Skocz do zawartości
IGNORED

Lampizator DSD DAC

marslo

Rekomendowane odpowiedzi

Super Biga nie słuchałem ale kontynuuję wątek zamknięty poprzez chamskie chwyty poniżej pasa elberotha !!!

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Czy wyroby Lampizatora można zaliczyć do klasy Hi-End?

Rafaell, ten watek jest o dsd dac.

Jak posluchasz to bedziesz wiedzial, czy mozna go zaliczyc do b. umownej klasy hiend.

Daj spokoj Twojej prywatnej wojence, to nie miejsce na to.

Jak chcesz sie wypowiadac bez sluchania, pisz w tym watku, ktory jest juz na bocznicy, nie tutaj.

Sorry, ale trollowanie marki to nie u mnie.

Ukryta Zawartość

Konto w trakcie usuwania

Może założymy oddzielny wątek: 'Czy to prawda że kable Rafaell Cable są tragiczne ?'.

"Don't trust opinion on forums.... every time I bought something based on online opinion and without listening in advance, it ended up being a big disappointment."

Rafaell,

Audiofil powinien umiec dobrze sluchac w taki razie , ponawiam pytanie, umiesz?

Czy tylko klepac w klawiature?:) to zart oczywiscie, troche zlosliwy, przyznaje.

Zaproś mnie do siebie a opiszę Ci na forum Twój system jak go słyszę, tak żebyś nie był zdziwiony w jaki sposób słyszę.

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

Jak będzie oddzielny watek, to nie będziemy trollować Marslo i wszyscy będą mogli poznać prawdę. Szkoda aby ta wiedza została 'wiedzą poliszynela'. Jeszcze ktoś się niepotrzebnie natnie.

"Don't trust opinion on forums.... every time I bought something based on online opinion and without listening in advance, it ended up being a big disappointment."

Rafaell,

Moze najpierw ja do Ciebie, tak nakazywaloby dobre wychowanie?

Sugerujesz, ze moj sprzet jest kiepski, czy moze ja sam jestem do niczego?

Grzecznosci w tym tyle co sniegu u nas w tym roku.

Nie zmieniaj tematu, sluchales dsd dac?

Konto w trakcie usuwania

Gość jt211

(Konto usunięte)

Super Biga nie słuchałem ale kontynuuję wątek zamknięty poprzez chamskie chwyty poniżej pasa elberotha !!!

http://www.audiostereo.pl/czy-wyroby-lampizatora-mozna-zaliczyc-do-klasy-hi-end_118641.html?do=findComment&comment=3409008

Myślę że watek zamkął sam Rochu po tym jak nieżle i niesłusznie oberwał w nawalance którą sam wywołał.

Czy wyroby Lampizatora można zaliczyć do klasy Hi-End?

Oczywiście może ten elberoth sobie blokować kolejne 10 osob w swoich watkach ale to ma działanie wręcz odwrotne. Przypomnę że np mnie zbanował za to ze mu zwróciłem uwagę że dawanie ogłoszenia o sprzedaży lustrzanki w wątku o he he "nirvanie" , jest co najmniej niestosowne!

Myślę że wątek zamknął sam Rochu po tym jak nieżle oberwał i słusznie zresztą w sterowanej nawalance.To moje zdanie

Mój ma numer 709. Naniesiony trwale na tabliczce znamionowej z tyłu.

Mowa trawa, dla mnie i wielu innych jesteś nierzetelny w swoich nirvankach, brak ci dystansu do tego w czym tak głęboko siedzisz po uszy!

Mowa trawa, dla mnie i wielu innych jesteś nierzetelny w swoich nirvankach, brak ci dystansu do tego w czym tak głęboko siedzisz po uszy!

Rafaell, to nie jest watek o Twojej wojence z Elbem, prosze powstrzymaj sie od dalszych podobnych wpisow, dasz rade opanowac emocje?

Konto w trakcie usuwania

A słuchaliście najnowszych kabli Rafaell Cable ?

To jest dopiero wypas ! Bije na głowę IC za 8000zł !

Nie masz 4-8kzł a chcesz miło spędzać czas przy dobrej muzyce a pozostała nie wydana kwotę chcesz przeznaczyć na płyty; zrób sobie prezent za jedyne 320 złotych.

