Skocz do zawartości
IGNORED

Gender - o co chodzi?

Peter75

Rekomendowane odpowiedzi

Dzień dobry,

Ktoś w uprzejmych słowach może mi ciemnemu wyjaśnić o co chodzi? Moja rodzicielka niedawno z kościoła wróciła i zeznała że ksiądz z ambony coś w tym temacie huczał ale nie zrozumiała właściwie myśli przewodniej a ja zapytany tez nie umiałem nic sensownego powiedzieć. Proszę zatem o oświecenie.

https://www.audiostereo.pl/topic/108783-gender-o-co-chodzi/

Chroń rodzicielkie przed sektą

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

....w uprzejmych słowach może mi ciemnemu wyjaśnić o co chodzi?

Uprzejmie informuję że temat podobny już istnieje a w kilku innych o tym mówiono, istnieje też taki wynalazek jak wyszukiwarka (też w sieci)....kolejnych prowokacji naprawdę nie potrzeba. ;)

"Głupi nie szuka prawdy ani sprawiedliwości - szuka tylko satysfakcji.....Prawda nie sprawia tyle dobrego, ile złego sprawiają jej pozory....Nic tak nie odciąga ludzi od prawdy, jak bezmyślne naśladowanie tego, co robią wszyscy....Kto nie wykrzyczy prawdy wtedy, gdy ją zna, staje się sojusznikiem kłamców i fałszerzy....Kłamią niewolnicy, wolni mówią prawdę."

W wersji dla lewaków :

Gender to kulturowa nadbudowa tożsamości płciowej rozumiana jako nabyty w procesie wychowania kulturowy zbiór zachowań wynikający z przynależności do danej płci.

W przełożeniu na polski : z faktu że dziewczynka ma "pipkę" wynika że musi prać, gotować, prasować, rodzić dzieci i być miła dla męża. Z faktu że chłopcy mają "siusiaka" wynika że mają być silni, agresywni, dobrze zarabiać, chodzić na prostytutki i nie bić żony zbyt często. Unia Europejska zauważyła że takie kulturowe postrzeganie ról płciowych może prowadzić do dyskryminacji. I że Pani tak samo jak Pan może dobrze zarabiać (a przynajmniej nie mniej), mieć kochanków ale za to nie musi koniecznie prać, prasować rodzić dzieci i sprzątać - no, chyba że sama tego chce. Podobnie Pan może prać, gotować, prasować i nie zarabiać więcej od żony - chyba że chce inaczej i dogada się z tą żoną. Jak widać u podstaw takiego myślenia leży założenie że ludzie (i wynikające z ich płci role społeczne) są równi - więc mają takie same prawa i obowiązki. I że wszelkie nierówności wynikające z kulturowego postrzegania płci są złe.

Wersja dla Prawdziwych Patriotów :

Gender to lewacko - unijny wymysł mający na celu wyeliminować u Polaków przynależność do danej płci poprzez naukę dzieci że płeć (i związane z nią role społeczne) nie istnieje. ONI chcą żeby ludzie wybierali sobie po ukończeniu 18 roku życia czy chcą być mężczyzną czy kobietą. W ten sposób chcą promować dewiacje seksualne poprzez zaprzeczanie że płeć jest związana z narządami płciowymi danego człowieka. ONI chcą rozbić tradycyjny model rodziny w którym mężczyzna zarabia a kobieta rodzi dzieci, gotuje, sprząta i prasuje. Jest to tajny plan Unii aby z Polaków zrobić zboczeńców - aby przestali się rozmnażać, było ich coraz mniej i w ten sposób można było bezkrwawo zagarnąć nasz kraj ! Żeby mężczyźni nie wiedzieli że są mężczyznami i nie byli w stanie obronić siłą naszych granic. Chodzi o to żeby tak namieszać ludziom w głowach aby Polacy stali się łatwiej bezwolnymi golemami gotowymi pracować w niewolniczych warunkach za miskę ryżu !

Powinno być tak: My mężczyźni wywijamy lutownicą lub/i moszną a kobiety "słyszą różnice z kuchni" w brzmieniu naszych zabawek. Jeżeli jest inaczej, to znaczy, że jest źle czyli "ideologia gender".

Głupi nie lubi się zastanawiać, lecz tylko swe zdanie przedstawić. Księga Przysłów 18,2

I że Pani tak samo jak Pan może dobrze zarabiać (a przynajmniej nie mniej), mieć kochanków ale za to nie musi koniecznie prać, prasować rodzić dzieci

Przepraszam, to na wuj mi taka kobieta, która nie chce rodzić dzieci, za to lubi mieć kochanków?

