Skocz do zawartości
IGNORED

Lampizator DSD DAC

marslo

Rekomendowane odpowiedzi

A czego dotyczył mój wpis?....ręce opadają!!

To je trzymaj żeby nie opadały.

A co napisałem w odpowiedzi? Czytaj uważnie i odpowiadaj na temat. Nie piszesz w temacie wątku to i odpowiedzi dostajesz nie w temacie wątku. pretensje miej do siebie ... i niech ci nic innego nie opadnie ;).

Pozdro

Muszę przewietrzyć mój system…

W powszechnym mniemaniu winne sa zakłócenia komputera, którym de facto jest odtwarzacz plików. Oczywiscie, tak jak w sporej ilosci przypadków, zakłócenia te są demonizowane. Pametam, że ktos w jakims watku w zakładce PCaudio zamieścił linka do tekstu, w którym można znaleźć wykresy zakłóceń dla połaczenia USB komputer - DAC.

Z izolacja galwaniczną zakłócenia te w najgorszym miejscu miały poziom -140dB, bez izolacji galwanicznej -110 dB. Poziom rzeczywiście porażający.

Także tak jak napisałem - czas skończyć ze stereotypami i przestać wierzyc w bajki.

O wpływie systemu operacyjnego, stosowaniu serwerowych wersji windows, wyłączniu usług itp. szkoda nawet pisać, bo to juz jest zupełne voodoo.

Proponuje nie pisać o rzeczach, o których masz ewidentnie słabe pojęcie.

“With age comes wisdom, but sometimes age comes alone.”

― Oscar Wilde

Gość NEWNEW

(Konto usunięte)

Czego i Tobie życzę. W ziwązku z tym powinieneś przestać pisać .)

Bum, to Ty jednak żyjesz;-) A już się o Ciebie martwiliśmy... Ale muszę Ci oddać szacunek, że jak na trolla to maniery masz cały czas nienaganne! Wolę Cię w oryginale niż jako Baltazara. Pozdrawiam;-)

• 4 tygodnie później...

W watku o lampizatorze Big 7 ,ktory zalozyl kolega Stawowy rozpetala sie nagonka na zwolennikow dsd.

Brak kultury i ostentacyjne chamstwo zastepuja resepktowanie standardow i kulture wypowiedzi.

Dystkutujacym nie przeszkadza, ze nie nie sluchali sprzetu i formatu, o ktorym sie wypowiadaja i maja jak najgorsze zdanie.

Glowny prowodyr tego zametu bezczelnoscia dorownuje swojej ignorancji.

Format dsd odsadzany jest od czci i wiary przez osoby, ktore w ogole nie maja z nim kontaktu , jak rowniez z urzadzeniami firmy lampizator. Z Lukasza Fikusa robie sie pazernego konstruktora, ktory nie ma pojecia, jak powinien wygladac sprzet hiendowy.

Jestem zwolennikiem dobrego grania , ale przede wszystkim kultury dyskusji ,stad w watku o big7 nie bede sie wypowiadal, do czego samozwanczy expert mnie wezwal , za co otrzymal lajki od glownych trolli tego watku.

Pragne zazanczyc, ze mialem najpierw dsd dac przez prawie rok a teraz od prawie pol roku mam big 7 , na ktorym slucham glownie nagran dsd . Do pcm uzywam innego daka .

NIe uwazam rowniez, zeby jakis format tj pcm lub dsd byl wyraznie lepszy , oba maja swoje wady i zalety , oczywiscie w moim systemie i na podstawie moich doswiadczen.

Moderacja nie reaguje i uwaza , ze wszystko jest w porzadku. Autor watku tj Lukasz Stawowy zaznaczyl na poczatku, ze big7 idealnie trafia w jego oczekiwania, ale nie bedzie dalej dyskutowal, woli sluchac muzyki.

Zastanawiam sie , komu zalezy na tym ,aby najbardziej popularne watki rozwalaly trolle nabijace ruch iloscia postow i chamstwem wypowiedzi?

Czy moderator moze zajac w tej kwestii stanowisko publicznie?

