Skocz do zawartości
IGNORED

vdh inspiration vs vdh revelation

bubusia

Rekomendowane odpowiedzi

Stasiu....zrewanżuj się Panu....wklej kilka fajnych fotek np Bentleya, MBL Reference, Brabusa S, wodospadu Niagara i tego gościa który u ciebie bywa na kolacjach...Putina.

Kabel zakupiłem w sklepie Laser 66 w Poznaniu ul Głogowska, proszę spytać właściciela.

Stasiu....zrewanżuj się Panu....wklej kilka fajnych fotek np Bentleya, MBL Reference, Brabusa S, wodospadu Niagara i tego gościa który u ciebie bywa na kolacjach...Putina.

Sly

Czym jeździłeś na początku lat 90- tych?

Chcesz sprawdzić w wydziale komunikacji czym ja jeździłem?

Poprosiliście Mikołaja, żeby wam przyniósł nowe foremki do piaskownicy?

1521636_716958445017431_884009584_n.jpg

Święty Mikołaju.................

........................................

:-)

Nie odpowiedział.....

apisano 23.12.2013 - 23:28

Który IC XLR VdH jest waszym zdaniem najbardziej łagodzacy?

A masz możliwość połączenia przez RCA ?

First ma dużą rezystancję więc w pewien sposób omija pętle masy i inne bzdury z tym związane .

Nie wiem jakie masz kolumny ale może tam w torze średniotonowym / wysokotonowym jest rezystor i zamiast kabla wymienić go na Path Audio .

Pytam z ciekawości. U mnie jest szybki, rozdzielczy tor ale mam możliwość mieć np 2 różne DAC-i, jeden szybki i szczegółowy ale drugi np do vocali i muzy akustycznej taki bardziej nastawiony na średnicę i ludzki głos. Póki co to tylko pytanie ale może kiedyś przymierzę się do takiej opcji i wtedy przyda się IC który jest nastawiony na vocal a skraje pasma osłabia i łagodzi. Dlatego jestem ciekaw który IC jest właśnie taki. Może Kubala Sosna-Emotion albo Elation? A może Tara Labs The 0.8EX? A najbardziej wydawało mi się że mógłby taki być taki w całości węglowy Van den Hul.

Wypożycz Firsta Ultimate MKII i sam się przekonaj . Dla mnie jest wyraźnie cieplejszy od Orchida a jednocześnie nie psuje reszty . Miałem VDH The Name , Second w pierwszej wersji i Integration Hybrid ale to nie ta klasa co First i Orchid

1521636_716958445017431_884009584_n.jpg

Święty Mikołaju.................

........................................

Nie odpowiedział.....

Ta honda tansza niz nie jedno stereo:)

Btw to zdaje sie swietna sp2?

A nie to chyba jednak nowa produkcja fireblade.

Sly ten vdh to nie jest polka ktora Cie zadowoli, lepiej kupic lampowe zrodlo i wstawic lampke z dobra bogata srednica.

If it measures good and sounds bad, it is bad. If it sounds good and measures bad, you've measured the wrong thing. - Daniel R. von Recklinghausen

Ta honda tansza niz nie jedno stereo:)

Btw to zdaje sie swietna sp2?

A nie to chyba jednak nowa produkcja fireblade.

Sly ten vdh to nie jest polka ktora Cie zadowoli, lepiej kupic lampowe zrodlo i wstawic lampke z dobra bogata srednica.

Gdzieżbym śmiał Koledze Sly30 przesłaniać widok japońskim produktem.

To czystej krwi niemiecki rumak.

No prosze jak BMW sie wyrobilo:)

If it measures good and sounds bad, it is bad. If it sounds good and measures bad, you've measured the wrong thing. - Daniel R. von Recklinghausen

Pytam z ciekawości. U mnie jest szybki, rozdzielczy tor ale mam możliwość mieć np 2 różne DAC-i, jeden szybki i szczegółowy ale drugi np do vocali i muzy akustycznej taki bardziej nastawiony na średnicę i ludzki głos. Póki co to tylko pytanie ale może kiedyś przymierzę się do takiej opcji i wtedy przyda się IC który jest nastawiony na vocal a skraje pasma osłabia i łagodzi. Dlatego jestem ciekaw który IC jest właśnie taki. Może Kubala Sosna-Emotion albo Elation? A może Tara Labs The 0.8EX? A najbardziej wydawało mi się że mógłby taki być taki w całości węglowy Van den Hul.

