Skocz do zawartości
IGNORED

OLED TV - ERA nadeszła !

janunio

Rekomendowane odpowiedzi

Pamiętaj by ustawić oba TV w normalnie naświetlonym pokoju, nie w zaciemnionym. Wtedy zobaczysz jak plazma klęka.

Tak najlepiej na dworze w lato.. ::))))

A tak na poważnie wiadomo że z tą rozdzielczościa obraz jest czystszy na samsungu,, gładki.. Ale znowu przekątna większa i więcej szczegółów rzuca się w oczy,swoją drogą szukam na poważnie 65vt60 jak ktoś będzie coś wiedział proszę dać znać... A wracając do tematu to jako tv uniwersalny wiadomo że js góra, ale dla kinomana ciężko było by zdecydować, szczególnie po przesiadce z plazmy..tam jednak co chwile te podświetlenie pyknie to tu to tam, i ja już o tym zapomniałem że to istnieje i jak wczoraj testowałem kilka pozycji to co chwile coś zakłócalo spokój ale to nie było jakieś uciążliwe i bardzo widoczne. Dziś jak znajdę chwilę to wezmę kompa i odpale wiedzmina 3 w 4k o ile 290x da radę.. Pzdr

Dodam że każdy potencjalny nabywca js9500,po przesiadce ze zwykłego lcd (mowa o krawedziowkach)napewno byłby mega zadowolony z czerni bez dwóch zdań. Mnie zmartwila jeszcze jedna rzecz że po godzinie te 65 cali już nie było takie duże, za to po powrocie do siebie 55 to mikrus..:))

No właśnie mało cali.... dobry proj 10-20 kawałków ekran Magicscreen i mamy wielka plazmę....

...zaraz odezwą sie głosy ze jakość marna.... ale ja zapytam czy którys z mówiacych o marnej jakości widział na zywo ekran MS i dobry proj.... było audioshow 2015 to trzeba było ruszyć dupska a nie ciagle pisać na podstawie starych doswiadczeń z projekcją... wszystko idzie do przodu i w temacie projekcji takze... :)

No właśnie mało cali.... dobry proj 10-20 kawałków ekran Magicscreen i mamy wielka plazmę....

...zaraz odezwą sie głosy ze jakość marna.... ale ja zapytam czy którys z mówiacych o marnej jakości widział na zywo ekran MS i dobry proj.... było audioshow 2015 to trzeba było ruszyć dupska a nie ciagle pisać na podstawie starych doswiadczeń z projekcją... wszystko idzie do przodu i w temacie projekcji takze... :)

Panie Yodas nie pisz tak bo mogę jutro obudzić się z takim pomysłem kupić tego sonego 55 dorzucić ms i jak nie będę zadowolony to wjade Ci na chatę ::::)))))żart oczywiście ::)))

Panie Yodas nie pisz tak bo mogę jutro obudzić się z takim pomysłem kupić tego sonego 55 dorzucić ms i jak nie będę zadowolony to wjade Ci na chatę ::::)))))żart oczywiście ::)))

Tymczasem Panie Darulok możesz śmiało do mnie wjeżdżać na chatę ( zanim zakupisz sony +MS) aby sie przekonać czy warto.... :) i to oczywiście nie żart :))))

Tymczasem Panie Darulok możesz śmiało do mnie wjeżdżać na chatę ( zanim zakupisz sony +MS) aby sie przekonać czy warto.... :) i to oczywiście nie żart :))))

Dziękuję za zaproszenie ale w pl będę dopiero w przyszłym roku, ale po tym poście czuje że jednak to nie jest taka oczywista oczywistość :))))no i gdzieś czytałem że kontrast w projektorze natywny podany np 10000 do 1 to tak naprawdę ok 600 do 800ansi więc bida.. X500 ma ok 60000 więc 4000 ok to już jest bardzo dobry wynik ale benek 1070 już słabo..

Ja jestem pewny że jak byś zobaczył to byś już 65"vt60 nie szukał... nie ma co ufać specyfikacom...trzeba to zobaczyć jak działa bo cyferki swoje a nasze oko i ogólne odczucia tego co widzimy to zupełnie cos innego.... :) oczywiście zawsze jest cos za coś... ale w tym przypadku tych więcej "cosiów" jest za wspomnianym zestawem...

Mamy niewątpliwie znakomity zespół testerów KOPER/GMERU.

Na europejskim, jeśli nie światowym poziomie.

W dodatku ze specjalizacją OLED.

Cały czas promuję tu ich testy, bo warto.

To prawda.