Konto w trakcie usuwania

Temat Lampizatora to jedna kwestia ale bzdury wypisywane przez Artona na temat SACD i płyt wielokanałowych to zupełnie inna sprawa. Gość wypisuje takie absurdy, że aż trudno uwierzyć, że to nie jest nastoletni dzieciak.

Co do osłuchania z DSD to na temat plików DSD na razie nie wypowiadam się ale płyty SACD znam, trochę mam i miałem porównanie na Esotericu-K01. Poza tym on miał też konwersję w locie z PCM do DSD i słuchałem wielokrotnie plików PCM konwertowanych do DSD. Nie można więc twierdzić, że nie wiem jak gra DSD. Moje zdanie jest takie, że DSD gra nieco inaczej ale nie lepiej.

Nie wchodze w wojny , ale jak kazdy troche odpusci, latwiej bedzie zyc na forum.

Co do sluchania dsd to zanim ktos sie ostatecznie wypowie nt formatu, warto posluchac dobrych natywnych nagran dsd . Niestety , to glownie jazz i klasyka, ale warto sie przemoc i posluchac, zeby ocenic, co nowego daje dsd wobec najlepszych pcm.

Konto w trakcie usuwania

Moje zdanie jest takie, że DSD gra nieco inaczej ale nie lepiej.

Moje zdanie jest również takie jak Twoje.

Mnie DSD nie zachwyciło i pozostałem przy PCM .

A to co wypisuje ARTON55 to się nazywa klasyczny trolling bo aż o taką głupotę nikogo bym nie podejrzewał.

Marslo, błagam Cię, nie pozwól tutaj zrobić chlewa, tak jak w wątku Big7. :)

Esoteric-K01...miał konwersję w locie z PCM do DSD i słuchałem wielokrotnie plików PCM konwertowanych do DSD

OK, ale po takiej konwersji sygnał trafiał na klasycznie zbudowany DAC.

Główną zaletą Lampiego jest to, że nie korzysta z tej metody i stąd biorą się różnice.

Wystarczy "zamówić" transport+DAC do domowej prezentacji i przełamać niechęć. :)

Moje podejrzenia jest takie , ze analogowsc dzwieku dsd z lampiego wynika z faktu, ze sciezka dsd nie przechodzi przez zaden uklad konwertujacy, jedynie przez filtry .

PCM brzmi mniej analogowo, bo zawsze mamy do czynienia z ukladami cyfrowymi i one odciskaja swoja sygnature.

Za to kodowanie pcm wprowadza mniejsze szumy i dzwiek jest czystszy i bardziej dynamiczny, ale mniej namacalny i bardziej cyfrowy.

Konwerowanie dsd 64 fs do wyzszych 128 fs czy 256 fs powoduje przesuniecie szumu na jeszcze wyzsze czestotliwosci i dzwiek wydaje sie jeszcze czystszy i precyzyjniejszy, ale za cene utraty nieco wypelnienia.

Zarowno w pcm jak i w dsd mamy wiec do czynienia z kompromisami skutkujacymi taka , a nie inna sygnatura.

Moim zdaniem geniusz konstrukcji Fikusa w zakresie dsd polega na tym, ze w torze nie ma zadnego dekodujacego ukladu cyfrowego a tor jest uproszczony do granicy , za jaka juz sie konstruktor nie chcial sie posunac. Pisal o tym wiele razy.

Dlatego wielu posiadaczy winyli uznaje dsd z lampiego za najblizsze dzwiekowi analogowemu , bez wad zwiazancyh z trzaskami i mechanika ramienia/ igly.

Zgodnie z tym , co Marek Dyba napisal w tescie GG, Lukasz postanowil popracowac teraz nad ukladem dla grania pcm , gdyz wielu audiofili na swiecie uwaza dsd z lampiego za wybitne , a pcm za dobre. Sa tez tacy, ktorzy uwazaja pcm z lampiego za rowne dsd, ja do nich nie naleze.

Jarek , kiedy pisal o swoich wrazeniach z odsluchu big7 oparl sie na materiale pcm, a to nie jest najsilniejsza strona lampizatora. Poki co, bo Lukasz pokazal, ze wie o co chodzi w dobrym dzwieku i licze, ze jego prace nad pcm przyniosa swietne rezultaty.

