Skocz do zawartości
IGNORED

OLED TV - ERA nadeszła !

janunio

Rekomendowane odpowiedzi

Wszyscy fani czekają na płaskiego OLED-a 4k i oto niebawem nadejdzie:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

Pasja bez precyzji to chaos. DOBRZE ŻE JEST MUZYKA

Podobno prędkość łącza potrzebna do przesłania sygnału 8K powinna wynosić 500 Mbit/s. Do tego trzeba byłoby zmienić cały standard WI-FI, który nie obsłuży takiej prędkości. Pewnie to zrobią, ale to jest raczej dłuuga perspektwya. Z tego co wiem to w Japonii transmisja 8k była właśnie poprzez ten nowy standard, ale test obejmował bardzo mały obszar (podobno nie bardzo da się wzmacniać taki sygnał). Podsumowując: też nie kumam po co w 2015 roku czekać już na 8K. To tak jakby oczekiwać, że w przyszłym roku taksówki Ubera zabiorą Cię na księżyc...

Jesteś chyba jedyny na tym forum, który czeka na 8K. Reszta olewa coś co będzie za 20 lat.

To jest Twoje twierdzenie. Ja z kolei twierdzę, że 8K będzie u nas za kilka lat. Pożyjemy, zobaczymy kto ma rację.

Podobno prędkość łącza potrzebna do przesłania sygnału 8K powinna wynosić 500 Mbit/s. Do tego trzeba byłoby zmienić cały standard WI-FI, który nie obsłuży takiej prędkości. Pewnie to zrobią, ale to jest raczej dłuuga perspektwya. Z tego co wiem to w Japonii transmisja 8k była właśnie poprzez ten nowy standard,

Japonia nastawia się głównie na transmisję satelitarną oraz DVB-T2.

Czyli jednak LCD.

Dlaczego nie używasz plazmy jako monitora ?

do przeglądania netu chciałbys abym używał plazmy - toż to profanacja, ale zdradzę Ci sekret, otóż, kompa mam połączonego z plazmą i po seansie filmowym zdaża mi się że zerknę jakie głupoty pisze ten leszcz sly no i Ty oraz co inni napisali.

O jakich 12 bit piszesz ?

a ile ma twoja matryca?

Nie wszyscy. Niektórzy czekają na 8K.

Ile masz lat ? ;-) Pytam bo chcę oszacować Twoje szanse na wejście w posiadanie tych 8k.

a ile ma twoja matryca?

Nie wiem ;-). Nie interesuje mnie to.

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

Pasja bez precyzji to chaos. DOBRZE ŻE JEST MUZYKA

a ja czekam na OLED-a Panasa z matowym ekranem 50'

Czekaj, czekaj. Z wnukami będziesz mógł pooglądać Koralgola... :-) A wnuki będą mieć polewkę z dziadka leszcza... :-)

a ja czekam na OLED-a Panasa z matowym ekranem 50'

OLEDy Panasonica mają cały hardware przerzucony z LG. Podobno cenowo też mają wyglądać niespecjalnie w porównaniu do Lgków... Nie zapominajmy, że póki co Panas pokazał tylko prototyp na ifa, a nie wersję sklepową...

Czekaj, czekaj. Z wnukami będziesz mógł pooglądać Koralgola... :-)

jakbym się wziął "do roboty" mając 20 lat to dziś wnuki miałyby 10 lat.

w tych czasach dzieśięciolatek ogląda koralgola! - chyba zgłupiałeś

Napisał bym dosadnie ale mnie zaraz zbanują!

kto zbanuje?- nie pękaj

na pewno ja nie doniosę tak jak ty do moderacji

Ale w dzień w normalnym oświetleniu po ekranie rozlewało się takie "mleko". Poza tym była gorsza czerń i gorszy kontrast kolorów. W zasadzie typowe wady LCD. Może na matowym OLED będzie z tym lepiej. I pewnie nie ma to związku z matowym ekranem, ale wszystkie te LCD miały judder.

