Skocz do zawartości

Klub otwarty  ·  459 członków

Harbeth Klub
IGNORED

Dlaczego nie Harbeth 40.1 ?

Rekomendowane odpowiedzi

Ja również...

No to przybijmy piątkę na Openerze, 29-go. :)

Reszta na pw lub tel.

pzdr

Wu

" Ludzie bardziej dbają o swoją dumę niż o to, co jest prawdą." - T. Pratchett/S. Baxter

http://www.highfidelity.pl/@main-2746&lang=

Byłem w tym studiu i słyszałem je w tych warunkach. Z topowymi McIntoshami i Transperantemi dały super spektakl...choć w muzyce z Gladiatora potrzeba było pomieszczenia dwa razy większego...ale w innych nagraniach było wybitnie...

Hmmm, ciekawe jest to co piszesz. Odpowiedz mi jednak dlaczego Jacek ( szef studia ) pracuje na monitorach LIPIŃSKIEGO

które są widoczne nawet na zdjęciach z artykułu Wojciecha Pacuły ?

Chyba dlatego bo są naprawdę dobre.........

Hmmm, ciekawe jest to co piszesz. Odpowiedz mi jednak dlaczego Jacek ( szef studia ) pracuje na monitorach LIPIŃSKIEGO

No chyba nie są dobre skoro powstały Bauty. Żadne kolumny jakich słuchał ich Twórca mu nie odpowiadały i w końcu postanowił że musi mieć swój własny projekt. Kosztowało go to masę pieniędzy i czasu. Bauty powstały jako ziszczenie Jego potrzeb. A gdy efekt okazał się bardzo dobry stwierdził, że jest sens wystawienia ich na wystawie w Monachium.

Bo to wybitne monitory są w cenie 30 000zł pierścieniowa vifa i 2 discovery czyli komplet przetworników w hurcie za 1500zł :)
Gość

(Konto usunięte)

Bo to wybitne monitory są w cenie 30 000zł pierścieniowa vifa i 2 discovery czyli komplet przetworników w hurcie za 1500zł :)

Jak jeszcze "za drogo" to zajedź do mnie...przekonasz się jak grają dwie kolumny (z driverami niewiadomego pochodzenia) po 200 złotych w detalu...tylko nie wiem czy po takim doświadczeniu nie ucierpi Twój pogląd na świat audio... :-)

• 3 tygodnie później...

Jak jeszcze "za drogo" to zajedź do mnie...przekonasz się jak grają dwie kolumny (z driverami niewiadomego pochodzenia) po 200 złotych w detalu...tylko nie wiem czy po takim doświadczeniu nie ucierpi Twój pogląd na świat audio... :-)

Na pewno grają bajecznie kolumny no name z głosnikami no name po 200zł.

"Aktualnie nie możesz dodawać odpowiedzi w tym temacie ( "....Jadis i88 vs Krell FBI....lampa czy tranzystor?"  oraz "Klub Scan speak") . Masz permanentną blokadę pisania w tym temacie"

Jak w bajce o brzydkim kaczątku... ;-)

ale do niektórych w ogóle nie dociera, że coś niewiadomego pochodzenia może zagrać na wybitnym poziomie...

generalnie sporo tutaj osób dla których musi być drogo i koniec:)

w końcu kompletny system:)             Geodezja - Geologia - Górnictwo

Nie musi byc drogo, kumpel ma dali 850 cd stary denon pre i monobloku rotela wszystko połączone kablami za 100 zl ale za to super akustyka i ustawienie. System gra rewelacyjnie a kosztowal tyle co moje kable...

Gość

(Konto usunięte)

ale do niektórych w ogóle nie dociera, że coś niewiadomego pochodzenia może zagrać na wybitnym poziomie...

generalnie sporo tutaj osób dla których musi być drogo i koniec:)

A czego wymagać od forum "handlowego"...jak się nie da sprzedać to jest beeee...

• 2 miesiące później...

Dajmy na luz

aby wrzucić na luz, czasami jest potrzebna do tego szklaneczka dobrego trunku ;-)

...wczoraj rozmawiałem z Yoachimem, znowu kupił Lebena p660...chyba jest przyspawany do tej firmy

pod koniec września lub na początku pazdziernika organizujemy u mnie odsłuch

zobaczymy jak Leben się sprawdzi z m40.1....jakby co dam znać

będę miał też Mcintosha ma7000

Gość LTD12

(Konto usunięte)

aby wrzucić na luz, czasami jest potrzebna do tego szklaneczka dobrego trunku ;-)

...wczoraj rozmawiałem z Yoachimem, znowu kupił Lebena p660...chyba jest przyspawany do tej firmy

pod koniec września lub na początku pazdziernika organizujemy u mnie odsłuch

zobaczymy jak Leben się sprawdzi z m40.1....jakby co dam znać

będę miał też Mcintosha ma7000

Bez adaptacji akustycznej??

:)

Czy nie lepiej powiedzieć wprost i nie szukać wymówek?

Pozdrawiam.

A co, na trzeźwo nie da się tego słuchać:))

Edytowane przez chochla

Bez adaptacji akustycznej??

:)

Czy nie lepiej powiedzieć wprost i nie szukać wymówek?

Pozdrawiam.

...możesz powiedzieć wprost o co tobie chodzi ?

A co, na trzeźwo nie da się tego słuchać:))

....jedna szklaneczka to tylko relaks ;-)

Nie musi byc drogo, kumpel ma dali 850 cd stary denon pre i monobloku rotela wszystko połączone kablami za 100 zl ale za to super akustyka i ustawienie. System gra rewelacyjnie a kosztowal tyle co moje kable...

Dali 850 to chyba jedne z najlepszych kolumn jakie można kupić poniżej 2000. Jakiś rok temu jechałem po nie na drugi koniec Polski bo tak mi się spodobał ich dźwięk. Niestety w moim mocno wytlumionym pokoju się nie sprawdziły ale u kolegi zagrały ciekawiej niż Jm Lab Electra 1007.

Dla audiofila na budżecie to chyba best buy ever ;)

• 1 miesiąc później...

Hej Panowie,

Rzadko tu zaglądam ostatnio... :(

Mirek, jak mamy posłuchać mojego zestawu Leben'a z Harbs 40.1 to musimy to zrobić w tym tygodniu... od soboty końcówka zmienia właściciela... a ja jednak idę w 300B.

Piątek?

pozdrówki

Joa.

ps. ...podobno "czterdziestki" ładnie hulają z 660P ;)

Edytowane przez yoachim
Gość Diogenes

(Konto usunięte)

Jak jeszcze zaczniecie łączyć 300b z Harbethem 40 , to chyba zabiję się własną pięścią:))

Taniej wyjdzie system wymienić na ..,

post-59766-0-22581000-1476797175_thumb.jpeg

Edytowane przez Diogenes

Jak jeszcze zaczniecie łączyć 300b z Harbethem 40 , to chyba zabiję się własną pięścią:))

Taniej wyjdzie system wymienić na ..,

....a wiesz że za niebawem będziemy słuchać Air Tighta atm300 z 40ami ;-)

posłuchać wszystkiego można a nawet trzeba....zawsze jakieś doświadczenie

....tylko krzywdy sobie nie rób...;-)

Tekst "hulają" to w tym przypadku gruba przesada.

....słuchałeś takie zestawienie ?

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.