Skocz do zawartości
IGNORED

OLED TV - ERA nadeszła !

janunio

Rekomendowane odpowiedzi

Miałem niedawno nVidie i tam głębię 3d w grach w karcie graficznej można było regulować.. Owszem można było zrobić mega głębię ale efekt uboczny był taki ze ściskalo(dosłownie) coś w głowie.. I po chwili głowa bolała..

Tak samo masz jak np. odpalisz sobie rybki z IMAX'a na zwyklym tv ktory ma 3D, nie da sie ogladac. Efekt jest zbyt silny.

'Muzyka używana jest do kształtowania ludzkiego umysłu; może być mocna jak narkotyk, lecz o wiele niebezpieczniejsza, gdyż nikt nie traktuje poważnie manipulowania poprzez muzykę."

LG i Samsung wycofują się z 3D. Jeszcze jakiś czas ma być tylko w topowych modelach, później nawet w nich nie będzie już 3D.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

LG i Samsung wycofują się z 3D. Jeszcze jakiś czas ma być tylko w topowych modelach, później nawet w nich nie będzie już 3D.

Ukryta Zawartość

@witek_z z pewnością nawrzuca im od nieuków.

A Samsung oraz LG na takie dictum popłaczą się z rozpaczy.

Ukryta Zawartość

@witek_z z pewnością nawrzuca im od nieuków.

jeśli jakiś człowiek pisze ci wielokrotnie pewną rzecz to warto się nad tym zastanowić bo można kiedyś takie coś przeczytać:

cyt Niektórzy rozumują zgodnie z filozofią Hegla: moje zdanie jest takie-to-a-takie, a jeśli fakty temu przeczą to tym gorzej dla faktów. A potem wzbudzają wesołość powołując się na fizykę w szkole podstawowej i dają do zrozumienia, że swoich adwersarzy uważają za nieuków. Interesujące jak sami, z takim zasobem wiedzy (alternatywnej) ukończyli wspomnianą szkołę podstawową.

PASYWNE 3D to (wyłączny PATENT LG) !

Na matrycach pasywnych 4K dostajemy wymarzony świat 3D.

Najlepszy EFEKT 3D jest na ekranach 4K OLED od LG DISPLAY.

Ustawa PiS nie dotyczy Macro Cash oraz SELLGROss.

jeśli jakiś człowiek pisze ci wielokrotnie pewną rzecz to warto się nad tym zastanowić

Jeżeli wiele osób pisze Ci wielokrotnie, że nie istnieją odbicia w telewizji cyfrowej, gdyż technicznie jest to niemożliwe - warto się na tym zastanowić.

Czekam z niecierpliwością na test tego tv, a potem jeszcze topowego samsunga. Aż się nie chce wierzyć, że aż 500 stref podświetlenia tam wpakowali, normalnie się przypominają czasy Toshiby, która miała ich 512. Ciekawe jak to wyjdzie w praktyce i czy nie będzie tego problemu z widocznymi pasami jak w modelu poprzednim.

Mega plus, że wybrali VA, a nie dziadostwo IPS bez czerni. I, że nie jest zakrzywiony!

Czyżby jakość w LCD powracała po latach degradacji? Oby!

Chcę kupić 65 cali, max do wiosny, Oled jak narazie zbyt drogi (od panasa), zbyt niedopracowany, poza tym się wypala, a ja dużo gram, więc w grę tylko LCD wchodzi.

Czekam!

Na avforums pisali, że 3500 funtów będzie stał. Poprzednik tego panasa o ile dobrze pamiętam chyba od 20k zaczynał w PL. Zobaczymy jakie teraz ceny zapodają.

Coś mi się zdaje, że DX900 powalczy o miano najlepszego LCD 2016 razem z KS9500 od Szajsunga. Chociaż nie ukrywam, że wolałbym Panasonica, bo do Samsunga mam uraz po tym co się naczytałem na jego temat. Ogólnie firmy, nie modelu tv.

Dzięki oled tv rzeczywiście zaczęli przykładać uwagę do jakości. Także kibicujcie oled bo dzieki temu kupicie lepszy LCD tv a w przyszłości moze nawet oleda z prawdziwego zdarzenia.

chwilowy brak działalności w audio.