Jesteś chyba jedyny na tym forum, który czeka na 8K. Reszta olewa coś co będzie za 20 lat.

Ojojoj wydaje mi się że z 5lat no może 7dem, kiedy były pierwsze 4k? Jak dobrze pamiętam to 2012??? I teraz jest multum.. Technologia znacznie bardziej przyspieszyla..i rozwija się coraz szybciej.. Wystarczy że jedna firma się wychyli(a prototypy już są) i reszta leci.. Bo konkurencja rośnie,prestiż itd.. a nowinki lecą po liniach jak szalone..ludzie coraz więcej czasu spędzają przed komputerem.. (Chodź to zło uważam..).i ludzi z netem przybywa nie maleje itd itd..

Media Markt oferuje 8 modeli OLED !

Wszystkie nowości są w ofercie.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ojojoj wydaje mi się że z 5lat no może 7dem, kiedy były pierwsze 4k? Jak dobrze pamiętam to 2012??? I teraz jest multum.. Technologia znacznie bardziej przyspieszyla..i rozwija się coraz szybciej.. Wystarczy że jedna firma się wychyli(a prototypy już są) i reszta leci.. Bo konkurencja rośnie,prestiż itd.. a nowinki lecą po liniach jak szalone..ludzie coraz więcej czasu spędzają przed komputerem.. (Chodź to zło uważam..).i ludzi z netem przybywa nie maleje itd itd..

I dobrze pamiętasz a teraz przypomnij Sobie ;) :) ile mamy materiału natywnego 4K np.na BR i ile stacji nadaje w tej rozdzielczości... w taki sposób otrzymasz odpowiedź , że za 20 lat 8K to może nadejdzie (tak w pełni) z określonymi standartami.... jeśli wogóle nadejdzie... bo jeśli to nastąpi to tylko na jakiś nośnikach bo przez "antene" to nie u nas... po internecie też wątpię, spójrzmy jakie większość ma łącza z ktòrymi nic nie robią tylko chorą kasę kroją...

A że w Japonii coś tam jest....w Japonii od dawna pociągi śmigają po 300 km/h a u nas miejscami 160.... więc nie wyjeżdżaj tutaj ;))) Bobcat z Japonią , tylko tam wracaj jak chcesz te 8K :)))))) ....

I dobrze pamiętasz a teraz przypomnij Sobie ;) :) ile mamy materiału natywnego 4K np.na BR i ile stacji nadaje w tej rozdzielczości... w taki sposób otrzymasz odpowiedź , że za 20 lat 8K to może nadejdzie (tak w pełni) z określonymi standartami.... jeśli wogóle nadejdzie... bo jeśli to nastąpi to tylko na jakiś nośnikach bo przez "antene" to nie u nas... po internecie też wątpię, spójrzmy jakie większość ma łącza z ktòrymi nic nie robią tylko chorą kasę kroją...

A że w Japonii coś tam jest....w Japonii od dawna pociągi śmigają po 300 km/h a u nas miejscami 160.... więc nie wyjeżdżaj tutaj ;))) Bobcat z Japonią , tylko tam wracaj jak chcesz te 8K :)))))) ....

Mi bardziej chodziło o tv a nie dostepny materiał,tak jak jest do tej pory...Bo gimbazja nie patrzy że nic nie ma,ważne że jest znaczek 4k,8k, galaxy S2 s3 cyferki mają znaczenie... Bardziej niż adekwatne zmiany np w telefonach przykład... mam sony z1 kumpel ma z3 mówi no mój już nagrywa 4k, ja mówię a tv masz, on no nie..inne głośniki mowi lepiej grają w telefonie!!).. Cena 70proc droższa a tak naprawdę telefony szybkością się nie różnią.. Ale ważne że jest ze z3,mowa o compact ach...rozumiesz przesłanie

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.