Obawiam się że VDH tego nie zrobi i bedziesz miał wrażenie że system gra przykryty kocem a przecież nie o to Ci chodzi....spróbuj z K-S Emotion który lekko dociąży

dżwięk nie pozbawiając go energii ani nie degradując pasma a całość będzię miała kierunek ocieplający. K-S to wyśmienity przewód totalnie zignorowany przez gremium

audiofilskie w PL. Może to i dobrze że nie każdy słyszy to co powinien.

Moj znajomy sie przymierza do kabli KS. To takie podobno niezwykle muzykalne granie.

Ale to dlatego że Kubala nie ma dystrybutora w Polsce. Znam 2 osoby które grały na Emotions i obie są nim zachwycone.

Kubala mial dystrybutora całe lata , padł temat bo ludzie go nie kupowali

cena u dystrybutora była razy 2 jak również audiofile uznali że sa lepsze kable :)

Szanuj zdrowie należycie, bo jak umrzesz, stracisz życie

Wiem Cir, że AudioFast miał Kubalę i że sprzedaż była słaba ale to jeszcze nie przesądza iż modele Emotion czy Elation nie są godne uwagi.

Zresztą Elation nawet wtedy jeszcze nie był w ofercie. Stealth Audio też nie ma dystrybucji i też wiele osób nie zna tych kabli a są znakomite,

choć inne niż Kubale. Posłucham na spokojnie to będę wiedział więcej.

Kubala mial dystrybutora całe lata , padł temat bo ludzie go nie kupowali

cena u dystrybutora była razy 2 jak również audiofile uznali że sa lepsze kable :)

Cir, nie znasz dobrze Kubali a jeżeli już to słabsze modele.Kubala-Sosna zaczyna dobrze pogrywać od modelu Fascination,Expresion,Emotion i Elation które są w pierwszej

3 najlepszych kabli branży Audio.Jak byś pojechał na Audio Show do Stanów to zdziwiłbyś się jak dużo systemów jest podpięta tymi kabelkami - jakieś 40 %. To wystarczy

aby uznać je za jedne z lepszych przewodów. Ale my Polacy tak mamy że wiemy lepiej od innych co gra najlepiej.

Stealth Audio też nie ma dystrybucji i też wiele osób nie zna tych kabli a są znakomite,

Sly nie pisz takich ' fanaberii ' bo będziesz zbanowany.To przerasta niektórych audiofili tego forum że kabel może być dobry choć nie ma dystrybucji w PL. To niemozliwe

żeby był tak dobry he,he.

<br />.Kubala-Sosna zaczyna dobrze pogrywać od modelu Fascination,Expresion,Emotion i Elation<br />

Emotion grały parę lat temu z ARC i Wilson Audio i za dużo "mgły" dawały od siebie, pewnie są dla znafcóf.

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

Emotion grały parę lat temu z ARC i Wilson Audio i za dużo "mgły" dawały od siebie, pewnie są dla znafcóf.

Rafael, nie obraż się ale mgłę to Ty chyba codziennie widzisz patrząc na Tatry.ODROBINKĘ mgły ma jedynie sieciówka Fascination ale przy tym jest bardzo muzykalna.

IC grają wzorcowo. Jeśli oceniasz granie kabli na AS to wybacz, nie mam więcej uwag ;

Cir, nie znasz dobrze Kubali a jeżeli już to słabsze modele.Kubala-Sosna zaczyna dobrze pogrywać od modelu Fascination,Expresion,Emotion i Elation które są w pierwszej

3 najlepszych kabli branży Audio.Jak byś pojechał na Audio Show do Stanów to zdziwiłbyś się jak dużo systemów jest podpięta tymi kabelkami - jakieś 40 %. To wystarczy

aby uznać je za jedne z lepszych przewodów. Ale my Polacy tak mamy że wiemy lepiej od innych co gra najlepiej.

co Ty wiesz co ja znam a co nie -skoro sie kompletnie nie znamy ? Kubali było sporo w odsprzedaży stąd to znam-nie z audiofastu , odsprzedaz była zreszta tragiczna

wszedzie pisało ze Kubala obstawia wystawy w USA wiec trzeba byc slepym aby tego nie zauważyc zreszta po to sie to chyba robi

pamietam rok na Audioshow gdzie połowa wystawy miala złocony stolik audio i co to znaczyło -nikt juz o nim nie pamieta ?druga połowa interkonekty i zasilające harmonixa i co to znaczyło ?