Rafaell's Cable S-UP RCA to jest to !

Ukryta Zawartość

Wtyki z Allegro za 2zł/szt, kawałek techflexu i zestaw krzywo przyciętych koszulek termokurczliwych, a w środku pewnie Cordial po 10zł/mb. Razem 19zł w częściach.

A my głupi po 8000zł na Tary i inne wynalazki wydajemy !

Rafaell, że też się jeszcze na twoim geniuszu na świecie nie poznali ! Tyle lat mozolnej pracy !

Ukryta Zawartość

Rafaell,

Moze najpierw ja do Ciebie, tak nakazywaloby dobre wychowanie?

Sugerujesz, ze moj sprzet jest kiepski, czy moze ja sam jestem do niczego?

Tym razem był otwarty tekst i nie pisałem ze masz kiepski sprzęt, pisałem wyraźnie ze mogę opisać jak słyszę twój sprzęt, no ale jak takie jest Twoje nastawienie to odpuszczam i znikam z tego wątku.

Naszym paniom jeszcze raz wszystkiego najlepszego w tym dniu.

PS> Sorry Marslo, już nie będę zaśmiecał wątku. Zapraszam do wątku 'Czy to prawda że kable Rafaell Cable są tragiczne ?'.

A słuchaliście najnowszych kabli Rafaell Cable ?

To jest dopiero wypas ! Bije na głowę IC za 8000zł !

Nie masz 4-8kzł a chcesz miło spędzać czas przy dobrej muzyce a pozostała nie wydana kwotę chcesz przeznaczyć na płyty; zrób sobie prezent za jedyne 320 złotych.

Rafaell's Cable S-UP RCA to jest to !

Ukryta Zawartość

Wtyki z Allegro za 2zł/szt, kawałek techflexu i zestaw krzywo przyciętych koszulek termokurczliwych, a w środku pewnie Cordial po 10zł/mb. Razem 19zł w częściach.

A my głupi po 8000zł na Tary i inne wynalazki wydajemy !

Rafaell, że też się jeszcze na twoim geniuszu na świecie nie poznali ! Tyle lat mozolnej pracy !

Dziekuję za reklamę, nie ważne co mówią ważne że mówią;

Ja robię bardzo złe kable ale za każdym razem takie same!!! Inni elberoth nie potrafią powtórzyć modelu urzadzenia i robią je tylko w pojedynczych sztukach czy dla ciebie czy dla Marslo

A tu te złe kable :)

Ukryta Zawartość

PS> Sorry Marslo, już nie będę zaśmiecał wątku. Zapraszam do wątku 'Czy to prawda że kable Rafaell Cable są tragiczne ?'.

No i znów wychodzi ci słoma z butów, pisz co chcesz klawiatura jest cierpliwa.

Marslo przepraszam, znikam, peace!

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ja robię bardzo złe kable ale za każdym razem takie same!!! Inni elberoth nie potrafią powtórzyć modelu urzadzenia i robią je tylko w pojedynczych sztukach czy dla ciebie czy dla Marslo

A tu te złe kable :)

Ukryta Zawartość

To do bani że wszystkie są złe. Gdybyś miał jakiś rozrzut, to co-któreś-tam by ci dobre może wyszły ?

Wtedy nie musiałbyś sam (!) pisać recenzji swoich produktów:

Ukryta Zawartość

A i klienci nie pisali by tak:

Minusy:

- niereferencyjne różnicowanie głębi i jednoplanowość

- ograniczone poczucie akustyki sali koncertowej

- braki w przenoszeniu najniższego basu

#JestemProducętę #SamPiszeSwojeRecenzje #PlastikIsFantastik #JeleniNieBrakuje

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Przyglądam się ostatnio temu co się dzieje na forum. Mamy tutaj klasyczny przykład "polskiego piekiełka" pozwólcie,że zacytuję klasyka

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Tranzystor to ciemna strona mocy... strzeżcie się jej... I nie dajcie się zwieść, jakoby mocniejsza była... bo jest tylko szybsza... łatwiejsza... a przez to pociągająca tak bardzo... Podczas gdy jasna, lampowa strona trudna jest... cięższa... wyrzeczeń licznych wymaga... ale bać się jej nie musicie... by Twonk

Masz racje, to zalezy tylko od nas, jakie bedzie to forum.