Lampizator ma te przewage nad innymi dakami , chocby moim La Fontaine , ze jego uklad usb nie wymaga zasilania z transportu , lecz jest karmiony pradem z wlasnego zasilacza liniowego. To pozwala np w Aurendrze W20 na wylaczenie zasilania w polaczniu usb i przenosi dzwiek na jeszcze wyzszy poziom czarnego tla i namacalnosci.

Mimo , ze usb La Fontaine wymaga tego zasilania z Aurendera, granie pcm z tego daka stawiam powyzej Big 7 bez pradu w usb. Big 7 z wlaczonym zasilaniem usb w Aurenderze jest jeszcze troche mniej przkonujacy w pcm.

Oczywiscie , problemem dsd jest rowniez dostepnosc materialu, na native dsd jest ok 700 plyt, ale jak wybrac te, ktore sie chce miec, to bedzie 100, moze 200. No i natywne dsd sa b. drogie , cena albumu to 25 euro, promocje zazwyczaj sa nie wieksze , niz 10 %. Swietna jakosc ma tez blue coast music, ale tam wybor jest jeszcze mniejszy.

Jednym slowem, trzeba miec dobry dac do pcm , bo u mnie to 90 % muzy, jakiej slucham. DSD to wisienka na torcie, ale za to jaka smakowita w wydaniu lampiego. Ktos nie chce skorzystac, nie ma musu, ale naprawde posluchajcie natywnego dsd z Lampiego, nawet tylko po to , zeby wyrobic sobie wlasne zdanie, wolne od uprzedzen.

Konto w trakcie usuwania

Czy są jakieś pomiary dla filtrowanego DSD sygnału wychodzącego z lampiego? Może one dałyby jakąś odpowiedź dlaczego tak tak dobrze brzmi?

Ciekawe jest też, jak to brzmienie wygląda dla nagrań w PCM, przekonwertwywanych do DSD?

Czy też jest spora róznica na plus?

>Marslo

Używasz plików z SACD?

Tak , rowniez.

Czy są jakieś pomiary dla filtrowanego DSD sygnału wychodzącego z lampiego? Może one dałyby jakąś odpowiedź dlaczego tak tak dobrze brzmi?

Ciekawe jest też, jak to brzmienie wygląda dla nagrań w PCM, przekonwertwywanych do DSD?

Nie probowalem, nie mam ani Jriver ani HQPlayer w kompie. W swoim czasie to zrobie, ale jestem zwolennikiem grania zrodlowego.

Sluchalem takiego materialu przez 2 godzinki w Sound Galleries u Geoffrey'a Armstronga na takich glosnikach jak moje.

Moj dzwiek w domu jest duzo wyzszej proby, ale u niego gralismy materail streamowany z Qobuza i konwertowany do dsd 128 w kompie.

Kilka kawalkow bylo z HD i one brzmialy lepiej.

W dzwieku cyfrowym jest b. duzo zmiennych i jak ktos pisze, ze sluchal lampiego , ale np tylko jako daka do transportu cd, to nie wie, jak to urzadzenie moze naprawde zagrac z natywnych plikow dsd. U mnie pcm z lampiego z usb zasilanym to powiedzmy 7, bez zasilania 8, pcm z Fontanny to 8,5-9,5 , dsd natywne z lampiego to 10 i wiecej :) , ale tylko w klasyce i jazzie , rocka nie lubie w dsd , pop takze nie.

Jako , ze sluchalem rowniez pcm z Metronome C8+ w tym roku , stawialbym pcm z niego na poziomie 9-10 i dsd podobnie. DSD z lampiego jest moim zdaniem lepsze od C8+. Cyfry tytulem przykladu , oczywiscie.

Jak dotad jednak C8+ byl najlepszym pojedynczym dakiem z oboma formatami tj pcm i dsd, jakiego u siebie sluchalem.

Jednak nie mialem wypiekow, ktore by mnie sklonily do natychmiastowej sprzedazy Fontanny i B7 i kupienia w ich miejsce C8+, rowniez dlatego , ze Metronome jest b. drogi.

Konto w trakcie usuwania

Lampy na wyjściu pewnie pomiarów nie poprawią.

