazm znane jako VT30 nie przyniosło postępu.Nadal kicha.

Sly30

Kiedy kupowałem moją pierwszą plazmę TX-P42G30E stał przy niej jakiś Sharp, a po drugiej stronie Samsung nie chcesz wiedzieć jaka była tam czerń.

A w ogólnym porównaniu obraz Sharpa i Samsunga to kicha.

Mój ostatni zakup TX-P50VT60 przy którym stał też Panas 4K, ale LED to jakaś porażka jeśli chodzi o obraz i kolory, kontrast pomijam.

Racja jest jak dupa, każdy ma swoją.

Gość Gosc

(Konto usunięte)

sly30

Teraz też kupują świetne LED-y Kruger&Matz, TCL,Manta, Sencor z tych samych powodów. Ale nie mają te firmy żadnego przełożenia i znaczenia w naszej dyskusji.

Więc wciąganie przez Ciebie marginalnych produkcji do tej dysksusji jest tak samo bez sensu, jakby twoi adwersarze zaczęli pisać o nich i próbowali uzasadniać swoje wypowiedzi tak kuriozalnymi przykładami.

Jednak jakoś tego nie robią.

Bo nikt kto miał jakiekolwiek pojęcie o RTV nie kupił innej plazmy jak Panasa, podobnie nikt kto szuka jakości nie kupi LED-a tych egzotycznych firm.

Na wystawach było ok, a pózniej w domu juz tak ok nie było.

To właśnie w domu zazwyczaj wychodzi, że plazma łoi LCD, oczywiście w jasnym pomieszczeniu to leda będzie się lepiej oglądać przez jego "oczojebne" kolory-kontrasty etc.

Ale ludzie kupowali różne plazmy LG, Samsunga, Thompsona i innych firm w przekonaniu, że robią świetny interes i że będą mieć super obraz.

Wymienione przez Ciebie marki to nie jest dobry wybór jeśli chodzi o plazmy.

LCD jak na razie dominuje i jak walec rozjeżdża konkurencję.

Tak? Jaką konkurencję? Przecież obecnie produkuje się same LCD :-)

Pisać bzdury też trzeba umieć, a nie tylko walić frazesy na pałę.

Rotel A14, RCD-971 & Dynaudio Focus 140.

Ostatnia seria Plazm Samsunga F8500 niczym nie ustępowała Panasonic.

Ale cenowo to chyba nawet przewyższała np.st60... i z tego co pamiętam to te samsungi były jeszcze jaśniejsze od wymienionego wyżej panasa... oczywiście tà mega jasność traktujemy jako plus bo lepiej sie taka plazma "sprawowała" w warunkach gdzie lcd miał przewagę , czyli nasłoneczniony salon... popraw mnie jeśli cosik pokręciłem :)

Tak? Jaką konkurencję? Przecież obecnie produkuje się same LCD :-)

Jakiś powód takiego stanu jest. Obecnie jest totalna dominacja LCD z próbą podważenia jej przez OLED :-).

Pisać bzdury też trzeba umieć, a nie tylko walić frazesy na pałę.

Radzę już rozpocząć naukę :-).

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

Pasja bez precyzji to chaos. DOBRZE ŻE JEST MUZYKA

Jakiś powód takiego stanu jest. Obecnie jest totalna dominacja LCD z próbą podważenia jej przez OLED :-).

Radzę już rozpocząć naukę :-).

Trochę lektury :)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Jednak ludzie czują jakiś opór wewnętrzny przed masowym kupowaniem tego lepszego (OLED). Może w domenie wzroku ta lepszość nie jest aż tak oczywista ? Oczywiście wiem że teoretycznie OLED powinien być lepszy od LCD, ale Samsung JS-em 9500 pokazał że można produkować TV zdolne do konkurencji z OLED, bo kategoria nieskończonej czerni to nie jest jedyny atrybut dobrego obrazu tylko jeden z wielu, choć bardzo ważny.

Ukryta Zawartość

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

Ale tendencyjny artykuł ;-) To marketingowa papka i nic więcej. Porównanie OLED a budżetowymi LCD ;-)

Wystarczy spojrzeć na demo puszczane na OLEDAch ... czerń owszem zabija ! Ale twarze wyglądają jak z kiepskich LCD, a o płynności ruchu można zapomnieć !

Obiektywni recenzenci mówią, że płynność ruchu na Samsunga JS9500 jest lepsza !

Fanless PC + Roon ROCK -> WiFi -> Arcam SA30 (Gigawatt LC-2 mk2) DIRAC! -> QED Silver Anniversary XT -> Fyne Audio F500SP

Ale tendencyjny artykuł ;-) To marketingowa papka i nic więcej. Porównanie OLED a budżetowymi LCD ;-)

Wystarczy spojrzeć na demo puszczane na OLEDAch ... czerń owszem zabija ! Ale twarze wyglądają jak z kiepskich LCD, a o płynności ruchu można zapomnieć !

Obiektywni recenzenci mówią, że płynność ruchu na Samsunga JS9500 jest lepsza !

Mnie tam ta lektura niepotrzebna :))

Mojej plazemki i tak nic nie pobije :D

Mojej plazemki i tak nic nie pobije :D

Jasne :-).

A jaki będzie następny TV jak plazma się zużyje technicznie lub moralnie ?

Materiał z NASA idealny dla TV z perfekcyjną czernią takich jak np. OLED:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.