Skocz do zawartości
IGNORED

OLED TV - ERA nadeszła !

janunio

Rekomendowane odpowiedzi

Chłopaki coś wiadomo na temat masowego wysypu TV OLED i idących za tym obniżkami cen?

Ma ktoś jakąś wiedzę na ten temat?

Mój kumpel na siłę chce sobie kupić najnowszy TV LCD 4K, a ja mu cały czas ględzę, że nie warto, że lepiej zaczekać.....

Tylko ile?

Rotel A14, RCD-971 & Dynaudio Focus 140.

holophonics - tak się to nazywało

Mutacja binaural. Prawie to samo. I jeśli o sztucznej głowie coś tam przez chwilę było słychać - to w ogóle pojawiło się na moment i znikło w zapomnieniu.

Chłopaki coś wiadomo na temat masowego wysypu TV OLED i idących za tym obniżkami cen?

Mój kumpel na siłę chce sobie kupić najnowszy TV LCD 4K, a ja mu cały czas ględzę, że nie warto, że lepiej zaczekać.....

Tylko ile?

Jak to? Przecież era OLED nadeszła. Tak twierdzi @Janunio.

O tym pisałem, ale to video poraża potencją OLED technology:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

sitek:

- myśl jak księgowy albo jako właściciel Polskiej Firmy Rzymsko Katolickiej.

To takie proste.

Wszystkie panele OLED na pniu sprzedane, kaszanka z Biedronki po umyciu i przeliczeniu o 220 %.

Tak jak jajka po umyciu stempli wchodzą na lokalny bazar z ceną 200%+.

- OLED księgowy ma raport od Rady Nadzorczej , potwierdzony z poziomu Zarządu: więcej nie wydolimy,

- Co robić ?

Dać coś PANASONIC/PHILIPS/GRUNDIG ?

Tak ale by było drożej w sklepie niż LG OLED.

Jakie to proste.

Honorarium za kreatywność proszę przelać na moje prywatne konto.

Dzięki za poprzednie przelewy.

Numer konta znacie od lat.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Proszę porównać cenę w Polsce dx900.. Dodam 65.. 3300 Euro.. Bez komentarza

Ukryta Zawartość

Widać dobry kierunek jaki obrały firmy produkujące TV robi wrażenie IFA 2016

Ukryta Zawartość

Jak tak dalej pójdzie to już w przyszłym roku lub góra za dwa lata będzie wysyp telewizorów OLED

Ukryta Zawartość

♪ ♪ ♫  ♪  Najważniejsza jest muzyka i przyjemność jej słuchania  ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ 

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Proszę porównać cenę w Polsce dx900.. Dodam 65.. 3300 Euro.. Bez komentarza

Może teraz wejdzie

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Maju dnia 07.09.2016 - 17:19 napisał

"holophonics - tak się to nazywało'

Mutacja binaural. Prawie to samo. I jeśli o sztucznej głowie coś tam przez chwilę było słychać - to w ogóle pojawiło się na moment i znikło w zapomnieniu.

Nie odrobiłeś zadania.....to że nagrania binaural się nie przyjęły było spowodowane faktem braku kompatybilności z odsłuchem na kolumnach...to pogrzebało tą ideę, choć według znawców tematu nagrania te lepiej (na słuchawkach), naturalniej oddawały akustykę.....z wiadomych przyczyn nie wszyscy odbierali to w tak spektakularny sposób.

Nie jest to mutacja tego o czym piszesz bo nie jest to podobne w realizacji.....może być i było używane w realizacjach na kolumny.

Ukryta Zawartość

Jeszcze próbki dźwięku(na słuchawki)

Ukryta Zawartość

http://joemonster.org/filmy/8786

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

"Głupi nie szuka prawdy ani sprawiedliwości - szuka tylko satysfakcji.....Prawda nie sprawia tyle dobrego, ile złego sprawiają jej pozory....Nic tak nie odciąga ludzi od prawdy, jak bezmyślne naśladowanie tego, co robią wszyscy....Kto nie wykrzyczy prawdy wtedy, gdy ją zna, staje się sojusznikiem kłamców i fałszerzy....Kłamią niewolnicy, wolni mówią prawdę."

