Skocz do zawartości
IGNORED

Płyta do ostrzenia igieł gramofonowych

shittzu

Rekomendowane odpowiedzi

Zabieram się do stworzenia płyty do ostrzenia igieł gramofonowych. Płyta ma mieć rowki do szlifu sferycznego, eliptycznego i micro-cośtam. Zakupiłem pył diamentowy 0,25 mikrona, stopię płytę i zmieszam z masą. Pozostaje kwestia nagrania płyty - matki różnymi rodzajami igieł aby rowek dawał potrzebny szlif. Potrzeba tez ustalić częstotliwość i wychylenie rowka, aby uzyskac potrzebny szlif - na pewno przy eliptycznym igła musi bardziej pracowac na boki, aby oszlifować przód i tył a następnie przejsc na prostą ścieżkę aby zrobić boki. Założenie takie , że po przepuszczeniu przez scieżke płyty, igła sie oszlifuje tak jak powinna.

Pytanie - zakładając że oblicze co i jak nagrać, ma ktoś mozliwośc zrobienia płyty - matki i wytłuc kilka singli na próbę? I za ile?

??? ;))

Najgorsze to mieć do czynienia z zakompleksionym Polaczkiem, któremu dano odrobinę władzy.

"Beware of all those in whom the urge to punish is strong". Nietzsche.

Gość GratefullDe

(Konto usunięte)

Ja pierdzielę. CUDOWNIE.

Możesz opisać jak za pomocą rowka oszlifujesz sferycznie igłę?

Z góry dziękuję.

W. :-)))

to proste, oprócz rowka prostego zastosujemy rowek poprzeczny :)

- mnie sie wydaje, że muzyka metalowa by była dobra do szlifowania

Edit mod

A nam się nie wydaje, ale jesteśmy pewni. Że zakładanie sklonowanych kont, jest niezgodne z regulaminem forum Audiostereo.

I tę informację kierujemy do użytkownika Excel, który właśnie postanowił konto sklonować. I każdego innego, któremu przyjdzie do głowy naruszenie regulaminu forum w tak istotnej kwestii.

Przeczytałem. Potem powtórnie. Jednak - powlokę się do barku po dawkę myszowatej:))

Jacuś odstąp do myszowatej! We Francyjej masz pijać szampiona albo bożocóśtam i tyle :-))))

Serdeczności jak zawsze.

Włodek.

Przecież można ostrzyć w piramidzie skoro żyletki tam się ostrzy to dlaczego nie igły. A jak założę sobie na łeb to i słuch mi się wyostrzy.

Ale jaja. To tak z okazji świąt.

Rozumiem.

Bierzemy mocno zesłuchaną np. Lyrę Atlas, puszczamy na twojej płycie i po 20 minutach mamy nowiutką MF-100.

Gratulacje. Analogowy nobel dla ciebie.

A ja ide sie napić.

P.S.

A tobie się niepomylił przypadkiem prima aprilis z septimus decimus aprilis ?

Gość frywolny trucht

(Konto usunięte)

Ale we Francji jest całkiem destylarnia. Ta niżej, chyba ich najtańsza myszowata, sprzedawana u nas w Auchan za jakieś 70zł, mnie smakowała.

Armorik__Malt_____Whisky_Breton___II.png

To c

Przerabiałem:) To jest napitek, typu: zaczniesz w piątek, skończysz w sobotę. Ale - do roboty pójdziesz dopiero w środę:) Oczywiście - destylarni wina - wina. A, @Włodku - bożocośtam: mam po tym Ranigast łykać wiadrami?:) Pozdrawiam - Jacek.

Gość miniabyr

(Konto usunięte)

Bierzemy mocno zesłuchaną np. Lyrę Atlas, puszczamy na twojej płycie i po 20 minutach mamy nowiutką MF-100.

Strona "B" będzie w drugą stronę. Z mf- 100 zrobi nam Atlas.Składam zamówienie

shittzu, pomysłowy Dobromir, w ferworze walki z kłebowiskiem myśli i pomysłów pomylił igłę z ... paznokciami.

Pozdro

Muszę przewietrzyć mój system…

Pytanie - zakładając że oblicze co i jak nagrać, ma ktoś mozliwośc zrobienia płyty - matki i wytłuc kilka singli na próbę?

Podaj adres. Mam gotowe do wysylki.

schleifscheiben-32377-3111833.jpg

A nie masz fioletowej? 440MLa bym se przeleciał. Co się będę pałował z kalibracją. Dwa utwory z takiej płyty chyba wystarczą ? co?

Poleciałbym całą stronę ale obawiam się że może być za ostra.

- mnie sie wydaje, że muzyka metalowa by była dobra do szlifowania

Edit mod

A nam się nie wydaje, ale jesteśmy pewni. Że zakładanie sklonowanych kont, jest niezgodne z regulaminem forum Audiostereo.

I tę informację kierujemy do użytkownika Excel, który właśnie postanowił konto sklonować. I każdego innego, któremu przyjdzie do głowy naruszenie regulaminu forum w tak istotnej kwestii.

Co to jest? Jeśli to, o czym myślę - to może by tak raz i ciupasem?

Przeczytałem, że podczas kontaktu igły z winylem powstaje wysoka temperatura. Może faktycznie pojde na rynek po jakąś płytę z metalem do popsucia, posypie pyłem i może się wtopi w rowki? no ale szlif wyjdzie tylko jeden, wiec troche ten pomysł nie teges.

o, tego szukałem - zacznę budowę. Widze tylko jeden problem - jak zrobic rylec?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

A po czym takie 'ajdije' się pojawiają w głowie? ... ja też to chcę ... ;-)

Ano - wątek nie do pobicia ... a dopiero mamy kwiecień ...

PUNKS NOT DEAD ' ... analogowo w cyfrowym świecie ... '

No nieee. Kabaret - ))) Odnosnie excela to shrek juz byl. Czas na fione ...)))))

No ale Fiona to Ogrzycą była nie Trolicą :-))) Cóś sie Banmasterowi popieprzyło :-)))

Klona se babskiego postawił :-))) Na prawdę go popieprzyło :-)))

Darujcie, ale nie mogłem się powstrzymać ! Ot jakie parcie na forumowe szkło ! Uzależnił sie chłopina od swego wirtualnego bytu wszechwładnego celebryty :-(

Ps.

Nie wniosę protestu jak moderacja usunie ten wpis.

W.

Rudy, kolorowe odpadają. Jedynie czarna ściernica jest stricte analogowa. :-)

W.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.