" LG Display is currently focused to solve the burn-in problem inherent with OLEDs which is a problem with monitors. "

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

W plazmach się dało podobno rozwiązać całkowicie ten problem to może i w OLED się uda.

Problem dotyczy także telewizorów OLED.

A o tym cisza.

Ukryta Zawartość

Gość Gosc

(Konto usunięte)

W plazmach się dało podobno rozwiązać całkowicie ten problem to może i w OLED się uda.

Nieprawda. Od początku do końca istnienia technologi PDP na rynku była ona podatna i narażona na wypalania ekranu.

Obecne ekrany OLED mają takie same zapisy w instrukcji co do możliwości powstawania wypaleń. Już jedna godzina materiału ze statycznymi elementami jest zagrożeniem za które producent nie chce brać odpowiedzialności.

Gość Gosc

(Konto usunięte)

No widzisz. A mimo to Ty cały czas wciskasz kit.

Czyli cała pisanina okazuje się nic nie warta.

No to trzeba powtórzyć po raz n-ty i mieć nadzieję, że tym razem podziała.

A jak już sobie mile rozmawiamy, to jak tam Twoja propozycja finansowa?

W porozumieniu z LG/Panasonic OLED już wiesz ile za moje milczenie jesteście w stanie zapłacić?

Czy ktoś może mi podać nr LG do biura obsługi kupiłem nowy monitor panoramę zarejestrowałem produkt na fechallenge.com/kody nagrody poszła faktura do nich już dwa tygodnie i maiłem dostać grę i cisza w ch*ja sobie lecą czy co?

Gość Gosc

(Konto usunięte)

Mamy niewątpliwie znakomity zespół testerów KOPER/GMERU.

Na europejskim, jeśli nie światowym poziomie.

Popatrz na ten materiał :

http://tech.wp.pl/ka...l?ticaid=1161c4

Jak dla mnie za cały komentarz wystarczy zdanie Gmeru z początku materiału:

,, Co my czujemy jako testerzy jak testujemy te telewizory i MUSIMY UDOWODNIĆ i pokazać klientowi dlaczego ma kupić te 4K.''

Nieprawda. Od początku do końca istnienia technologi PDP na rynku była ona podatna i narażona na wypalania ekranu.

Obecne ekrany OLED mają takie same zapisy w instrukcji co do możliwości powstawania wypaleń. Już jedna godzina materiału ze statycznymi elementami jest zagrożeniem za które producent nie chce brać odpowiedzialności.

Tam nie jest napisane, że jedna godzina materiału ze statycznymi elementami... Pisałeś to już podobno 77 razy, a ciągle kręcisz w tym temacie :P Poza tym w dobie współczesnej telewizji trudno znaleźć materiał, na którym statyczny element byłby wyświetlany przez tak długi czas (przerwy, reklamy, zapowiedzi, itp). Po trzecie - przy reklamacji serwis musiałby wykazać, że rzeczywiście doszło do użycia telewizora niezgodnie z instrukcją, a to jest dość trudne i w praktyce takie sprawy w 99% sytuacji będą rozstrzygane na korzyść klienta. Mówię to jako prawnik i szczęśliwy posiadacz LG OLED :-) No ale TY na pewno wiesz, że będzie inaczej, czarnowidzu...

Ale znaczki i symbole stacji są wyświetlane w sposób stały non stop. Wystarczy długi film na którejś stacji, taki np 3h i co wtedy?

Po trzech godzinach przy nietransparentnym znaczku zostaje powidok , a po zmianie kanału za jakiś czas znika ( Panasonic 50GT50 ) . Powidok widzę tylko dlatego bo dowiedziałem się sieci , że występują . Wypalenie stałe pewnie zauważyłbym sam .

W OLedach powinno być tak samo , tylko nie wiadomo czy w tych modelach , czy w następcach . Wypalenie pikseli już zaobserwowano .

Po trzecie - przy reklamacji serwis musiałby wykazać, że rzeczywiście doszło do użycia telewizora niezgodnie z instrukcją, a to jest dość trudne i w praktyce takie sprawy w 99% sytuacji będą rozstrzygane na korzyść klienta. Mówię to jako prawnik

Dziwi mnie to że Ty jako prawnik wypisujesz taki banał ... jeżeli serwis dostanie tv z wypaleniami to dla nich jest oczywiste że tv był używany niezgodnie z instrukcjà w której jest napisane że "dłuższe wyświetlanie obrazów statycznych powoduje trwałe uszkodzenie matrycy nie podlegające naprawie gwarancyjnej " ... a umieścili taki zapis w instrukcji aby każde wypalenie matrycy mogli pod to podciągnąć....