Panowie a jak cos takiego skomentujecie:

Czerni i bieli nigdy się nie uzyska w trybie gra czy kino na zadowalającym poziomie.

Chyba, że sobie czarną lub białą farbą matryce pomalujecie. Jedynie tryb zywy. ;)

Jest to cytat osoby ktora uwaza sie za speca od ustawiania TV, szczegolnie Sony.

'Muzyka używana jest do kształtowania ludzkiego umysłu; może być mocna jak narkotyk, lecz o wiele niebezpieczniejsza, gdyż nikt nie traktuje poważnie manipulowania poprzez muzykę."

Nie robi. Uwaza ze to reszta jest w bledzie. Ba, juz kilka osob namowil na uzywanie tego trybu.

Trybu żywego to używa moja Żona w słoneczny dzień jak ogląda te swoje modowe programy...w nocy to tylko w okularach spawalniczych można do trybu żywego zasiąść ;) bo jak takie 110" odda jasność to grozi ślepotą....hehe

Skoro ludzie jeszcze łapią się na metodę "na wnuczka" to wcale mnie nie dziwi że na tryb żywy też się łapią ;)

Dziś PHILIPS zadeklarował, że jeszcze w tym roku wprowadzi do sprzedaży OLED TV.

Po LG i Panasonicu to trzeci producent.

Czytałem na blogu Pana Adamusa. Moim zdaniem to dobra wiadomość. Ponadto chodzą słuchy, że wkrótce Philips będzie nie tylko producentem telewizorów, ale i producentem matryc! Może nawet tutaj to przeczytałem. :)

O i to jest dobra wiadomosc. Jesli robili by tez matryce.

A były plazmy w laptopach ?

Były i czy są do dziś w smartfonach ?

No to właśnie dlatego wymarły plazmy TV.

NIKT TEGO NIE KUPOWAŁ !!!

Czy prościej się nie da ?

Gość A&T

(Konto usunięte)

OLED to ślepa uliczka by nie napisać , że to krok w tył. Obraz ma gorszy od ostatnich plazm. Plazmy nie nadawały się na banery uliczne. OLED nie nadaje się na banery ani do reprodukcji wysokiej jakości obrazu.

ps. prościej się nie da

A były plazmy w laptopach ?

Były i czy są do dziś w smartfonach ?

No to właśnie dlatego wymarły plazmy TV.

NIKT TEGO NIE KUPOWAŁ !!!

Czy prościej się nie da ?

Lepszych idiotyzmów nie słyszałem.

Nie pogrążaj się, bo Twoja wiedza i argumenty powalają.

pre lampowe Adagio Sound, końcówka Sugden Au51 P MKII, AVI Laboratory Series, strojenie kolumn Adagio Sound - wszystko spięte kabelkami ;-)) żeby grało

Ja tylko dopiszę, że moje zdanie jest takie, że obecne OLEDy mają problem, być może w przyszłości problem zostanie wyeliminowany, jednak na ten czas to faktycznie nie ma za bardzo co się oglądać za tymi telewizorami. Jednak na najbliższej IFIe może będzie coś nowego z plazmami.

P.S. Odnośnie matryc produkcji Philipsa nigdzie nie natrafiłem na potwierdzone info, to wiadomość, która krąży to tu, to tam.

No jasne, że mi się pomyliło. Chodziło mi o OLED. Przed IFA zresztą pewnie pójdą w eter jakieś ploty co tam nam pokażą, no ale i tak jeszcze zostało kilka miesięcy czekania na tę imprezę.

• 3 tygodnie później...

No i niespodzianka:

"Samsung Display to ship the 55" transparent and mirror OLEDs in Q2 2016".

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Może taki ekran w telewizorze faktycznie potrzebny nie będzie, ale pewnie znajdą się inne zastosowania dla takiego wyświetlacza, choćby zegary na przedniej szybie w samochodzie. Już chyba coś takiego było, może Samsung ugryzł to od innej strony. :)

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.