Skocz do zawartości
IGNORED

High End-owe, markowe odtwarzacze, transporty plików.

sly30

Rekomendowane odpowiedzi

Amare - co stoi na przeszkodzie, aby wykorzystać rozwiązanie Linna ? Ostatnio stosuje je także Lumin, więc jest to zapewne jakiś kod open source.

Elb, będziemy mieli swój program.

I tego właśnie nie rozumiem (nie rozumiemy).

Jakie przeszkody stoją na drodze wykorzystania gotowego rozwiązania Linna ?

"Don't trust opinion on forums.... every time I bought something based on online opinion and without listening in advance, it ended up being a big disappointment."

Można mieć swój program jeśli byłby lepszy ale powinien być opracowany tak by był kompatybilny z programami Linna. Szczególnie, że one są pisane pod kątem współpracy z NAS-ami, czego nie można powiedzieć o programie Aurendera. A tego potrzebuje DS Amare. Gdyby Amare miało taki program to bardzo by na tym zyskało, bo jeśli byłby dobry to używaloby go również wielu użytkowników DS-ów Linna. A to z czasem mogłoby wielu z nich przekonać do przejścia na sprzęt Amare. Poza tym zrobienie programu obsługującego Linny chyba nie jest aż tak trudne skoro jest ich wiele z różnych firm. Chorus DS jest świetny, Kinsky jest niezły ale jest ich wiecej. Obawiam sie jednak, że Amare uprze się na swój program...."niepodobny zupełnie do nikogo" i będą z tym tylko ciągle problemy.

Gość NEWNEW

(Konto usunięte)

Zdaję sobie sprawę z rangi problemu kompatybilności softu. Być może są w stanie takowy bez większego problemu przygotować, nawet bez użycia źródłowych kodów Linna.

Najgorsze to nadmiar ambicji. Wydaje mi się, że prościej będzie zrobić soft kompatybilny niż wymyślać wszystko od zera. Ale jak chłopaki podejdą zbyt ambitnie to będzie to soft niekompatybilny i zapewne z wieloma błędami do kolejnych poprawek, którym nie będzie końca. To zniechęci do tego sprzętu przez zniechęcenie do softu. Wygoda obsługi i stabilność pracy softu to podstawa.

Lumin i Lin działają na DLNA czyli całe indexowanie odbywa sie na NASie a Lumin i Linn jest tylko renderem czyli streamer.

u nas wszystko odbywa się z poziomu plików czyli jak plik został zapisany na

NASie tak odczytuje go nasz serwer bez zbędnych procesów.

Pozdrawiam

Maciek

Np. licencja.

Większość z serwerów dostępnych na rynku, ma w sobie zwykłą płytę ITX, a więc z technicznego punktu widzenia - to zwykły, prosty komputerek w ładnej obudowie.

Bo nic innego nie jest potrzebne.

Nie da się z tego uzyskać po USB sygnału wysokiej jakości, a co za tym idzie - ciężko budować na tym hi-endowy system.

A to już jest wysokiej jakości bzdura.

NASie tak odczytuje go nasz serwer bez zbędnych procesów.

Ja bym raczej użył czasu przyszłego w trybie przypuszczającym :).

Pozdro

Muszę przewietrzyć mój system…

"Ja bym raczej użył czasu przyszłego w trybie przypuszczającym :)." Streamer od ponad miesiąca gra w moim systemie. Bez trybu przypuszczającego ;)

Pozdrawiam

"Ja bym raczej użył czasu przyszłego w trybie przypuszczającym :)." Streamer od ponad miesiąca gra w moim systemie. Bez trybu przypuszczającego ;)

Pozdrawiam

Upps ... cos pominąłem ? Mozna gdzies o nim poczytać? Test, wrażenia?

Pozdro

Tak na pierwszy rzut oka wydaje się, że koszt licencyjny DLNA jest raczej niski, chyba że źle spojrzalem. Te "zbedne procesy" na NAS-ie jak np. indeksowanie, nie wpływają raczej na jakość dźwięku, a dają gotową funkcjonalność, więc dla mnie trochę zaskakujące jest nieskorzystanie ze standardu.

Mozna gdzies o nim poczytać? Test, wrażenia?

testu nigdzie nie znalazłem, a wrażenia ( dla mnie zawsze subiektywne ) skłoniły mnie do zakupu odtwarzacza. Oczywiście czekam na produkt finalny, ale mam to szczęście, że nie czekam z pustym miejscem na półce.

Czy ktos juz testowal Streamer Auralic? zastanawiam sie nad zakupem ale mam jedno pytanie. Czy jest mozliwos podlaczenia go do procesora Meridian za pomoca USB? Wg instrukcji meridian :USB audio input for direct connection to personal computers or computer-based media servers. Czy bedzie to razem wspolpracowac czy mimo wszystko potrzebny bedzie dodatkowy dac?

Wysłane z mojego iPad przez Tapatalk

Nikt nie mógł jeszcze tego testować ponieważ tego sprzętu jeszcze nie ma. Może będzie za miesiąc, a jeszcze nim ktoś go porządnie przetestuje to zrobi się kolejny miesiąc.

Czy ktos juz testowal Streamer Auralic? zastanawiam sie nad zakupem ale mam jedno pytanie. Czy jest mozliwos podlaczenia go do procesora Meridian za pomoca USB? Wg instrukcji meridian :USB audio input for direct connection to personal computers or computer-based media servers. Czy bedzie to razem wspolpracowac czy mimo wszystko potrzebny bedzie dodatkowy dac?

