Skocz do zawartości
IGNORED

Lampizator DSD DAC

marslo

Rekomendowane odpowiedzi

Gość NEWNEW

(Konto usunięte)

Pamiętam Pewexy w Katowicach, dwa blisko siebie, jeden na wprost dworca, drugi przecznicę dalej, chyba na ul.3 Maja. Połowa lat 80-tych.

Pamiętam, często jeździłem na wagary, właśnie w celu zakupu kaset;-) Lata 1987-89... Jeden Pevex był dokładnie na 3 Maja, drugi bliżej dworca, schodząc z estakady zaraz w prawo za załomem... Była jeszcze Baltona, ale tam kaset nie mieli;-) A w Pevexie przy wydziale mat-fiz-chem kupowało się fajki;-)

Jeszcze namówimy sly'a na tasmy, kasety i czarne placki. Chyba na szczescie kasa nie jest przeszkodą. Wszystko siedzi w głowie.

Uwaga ... co ja piszę ??? jak bedziesz w stolycy ... zparaszam, gwarantuję, ze złapiesz bakcyla.

Tylko weź przyzwoitkę i zostaniesz przeszukany na wejsciu pod okolicznosc toporów.

Pozdro

Muszę przewietrzyć mój system…

No to nic nie stoi na przeszkodzie, żeby sobie kupić, choćby z sentymentu... Ja też zacząłem z sentymentu i zobacz co się narodziło :D

Mam dwa kaseciaki Nakamichi, dosc wysokie modele.

Do tego cztery szpulowce i mam na oku albo lampowego Revoxa G36 ocywiście high speeds albo zeby nie zapeszyć Ampexa 350.

Pozdro

Sly łagodny z natury, tylko czasem ostro pisze;-)

Kolejny klon starego ???

Ja juz na AS niczemu sie dziwic nie bede.

Pozdro

Wiecie ile mam źródeł? Policzyłem dzisiaj ... osiem. Gdzie to zmieścić ???

A ja mam aktywnych aktualnie 10 :) A co jeszcze bym kupił, ojej :) No kupiłbym sobie to:

Sony APR-5003, 15ips, full range tape i jazda :D

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

TA-E80ES | TA-N55ES MKIII | SS-G3 | CDP-X77ES | TC-K730ES | TC-K990ES | TC-765 | DTC-60ES | PCM-501ES | ST-S770ES | DENON DP-47F + AT AT33EV MC | JVC BR-7000ERA | PIONEER CT-9R

A ja mam aktywnych aktualnie 10 :) A co jeszcze bym kupił, ojej :) No kupiłbym sobie to:

Sony APR-5003, 15ips, full range tape i jazda :D

No nie ... jakiś A80, Ampex 300 ... to historia jest ... Sinatra, Nat Kong Cole, w Europie sam nie wiem co, electronoya trzeba zapytać. A ty tylko Sony i Sony. To juz Otari lepsza profesjonalną maszynę R2R robilo, model 20 coś chyba.

Pozdro

Ok.

TA-E80ES | TA-N55ES MKIII | SS-G3 | CDP-X77ES | TC-K730ES | TC-K990ES | TC-765 | DTC-60ES | PCM-501ES | ST-S770ES | DENON DP-47F + AT AT33EV MC | JVC BR-7000ERA | PIONEER CT-9R

Pamiętam, często jeździłem na wagary, właśnie w celu zakupu kaset;-) Lata 1987-89... Jeden Pevex był dokładnie na 3 Maja, drugi bliżej dworca, schodząc z estakady zaraz w prawo za załomem... Była jeszcze Baltona, ale tam kaset nie mieli;-) A w Pevexie przy wydziale mat-fiz-chem kupowało się fajki;-)

Pamiętam jak dziś. Stałem w nocnej kolejce jak rzucili w Pewexie Atari 800XL, ech to były czasy. Naród biedny ale komputery to pod strzechy za dolary kupował :)

Tranzystor to ciemna strona mocy... strzeżcie się jej... I nie dajcie się zwieść, jakoby mocniejsza była... bo jest tylko szybsza... łatwiejsza... a przez to pociągająca tak bardzo... Podczas gdy jasna, lampowa strona trudna jest... cięższa... wyrzeczeń licznych wymaga... ale bać się jej nie musicie... by Twonk

Pamiętam jak dziś. Stałem w nocnej kolejce jak rzucili w Pewexie Atari 800XL, ech to były czasy. Naród biedny ale komputery to pod strzechy za dolary kupował :)

Pracowałem wtedy w Instytucie Fizyki Jądrowej i Atari 800 budził zawiść miedzy naukowcami którzy pracowali na jakiś prymitywnych IBM-ach z zielonymi monitorami (a może bursztynowymi niech mnie ktoś poprawi)

Ten komputer dzięki niezłemu oprogramowaniu zrobił bardzo duży postęp w najnowszej muzyce!

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

N

To był chyba model 286...

No i mimo wielu przeszkód typu IBM wyszło po 30 latach coś takiego

Ukryta Zawartość

(Cyklotron AIC-144 przy budowie którego pracowałem)

plus sporo dobrej roboty w CERN-ie

Ukryta Zawartość

------------

Edycja na prośbę Użytkownika

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

noo niee - nie 800tka... raczej ST...