Jednym slowem, trzeba miec dobry dac do pcm , bo u mnie to 90 % muzy, jakiej slucham. DSD to wisienka na torcie, ale za to jaka smakowita w wydaniu lampiego. Ktos nie chce skorzystac, nie ma musu, ale naprawde posluchajcie natywnego dsd z Lampiego, nawet tylko po to , zeby wyrobic sobie wlasne zdanie, wolne od uprzedzen.

Ale przecież można kowertować w locie do DSD.

Można, oczywiście - w ten sposób pomijamy klasyczne dekodowanie PCM i zawierzamy nowatorskiej metodzie

odfiltrowywania z strumienia DSD. Teoretyczne rozważania może uciąć jedynie bezpośrednia konfrontacja,

a do takiej zapewne nigdy nie dojdzie. :) Pozostaje więc przekomarzanie na łamach forum. :)

Jak dotad jednak C8+ byl najlepszym pojedynczym dakiem z oboma formatami tj pcm i dsd, jakiego u siebie sluchalem

Zgadzam się z Tobą Mariusz choć ja mam tego dac-a ze względu na PCM.

DSD niestety to w przeważającej większości klasyka , której ja nie słucham ale cały czas pracuję nad tym aby to się zmieniło ;)

Słuchałem różnych dac-ów i różnej gęstości materiałów z płyt i plików.

Na dzień dzisiejszy C8+ gra na tyle dobrze PCM ,że jestem z niego b. zadowolony.

Musisz pamiętać ,że jednak transport Calypso Reference gra na tyle dobrze ,że aby ocenić max. możliwości PCM - u z tego daca należałoby posłuchać tego zestawienia.

Uwierz mi na słowo ,że Calypso Reference gra ( cyt. naszego kolegę ) w innej lidze niż "typowy" transport czy odtwarzacz zintegrowany dostępny na rynku w tym te z najwyższej półki cenowej i nie chodzi tylko o drobne niuanse ;)

Dźwięk nie ma typowego nalotu cyfrowego z jakim Ty normalnie kojarzysz granie z płyty CD (PCM).

Tyle tylko ,że taki zestaw to są niestety inne pieniądze ( dla wielu absurdalne ).

Dla mnie również jest to absurdalna kwota za sprzęt audio ale co zrobić skoro to tak dobrze gra ;)

Na rynku wtórnym jest to praktycznie nieosiągalny transport i jak ktoś raz już go kupi to nie sprzedaje bo nic lepszego po prostu nie ma rynku.

Z resztą opinie użytkowników tego transportu ( i recenzje ) wskazują jedną najważniejszą jego zaletę a mianowicie zbliżony do "analogowego" dźwięk z cyfrowej płyty.

pozdr.

Gość NEWNEW

(Konto usunięte)

Jarek ma rację. Kto ma Metronome przeważnie nie sprzedaje. Dźwięk nawiązuje do analogu. Ze zintegrowanych CD najbliższy temu jest ARC CD 7 na Crystalu, jest bliżej niż następca CD 8 na Burr-Brown. Zawsze jest coś za coś, zarówno Metronome czy CD 7 nie są wzorcami rozdzielczości, tu można więcej; vide DCS. Ale pytanie czy więcej znaczy lepiej i czy warto iść w takie laboratorium czy wręcz klinikę dźwięku?

Marslo, jest zdecydowana różnica między dźwiękiem z DSD/SACD a dźwiękiem analogowym. To pierwsze gra raczej mułowato niż analogowo - posłuchaj dobrej taśmy w studiu, a usłyszysz różnicę...

I jeszcze jedno, pooglądałem sobie trochę fotek Twojego systemu/salonu - to jest Twój system docelowy, czy do słuchania w salonie? Jak to drugie, to możesz podać co się składa na Twój system docelowy i może masz jakieś fotki? Dzięki!

Jarek ,Tomasz

Sluchalem naprawde topowych napedow cd/sacd w postaci pelnego stacka Vivaldiego oraz topowego zestawu Metronome, oba przez przynajmniej pol godziny , oba w warunkach wystawowych. Sluchalem wtedy tez innych zestawow opartych o kosmicznie drogie gramiaki i kolumny, latwo bylo wylowic dzwiek wyjatkowy na tle konkurencji.

