Skocz do zawartości
IGNORED

Linuxowe granie

Lucky

Rekomendowane odpowiedzi

Ja mam doświadczenia z softem od logitecha ;-) Więc nic dziwnego, że potrzebuje połączenie ze stroną WWW.

Fanless PC + Roon ROCK -> WiFi -> Arcam SA30 (Gigawatt LC-2 mk2) DIRAC! -> QED Silver Anniversary XT -> Fyne Audio F500SP

Ja mam doświadczenia z softem od logitecha ;-) Więc nic dziwnego, że potrzebuje połączenie ze stroną WWW.

Rozumiem że mówiąc WWW miałeś na myśli internet?

Ja osobiście nie lubię jak mi się coś łączy z internetem, ale to już troszkę szersze spojrzenie.

Rozumiem że mówiąc WWW miałeś na myśli internet?

Ja osobiście nie lubię jak mi się coś łączy z internetem, ale to już troszkę szersze spojrzenie.

No właśnie ja też nie lubię.

A to nie jest tak że jeśli Daphile tworzy hot spota to nie wysyła potem zrzutu ekranu na tablet?

Może czegoś nie rozumiem ale dla nie to logiczne.

Zresztą graty zamówione zobaczymy co z tego wyjdzie w każdym razie nawet jak przyjdą przed weekendem to i tak się za to nie zabiorę szkoda się denerwować w sobotę i niedziele. Najwyżej na resztę pytań przyjdzie czas w następnym tygodniu.

Co wnosi ostanie wersja w stosunku do 14.09.

14.09 widzę 4 którą pobrać?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Najgorsze to mieć do czynienia z zakompleksionym Polaczkiem, któremu dano odrobinę władzy.

"Beware of all those in whom the urge to punish is strong". Nietzsche.

@paweljazz

Ja korzystam z Orange Playera i działa bez problemu łącząc się przez hotspot Daphile

Oczywiście nie połączy się z Wimpem i pewnie nie zrobi jeszcze innych rzeczy opartych na usługach typowo internetowych, ale wszystko co dotyczy odtwarzania z podłączonego dysku działa pięknie.

Co ciekawe (choć zupełnie nie rozumiem, jak to możliwe) kiedy miałem uruchomiony router (bo do celów testu odłączyłem router od zasilania), a więc kiedy jeszcze był uruchomiony router a na daphile już uruchomiłem hotspot, to obydwa połączenia działały. To znaczy - komórka połączona wyłącznie z hotspotem, ale router pracuje i udostępnia normalnie internet i... Daphile odbiera polecenia z komórki wysyłane przez hotspot i uruchamia muzykę dostępną w WIMPie (a więc przez normalną sieć).

Może znów zaawansowani mnie wyśmieją - ale dla mnie to znów odkrycie.

Tak czy owak - obydwa tryby są ciekawe i potwierdzają słuszność wyboru daphile jako najlepszego źródła muzyki

Pozdrawiam

Leszek

A to ciekawe co piszesz BeLesiu.

Na razie czekam na terminal i kartę WiFi. Jutro przygotuję pendraka a reszta wyjdzie w praniu. Tak więc czas pytań i proszenia porady dopiero przyjdzie. Przeczytałem cały wątek, no i stwierdziłem że to bardzo interesująca sprawa koszty niewielkie tak więc dlaczego nie spróbować. Zważywszy na chore ceny przyzwoitych odtwarzaczy plików.

napiszcie mi jeszcze czy Dphile widzi konwerter USB/spdif czy dopiero DACA za konwerterem. Bo w przetworniku mam tylko spdif.

W sumie to takie pytanie z trochę z wyprzedzeniem bo jak wszystko odpali i zagra to wtedy będę rozglądał się za konwerterem.

Pozdrawiam,Paweł

Najgorsze to mieć do czynienia z zakompleksionym Polaczkiem, któremu dano odrobinę władzy.

