Skocz do zawartości
IGNORED

Lampizator DSD DAC

marslo

Rekomendowane odpowiedzi

Nie, z tego samego względu - CAPS v3 nie daje rady. Ani PCM na DSD ani DSD na PCM. Wiem, że są sposoby aby konwersje zrobić offline, ale mnie ten sposób nie interesuje bo i tak nie będe tak grać, bo jest to całkowicie niepraktyczne.

"Don't trust opinion on forums.... every time I bought something based on online opinion and without listening in advance, it ended up being a big disappointment."

Faktycznie, duch melomana-audiofila mocno u Ciebie wyczerpany ... :) Mając takie pole do porównań nie chce Ci

się poświęcić kilku minut na konwersję znanych sampli DSD do fizycznego PCM, to pachnie zimowym wypaleniem:)

Foobar2000 + wtyczka DSD + 3 kliknięcia myszką i masz z DSD, fizyczne pliki PCM gotowe do porównań ... :)

Elb pisałem już kiedyś do Ciebie o programiku Korg Audio Gate. Pięknie konwertuje pliki PCM do DSD. Dla samej próby to chyba żaden problem. Sam jestem ciekaw jak sobie poradzi BIG7 z plikami PCM.

Tranzystor to ciemna strona mocy... strzeżcie się jej... I nie dajcie się zwieść, jakoby mocniejsza była... bo jest tylko szybsza... łatwiejsza... a przez to pociągająca tak bardzo... Podczas gdy jasna, lampowa strona trudna jest... cięższa... wyrzeczeń licznych wymaga... ale bać się jej nie musicie... by Twonk

. A wszystko na słabiutkim Xeonie 1230L v3.

Ja wolalem do swojego wstawic i5-4590T. Ma 35W 10 wiecej od tego xeona, ale ma zintegrowana grafe, takze mniejsza plyta z mniejsza obudowa. Komp tylko do muzyki.

• 3 tygodnie później...

W ostatnim Highfidelity test Lampi level 7 ( z oddzielnym zasilaniem, nie mylic ze zintegrowanym big 7) z modulem dsd i firmowych monoblokow lampizatora na GM 70, piora Marka Dyby :

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Konkluzja ? DSD rulez:)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Konto w trakcie usuwania

Z tego co pamietam Lukasz uwazal, ze skrocenie sciezek w przypadku triod bezposrednio zarzonych (DHT) zastosowane w Big 7 ma przewage nad oddzielnym zasilaniem jak w level 7.

Golden Gate , ktory ma byc topowym lampim jest najlepsza wersja big 7 a nie level 7 , to mowi duzo o pogladzie konstruktora na optymalna konstrukcje.

Konto w trakcie usuwania

Tak może być. Kiedy ten Golden Gate będzie dostępny? Bierzesz go na test u siebie? Choć od zawsze uważa się, że elementy zasilania sieją na resztę i lepiej żeby oddalić zasilanie od sekcji audio.

Wlasnie rozmawialem z Lukaszem, przychodza kolejne topowe elementy do tej konstrukcji, w tym miedziane obudowy. Mam obiecany na odsluch jeden z pierwszych egzemplarzy na poczatek marca.

Konto w trakcie usuwania

Mam u siebie Big 7.

"Don't trust opinion on forums.... every time I bought something based on online opinion and without listening in advance, it ended up being a big disappointment."

Gorący to ja jestem bo mam grypę i 38'C .... słabo się słucha w takim stanie :)

Chyba sprzedam swoje Trinity.

Czosnek i cebula na ratunek... :-)

....oraz miód ,cytryna imbir - polecam świetna sprawa na ból gardła itp - sprawdzone empirycznie na .........mojej pani.-:)

a z Trinity to może przebłysk czegoś tam:)

Tylko co na to Stachu ?

Duzo kasy zostanie.

Czy w Twojej ocenie pcm grany z big 7 jest na rownie wysokim poziomie co dsd?

BTW polecam plyte DSD Johanetty Zomer z channelclassics z ariami Handla pt Love and Madness, niestety nie ma zajawki na YT. Szczegolnie przedostatni kawalek.

Slucham przynajmniej 3 razy dziennie, niesamowite.

Konto w trakcie usuwania

Gość jt211

(Konto usunięte)

Nigdy bym sie tego nie spodziewal :)))

Szymon po ostatnich voltach możemy chyba już się spodziewać wszystkiego ...

Mnie tam już nic a nic nie zdziwi we wtym high endzie :>)

Wygląda że wszyscy nagle odkryli muzykalność czyżby coś jak bul uszu było na rzeczy ?

Jestem wstrząśnięty, już nic tak nie będzie jak dawniej, cały High End runął; Elberoth czemu nam to robisz jak żyć teraz?

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

Gość jarek&ania

(Konto usunięte)

Mam u siebie Big 7.

Na jakich lampach jest Twój egzemplarz ?

Gorący to ja jestem bo mam grypę i 38'C .... słabo się słucha w takim stanie :)

Przytul się do Lampizatora , powinno pomóc :)

Na jakich lampach jest Twój egzemplarz ?

Pewnie w każdym kanale są inne :) To się nazywa złożoność przekazu... :)

TA-E80ES | TA-N55ES MKIII | SS-G3 | CDP-X77ES | TC-K730ES | TC-K990ES | TC-765 | DTC-60ES | PCM-501ES | ST-S770ES | DENON DP-47F + AT AT33EV MC | JVC BR-7000ERA | PIONEER CT-9R

miedziane obudowy

Czyżby ktoś czytał forum i sugerował się wpisami mojej skromnej osoby, która ostrzegała przed aluminium ...?

A może posiada własne odniesienia?

.............

Miedź jest lepsza od aluminium, lecz tworzy tyle samo problemów ile rozwiązuje.

Metale raczej nie nadają się na obudowy, z pewnego punktu widzenia mogłoby być srebro, ewentualnie, jako zło konieczne.

Bardzo mi przykro..

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.