Na takie kobiety jest odpowiednie określenie...

W skrócie: gender to zgilizna i kazdy normalny człowiek winien sie tym brzydzić. Wyobraźcie sobie Polskę bronioną przez armię złożoną z kobiet a faceci w tym czasie piorą i rodzą dzieci... zdrowo poyebane.

Pederasci.jpg

"Bits are bits, right? Wrong! 

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

Ciekawe jest wycofanie się postępowców z gender, że niby to nic takiego, ruki pa szwam. A pamiętam jak jeszcze kilka lat temu, przed obecnym skandalem z gender w roli głównej, urządzali jakiś raut z okazji bodajże urodzin profesory Marii Janion, i GW z lubością pisała o występie na jej cześć który został "cudownie zgenderyzowany" przez wyskoczenie z tortu transwestyty.

W wersji dla lewaków :

Wersja dla Prawdziwych Patriotów :

Prawda leży po środku można by powiedzieć gdyby nie drobne ale.

W wersji dla lewaków unika się dyskusji o zagrożeniach płynących z tej ideologii , nawet się o tym nie wspomina.

W wersji dla "Prawdziwych Polaków" nazywanych gdzie indziej "pieszczotliwie" prawiczkami insynuuje się, że ci właśnie nie widzą dobrych rozwiązań jakie niesie ta ideologia.

Problem w tym że te dobre wykorzystuje się do tego by pod tym płaszczykiem wprowadzić złe....pokrętne to i ohydne!

"Głupi nie szuka prawdy ani sprawiedliwości - szuka tylko satysfakcji.....Prawda nie sprawia tyle dobrego, ile złego sprawiają jej pozory....Nic tak nie odciąga ludzi od prawdy, jak bezmyślne naśladowanie tego, co robią wszyscy....Kto nie wykrzyczy prawdy wtedy, gdy ją zna, staje się sojusznikiem kłamców i fałszerzy....Kłamią niewolnicy, wolni mówią prawdę."

Albo wolność - ze wszystkimi jej wynaturzeniami / albo faszyzm - ze wszystkimi jego wynaturzeniami.

następny "katolicki inteligent". Bo przecież wynaturzenia są wtedy kiedy "tradycyjny" model rodziny nie jest najważniejszy.

no to mniej więcej wiem o co chodzi, dziękuje za wyjaśnienia. Teraz rozumiem dlaczego patriarchalnej instytucji kościelnej takie rzeczy nie są w smak. Z drugiej strony jak kobita zacznie mi za dużo o równości płci to każę ciężki mebel wtargać na piętro.

Ale znowu, co bym nie robił to kogoś obrażam, naprawdę nabieram coraz większego przekonania że wymagam pomocy specjalisty (jeszcze nie wiem dokładnie jakiego).

Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

no to mniej więcej wiem o co chodzi, dziękuje za wyjaśnienia. Teraz rozumiem dlaczego patriarchalnej instytucji kościelnej takie rzeczy nie są w smak. Z drugiej strony jak kobita zacznie mi za dużo o równości płci to każę ciężki mebel wtargać na piętro.

Ale znowu, co bym nie robił to kogoś obrażam, naprawdę nabieram coraz większego przekonania że wymagam pomocy specjalisty (jeszcze nie wiem dokładnie jakiego).

Myślę, że jednak nie wiele rozumiesz - choćby z powodu tego zdania: "Teraz rozumiem dlaczego patriarchalnej instytucji kościelnej takie rzeczy nie są w smak." Tu moim zdaniem wpisujesz się w powszechnie lansowany trend, że wszelki postęp wywołuje sprzeciw hierarchów polskiego KK.

Zapoznaj się z tym: http://wiadomosci.wp...l?ticaid=112054

Film, był już (chyba?) wklejany w jednym z wątków. Tu masz jeszcze wywiad z jego autorem.

u wladzy pederasci,babochlopy, i inne cudactwa,wiec chca wmowic ludowi ze to norma byc pedalem i takie to modne teraz,ze plec se wybiore po 18 bo w rajstopkach lubi chodzic,a ci co przeciw to takie homofoby som i sami powinni sie leczyc

wprowadzic jedookregowe mandaty skonczy sie ta cwelownia w sejmie

Gender to nie żadna ideologia

Gender to wszystko co łączy i dzieli mężczyznę i kobitę poza biologiczną płcią.