NIeraz warto dwa razy ugryzc sie w jezyk, zanim sie kogos obrazi nie tylko wprost, rowniez poprzez sugestiei insynuajce.

No i za wszelka cene unikac w dyskusji argumentow ad personam - twoj twoj sprzet, twoje ucho, twoja muza , twoja akustyka , zawsze oczywiscie niewlasciwe.

Konto w trakcie usuwania

Hmm..

Jak ktoś namolnie uprawia nagonkę, to jednak przydałoby się trochę merytoryki. Wypadałoby skomentawać. Rzuciłem okiem na zdjęcia, od razu przyznaję, ze krótko.

Pauperyzując: O rany, ale badziew :((( Przecież to wstyd pokazywać!

To co widać na fotkach, to składanka popularnych gotowych seryjnych modułów oraz zrzynka po najmniejszej linii oporu freewarowego projektu Arduino, wraz z zastosowanym w nim pilotem Sony. Wstyd!

Heca: Zastosowany attenuator, oprócz tego że jest bardzo drogi w stosunku do parametrów, to jeszcze... chodzi znacznie gorzej od jednego ze starszych takich projektó z DIY Audiostereo.

Najważniejszego, czyli płytki przetwornika i kilku innych drobiazgów oczywiście profilaktycznie nie widać, bo tak lepiej/wygodniej... Rozwiązanie zagadki to jakieś dwa telefony, ale nie interesuje mnie to.

Płytka drukowana w sumie na poziomie tanich chińskich wzmacniaczy z początków ich rozwoju, a dlaczego?

Nie mogę się z tym zgodzić. Płytki drukowane, szczególnie te wielowarstwowe, dają na przykład znacznie więcej opcji prowadzenia masy.

- że co?! No cóż, jak zwykle u tego osobnika - nieustanna ściema przeplątywana dyletanctwem.

Tutaj mamy druk dwuwarstwowy, który absolutnie nie pomaga w technice lampowej tylko stanowi zarzewie problemów. Pomijając problemy wynikające z wykorzystania przejść wielowarstwowych i ich odsprzegiwania ( tutaj nieistotne), nakładają się dodatkowo problemy związane z oddziaływaniem indukcyjności pasożytniczych i pojemności. Tak jak kilka osób już wspomniało, prawidłowy montaż przestrzenny, mimo że o niebo bardziej pracochłonny, jest cały czas niedoścignionym wzorem.

btw. oczywiście taki montaż, pomijając ordynarność wykonania, nie był nigdy prawidłowo zrealizowany. Reszta be z znaczenia, więcej uczyni średniozaawansowany DIYowiec żonglując lampkami w popołudnie.

Patrząc na to z boku to w sumie taka sobie kolejna ustawka, jak już tu ktoś zgrabnie ujął: na poziomie jajona.

Mariusz w całym tym kwiku na temat Lampiego słuchanie własnouszne :>) to

najmniej znaczące problemo :>) Problemo to Elb + Lampi !!!

Ależ oczywiście, wielu to zwyczajnie mierzi.

Wiedza i doświadczenie przychodzą z wiekiem, najczęściej z wiekiem trumny.

Trochę sensu poproszę.

..

Elb wprowadziłeś trochę konfuzji na CA forum tym swoim oświadczeniem:

I have specificly asked Łukasz to have the classic (PCM) DAC removed

Ciekawe jak teraz z tego wybrniesz -

Does Lukasz think there is a sonic advantage to removing the PCM section? Very interesting. I thought part of the appeal of the Big 7 vs. the DSD DAC was that you had both DSD and PCM on board.
Gość jt211

(Konto usunięte)

Patrząc na to z boku to w sumie taka sobie kolejna ustawka, jak już tu ktoś zgrabnie ujął: na poziomie jajona.

Ależ oczywiście, wielu to zwyczajnie mierzi.

