Skocz do zawartości
IGNORED

Hobbit cz II

lolek126

Rekomendowane odpowiedzi

Byłem z synem. Film dla dzieciaka super, ja miejscami prawie drzemałem. Jak zwykle elfy najnudniejsze.

Ja nie wytrzymałem nawet pół godziny nuda nuda nuda. Ten smok to może i wystraszy ale 10 latka.

skk

będzie A2? : ) ...nie widziałem nawet cz. 1 : )

Z pięknymi zdjęciami, choć inne klimaty, polecam film: Samsara. Kręcony na taśmie 70mm, coś niesamowitego, ale dającego też i do myślenia. Do tego muzyka Lisy Gerrard.

wszystko fajnie ale jednak wolalbym 1 czesc :) hobbita a samsara nie widzialem, zobacze po pracy :)

Uwaga, kradną w Imaxie! To na pewno robota krasnoludów!:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

a ten smok to miał kogoś straszyć?.. faktycznie masz pojęcie, szanowny...

Dokladnie i albo ktos nie rozumie tej powiesci albo zasada jest taka ze trzeba czegos sie czepnac, w tym wypadku smoka , ktory tak naprawde nia mial zamiaru nikogo starszyc w 100% znaczenia tego slowa..

"Przyszłość należy do tych, którzy wierzą w piękno swoich marzeń."  Eeleanor Roosvelt

Dokladnie i albo ktos nie rozumie tej powiesci albo zasada jest taka ze trzeba czegos sie czepnac, w tym wypadku smoka , ktory tak naprawde nia mial zamiaru nikogo starszyc w 100% znaczenia tego slowa..

No nie nie mam pojęcia bo ja cztery dychy mam na karku a film dla dzieci więc co się dziwicie dzieci mnie staremu ?!

aaa to oni szli do tego smoka pobawić się ??? o ja głupi !

Smok co ma nie straszyć.... beczki co się nie zatapiają ???

Rekord bije "killer twister" z beczki.

Obejrzyjcie sobie Fanny Games to jest kino ! Ale to od 18 Lat to może nie.

Ten smok był zapewne za mało nazistowski - Stalina porządnie wystraszyć mógł tylko porządny Hitler-smok.

Nie rozróżniasz stalin od Stalin ? Bystry jesteś.

skk

Nie rozróżniasz stalin od Stalin ? Bystry jesteś.

Mały stalin, duży Stalin, może świętym być! Przejdziem Morię, przejdziem Gondor, naszym koniem będzie ponton. Bystry hobbit, głupi smok, alleluja i trzy kroki w bok!

Mały stalin, duży Stalin, może świętym być! Przejdziem Morię, przejdziem Gondor, naszym koniem będzie ponton. Bystry hobbit, głupi smok, alleluja i trzy kroki w bok!

Zgaduj dalej dzieciaku.

skk

@stalin: a żeś, człowieku-nad-wyraz-dojrzały, Hobbita w ogóle czytał? Czy może się nie brukasz taką dziecięcą literaturą? po 40-ce to pewnie wyłącznie Kanta wypada czytać....

Zapowiedz hobbita II

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

"Przyszłość należy do tych, którzy wierzą w piękno swoich marzeń."  Eeleanor Roosvelt

Wczoraj wybrałem się ponownie na "Pustkowie Smauga", tym razem w wersji 3D. Po seansie muszę stwierdzić, iż wersja zwykła bardziej mi odpowiada, zwłaszcza w scenach walk 3D kompletnie się nie sprawdza (ten chaos i rozmazanie konturów od czego bolą oczy). Smaug w trzech wymiarach też nieprzekonywujący. Tak naprawdę najefektowniej wyglądały latające pszczoły w siedzibie Beorna...

Wczoraj wybrałem się ponownie na "Pustkowie Smauga", tym razem w wersji 3D. Po seansie muszę stwierdzić, iż wersja zwykła bardziej mi odpowiada, zwłaszcza w scenach walk 3D kompletnie się nie sprawdza (ten chaos i rozmazanie konturów od czego bolą oczy). Smaug w trzech wymiarach też nieprzekonywujący. Tak naprawdę najefektowniej wyglądały latające pszczoły w siedzibie Beorna...

Podziwiam: 2 x to samo i jeszcze drugi raz w 3D. Jesteś prawdziwym fanem.

No jak to nie miał straszyć ? Wszyscy w filmie i bajce się go bali a widzowie nie powinni ?

Odpowiedź: Nie powinni bo to film dla dzieci i młodzieży jest.

