Skocz do zawartości
IGNORED

Starcie Tytanów….najlepsza lampa SE w bi-ampingu z tranzystorami

sly30

Rekomendowane odpowiedzi

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Chociaż raz się domyśliłeś ,że fotki są mile widziane .:)))

Wiesz, niezbyt rozgarnięty jestem... :-)

Ukryta Zawartość

U nas nie ma Nice tylko jest Nike. Ale u was też jest Nike ale i Nice. Cholera, ta Ameryka wszystkiego ma więcej... :-)

Wiesz, niezbyt rozgarnięty jestem... :-)

Myślał by kto....._:)))

Nie chcę Ciebie podpuszczać ale wizualnie Amplifony pasują jak najbardziej do reszty sprzętów.

Jeszcze tylko zwrotnica pasywna jak na zawiadowce przystało :)))

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Nie. Od tweetera do ściany za dyfuzorami jest 180cm. Do dyfuzorów 120cm.

Na boki od tweeterów jest po 250cm. Zdjęcie trochę przekłamuje. Poza tym za kolumnami są specjalnie obliczone dla tego miejsca dyfuzory binarne, które rozpraszają fale dźwiękowe bardziej efektywnie niż dyfuzory 1D czy 2D. Warunek jest taki, że to nie może być przypadkowy ustrój binarny, a tylko dedykowany i policzony dla danego pokoju i konkretnego miejsca gdzie będzie stał. Robiliśmy próby odsuwając kolumny jeszcze w głąb pokoju o 50cm ale było...gorzej.

Ameryka nie ma Amplifona!

No właśnie nie ma! Zrób lepsze zdjęcia to pokażę właścicielowi Quintessence Audio - niech zobaczy te piękne produkty, bo faktycznie jest się czym chwalić.

Parker's Mood

Robiliśmy próby

Kable rzeczywiście mają trudne warunki pracy, nie dziwię się teraz pomysłom dotyczącym ekranowania, które dawno temu były poruszane.

.........

Przyjemny pokoik.

.........

Nie. Od tweetera do ściany za dyfuzorami jest 180cm. Do dyfuzorów 120cm.

Na boki od tweeterów jest po 250cm. Zdjęcie trochę przekłamuje. Poza tym za kolumnami są specjalnie obliczone dla tego miejsca dyfuzory binarne, które rozpraszają fale dźwiękowe bardziej efektywnie niż dyfuzory 1D czy 2D. Warunek jest taki, że to nie może być przypadkowy ustrój binarny, a tylko dedykowany i policzony dla danego pokoju i konkretnego miejsca gdzie będzie stał. Robiliśmy próby odsuwając kolumny jeszcze w głąb pokoju o 50cm ale było...gorzej.

Designersko i kolorystycznie - liga światowa. Nawet hhhhhhAmeryka dostała czkawki. Monobloki Amplifona tak jakby

były skonstruowane do tego pomiszczenia.

Bardzo dobre. Może bez takiego triumfalizmu jak u Szymona, ale na teraz po kilku godzinach grania mogę powiedzieć, że to na pewno najlepsze lampy jakie miałem okazję słyszeć. I grają bardzo podobnie do Vitusów SM-011. Nie identycznie ale jest to dźwięk zbliżony i podobnej klasy. Oczywiście lampy swoim świeceniem trochę hipnotyzują i fajnie to wyglada. Może się podobać. Ale czym innym są efekty wizualne, a czym innym brzmienie. A to też jest wyśmienite, ale nie kopie po tyłku Vitusów jak przewidywał Szymon. Idą łeb w łeb. Cena też łeb w łeb jeśli potwierdzi się europejska cena 40000€, choć mam wrażenie, że Pan Andrzej chyba nie uwzględnił wszystkich opłat, podatków itd i cena europejska będzie raczej 60000€, a wtedy Amplifony będą wyraźnie droższe od Vitusów. Ale pełen szacunek dla Pana Andrzeja. Zrobić w Polsce tak pięknie wykonane monobloki i do tego tak dobrze grające to jest sukces. No i lampowa konkurencja pozostaje daleko w tyle. Co ciekawe mimo, że to lampa SET to ma dobry bas.