To może ja powiem co mnie mierzi zaznaczając na początku ze :

- Elb jaki jest każdy wie

- forum , moderacja i komercja też jest tak jak każdy widzi

- Ayon to moja moja piosenka

- Lampi mnie nie interesuje w świetle DAC-a który sam złożyłem

O gustach się nie dyskutuje tak ? Czyli pozostaje mi uszanować wybór Mariusza.

Więc czym więc On sobie zasłużył na ciągły słowotok ze strony Mister Chlewika czy Tego co to nie umie znaleść prawdziwka ?

To Ciebie nie mierzi bo mnie tak !!!

Użycie słowa jajon akurat w tym wątku Ciebie nie mierzi !!!

To może ja powiem co mnie mierzi zaznaczając na początku ze :

jt, Ja wpisałem się tylko dlatego, że miałem kilka telefonów, przeczytałem i wyraziłem swoje zdanie, ponieważ poziom tego chlewika stał się tragiczny.

Nie mam zamiaru więcej wypowiadać się na ten temat, zwłaszcza, że marslo bardzo szanuję zarówno za kulturę osobistą jak i sposób podejścia do tematu. Niestety, w jego wątku zrobiono tradycyjne bydło które wymknęło się spod kontroli.

To wszystko ode mnie.

Użycie słowa jajon akurat w tym wątku Ciebie nie mierzi !!!

Nie, to chore wynaturzenie chińszczyzny w puzderku absolutnie mnie nie mierzi.

Trochę sensu poproszę.

jt, Ja wpisałem się tylko dlatego, że miałem kilka telefonów, przeczytałem i wyraziłem swoje zdanie, ponieważ poziom tego chlewika stał się tragiczny.

Nie mam zamiaru więcej wypowiadać się na ten temat, zwłaszcza, że marslo bardzo szanuję zarówno za kulturę osobistą jak i sposób podejścia do tematu. Niestety, w jego wątku zrobiono tradycyjne bydło które wymknęło się spod kontroli.

To wszystko ode mnie.

Nie, to chore wynaturzenie chińszczyzny w puzderku absolutnie mnie nie mierzi.

Czy kolega sluchal kiedykolwiek tego, co opisuje i krytykuje?

Czy tylko z wygladu ocenia , ze tak powiem , zaocznie?

Kiedy czytam te - merytoryczna , nie przecze - ocene lampiego powyzej, zastanawiam sie , dlaczego zaden z przedstawicieli polskiego DIY , a jest ich przeciez niemalo, nie zaproponowal nam sprzetow , chocby i daka dsd :

a/ porzadniej zmontowanego

b/ na dobrych , a nie najtanszych " chinskich " czesciach

c/ za duzo nizsza cene

Wiekszosc krytykow lampiego uwaza bowiem, ze to bardzo proste.

Dlaczego w takim razie tego nikt nie zrobi, nie chca zarobic i osiagnac sukcesow ? Sam ich wspieram co roku drobnym datkiem dokladajac sie do pokoju DIY na AS. Oni marza o sukcesie Fikusa, ale nie jest im poki co dany. Moze z wyjatkiem Amare Musica.

Jedyna rozsadna odpowiedzia jest w takim razie , ze za wyjatkowoscia lampiego stoja lata doswiadczen, prob i bledow , ktore pozwolily Lukaszowi na zdobycie know how docenianego w calym swiecie.

I nic tu hejt polskiego zascianka nie zmieni, jedynie gdyby ktokolwiek z zagranicznych admiratorow lampizatora znal polski i przeczytal ,co tu sie wypisuje, zadumalby sie nad polskim charakterem.

Nie chce wzniecac w tym watku kolejnej polemiki o Ayonie, ale kolego Gagacek, rowna kolega do bardzo niskiego poziomu taka sztampowa ( staram sie nie uzywac obrazliwych slow, prosze to miec na wzgledzie ,moglbym napisac dosadniej ) krytyka tego sprzetu. No chyba , ze to ustalona z wiadomymi osobami akcja hejtowa, wtedy rozumiem i nie mam wiecej pytan. Jednak uprzedzam, ze kolejnego wpisu nie w temacie watku nie bede tu tolerowal.

Konto w trakcie usuwania

pilotem Sony.

pilot pochodzi od Apple:

Ukryta Zawartość

i jest popularny i arcy-fajny,mam taki.