Czyli że fryzjer może być i kobietą i mężczyzną, oraz że 4 letni chłopiec może się bawić lalkami, tak samo jak 4 letnia dziewczynka samochodzikami.\

u wladzy pederasci,babochlopy, i inne cudactwa,wiec chca wmowic ludowi ze to norma byc pedalem i takie to modne teraz,ze plec se wybiore po 18 bo w rajstopkach lubi chodzic,a ci co przeciw to takie homofoby som i sami powinni sie leczyc

o ile z ideą gender się nie zgadzam, to jak tak czytam takie wpisy, to się zastanawiam, ile u nas jest kryptohomoseksualistów, którzy boją się do tego przyznać światu. Bo taki zwykły heteroseksualny człowiek to się raczej nie boi, że mu biedroń nagle orientację zmieni.

a tu film z ułomnymi polskimi napisami, nie mogę teraz znaleźć całej serii z napisami po ang.

Tu moim zdaniem wpisujesz się w powszechnie lansowany trend, że wszelki postęp wywołuje sprzeciw hierarchów polskiego KK.

oj tam, może i KK gdzieś tam postępowy, ale nie słyszałem jeszcze o kobiecie przemawiającej z ambony.

Gender to nie żadna ideologia

Gender to wszystko co łączy i dzieli mężczyznę i kobitę poza biologiczną płcią.

Czyli że fryzjer może być i kobietą i mężczyzną, oraz że 4 letni chłopiec może się bawić lalkami, tak samo jak 4 letnia dziewczynka samochodzikami.

Teraz tak mówisz. A co powiesz jak za 10 lat dadzą Ci z urzędu chłopa i on będzie musiał być Twoją żoną ? Albo Ty jego ... :-)

Przepraszam, to na wuj mi taka kobieta, która nie chce rodzić dzieci, za to lubi mieć kochanków?

W skrócie: gender to zgilizna i kazdy normalny człowiek winien sie tym brzydzić. Wyobraźcie sobie Polskę bronioną przez armię złożoną z kobiet a faceci w tym czasie piorą i rodzą dzieci... zdrowo poyebane.

Pederasci.jpg

Il Dottore, Ty na poważnie to piszesz?

wprowadzic jedookregowe mandaty skonczy sie ta cwelownia w sejmie

avatar i odpowiedź jak z tandetnego horroru

Analogicznie, na wuj kobietom tacy faceci, którzy chcą mieć wiele kochanek, a na dzieci nie płacić nic.

Powrót po dłuższej przerwie...

Zachęcam do zapoznania się z dyskusją, najciekawsze zaczyna się od strony numer 2:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zachęcam do zapoznania się z dyskusją, najciekawsze zaczyna się od strony numer 2:

Ukryta Zawartość

Nic ciekawego. Tępe dzidy tłumaczą sobie, jak to one powinny przekazywać swoim dzieciom swój światopogląd. I tak to u nas funkcjonuje od lat. Ciekawe tylko, skąd tyle zezwierzęcenia w narodzie.

Ukryta Zawartość

Do tego powinieneś dojść drogą autoanalizy ... :-)

hehe justaś jaki śmieszek

Co najlepsze, to właśniew kręgach mówiących o tym, że rodzice powinni wychowywać sami potem mówi się, że jeśli coś nie wyszło, to zła latorośl nie słuchała ojca, matki. Rodzice chcieli dobrze, niestety ich plany pokrzyżowało dziecko :))))

Po obejrzeniu filmiku konstatuję ze smutkiem że świat stanął na głowie.

Katolicy w próbach obalenia ideologii gender podpierają się teorią Darwina i determinizmem wpływu genów na życie człowieka - które to poglądy zawsze dotąd zaciekle zwalczali.

Chyba że plan jest taki : najpierw zwalczymy czymkolwiek gender, później weźmiemy się za resztę ...

....ale nie słyszałem jeszcze o kobiecie przemawiającej z ambony.

Zapewniam Ciebie że sporo przed Tobą, jeszcze być może usłyszysz i to nie oznacza jakiejś rewolucji w Kk to już się nieraz dzieje.

Katolicy w próbach obalenia ideologii gender podpierają się teorią Darwina i determinizmem wpływu genów na życie człowieka - które to poglądy zawsze dotąd zaciekle zwalczali.

Chyba że plan jest taki : najpierw zwalczymy czymkolwiek gender, później weźmiemy się za resztę ...

A ja mam wrażenie że właśnie wg. tej zasady działa ta gender ideologia. ;)

Kk nie przyjmował żadnych słabo udowodnionych teorii....nauka o genach z teoria Darwina można połączyć ale czy od razu można wyciągać takie jak ty wnioski, nie wiem. ;)

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.