No, w końcu i ja obejrzałem.

Spoko wodza! Fajny film, miło się oglądało.

"Bits are bits, right? Wrong! 

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

@stalin: a żeś, człowieku-nad-wyraz-dojrzały, Hobbita w ogóle czytał? Czy może się nie brukasz taką dziecięcą literaturą? po 40-ce to pewnie wyłącznie Kanta wypada czytać....

Czytam Kanta i nie śpię w pościeli w spider-mana.

Jestem sztywniakiem, mówię dziękuję przez duże "ę" unosząc kapelusz, nie siorbam przy jedzeniu.

Tak poważnie to tak myślę że hobbit to dla dzieci jest (klasyfikacja wiekowa 12lat) bo to prawda a także że filmowym przeciętniakiem jest. Oglądam bardzo dużo filmów więc mam do tego prawo. Nie podniecam się filmem tylko dlatego że czytałem książkę. Nie ulegam sentymentom a oceniam nie unosząc się emocjami. Z doświadczenia wiem że film oglądany w kinie pod wpływem reklam i aury kina i samej wyprawy do kina podoba się widzom mimo iż to gniot(nie dotyczy Hobbita). 2013 nie obfitował w jakieś wartościowe nie mówiąc już o sensacyjnych produkcjach które odbiłyby się czymś więcej niż tylko frekwencyjnym echem w świecie kina. Pewnie i 2014 też nie zachwyci ale mam nadzieje że się milo rozczaruję

Pewnie małolatki po wyjściu z sali kinowej będą pod wielkim wrażeniem filmu o idolu Justine Bieberze a Hobbitowcy zapewne film wyśmieją ...

Pozdrawiam

skk

Szkoda tylko że Kant nie pisał o tym, że wyzywanie kogokolwiek od dzieciaków i małolatów nie jest oznaką dojrzałości, a wyłącznie arogancji, buty i braku dystansu do świata i do siebie. A może jednak było to tam gdzieś między wierszami?... musisz chyba raz jeszcze przeczytać.

p.s. pytanie za 100 pkt: co ma wspólnego Justine B. z Tolkienem? I kim są ci "hobbitowcy"?

p.s. pytanie za 100 pkt: co ma wspólnego Justine B. z Tolkienem? I kim są ci "hobbitowcy"?

Błysk w oku. Wspólny jest błysk w oku jednych i drugich, przeświadczenie że właśnie widzieli coś cudownego, niepowtarzalnego i wyjątkowego zarazem. Dostane 100 punktów ?

Na druga część twojego pytania nie odpowiem, wybacz.

Nazwanie kogoś dzieciakiem nie jest wyzwiskiem.

wyzywanie kogokolwiek od dzieciaków i małolatów nie jest oznaką dojrzałości, a wyłącznie arogancji, buty i braku dystansu do świata i do siebie.

Napisz jeszcze że dręczę zwierzęta i dokuczam staruszkom.

skk

Warner Bros wydał oświadczenie w tej sprawie chyba w lutym tego roku. Taka informacja jest też zawarta na stronie wikipedii, poświęconej filmowej trylogii "Hobbit".

Przecież to robota MGM

skk

No, w końcu i ja obejrzałem.

Spoko wodza! Fajny film, miło się oglądało.

wziąłem "na wynos" - do domu.:) Cholera ... trzy razy przysypiałem. Może wina dnia? A może - wina wina?:))) Coś dziwnego jest, bo za pierwszym razem - byłem zachwycony ...:(

W jakiejs gazecie czytalem ze Hobbit III w grudniu... to juz czlowiek moze zglupiec czerwiec czy tez grudzien...

W jakiejs gazecie czytalem ze Hobbit III w grudniu... to juz czlowiek moze zglupiec czerwiec czy tez grudzien...

Zapewne w grudniu bo wtedy jest największa frekwencja w kinach. Dystrybutorzy "biją" się o Koniec grudnia, styczeń, luty. Czerwiec odpada najmniejsza frekwencja.

skk

Druga część Hobbita została nominowana do Oscara w trzech kategoriach:

1. Najlepszy dźwięk

2. Najlepszy montaż dźwięku

3. Najlepsze efekty specjalne.

Zobaczymy w ilu z nich wygra.

Moze sie okazac ze w zadnej... jakos mam wrazenie ze w ostanim czasie tego typu filmy to srednio sa nagradzane , moze poza WP ale to na tamte czasy taki film to naprawde bylo cos nowego...

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.