Wszystkie cztery?

A plazmy jaki miały udział w rynku w końcowym okresie i czasie ich najwyższej świetności ?

A jak myślisz ile high-end-owych TV LCD sprzedaje się w polskich sklepach ? Niektóre to nawet trudno jest obejrzeć w sklepie. Żeby nie MM i Saturn to niektóre modele byłyby znane tylko z ofert sklepów internetowych i testów w pisemkach specjalistycznych.

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

Pasja bez precyzji to chaos. DOBRZE ŻE JEST MUZYKA

Nie wiem po co to bicie piany. Jeśli ktoś lubi plazmy to jego sprawa. Na pewno obecne plazmy nie dożyją czasu wejścia 8K w ludzkich cenach. Tego jestem pewien, więc obecni wielbiciele plazm wbrew deklaracjom i tak nie doczekają ze swoimi PDP do czasu możliwości przejścia na 8K. Jest opcja awaryjna bo na allegro i ebay jest sporo plazm na sprzedaż za praktycznie grosze i można kupić coś na zapas, schować w domu i jak obecna plazma wyzionie ducha to podmienić. Wtedy być może dotrwa to do wejścia 8K za kilkanaście lat.

Cały czas należy pamiętać, że obecni miłośnicy plazm czekają na następce ale nie droższego niż 10tys.Czyli ma być super obraz, min.60 cali i cena poniżej 10tys. I najlepiej 8K. Super i to będzie realne....za 20 lat.

8K i 60 cali?

Jako monitor do komputera?

Bo to do telewizji 4K trochę mało.... ;)

Ukryta Zawartość

Tu można tylko gdybać....jedno jest pewne, jak udoskonalenia LCD nie będą wnosić nowej jakości za rozsądną cenę(doszły do ściany) a poprawa OLED z obniżką cen będą szły ręka w rękę szybko nastąpi wysyp.....bo o tym można jedynie mówić w niższych półkach cenowych.

Pewne jest też to że gdy powyższe będzie spełnione a nie pojawi się jakaś nowa rewolucyjna technologia zalew OLED nastąpi zdecydowanie szybciej niż pojawi się gdziekolwiek 8K jako system przyjęty przez cały kraj. ;)

Ukryta Zawartość

"Głupi nie szuka prawdy ani sprawiedliwości - szuka tylko satysfakcji.....Prawda nie sprawia tyle dobrego, ile złego sprawiają jej pozory....Nic tak nie odciąga ludzi od prawdy, jak bezmyślne naśladowanie tego, co robią wszyscy....Kto nie wykrzyczy prawdy wtedy, gdy ją zna, staje się sojusznikiem kłamców i fałszerzy....Kłamią niewolnicy, wolni mówią prawdę."

Na pewno obecne plazmy nie dożyją czasu wejścia 8K w ludzkich cenach. Tego jestem pewien, więc obecni wielbiciele plazm wbrew deklaracjom i tak nie doczekają ze swoimi PDP do czasu możliwości przejścia na 8K.

Na pewno? O, nowa koncepcja? :-) A na podstawie czego sądzisz? Kilku modeli na aukcjach? :-)

Ja bardziej będę przy tym, że większość LCD nie dożyje OLED-a.

Wiem to z doświadczenia. W firmach gdzie mieliśmy i mamy nadal kilkanaście TV to wszystkie plazmy padły, a LCD chodzą do dzisiaj. Plazma to kiszka. Miałem i teraz za darmo bym nie wziął. Ale jeśli ktoś lubi to fajnie. Niech się cieszy.

Panowie od plazm - czy jest na tym forum wątek poświęcony tej technologii? Bo jeśli jest to czemu tu próbujecie uzasadnić swój wybór a jeśli nie ma to może warto go założyć a nie śmiecić w innych wątkach?

jgx starasz się na fuchę modera? Poczucie obywatelskiego obowiązku w tobie narodziło się?

O LCD też rozmawiamy, też nie wolno?

Jeśli masz jakieś wiadomości na temat OLED to dawaj, poczytamy.

Jak na razie w temacie jest kicha.