Nic nie brumi, nic nie szumi, klasa pełną gębą. Inni lampowi producenci mogliby załapać deprechę i ronić wielkie łzy żalu albo toczyć pianę zazdrości. Dobrze dla nich, że nie mają tej świadomości... :-)

I wbrew przewidywaniom co niektórych lampowych ekspertów gra to z Utopiami bardzo dobrze i świetnie zgrywa się z preampem Burmestera. Wcale nie musi być lampowe pre i kolumny na papierowych przetwornikach.

Kable rzeczywiście mają trudne warunki pracy, nie dziwię się teraz pomysłom dotyczącym ekranowania, które dawno temu były poruszane.

.........

Przyjemny pokoik.

.........

Kable na razie są ułożone prowizorycznie. Docelowo będzie inaczej.

Teraz gra Bruno Sanfilippo, taka elektronika, wcześniej grał nowy Wasilewski Trio, Patrick O'Hearn, Ahmad Jamal. Pogra jeszcze wiele płyt.

>sly30

czyli masz hienda i nie ma o czy gadać, take pudełka na platformach stoją... - super, jest się czym chwalić, fajnie ze foty pokazałeś.

U mnie większość tytanów sam zrobiłem i jestem z nich dumny, a w drugim rzędzie są kanapy dla gości kina domowego i ustroje akustyczne...

to jest zdjęcie jak jest porządek ;-)

muza idzie na Berkeley DAC, którym steruję - pózniej bezpośrednio po xlr na jedną końcówke i kolumny, i po rca na drógą końcówkę i drugi zestaw kolumn - w zależności jaki mam humor pstrykam i załączam końcówkę z audiofilskimi kolumnami Accuton albo z dużymi monitorami TADa, tak zawsze chciałem mieć - mam wybór.

ps

i jak pisałem mogę w każdym momencie wprowadzić Jadis ;-)

To sie nazywa hiend wszechwag:)

Widze, ze lody Calypso tez lubisz:)

Udany coming out, teraz juz smielej prosimy.

Co do monoblokow Andrzeja to swietnie, ze taka konstrukcja powstala w Polsce.

Szkoda, ze poddal sie modzie na super sprzety za chora kase, ale moze to dla niego najlepsza strategia.

>sly30

czyli masz hienda i nie ma o czy gadać, take pudełka na platformach stoją... - super, jest się czym chwalić, fajnie ze foty pokazałeś.

U mnie większość tytanów sam zrobiłem i jestem z nich dumny, a w drugim rzędzie są kanapy dla gości kina domowego i ustroje akustyczne...

kolejne odwazne otwarcie , gratuluje:)

Konto w trakcie usuwania

A jak średnica i góra w stosunku do Vitusów, no i oczywiście Kagur ?

Kagury mają znacznie mniejszą moc i czasem było słychać, że do mojego zestawu są jednak za słabe.

Przestrzeń, góra, blask muzyki to na tym samym poziomie. Ale gęstość, dociążenie i nasycenie większe mają Amplifony. Co do Vitusów to gęstość podobna, Amplifony grają bardziej do przodu, Vitusy trochę bardziej do tyłu, góra w obu rewelacyjna, ale w Vitusach bardziej eteryczna, w Amplifonach bardziej dosadna. Tu i tu najwyższej klasy.

Szkoda, ze poddal sie modzie na super sprzety za chora kase, ale moze to dla niego najlepsza strategia.

Ze wszystkich wzmacniaczy na lampie 833A(no prawie) obecnie produkowanych znanych mi jedynie z internetu to i tak Amplifon jest chyba jednym z najtańszych :)))

,może oprócz Audio Lot Challenger z Ukrainy(ale tam nie wiadomo czy jest jeszcze produkowany)

Mam kolegę radiowca - krótkofalowca i stąd moje między innymi zainteresowanie lampą 833A

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.