Majac dlugie doswiadczenie audiofilskie mozna ocenic, jaki potencjal dany zestaw niesie i czy to jest cos, czego chcemy sprobowac, nawet jesli sluchamy w warunkach wystawowych.

Z tych dwoch topowych zestawow do grania plyt cd stack Vivaldiego zrobil na mnie wieksze wrazenie, rowniez dlatego ,ze muzyka byla z plyty sacd firmy Reference Recordings.

Jednak kupno transportu plyt cd/sacd ogranicza bardzo mocno wybor najlepszych , audiofilskich nagran.

Te sa bowiem bardzo czesto rejestrowane w 24 glebii bitowej , a ostatnio w natywnym dsd. Zaden z tych transportow nie daje mozliwosci , jakie stwarza topowy transport cyfrowy jakim jest Aurender W20. Majac topowego Metronome mozna grac tylko 16/44,1 , plyty sacd odtwarza tylko w warstwie hybrydowej, ktora nie ma nic wspolnego z natywnym dsd.

Moj transport cyfrowy tez jest bardzo kosztowny , podobnie jak transport cd Metronome. Za to stack Vivaldiego do grania plyt cd/sacd mimo,ze zrobil na mnie najwieksze wrazenie , wydaje mi sie za drogi i za malo uniwersalny.

Przyszlosc nalezy do plikow, zrozumialem to kilka lat temu i akceptuje nieco slabszy dzwiek , niz stack Vivaldiego ,ale w zamian mam duzo wieksza uniwersalnosc. Na Vivaldim nie odtworzy sie 24/96 czy nagran Reference Recordings 24/176,4, o dsd 128 fs nie wspominajac. Metronome jest jeszcze bardziej ulomny i zeby grac na nim pliki dsd potrzeba oddzielnego transportu plikow.

Obawiam sie, wiekszosc audiofili nie chce sie przesiasc na pliki , bo maja bardzo duze kolekcje plyt i wmawiaja sobie, ze plyta cd daje najlepsza jakosc.

Moim zdaniem sa w bledzie, zreszta nie tylko moim.

Jednak , aby uslyszec jak moze brzmiec muzyka zdematerializowana , trzeba sobie zadac trud zbudowania pod nia toru. Efekty sa tego warte - mozna korzystac zarowno z bardzo dobrych RB, jak i swietnych hires w jakosci Studio Master oraz z natywnego dsd 64fs i 128 fs. Tego nie daje zaden , powtarzam - zaden transport plyt.

Roznice w dzwieku miedzy RB , hires oraz natywnym dsd sa bardzo znaczace, na to naklada sie jakosc nagran i masteringu.

Posiadanie topowego transportu cyfrowego umozliwia poszerzenie audiofilkich horyzontow, transporty cd daja tylko mozliwsoc grania RB lub ostatecznie - sacd. U mnie roznica miedzy natywnym dsd a muzyka z plyt sacd jest ogromna, trzeba tego doswiadczyc, zeby zrozumiec o czym pisze.

Czy mam w domu poziom stacka Vivaldiego ? Nie , ale natywne dsd z lampiego potrafi wywolac podobna euforie i niedowierzanie, mimo, ze obiektywnie jest to zapewne dzwiek o slabszych parametrach mierzalnych. Nie tylko liczby bowiem graja.

Wracajac do C8+ , to jest swietny dac , ale moim zdaniem nie warto isc dzisiaj w transport plyt cd 16/44,1 za kilkadziesiat tys pln. To slepa uliczka , oczywiscie moim zdaniem, sprzet dla ludzi, ktorych komputery napawaja wstretem i chca pozostac przy swoich duzych kolekcjach cd.

Marslo, jest zdecydowana różnica między dźwiękiem z DSD/SACD a dźwiękiem analogowym. To pierwsze gra raczej mułowato niż analogowo - posłuchaj dobrej taśmy w studiu, a usłyszysz różnicę...