<br />napiszcie mi jeszcze czy Dphile widzi konwerter USB/spdif czy dopiero DACA za konwerterem.  Bo w przetworniku mam tylko spdif. <br />W sumie to takie pytanie z trochę z wyprzedzeniem bo jak wszystko odpali i zagra to wtedy będę rozglądał się za konwerterem. <br />Pozdrawiam,Paweł <br />
Każdy system widzi tylko to co do konwertera dalej nie da rady transmisja jednokierunkowa;)

Daphile uruchomiony rzeczywiście łączy się z komputerem za pomocą własnego hot spota i tutaj nie potrzebny jest internet do sterowania. Jednak na tablecie widzi sieć wifi stworzoną przez Daphile i pod taką nazwą jednak nie mogę za cholerę połączyć z terminalem bo mówi że niema połączenia z internetem.

Czy muszę mieć jakąś specjalną aplikację? Jeśli tak to poradźcie jak sciągnąć na ipada bez zakładania konta bo tam podczas zakładania konta żądają numeru buta i ile masz w zwisie i we wzwodzie ;) nie wspominając o numerze karty kredytowej. Ja się na taką inwigilację nie zgadzam.

Może koś z kolegów ma jakąś darmową aplikację na ipada i przesłaby mi mailem a ja wtedy otworzą ją na ipadzie.

Jeszcze jedna sprawa na razie trzy razy wysypała mi się biblioteka czy to może być spowodowane np. niezbyt stabilnym połączeniem USB.

Nie mogę jeszcze zainstalować systemu na wewnętrznym flashu 2GB wcześniej był tam jakiś windows embeded niby wszytko w/g instrukcji niby się instaluje a potem bez pendraka nie chce startować. Może jakieś sugestie?

pozdrawiam,Paweł

na raie problem sterowania bez aplikacji z ipada i bez użycia strony www rozwiązany. Wystarczy połączyć się z hot spotem daphile i w przeglądarce wpisać 192.168.128.1 może to nie odkrycie ale większość pisała: "bez www ani rusz''.

Tak to nie odkrycie i nawet było kilka razy w tym wątku, ale już nikt wątku nie czyta tylko w kółko to samo jest tu pisane.

Tak na marginesie to niby co się pojawiło po wpisaniu adresu numerycznie jak nie strona WWW?

Stąd można pobrać najnowszą wersję pre-release:

Ukryta Zawartość

Obsługuje partycje pow. 2TB - działa, sprawdziłem :)

Ukryta Zawartość

Tak to nie odkrycie i nawet było kilka razy w tym wątku, ale już nikt wątku nie czyta tylko w kółko to samo jest tu pisane.

Tak na marginesie to niby co się pojawiło po wpisaniu adresu numerycznie jak nie strona WWW?

Dało mi to że steruję za pomocą tableta bez dodatkowej aplikacji i bez udziału www, tylko LAN.

O właśnie coś takiego pytałem na innym forum to mistrzowie obesrali mnie i dali do zrozumienia że głupi jestem. Doszedłem do wniosku że albo u nich problem z czytaniem ze zrozumieniem albo jeśli chodzi o udzielenie pomocy i merytorycznego wsparcia to jak najbardziej NIE i spieprzaj dziadu :( przykre ale prawdziwe.

Ukryta Zawartość

Czy taki konwerter będzie procował z Daphile?

Ukryta Zawartość

na raie problem sterowania bez aplikacji z ipada i bez użycia strony www rozwiązany. Wystarczy połączyć się z hot spotem daphile i w przeglądarce wpisać 192.168.128.1 może to nie odkrycie ale większość pisała: "bez www ani rusz''.

Co się pojawiło po wpisaniu adresu numerycznie (192.168.128.1)?

Tak jak napisałem wyżej w którymś poście: taki sam zrzut ekranu jak w komputerze i można sterować dotykowo. Bez dodatkowej aplikacji. Mowa oczywiście o tablecie.