Ludzie których znam po Kubali przeszli na MITy i nie slysze aby wracali do "żródeł "

Kubali było sporo w odsprzedaży stąd to znam-nie z audiofastu

Sam widzisz że Kubali nie słuchałeś, znasz go tylko wirtualnie.Pożycz, wepnij do systemu a zobaczysz jak gra. To czy ktoś przeszedł na MIT'a lub nie o niczym nie świadczy. W MIT'cie płacimy za ciężką ' zaczarowaną ' metalową skrzyneczkę która nie jednemu pociągnęła sprzęt z półki . Jak ktoś lubi takie gadżety to ma prawo, cieszyć się nimi również.

Rafael, nie obraż się ale mgłę to Ty chyba codziennie widzisz patrząc na Tatry.ODROBINKĘ mgły ma jedynie sieciówka Fascination ale przy tym jest bardzo muzykalna.

IC grają wzorcowo. Jeśli oceniasz granie kabli na AS to wybacz, nie mam więcej uwag ;

Co do Tatr to taki sam smog jak z Kubali

Wybaczam ale grało nie ciekawie (miało rzucić na kolana) nawet sobie wtedy podśmiewałem nazywając kable praśnie Kubala Brzoza.

W sumie to Ty też mało słyszałeś przyjmując aspekty grania kabli w torze od 200-1500godzin. Na czymś trzeba bazować no człowiek gania do tej filharmonii jak głupi a tam instrumenty przyniesione z chłodu nie wygrzane i sam nie wiem co o tym sądzić było live czy było jak na dworze?

W sumie to Ty też mało słyszałeś przyjmując aspekty grania kabli w torze od 200

Rafaelo, w moim torze Kubala - Sosna są wpięte permanentnie od kilkunastu miesięcy więc coś na ten temat wiem.

Zaś ocenianie przez Ciebie brzmienie Kabli na Audio Show w Warszawie jest totalnym nieporozumieniem !!!!!

Sam widzisz że Kubali nie słuchałeś, znasz go tylko wirtualnie.Pożycz, wepnij do systemu a zobaczysz jak gra. To czy ktoś przeszedł na MIT'a lub nie o niczym nie świadczy. W MIT'cie płacimy za ciężką ' zaczarowaną ' metalową skrzyneczkę która nie jednemu pociągnęła sprzęt z półki . Jak ktoś lubi takie gadżety to ma prawo, cieszyć się nimi również.

czy rozumiesz co pisze ? kable znam z tych z odsprzedazy , nie z audiofastu kiedy byli dystrybutorem

czy rozumiesz co pisze ? kable znam z tych z odsprzedazy , nie z audiofastu kiedy byli dystrybutorem

To pochwal się których modeli Kubali słuchałeś , tych z odsprzedaży [ jakby to miało jakieś znaczenie dla dżwięku ]

Rafaelo, w moim torze Kubala - Sosna są wpięte permanentnie od kilkunastu miesięcy więc coś na ten temat wiem.

Zaś ocenianie przez Ciebie brzmienie Kabli na Audio Show w Warszawie jest totalnym nieporozumieniem !!!!!

No widzisz jednak ponosi cię chciałem Tobie jednak uzmysłowić co to jest czytanie ze zrozumieniem! Słuchałem na Wilson Audio,i do tych kolumn się odnoszę. Nie pisałem że na Twoich grało kiepsko! Oczywiście można podjechać do Ciebie i zweryfikować jak grają w Twoim systemie; tak jest najprościej!

Dowcip jednak polega na tym że później w innej konfiguracji w innym pomieszczeniu taki kabel może znów coś innego pokazać tak że ja te uniwersalne opinie traktuję z przymróżeniem oka.

Może przyjmijmy że na AS czynnikiem zmiennym jest samo pomieszczenie ale jednak pozostała część współpracy urządzeń powinna być dobierana z głową.Przyjmuję za dobrą monetę że ktoś sprzęt na AS zestawił dobrze , skoro jednak nie gra mogę jednak zakładać że opis nie pokrywa się ze stanem faktycznym lub jak kto woli zastanym.

Rafaello, wiem co jest czytaniem ze zrozumieniem , ale nie chce mi sie już gadać o tym czego ktoś nie miał i nie słuchał w swoi systemie a snuje opowieści rodem z Tyrolu.

Nie odbieraj tego osobiście ale coraz więcej osób nie ma zielonego pojęcia o tym co pisze na temat urządzeń, konektów których nigdy nie posiadało w swoim systemie.

Zdecydowanie wolę posłuchać muzyki i zrelaksować się niż zaglądać do wpisów które nic nie wnoszą.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.