I jeszcze jedno, pooglądałem sobie trochę fotek Twojego systemu/salonu - to jest Twój system docelowy, czy do słuchania w salonie? Jak to drugie, to możesz podać co się składa na Twój system docelowy i może masz jakieś fotki? Dzięki!

A niby gdzie kolego ogladales to fotki ?

Zamiescilem tylko jedna, dawno temu.

Jesli chodzi o dzwieki tasmy matki , to wyobraz sobie ,ze mam w swoim zyciorysie nagrywanie w studiu nagran, gdzie wystepowalem , jako .... wykonawca.

Cos wiem o jakosci studyjnej dzwieku, o dzwieku instrumnetu na zywo ( sam gram ) , o dzwieku analogowym i cyfrowym. Nie mam doglebnej wiedzy, ale doswiadczenia wielorakie.

Nie oczekuje rad i krytyki od nieznanych mi osob. Chetnie poczytam, na podstawie jakich Twoich doswiadczen zyciowych uwazasz, ze dsd bardzo sie rozni sie od analogu.

Moze tak wkleisz najpierw zdjecia swojego systemu , tak na dobry poczatek?

Konto w trakcie usuwania

pomyliłem sie i nie tam posta dałem

quote name='BoDeX' timestamp='1443013715' post='3585301']

Można, oczywiście - w ten sposób pomijamy klasyczne dekodowanie PCM i zawierzamy nowatorskiej metodzie

odfiltrowywania z strumienia DSD. Teoretyczne rozważania może uciąć jedynie bezpośrednia konfrontacja,

a do takiej zapewne nigdy nie dojdzie. :) Pozostaje więc przekomarzanie na łamach forum. :)

Na tym robimy samego daca dsd

AK4137EQ 768kHz 2ch Asynchronous 32-bit Premium SRC

z pcm robi dsd w locie i do tego tylko filter i gra na 90% będzie na Audio Show

Analog wygląda tak prostownik 5u4g stabilizacja na 2x EL84, 2x EF86

lampy które można wsadzić to eml45, 300b , eml1605, 2a3 Prawie każda dht ux4

z uc jest sterowane żarzenie i prądy

analog wygląda tak

11924325_961478410581916_2770535309230092135_o.jpg

Sluchalem naprawde topowych napedow cd/sacd w postaci pelnego stacka Vivaldiego oraz topowego zestawu Metronome, oba przez przynajmniej pol godziny , oba w warunkach wystawowych. Sluchalem wtedy tez inncyh naprawde zestawow opartych o kosmicznie drogie gramiaki i kolumny, latwo bylo wylowic dzwiek wyjatkowy na tle konkurencji.

Liczę na to,że napisałeś to jako żart dla rozluźnienia atmosfery ;)

Tego co Ty słuchałeś przez pół godziny na wystawie ja słuchałem przez kilkanaście dni u siebie w domu.

W niektórych przypadkach nawet w bezpośrednim porównaniu.

I nie potwierdzam tego co Ty twierdzisz.

Co do Lampizatora i grania DSD to faktycznie nie słuchałem.

Słuchałem PCM na BIG7 na max. wypasie.

Jeżeli twierdzisz ,że DSD na Lampizatorze gra lepiej niż PCM na tym samym urządzeniu to jestem w stanie w to uwierzyć i nie zamierzam tego negować.

Natomiast z całym szacunkiem ale PCM odtwarzane na C8+ , DCS czy CH Precision a PCM na Lampizatorze dzielą lata świetlne ( cytując klasyka ).

Ponadto jak już pisałem na wstępie repertuar dostępny na DSD jest na tyle mały i dla mnie ( i wielu innych ) ograniczony i niszowy ,że sens tworzenia toru pod DSD staje pod wielkim znakiem zapytania.

Absolutnie nie zamierzam nikomu wmawiać ,że należy wyłącznie słuchać PCM.

Niech każdy słucha to co mu się podoba ale nie podzielam Twoich spostrzeżeń co do przełomu w graniu z plików czy DSD.

Przynajmniej na dzień dzisiejszy ...

pozdr.

wmawiaja sobie, ze plyta cd daje najlepsza jakosc.

Po co takie głupoty piszesz?

Ja sobie nic nie wmawiam,ja to wiem.