Ukryta Zawartość

Czy kolega sluchal kiedykolwiek tego, co opisuje i krytykuje?/../

Owszem, znam też cała historię z tym czymś związaną łącznie z fakturami, miejscami, przeinaczeniami itp itd. oraz zamiataniem sprawy pod dywan.

Mnie interesuje tylko poziom pisanych tu głupot, a wszelkie odreagowywanie własnych sądów, problemów poprzez przykładowe próby zamieniania moich kilku wpisów na hejtowanie - bo tak prościej, nie boli, nie gniecie i jest wygodnie - jest poza mną.

Co do tego zaścianka, to jesteś w bardzo, bardzo dużym błędzie.

Musze skorygować tę opisaną przeze mnie kulturę osobistą, jestem zażenowany.

Na drugi raz proponuje nie pisać poprzez emocje. Z mojej strony eot.

Kulega to taki kulturalny jest z natury, czy z obycia ?

Boli? No cóz.. eot

Ops..

pilot pochodzi od Apple:

Ukryta Zawartość

i jest popularny i arcy-fajny,mam taki.

Oczywiście masz rację, mam takie w szufladzie a pomyliłem producenta, przepraszam, pośpiech

Ukryta Zawartość

Trochę sensu poproszę.

Jeszcze jedno: marslo przepraszam, jak to pisałem nie wiedziałem że masz Ayona, po prostu.

Trochę sensu poproszę.

Owszem, znam też cała historię z tym czymś związaną łącznie z fakturami, miejscami, przeinaczeniami itp itd. oraz zamiataniem sprawy pod dywan.

Mnie interesuje tylko poziom pisanych tu głupot, a wszelkie odreagowywanie własnych sądów, problemów poprzez przykładowe próby zamieniania moich kilku wpisów na hejtowanie - bo tak prościej, nie boli, nie gniecie i jest wygodnie - jest poza mną.

Co do tego zaścianka, to jesteś w bardzo, bardzo dużym błędzie.

Musze skorygować tę opisaną przeze mnie kulturę osobistą, jestem zażenowany.

Na drugi raz proponuje nie pisać poprzez emocje. Z mojej strony eot.

Boli? No cóz.. eot

Ops..

Oczywiście masz rację, mam takie w szufladzie a pomyliłem producenta, przepraszam, pośpiech

Uszanowalbym zyczenie kolegi o koncu transmisji, gdyby nie fakt, ze chyba kolega nie przeczytal dokladnie mojego posta.

O opinii kolegi napisalem , ze jest merytoryczna krytyka, z ktora podjalem polemike, gdyz mnie nie przekoanala.

Dopiero kilka akapitow dalej napisalem o zascianku i hejcie , w zaden spsob nie wiażac tego z postem kolegi.

Pisalem o innych, wczesniejszych , wyraznie hejterskich wpisach.

Dlaczego uznal w takim razie kolega, ze jego oskarzam o hejt i zascianek?

Mysle ,ze to jakies nieporozumienie.

Konto w trakcie usuwania

Marslo, ale jedna rzecz, piszesz o latach doświadczeń, prób itd. To dlaczego Lampizatory PCM grają tak słabo?

Nie wiem Sylwek, mam nadzieje, ze big 7 lub golden gate to zmienia, jak bede ciagle chwalil dsd dac, a grania pcm nie bardzo, tak jak dotad.

Nie uwazam jednak , ze jest to dno, ale na pewno nie najlepszy dac pcm na swiecie, mysle , ze opinia Jarka z odsluchu big 7 moze byc poki co wyznacznikiem.

Konto w trakcie usuwania

kolega nie przeczytal dokladnie mojego posta

Mysle ,ze to jakies nieporozumienie.

Tak faktycznie było, przepraszam.

747 - Nigdy nie zrozumiem co można zyskać popełniając tak załamujące wpisy. EOT

Marslo, ale jedna rzecz, piszesz o latach doświadczeń, prób itd. To dlaczego Lampizatory PCM grają tak słabo?

A wziąłeś pod uwagę, że akurat może ładnie zgrać się z elementami toru marslo? Nie takie rzeczy widziałem.

Trochę sensu poproszę.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.