Gdyby ktoś chciał zainstalować Daphile na 1 GB pamięci (np. na HP t5730) link:

Ukryta Zawartość

W 21 linii w celu instalacji grub powinno być: "grub-install --root-directory=/mnt/sda1 /dev/sda"

Ukryta Zawartość

rpi3, digione, tara labs, audio gd, vincent 226mk2, chord epic twin, audio academy rhea

Tak jak napisałem wyżej w którymś poście: taki sam zrzut ekranu jak w komputerze i można sterować dotykowo. Bez dodatkowej aplikacji. Mowa oczywiście o tablecie.

Taka sama strona WWW jak na kompie?

Ponawiam pytanie o konwerter usb/spdif

czy ten będzie działał z Daphile może ktoś zorientowany zajrzy? Albo o co zapytać sprzedającego?

Ukryta Zawartość

Zastanawiam się jeszcze czy warto zawracać sobie głowę czymś takim ale ten załóżmy że mógłbym wypożyczyć mam nadzieję. Tylko czy warto?

Ukryta Zawartość

Nie ukrywam że ten wyżej bardziej wzbudza moje zaufanie. Tylko że musiałbym go wziąć w ciemno.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Raczej będzie działał. Ale spytaj ayrana. To jest fachowiec od linuxa.

Ifi za drogi jak na konwerter.

Fanless PC + Roon ROCK -> WiFi -> Arcam SA30 (Gigawatt LC-2 mk2) DIRAC! -> QED Silver Anniversary XT -> Fyne Audio F500SP

Ukryta Zawartość

Czy taki konwerter będzie procował z Daphile?

Ukryta Zawartość

XMOS to wzorcowa implementacja UAC2. Miałem inne urządzenie na XMOS i było bardzo ok.

W sieci są takie wynalazki z obsługą DSD. Obecnie natywna obsługa DSD przez jądro linuxa nie jest jeszcze możliwa. Prace trwają i już w kodzie alsy pojawił się format DSD, ale kupno tego z myślą "bede se natywnie odtwarzał DSD" to chyba jeszcze nie teraz. W mpd już się do tego przymierzają ale na własne oczy jeszcze nie widziałem.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Czy jeśli pusta ściana promuje ateizm (stanowisko Włoch w sprawie dot. krzyża w szkole) to rozwiązaniem jest tapeta w krzyże?

Cofnij się kilk astron w tym wątku i przeczytaj uważnie:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Witam Daphilowców,

Jeśli potrzebujecie więcej miejsca na pliki to od dziś w Aldi jest Pendrive 32GB, USB3.0 za 45zł. Sklepiki w każdym mieście więc warto kupić.

Ukryta Zawartość

Zrobiłem test odczytu w HD Tune:

średni czas odczytu:122MB/s

minimalny: 79 MB/s

maksymalny: 142MB/s

czas dostępu: 0,64ms

Pozdrawiam,

Ukryta Zawartość

Jest nowy konkretny upgrade Daphile

Ukryta Zawartość

• UEFI boot support
  • Support for >2TB drives
  • Native screen resolution with KMS graphics drivers or compatible UEFI systems
  • Support for ShairTunes plugin (AirPlay)

[*]Kernel upgrade to 3.18.7 (3.19 had still some problems)

[*]Reliability of WiFi connection initialization improved

[*]Update for the Mytek DAC USB2 driver to support the latest DAC firmware version (1.8.1)

[*]Polarity inversion (Advanced Media Server Settings -> Player -> Audio)

[*]Bug fixes and other minor changes

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Tranzystor to ciemna strona mocy... strzeżcie się jej... I nie dajcie się zwieść, jakoby mocniejsza była... bo jest tylko szybsza... łatwiejsza... a przez to pociągająca tak bardzo... Podczas gdy jasna, lampowa strona trudna jest... cięższa... wyrzeczeń licznych wymaga... ale bać się jej nie musicie... by Twonk

• 2 tygodnie później...
  • Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.