Skocz do zawartości
IGNORED

Kukliński-zdrajca...doczekał się filmu

storczyk84

Rekomendowane odpowiedzi

Nie ma najmniejszego znaczenia, jakie dokumenty przekazał obcemu wywiadowi. Był wysokim oficerem LWP i złamał przysięgę, wszedł w kontakt z obcym wywiadem.

Z tym się absolutnie zgadzam. Mi chodziło bardziej o to że z Kuklińskiego stworzono bohatera nie wiedząc do końca jakie dokumenty wywiózł.

Najbardziej mnie wqórwia to, że taka szuja brała kasę za zdradę swojego państwa, a teraz gdzieś jakaś nawiedzona Rada Gminy, albo Miasta zrobi mu rondo albo ulicę.

Nie wiem jakim trzeba być imbecylem żeby nazwać Kuklińskiego zdrają

O qde jaki inteligent nam się trafił - pochylmy czoła nad śpiąca moderacją - pewnie chłopaki poszli IQ szukać - czyli też po złej stronie mocy ??? LOL

A serio:

Pewna jest zdrada kuklińskiego. i to wszystko co jest pewne.

Jak go zwerbowali jankesi też nie za bardzo wiadomo. Powszechną praktyką był werbunek na nastoletnie dziwki wietnamskie - sex z 12-latką był źle widziany w bloku wschodnim. (Są już wydane anglojęzyczne wspomnienia oficerów US Army - polecam poczytać...)

W oficjalną wersję trudno wierzyć - obie strony miały fioła na punkcie szpiegostwa i kontrwywiadu

Bardzo dużo kłamstw puścili amerykanie który chcieli z każdego zainwestowanego w kuklińskiego dolara wycisnąć co się da.

Bardzo dużo kłamstw puścił blok wschodni - Ci z kolei chcieli z kuklińskiego zrobić najgorszego śmiecia.

Co nam zostaje własna logika, fakty, zdrowy rozsądek.

Nie wiadomo czy kukliński miał w ogóle dostęp do dokumentów na tak wysokim poziomie jak wmawiają nam amerykanie. Jedno jest pewne jak poszedł na współprace musiał mówić o wszystkim co wie - a najwięcej wiedział o polskim wojsku. Jego planach, miejscach mobilizacji., itd.

I co może obrońcy kuklińskiego i powiedzą nam iż amerykanie by nie wykorzystali tej wiedzy ???

Czy jest tu jakiś inteligent co nie wie co by to oznaczało ? Rozumiem iż ginęliby od amerykańskich bomb z uśmiechem na ustach ???

Stanisław Lem to wielki wizjoner był..... lol

Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

"Jestem w tej grupie 30 proc. naszego społeczeństwa, które uważa, że płk. Ryszard Kukliński był zdrajcą - mówi gen. Marek Dukaczewski w Radiu ZET. B. szef WSI nie wierzy, żeby USA obroniły ówczesną Polskę, w kontekście przekazywanych przez Kuklińskiego informacji, gdyby miało dość do konfliktu Układ Warszawski - NATO." http://www.tokfm.pl/Tokfm/1,103087,15415156,Gen__Dukaczewski__Uwazam__ze_plk_Kuklinski_byl_zdrajca_.html

Raczej wie, co mówi.

Dla obrońców byłego ZSRR lub wielbicieli Rosji lub dla tych co z sentymentem wspominają dawny system Kukliński rzeczywiście może być uznawany za zdrajcę a Stalin bohaterem ludu.

a na co przysięgał? na wierność władzy ludowej ? na odwieczny sojusz z ZSRR? komu przysięgał? ruskim sztandarom i generałom? taka przysięgą można było sobie dupę podetrzeć.

Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

Poczytajcie wpierw jego czysto patriotyczny życiorys. Normalnie wzór cnót - bandyta, donosiciel, etc. I same znaki zapytania. Od początku do końca. I ciągłe poprawki, zmiany i zagubione karty. Śmierdzi na odległość.

"Jestem w tej grupie 30 proc. naszego społeczeństwa, które uważa, że płk. Ryszard Kukliński był zdrajcą - mówi gen. Marek Dukaczewski w Radiu ZET. B. szef WSI nie wierzy, żeby USA obroniły ówczesną Polskę, w kontekście przekazywanych przez Kuklińskiego informacji, gdyby miało dość do konfliktu Układ Warszawski - NATO."

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Raczej wie, co mówi.

Gość,który odbył szkolenie GRU w Moskwie w sierpniu 1989 raczej wie co mówi.

Też przysięgał służyć Moskwie

Ukryta Zawartość

Ty -- wódkę za wódką w bufecie...

Oczami po sali drewnianej -- i serce ci wali (Czy pamiętasz?)

Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

Po śmierci Kuklińskiego różne osoby i organizacje występowały do prezydentów RP o nadanie mu pośmiertnie stopnia generalskiego i odznaczenie Orderem Orła Białego. Żaden z prezydentów RP - w tym Lech Kaczyński tego nie uczynił. I to jest najbardziej wymowna ocena jego działalności szpiegowskiej. Distinguished Intelligence Medal, który dostał za wybitne usługi dla CIA musi wystarczyć.

a jakiś Polak pomijajac Bolka i Stronga wam sie podoba???czy generalnie wszystko do dupy wlacznie z kosciuszkom.

chiba ze wystarczy wam dziadzius ze swojom wiecznie skrzywionom mordkom.Zycie dzieciaczki to cós wiecej niz ciagłe pieprzenie...sie.

Czytajac was to ma sie wrazenie ze wszytko co wiecie... to wszystko.

to namow pasikowskiego zeby film zrobil.o nim.

jak jus nie wierzycie mamie to przynajmniej wierzcie Brzezinskiemu.Cós wie i mówi.

ale co tam moze wiedziec taki Brzezinski przy dziadku.

Poczytajcie wpierw jego czysto patriotyczny życiorys. Normalnie wzór cnót - bandyta, donosiciel, etc. I same znaki zapytania. Od początku do końca. I ciągłe poprawki, zmiany i zagubione karty. Śmierdzi na odległość.

Już tam stary Urban dobrze wiedział, dlaczego nazywał tego typa - Kuklinowskim.

To są ci których "zdradził" Kukliński, w dużym uproszczeniu. Jeśli zdrajca zdradza zdrajców to zdrowy rozsądek podpowiada, że wychodzi na dobre ale trzeba mieć zdrowy umysł żeby to zauważyć. Wersja dla słabszych: Stauffenberg był zdrajcą Niemiec czy bohaterem ratującym świat przez szaleńcem skazanym po nieudanym zamachu na śmierć przez owego? Czy aż tak ciężko się myśli? Rozumiem że niektórym tęskno za tymi stołkami partyjnymi ale to było ZŁE i zło potraktowane złem jest dobre :-)

640-jaruzelski-bierut-gomulka-wiki.jpeg

joseph-stalin-logic.jpg

z13140043Q.jpg

O-Polsce-na-100-lecie-Gierka_750_563_80.jpg

634394294683385941.jpg

"Proszę państwa. Ja nie jestem przeciwny zebraniom, wręcz przeciwnie, nie mam nic naprzeciwko, ale..."

Cholera ja też zdradzałem ówczesne państwo nosząc bibułę i rozrzucając ulotki pełne paszkwili na owe kochane państwo.

Gdyby takie storczyki i inne kwiatki z tego forum wówczas u władzy były to pewnie bym nie zdradzał ówczesnego im chyba

ukochanego państewka na kolanach pełzającego.

Ja pier**lę co czytacie , co wy jecie, co pijecie, że tak myśli wasze sobie sami psujecie.

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

generalnie cós w tym jest ze paru wladcow europy w tym bismarck nie mieli o was dobrego zdania.Uwazali ze sie nadajecie tylko to stajni i na pole.Obsracie wszystko i wszystkich bez chwili refleksji.Obsracie Owsiaka,Kuklinskiego,Walese ,Gieremka ,Mazowieckiego,Bonieckiego,Jaruzelskiego,Pilsudzkiego. etc.Obsracie rozwniez jezuska jak sie pojawi.Nawet jak wam da na wino ktore wypijecie, to potem obsracie go za to ze nie dał na drugie.Tacy jestescie pryszczaci i te pryszczatosc niesiecie w swiat.Bohaterzy byli zdrajcami jak i zdrajcy bywali bohaterami zaleznie od miejsca i czasu w ktorym sie znalezli.Tylko pryszczaty zostanie pryszczatym...na wieki.

Muls, ciebie nawet w stajni bym nie postawił.

o i nawet cie rozumiem z uwagi na mniej zarcia dla was.

bo to zwykle o to chodzi.

Matka z niepełnosprawnym dzieckiem straciła miejsce parkingowe. "Tak chcieli sąsiedzi"

Matka z niepełnosprawnym dzieckiem straciła miejsce parkingowe. "Tak chcieli sąsiedzi"

131

Decyzję o odebraniu kobiecie jej miejsca podjęły władze spółdzielni mieszkaniowej na wniosek sąsiadów

To wy w słupsku,gdansku warsiawce.90 procentowi katolicy>kogo wy chcecie oceniac i na podstawie jakich uwarunkowan........

Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

Korczyc_Wladyslaw.jpgSG_Poplavsky_01.pngpost-16-1217101890.jpg

Bezkompromisowi znawcy i czciciele patriotyzmu Kuklińskiego powinni wiedzieć, kto widnieje na owych zdjęciach. Wiem, że to trudne, ponieważ wszyscy maja na sobie mundury Armii Czerwonej. Właśnie ci ludzie są promotorami Kuklińskiego w pierwszych latach po wojnie. Tu leży klucz do oceny postaci Kuklińskiego

Uwierzę w jego bezgraniczne oddanie NATO-wskiej ojczyźnie, jeżeli ktoś mi wyjaśni bez niedomówień:

- dlaczego Kukliński jako młody chłopak trafił do Miejskiej Straży Ochrony Obiektów we w Wrocławiu i pilnował fabryki mydła (tego rodzaju straże były wówczas nadzorowane przez UB i IW);

- dlaczego po aresztowaniu za czyn bandycki - napad rabunkowy w 1946 roku i po ponad miesięcznym aresztowaniu, nie poniósł żadnej kary, a wprost przeciwnie - został skierowany do

Oficerskiej Szkoły Piechoty we Wrocławiu;

- co zrobił,ze wyrzucono go jednocześnie z OSP i PZPR;

- dlaczego wyrzucony z tej szkoły bez prawa zaliczenia czasu tam spędzonego do zasadniczej służby wojskowej, zostaje wkrótce przywrócony i w dziwnym trybie zdaje pomyślnie egzaminy

końcowe i awansowany na pierwszy topień oficerski;

- dlaczego po tym trafia nie do jakiegoś garnizonu na zadupiu, tylko od razu do MON-u;

- dlaczego jego karierę jawnie wspierają ludzie z powyższych fotografii;

- dlaczego jego dane personalne są ciągle czyszczone i modyfikowane?

Dla mnie jest to bardzo dziwne, bo w latach 1946 - 50 za napada rabunkowy czy za opowiadanie i słuchanie politycznych kawałów trafiało się obligatoryjnie na kilka lat do wiezienia.

"Dlaczego k... mać bez przerwy poucza ktoś, w co wierzyć mam..."

Ta piosenka jest ponadczasowa...

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

o i nawet cie rozumiem z uwagi na mniej zarcia dla was.

bo to zwykle o to chodzi.

131

Decyzję o odebraniu kobiecie jej miejsca podjęły władze spółdzielni mieszkaniowej na wniosek sąsiadów

To wy w słupsku,gdansku warsiawce.90 procentowi katolicy>kogo wy chcecie oceniac i na podstawie jakich uwarunkowan........

Jedno jest pewne Ryszard Kukliński nie miał z tym nic wspólnego.

ale ty masz co w zupelnosci wystarczy.za temat.

a dlaczego w armii berlinga walczyli ludzie gnojeni w rosji.A dlaczego w armii Andersa walczyli komunisci/

[WYMODEROWANO]

- dlaczego jego dane personalne są ciągle czyszczone i modyfikowane?

Dla mnie jest to bardzo dziwne, bo w latach 1946 - 50 za napada rabunkowy czy za opowiadanie i słuchanie politycznych kawałów trafiało się obligatoryjnie na kilka lat do wiezienia.

na tej podstawie ty tez juz powinienies siedziec.
Gość SlawekR

(Konto usunięte)

Koledzy, uprasza się abyście nie przełączali trybu dyskusji z "....o temacie dyskusji sądzę..." w tryb "ty taki owaki pajacu....".

Omawiajcie tematykę dyskusji, a nie niewątpliwe, czy też nawet wątpliwe, przymioty dyskutujących. Bo to drugie nie mieści się w ramach obowiązujących na forum zasad, także na bocznicy, obowiązujących. Przed każdym kolejnym postem proponuję głęboki wdech, albo szklankę zimnej wody. Naprawdę nie mamy żadnej przyjemności w rozdawaniu ostrzeżeń.

Liczę na zrozumienie i pozdrawiam. Wracajcie do omawianego tematu....

Pan Tadeusz? Też zdrajca. A Soplica to już z pewnością superzdrajca. :) Podobnie jak i podchorążowie, którzy rozpoczęli Powstanie Listopadowe. Po przeczytaniu tego wątku zaczyna mi się zdawać, że zdrajcami nie byli tylko ci, co zawsze siedzieli grzecznie na dupie, nic nie robiąc i mając za złe...

Mnie się np. podoba senator z Zielonej Góry, nie wiedzieć czemu zwany "różowy koszul".

Bo łaził ciągle w różowej koszuli. A za co on Ci się podoba? Tam pytam bo kojarzę go raczej tylko z kreowania siebie.

Jeśli ktoś był pachołkiem poprzedniego systemu to wiadomo jak będzie widział rzeczywistość, jak będzie uczył swoje dzieci i wnuki, jaką wizję 'historii' im przedstawi. Dlatego mądre kraje przeprowadzają lustrację.

Home is where the needle marks try to heal my broken heart...

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.