Nie słyszałem do tej pory systemu plikowego,który by zagrał lepiej od mojego zestawu,jakbym taki usłyszał to bym sobie kupił.

Moim zdaniem sa w bledzie, zreszta nie tylko moim.

Już raz zrobiłeś ankietę,która zdaje się mocno Cię zaskoczyła swoimi wynikami,jak okazało się,że nie każdy słyszy to samo co Ty.

Więc ma prośbę:

Wiemy wszyscy,jakie jest Twoje zdanie w temacie pliki kontra CD,i naprawdę nie musisz na każdym kroku,

dyskredytować ludzi,którzy mają odmienne zdanie niż Ty.

Herbie Hancock:"Czasami nie wiem,co mam grać - wyznałem."

Miles Davis: "To nic nie graj"

Marcin kiedy będzie dostępny do testów?

P.S.

Macie już osobne zasilanie do Diamonda ?

Szanuje wybory i doswiadczenia kazdego audiofila, a Twoje czy Tomka oraz kilku innych osob w szczegolnosci.

Jest rzecza oczywista, ze odsluchy w domu sa bardziej wartosciowe, ale to wystawy wskazuja te sprzety, ktore na tle konkurencji sie wyrozniaja. W ten sposob zachwycilem sie prezentacja np Audio Tekne.

Nie zachwycilem sie prezentacja CH Precision, Matronome podobal mi sie , ale nie na tyle, abym zmienil zdanie , w ktora strone warto isc.

Bardzo kiepska byla np prezentacja calego zestawu Reimyo/harmonix , ktorej doswiadczylem , ale sadze ,ze ten sprzet moze grac tak spojnie , jak prawie zaden inny, to bylo slychac mimo fatalnej prezentacji.

Liczy sie suma naszych doswiadczen i wyrobienie audiofilskie, wystawy sa jedna z drog do WSTEPNEGO wyboru sprzetu do odsluchu, oczywisice moim zdaniem.

pomyliłem sie i nie tam posta dałem

quote name='BoDeX' timestamp='1443013715' post='3585301']

Analog wygląda tak prostownik 5u4g stabilizacja na 2x EL84, 2x EF86

lampy które można wsadzić to eml45, 300b , eml1605, 2a3 Prawie każda dht ux4

z uc jest sterowane żarzenie i prądy

analog wygląda tak

11924325_961478410581916_2770535309230092135_o.jpg

Bardzo ciekawe, dlatego warto byc na AS:)

Ostatnio pisales , ze dsd to moda, zmieniles zdanie?

Po co takie głupoty piszesz?

Ja sobie nic nie wmawiam,ja to wiem.

Nie słyszałem do tej pory systemu plikowego,który by zagrał lepiej od mojego zestawu,jakbym taki usłyszał to bym sobie kupił.

Już raz zrobiłeś ankietę,która zdaje się mocno Cię zaskoczyła swoimi wynikami,jak okazało się,że nie każdy słyszy to samo co Ty.

Więc ma prośbę:

Wiemy wszyscy,jakie jest Twoje zdanie w temacie pliki kontra CD,i naprawdę nie musisz na każdym kroku,

dyskredytować ludzi,którzy mają odmienne zdanie niż Ty.

Wszedzie dopisuje ,ze moim zdaniem, bylbys mily, gdybys zauwazyl ,ze dodalem to w nastepnym zdaniu.

A uwaga , ze pisze glupoty, kiedy pisze o swoich doswiadczeniach i uczciwych przekonaniach, dodajac za kazdym razem ,ze wg moich doswiadczen i na moje ucho jest bardzo niegrzeczna, wrecz impertynencka. Cenie Twoja erudycje muzyczna i wierze, ze najbardziej lubisz plyty cd z zestawu Reimyo, ale czy Ty mozesz dopuscic, ze inni maja odmienne zdanie i preferencje?

Konto w trakcie usuwania

mam nadzieje że po audioshow , wszystko powinno już być

O.K. to proszę abyś wpisał mnie na listę kolejkową.

Oczywiście jeżeli jesteś zainteresowany pożyczeniem mi na odsłuch ( z ew. opcją sprzedaży ) ;)

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.