Na pewno Atari ST. Pierwszy komputer wyposazony seryjnie w MIDI:

520st-page1.jpg

Zespół Kombi korzystał z tego sprzętu.

Pozdro

Mr. Kanapa

Mialem atari 800 xl, Behind Jaggi Lines do 2 nad ranem, i to wczytywanie z kasety...

Wczytywanie z magnetofonu to była wielka próba cierpliwości. Niektóre gry znałem na pamięć i zazwyczaj pod koniec długie piiiiii i doopa :) Montezuma's Revenge rulez !!!!

Ukryta Zawartość

Nie mogę sobie odmówić najlepsze gry na Atari i Budgie - Time To Remember.

Ukryta Zawartość

Tranzystor to ciemna strona mocy... strzeżcie się jej... I nie dajcie się zwieść, jakoby mocniejsza była... bo jest tylko szybsza... łatwiejsza... a przez to pociągająca tak bardzo... Podczas gdy jasna, lampowa strona trudna jest... cięższa... wyrzeczeń licznych wymaga... ale bać się jej nie musicie... by Twonk

Mam nadal w szafce pełny zestaw ATARI 800XL, czyli komputerek, magnetofon, stacja dyskietek 5.25", drukarkę, joystiki, cartridge z grami i oprogramowaniem, nauka języka angielskiego, dyskietki (już chyba tylko tyle potrafią, bo nie wiem, czy coś tam się da zapisać/odczytać), podłączenie pod TV i wskaźnik ala długopis, ale już chyba nie działa :)

Zapraszało się kumpli, wczytywanie gry z taśmy, dochodzi do 98%, ktoś zakasłał, a na ekranie błąd - i prawie wszyscy, WYJDŹ :D To były piękne czasy :D Dzisiaj już nie ma takiej frajdy z tych dóbr, a dzieciństwo zmieniło się w bezdusznego smartphona, osie czasu na facebooku i zamarło spędzanie czasu razem...

Atarowca wal z gumowca !

Mój C64 ze stacją 1541 (wersja I, czyli bochenek chleba), którego dostałem w 1985 roku (!) ciągle stoi w garażu na szafie.

Zamierzam też 'odkupić' Amigę A500, którą nieopatrznie sprzedałem w 1993 - nawet dzisiaj oglądałem egzemplarze wystawione na Allegro.

"Don't trust opinion on forums.... every time I bought something based on online opinion and without listening in advance, it ended up being a big disappointment."

Zamierzam też 'odkupić' Amigę A500, którą nieopatrznie sprzedałem w 1993 - nawet dzisiaj oglądałem egzemplarze wystawione na Allegro.

Taaak Amiga 500 jest dobra do puszczania muzyki z plików ;)

Ja od razu miałem PC. W 1993 właśnie, ojciec zakupił 386DX, 4 MB RAM, SVGA 512 kB, 250 MB HDD. Rządziłem.

Ale przygodę z komputerami to zaczynałem kilka lat wcześniej od 800XL i 65XE ze stacją dyskietek (wtedy rządził mój kolega)... A później rządził inny kolega co kupił 1020ST o ile dobrze pamiętam...

System gra dobrze, albo nie....

Ja zaczynałem od gumiaka (czyli zx spectrum :)) potem było c64, amiga 500, 1200 i potem pierwszy pc 386 :)

Po drodze mialem tez takie ciekawostki jak dec alpha i Silicon Graphix Fuel z mipsem na pokladzie ... i zaluje ze to sgi sprzedalem :(

no nic odkupie kiedys ale zasadzam sie na SGI tezro

TIdal Audio Contriva Diacera SE / Denafrips Terminator+ 12th / Denafrips arce / Monobloki Purifi 1et9040ba / Denafrips Athena / Velodyne Sc1250 +  Wilson Benesh Torus

Atarowca wal z gumowca !

Mój C64 ze stacją 1541 (wersja I, czyli bochenek chleba), którego dostałem w 1985 roku (!) ciągle stoi w garażu na szafie.

Misia nie miała szans z 286 i katą grafiki 512kB dysk twardy z tego co pamiętam miał z 20 lub 40 MB :)

Tam już chodziła cywilizacja 1!

Wtedy przyjeżdżałem tam po vinyle i czyste kasety. Vinyle dla siebie,

Ha!!! Wydało się!!! Deklarowana wielokrotnie pogarda dla winyla to bleff. Wszystko rozszyfrowałem!!! Otóż Sly Wielkim Tajnym Miłośnikiem Winyla. :)))

Ja zaczynałem od gumiaka (czyli zx spectrum :)) potem było c64, amiga 500, 1200 i potem pierwszy pc 386 :)

Po drodze mialem tez takie ciekawostki jak dec alpha i Silicon Graphix Fuel z mipsem na pokladzie ... i zaluje ze to sgi sprzedalem :(

no nic odkupie kiedys ale zasadzam sie na SGI tezro

386 to grubo!
  • Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.