Wysłane z mojego iPad przez Tapatalk

Piszesz o tym

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) ?

Sam bym posłuchał u siebie. Choc po moich ostatnich porównaniach wychodzi, że mój duet trzyma sie dobrze.

Pozdro

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Nie za miesiąc tylko za tydzień :)

Po USB powinno grać z każdym DACiem, ale to trzeba sprawdzić.

Dziwne, że na stronie Auralica nie wystawili jeszcze Ariesa ( poza notatką prasową)?

Problem z własnymi aplikacjami pisanymi przez firmę robiącą hardware jest taki, że niestety zawsze robione są jako dodatek (do sprzętu), przez ludzi którzy muszą dzielić swój czas pomiędzy projektowaniem sprzętu, a pisaniem aplikacji.

Aplikacje robione przez firmy specjalistyczne mają tą przewagę, że firmy tylko nad tym pracują, nie myslą o tym jak poprawić zasilanie czy wygląd obudowy, tylko o tym, jak udoskonalić program. A ponieważ zazwyczaj mają więcej klientów, to mają też więcej środków aby zatrudnić więcej programistów, którzy jeszcze bardziej ulepszają program, ten staje się jeszcze popularniejszy i ... kółko się zamyka. To jest dla mnie typowa sytuacja win-win, gdzie zyskuje i producent, i end-user.

Robienie tego samemu, jeżeli nie jest się dużą firmą gotową zainwestować bardzo duże pieniądze w rozwój aplikacji (jak Aurender lub Sooloos) jest IMO trochę pozbawione sensu. Z drugiej strony nie jesteście osamotnieni - ten sam błąd robi dCS, i jego aplikacja jest taka sobie.

Dla odmiany Lumin, wchodzi na rynek z nowym produktem, koszty opracowania ma praktycznie zerowe, i od razu konsumenci dostają dopracowane rozwiązanie, nad którym Linn przepracował tysiące godzin.

Sukces sprzedażowy Lumina wydaje się potwierdzać słuszność obranej koncepcji. Nie mówiąc już o tym, że można w prosty sposób 'przechwycić' wszystkich klientów Linna, którzy zaczęli myśleć od lepszym DACu z wejściem USB ...

"Don't trust opinion on forums.... every time I bought something based on online opinion and without listening in advance, it ended up being a big disappointment."

Nie wiem skąd myśl o taniości rozwiązania Lumina. Czy wy słyszeliście o reverse engineering? Myślicie, że soft linna można tak po prostu skopiować? Czy ktoś tu rozróżnia kod źródłowy od binarnego?

Czy jeśli pusta ściana promuje ateizm (stanowisko Włoch w sprawie dot. krzyża w szkole) to rozwiązaniem jest tapeta w krzyże?

Linn udostępnia swoje oprogramowanie do sterowania jako open-source, więc darmowe. Nie trzeba nic rozpracowywać.

Taniość Lumina polega na tym, że skopiowali wiele rozwiązań Linn'a, szczególnie widać to na pierwszym Luminie. Na szczęście zrobili też wiele błędów, ale przecież nikt nie oczekuje, że chiński producent tunerów telewizyjnych od razu będzie high-endem.

Szkoci o tyle mieli łatwiej, że od lat mieli serwery muzyczne i doświadczenie jeśli chodzi o własne oprogramowanie, nie musieli na nikim polegać, dlatego mogli wszystko połączyć - dobry sound i dobry software.To procentuje, bo Linn ma obecnie w ofercie 12 modeli odtwarzaczy strumieniowych z serii DS, DSM oraz Exakt.

Linn udostępnia swoje oprogramowanie do sterowania jako open-source, więc darmowe. Nie trzeba nic rozpracowywać.

Taniość Lumina polega na tym, że skopiowali wiele rozwiązań Linn'a, szczególnie widać to na pierwszym Luminie. Na szczęście zrobili też wiele błędów, ale przecież nikt nie oczekuje, że chiński producent tunerów telewizyjnych od razu będzie high-endem.

Szkoci o tyle mieli łatwiej, że od lat mieli serwery muzyczne i doświadczenie jeśli chodzi o własne oprogramowanie, nie musieli na nikim polegać, dlatego mogli wszystko połączyć - dobry sound i dobry software.To procentuje, bo Linn ma obecnie w ofercie 12 modeli odtwarzaczy strumieniowych z serii DS, DSM oraz Exakt.

Program do sterowania to lajt. Brak obsługi DLNA w tym nowym strumieniowcy to nie kwestia klienta do obługi. Sorry ale "Kinsky is an open source

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) ". Gdzie linn udostępnia kod źródłowy swojego strumieniowca? Napisanie klienta a'la mpdroid to naprawdę nie jest lot na księżyć. Takie appki to piszą średnio rozgarnięciu studenci informatyki.

Ukryta Zawartość

Czy jeśli pusta ściana promuje ateizm (stanowisko Włoch w sprawie dot. krzyża w szkole) to rozwiązaniem jest tapeta w krzyże?

Tutaj:

Ukryta Zawartość

DLNA to nazwa organizacji, UPnP to jeden z protokołów używanych w urządzeniach. Linn napisał między innymi swoje rozszerzenia do tego standardu, używane przez kilku innych producentów.

Ukryta Zawartość

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.