...nie życzę Ci aby Twój oled zachorował na wypalenie trwałe bo wtedy możesz się ciężko zdziwić jak sztab Twoich kolegów po fachu od LG odeśle Cię z kwitkiem i wtedy zwątpisz w Swoje umiejętności prawnicze..... ;).

Gość Gosc

(Konto usunięte)

Tam nie jest napisane, że jedna godzina materiału ze statycznymi elementami... Pisałeś to już podobno 77 razy, a ciągle kręcisz w tym temacie :

Ja rozumiem , że każdy może się pomylić. Nie zamierzam Cię za to krytykować. Zdarza się nawet prawnikowi.

Może czytałeś przez pomyłke instrukcję od kuchenki mikrofalowej?

W instrukcji TV OLED LG, i martwi mnie to że muszę to po raz kolejny pisać, znajduję takie zdania:

,,Wyświetlanie przez długi czas nieruchomego obrazu( np logo kanału, menu ekranowego, sceny z gry wideo lub ekranu komputera) może spowodować uszkodzenie ekranu w pozostałości nieruchomego obrazu. Takie zmiany mogą mieć długotrwały lub nieodwracalny charakter. Gwarancja produktu nie obejmuje zjawiska utrwalenie nieruchomego obrazu.

Należy unikać wyświetlania na ekranie telewizora nieruchomych obrazów przez dłuższy czas ( POWYŻEJ 1 GODZINY NA EKRANACH OLED).

Również długotrwałe oglądanie TV w formacie 4:3 może spowodować utrwalenie pozostałości obrazu przy krawędziach ekranu.

To zjawisko występuje również przy produktach innych firm i NIE MOŻE BYĆ PODSTAWĄ DO WYMIANY PRODUKTU LUB ZWROTU PIENIĘDZY.''

Po trzecie - przy reklamacji serwis musiałby wykazać, że rzeczywiście doszło do użycia telewizora niezgodnie z instrukcją, a to jest dość trudne i w praktyce takie sprawy w 99% sytuacji będą rozstrzygane na korzyść klienta. Mówię to jako prawnik

Gwarancja produktu nie obejmuje zjawiska utrwalenie nieruchomego obrazu.

To zjawisko występuje również przy produktach innych firm i NIE MOŻE BYĆ PODSTAWĄ DO WYMIANY PRODUKTU LUB ZWROTU PIENIĘDZY.''

Też mam plazmę i cieszę się z tego powodu, ale nie spotkałem się z tego typu gwarancjami o jakich piszesz.

Możesz doprecyzować kto i w jakiej formie Ci to ZAGWARANTOWAŁ?

... tak na szybko palnąłem fotki z instrukcji obsługi mojej pierwszej 50" plazmy , która nadal jest w doskonałym zdrowiu u moich Teściów...

...moze to nie gwarancja ale zapis jest :)

P.S. taki mały offtop ;)

Ukryta Zawartość

post-53640-0-06753000-1450111234_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Mimo cytowania instrukcji nic się w OLED i LED LCD nikomu nie wypalił.

Trwale zniszczone matryce dotyczą plazm. Dlatego nikt ich tego nie kupował.

Powstaje ostatnie pytanie do HQ:

Miałeś PDP ?

Wypaliłeś sobie coś na ekranie , czy nie ?

Gość Gosc

(Konto usunięte)

Trwale zniszczone matryce dotyczą plazm. Dlatego nikt ich tego nie kupował.

W plazmach się dało podobno rozwiązać całkowicie ten problem

To tak gwoli zestawienia Twoich wypowiedzi.

Janunio z przyjemnością odpowiem na Twoje pytania, ale nie będę niekulturalnie wcinał się przed Ciebie.

Spokojnie dam Ci czas na to, żebyś mógł odpowiedzieć na pytanie które wcześniej Ci zadałem i zaraz po tym śpieszę z odpowiedziami na Twoje pytania.

Mimo cytowania instrukcji nic się w OLED i LED LCD nikomu nie wypalił.

NIEPRAWDA.

Są w tej dyskusji filmiki z wypalonymi OLED-ami.

... tak na szybko palnąłem fotki z instrukcji obsługi mojej pierwszej 50" plazmy , która nadal jest w doskonałym zdrowiu u moich Teściów...

...moze to nie gwarancja ale zapis jest :)

P.S. taki mały offtop ;)

Zapis jest ale całkowicie inny.

Nie ma w nim żadnych gwarancji, że PDP wytrzyma 100000h. ponieważ jak głosi napis usterki nie są brane pod uwagę.

Więc jak Ci padnie matryca szybciej, no to trudno. Za usterki producent nie bierze odpowiedzialności.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.