Skocz do zawartości
IGNORED

Hi-end - spirala śmierci ?

Elberoth

Rekomendowane odpowiedzi

Dlatego nawet mi nie mów, że jak wydam kolejne 50 albo najlepiej 500 tysięcy na jakieś audiofilskie zabawki,

to usłyszę rzeczy, o których wcześniej mi się nie śniło, bo ... bo ja za stary już na takie bajki jestem, przykro mi :)

Nigdy nic takiego nie napisałem. Wręcz przeciwnie. Pisałem, że bez dobrej adaptacji akustycznej pewnego progu przekroczyć się już nie da

i szkoda wydawać kasę.

Coraz częściej stwierdzam, że ludzie wypowiadający się na forum nie słuchają kompletnie muzyki, tylko piszą na forum bzdety - to jest ich hobby :) Temat idiotyczny, bo to wiadomo - normalna sprawa :)

Jak w życiu...

TA-E80ES | TA-N55ES MKIII | SS-G3 | CDP-X77ES | TC-K730ES | TC-K990ES | TC-765 | DTC-60ES | PCM-501ES | ST-S770ES | DENON DP-47F + AT AT33EV MC | JVC BR-7000ERA | PIONEER CT-9R

Coraz częściej stwierdzam, że ludzie wypowiadający się na forum nie słuchają kompletnie muzyki, tylko piszą na forum bzdety - to jest ich hobby :) Temat idiotyczny, bo to wiadomo - normalna sprawa :)

Jak w życiu...

Ja dziś słuchałem 3 płyt, a też trochę tu piszę :-). Tych co nie słuchają muzyki tylko......... :-) musisz szukać w innej grupie.

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

Pasja bez precyzji to chaos. DOBRZE ŻE JEST MUZYKA

Moderację uprasza się o zamknięcie wątku, który wyczerpał swoją formułę.

"Don't trust opinion on forums.... every time I bought something based on online opinion and without listening in advance, it ended up being a big disappointment."

Były to JAMO Concert 11, ESA Furioso 2 oraz JMlab Mini Utopia. Do tego kilometr różnych audiofilskich kabli.

No i co? No i pstro. Pomiędzy samymi wzmacniaczami jakieś tam różnice oczywiście słyszałem,

ale nie była to ani przepaść, ani zjadanie na śniadanie, ani nic wstrząsającego na tyle, żeby aż tyle za to płacić.

Przecież to dobre, może nawet bardzo konstrukcje, do tego przezroczyste akustycznie, więc mając czyste uszy i niewielkie ubytki słuchu różnice powinny być zauważalne;-)

Inne pytanie, czy chcemy za nie zapłacić...

Moderację uprasza się o zamknięcie wątku, który wyczerpał swoją formułę.

jesli załozyciel ma taka wole to sam to może zrobić w każdej chwili

przynajmniej nie trzeba bedzie pisać wyjaśnien w temacie zamachu na swobody ludzkie przez moderacje

Szanuj zdrowie należycie, bo jak umrzesz, stracisz życie

Mi się ten wątek podoba. Dosyć skutecznie kanalizuje frustracje frustratów. W innych wątkach jakby spokojniej.

Less is more

Everything Should Be Made as Simple as Possible, But Not Simpler ...

@Less, to jest dobra myśl, żeby w jednym miejscu internować słyszących niegrające kable, niesłyszących grające kable, zwolenników podstawek i kondycjonerów oraz ayranu.

Tylko jest jeden problem- mam wrażenie, że w pozostałych zakładkach forum mogłoby być dość pusto.

It doesn't matter what we're losing,

It only matters what we're going to find.

Cos dla forumowych malkontentow........hiendowy papier toaletowy rolka tylko 1,3 mln dolcow.....

Strasznie drapie w dupę i lubi się przedrzeć powodując kontakt palca z nieprzyjemną mazią. Nie polecam!!

Widzę, że hi-endowe rozważania dotarły wreszcie do kloaki. Z podwórkowej poezji nadaje się więc jeden wers: przecież gówno nie jest szmalcem, nie podcieraj dupy palcem. Amen.

Jak to kneblować, przecież nakręcanie ledwo co się zaczęło :) Wątek będzie można zamknąć dopiero, gdy spirala zostanie nakręcona do granic wytrzymałości i wszystko pójdzie w drobny chiński mak...

Strasznie drapie w dupę i lubi się przedrzeć powodując kontakt palca z nieprzyjemną mazią. Nie polecam!!

A skąd znasz jego technologię ? Może jest zbrojony kevlarem (na przebicie oczywiście) ;-).

Widzę, że hi-endowe rozważania dotarły wreszcie do kloaki.

To wszystko zasługa przegięcia przez audio hi-end. Należy mu się. Moim zdaniem oczywiście.

wątku o tytule o dość bondowskim zabarwieniu ( Spirala śmierci- godne Ludluma)

Sugerowałbym raczej związek z jazdą figurową na lodzie czyli czymś bardzo artystycznym :-).

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

Pasja bez precyzji to chaos. DOBRZE ŻE JEST MUZYKA

jesli załozyciel ma taka wole to sam to może zrobić w każdej chwili

Dzięki za info.

"Don't trust opinion on forums.... every time I bought something based on online opinion and without listening in advance, it ended up being a big disappointment."

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.