Wiem to z doświadczenia. W firmach gdzie mieliśmy i mamy nadal kilkanaście TV to wszystkie plazmy padły, a LCD chodzą do dzisiaj. Plazma to kiszka. Miałem i teraz za darmo bym nie wziął. Ale jeśli ktoś lubi to fajnie. Niech się cieszy.

E, to stara historia, miałeś do kitu elektryke w firmie :-)

Elektrykę? Bardzo śmieszne. Elektryka była tak samo dobra jak w domu. Inne sprzęty nie padły, a plazmy padły i to wszystkie mniej więcej w tym samym czasie tzn w odstępach kilku miesięcy.

Też mnie dziwi tylko u SLY30 padały a u nikogo więcej my mamy w domach i jakoś nikomu nie padała ani jedna dziwne jest to wyczuwam jakiś marketing :) i nachalne promowanie LCD.Ja akurat LCD 24 calowe mam w kuchni i w kiblu i ogladam tylko wiadomości albo mecz jak jem albo sie wypróżniam i tylko do tego do kina mam wyłacznie PDP

Bzdura. Jaki marketing? Po co? Nie handluje TV. W firmie chodziły po 12h dzień w dzień. To na pewno 3x bardziej intensywne używanie niż w domu. Po kilku latach wszystkie padły. LCD-ki chodzą do dziś. W domu po 15 latach też padną.

Gość Gosc

(Konto usunięte)

Też mnie dziwi tylko u SLY30 padały a u nikogo więcej my mamy w domach i jakoś nikomu nie padała ani jedna dziwne jest to wyczuwam jakiś marketing :)

Ze swojej strony mogę dodać, że topowy LCD Sony wytrzymał tylko 1,5 roku i poszedł do zmielenia.

VT Panasa pracuje u mnie codziennie od chyba już 5-6 lat bez najmniejszej awarii. Dwa ST u członków rodziny też bezawaryjnie od kilku lat.

Jak jeszcze popracują jak pisze sly30 przez 10 lat, to będę zachwycony.

sly30 daj spokój z tą ich usterkowością. To nawet nie jest śmieszne.

Jeden egzemplarz może paść, ale nie kilkanaście. Pewnie nie rozpatrzono ci reklamacji uznając, że wina była po twojej stronie, byłes wściekły i dlatego teraz wieszasz psy na plazmach. :-)

Ależ bzdura. Jaka reklamacja? Po kilku latach? Nawet nie próbowaliśmy tego reklamować. Ich żywotność wykończyła się i znalazły się tam gdzie ich miejsce, czyli na śmietniku. Na tej podstawie stwierdzam, że plazma jest znacznie mniej trwała niż LCD. Tam jakość obrazu była kwestią wtórną. Ale w domu miałem 65 cali Panasa VT25 i już więcej plazm nie chciałem. Gdybym miał uraz do plazm po firmowych doświadczeniach to nie kupiłbym Panasa w 2008 czy 2009r. Teraz chętnie kupię duży TV ale nic ciekawego nie widzę na rynku. Nie mam ekranu ani rzutnika więc TV musi być...duży.

Wśród setek moich znajomych jeszcze chyba tylko 2 osoby mają plazmę. Jakoś nikt za tym nie tęskni. Ale 4K też ma mało osób. Na razie większość używa LCD FHD. Część przymierza się do czegoś nowego, większego i przy okazji z lepszym obrazem czyli pewnie coś 4K, ale tu też trzeba uważać. Nie wszystkie nowe 4K są godne uwagi.

Nie pamiętam czy to było 5 lat czy 6. Nie mieliśmy czasu boksować się w tym temacie. Nie miało to znaczenia. Swoją rolę spełniły, żywota dokonały. Więcej plazm do firm już nie kupowaliśmy. Ale do domu nie miałem oporu. Tyle, że to było wielkie rozczarowanie. I szybko z domu ten Panas wyjechał. Co ciekawe gość, który go tanio ode mnie kupił też szybko się go pozbył przesiadając się na jakiegoś LED LCD.

Kilkanaście plazm poszło na śmietnik, a wy nie chcieliście się boksować o reklamacje i zwrot kupy kasy?

Gratuluję, byliście naprawdę bardzo bogatą firmą.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.