Skocz do zawartości
IGNORED

Align It od Pro-Jecta.

Dominic2509

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Szukam kogoś, kto byłby tak uprzejmy, aby mi na weekend pożyczyć Align It od Pro-Jecta.

Ewentualne koszty przesyłki po mojej stronie, chyba, że istnieje możliwość odbioru osobistego w Poznaniu, lub okolicy.

Obiecuje się obchodzić z urządzeniem delikatnie itp.

W razie W proszę o info na priva.

Dziękuję z góry.

Pozdrawiam

Dominik

https://www.audiostereo.pl/topic/109966-align-it-od-pro-jecta/

Zuch.

od razu widać że z Poznania :-).

alo alo :)

raptem przebywam w Poznaniu od pewnego czasu

właśnie odebrałem wkładkę, bardzo chciałbym ją za dnia zamontować.

Dalej nikt nie jest chętny mi pomóc ???

alo alo :)

raptem przebywam w Poznaniu od pewnego czasu

właśnie odebrałem wkładkę, bardzo chciałbym ją za dnia zamontować.

Dalej nikt nie jest chętny mi pomóc ???

Ja się wtrącę ... jak napisałeś że 50 zł to dużo to nie wiem czy ktoś poświęci ci czas bo ... czas to pieniądz :).

A do zamontowania wkładki z buta wystarczy szablon, nawet taki z netu wydrukowany w skali 1:1, papier milimetrowy i grafit z ołówka.

Zakładam, że poziomicę masz i gramofon stoi juz poziomo.

Pozdro

Muszę przewietrzyć mój system…

Nigdzie nie napisałem ,że 50 zł to dużo, tylko uważam, że to głupota, aby płacić komuś za taką czynność. A to różnica, więc proszę nie przekręcać moich wypowiedzi, ale nie naginać ich.

Trzeba być wielkim leniem i ignorantem aby się na taki krok zdecydować, tym bardziej, że jak sam piszesz wystarczy szablon z neta,

Wiem, że ten wspomniany przez Ciebie szablon wystarczy, ale wedle opinii kolegów Align It jest przy tej czynności bardzo pomocne, stąd moje pytanie/prośba.

ps. co to jest wkładka z buta ?

Jednocześnie czekam aż dzeus napisze, który sklep audio w POZ oferują w/w usługę.

Znam mniej więcej sklepy audio mieszczące się w POZ, nie ma ich za wiele, oraz sprzedawców, i z przeprowadzonego z nimi dialogu w ciągu ostatnich dwóch lat, śmiem twierdzić, że mają mniejsze pojęcie o kalibracji wkładki, niż ja - laik, więc normalnie po ludzku, kwestionuję jakość usługi, którą oferują.

Nigdzie nie napisałem ,że 50 zł to dużo, tylko uważam, że to głupota, aby płacić komuś za taką czynność. A to różnica, więc proszę nie przekręcać moich wypowiedzi, ale nie naginać ich.

Trzeba być wielkim leniem i ignorantem aby się na taki krok zdecydować, tym bardziej, że jak sam piszesz wystarczy szablon z neta,

Wiem, że ten wspomniany przez Ciebie szablon wystarczy, ale wedle opinii kolegów Align It jest przy tej czynności bardzo pomocne, stąd moje pytanie/prośba.

ps. co to jest wkładka z buta ?

Jednocześnie czekam aż dzeus napisze, który sklep audio w POZ oferują w/w usługę.

Znam mniej więcej sklepy audio mieszczące się w POZ, nie ma ich za wiele, oraz sprzedawców, i z przeprowadzonego z nimi dialogu w ciągu ostatnich dwóch lat, śmiem twierdzić, że mają mniejsze pojęcie o kalibracji wkładki, niż ja - laik, więc normalnie po ludzku, kwestionuję jakość usługi, którą oferują.

Ale może maja ten szablon? Zapytaj.

Szablon z netu jest OK o ile masz 100% pewności że poprawnie go wydrukujesz.

A ja wcale nie jestem przekonany, że rozdzielczość drukarki plus chropowatość i porowatość zwykłego papieru potrafią zrobić 100%-owe odwzorowanie.

Ploter ... to inna sprawa.

Nie wkładka z buta tylko zamontowanie z buta :).

Pozdro

Muszę przewietrzyć mój system…

to może dla pewności, to jest Align It

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

a drukarki 3d nie mam :)

Ukryta Zawartość

Mogę Ci takie coś pożyczyć

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

<iframe src='http://gunclub.ea.com/pl/profile/12192e93-377a-4251-95e2-3177f9f381d4/embed' height='410' width='468' scrolling='no' ></iframe>

• Redaktorzy

Dominik, chętnie pożyczyłbym Ci swój przyrząd Align It, ale mam kilka wkładek na testach i w ciągu najbliższych 2 miesięcy będę używał tego szablonu kilkakrotnie.

Blogi --> Blog Kangiego. Zapraszam.

• 8 miesięcy później...

Odkopię temat. Mam pytanie odnośnie ustawień tego protractora. W instrukcji jest mgliście napisane, że dostosowując przyrząd do ramienia, należy przesunąć blok do najwyższej linii. Domyślam się, że chodzi o linię nr 1 z załączonego zdjęcia. Do czego w takim razie służy linia nr 2? Nie sądzę aby została domalowana dla ozdoby. Dodam, że odległość między liniami to ok. 16.5 mm.

9c972682661ae791gen.jpg

Witam.

Szukam kogoś, kto byłby tak uprzejmy, aby mi na weekend pożyczyć Align It od Pro-Jecta.

Ewentualne koszty przesyłki po mojej stronie, chyba, że istnieje możliwość odbioru osobistego w Poznaniu, lub okolicy.

Obiecuje się obchodzić z urządzeniem delikatnie itp.

W razie W proszę o info na priva.

Dziękuję z góry.

Pozdrawiam

Dominik

moze zwyczajnie kup sobie ten Align it i po sprawie.....

• 2 lata później...

Cześć. Również podłączę się do pytania. Czy ktoś z Łodzi/okolic byłby tak miły i pożyczył protraktor Pro-Jecta na jeden dzień? Obiecuję zwrot sprzętu w nienaruszonym stanie oraz piwko za fatygę. Niestety w tej chwili wolałbym uniknąć wydatku 430zł na własny sprzęt.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.