Skocz do zawartości
IGNORED

Forum - funkcjonalność, sprawy techniczne i organizacyjne

Rekomendowane odpowiedzi

2 godziny temu, Espectro napisał:

rozumiem ale póki co nadal walczę z skryptem do edycji cytatów własnych i obcych.

Przywróć tak jak było i po problemie.

Głowa jest dla mnie najważniejsza bo nią jem.

41 minut temu, Seyv napisał:

A jeśli zaczną wrzucać rozebrane zdjęcia kandydatek do sejmu? 😉

Zdjęcia tej fajnej babki - mogą być nawet ubrane.

😀

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

2 godziny temu, Seyv napisał:

A jeśli zaczną wrzucać rozebrane zdjęcia kandydatek do sejmu? 😉

Oby tylko nie Anny G.

Godzinę temu, szymon1977 napisał:

Oby tylko nie Anny G.

Za ten genialny post dostałeś ode mnie lajka, ale spłynął po ekranie monitora.

Jak każdy kot przywykłem, że szczekają na mnie psy.

Godzinę temu, MV2 napisał:

Za ten genialny post dostałeś ode mnie lajka, ale spłynął po ekranie monitora.

Spłynął wraz z Twoją turbotolerancją dla LGBT.

Edytowane przez szymon1977

@Espectro wątki niby poblokowane, a jednak nowe wpisy się pojawiają.

Szymon 

Ukryta Zawartość

Dopiero o 23:59 w dniu kiedy grasuje

1.gif.067c383986fe7120621cfb3f1f3f1e88.gif

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez xniwax

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

55 minut temu, szymon1977 napisał:

Czytasz podobnie, jak piszesz.

Bez żadnego zrozumienia.

Oj, Szymon, Szymon... 

Co ja z Tobą mam, prócz kupy śmiechu...

• Moderatorzy
Godzinę temu, szymon1977 napisał:

A, które to wątki są zablokowane?

45 minut temu, Bezlitosna Niusia napisał:

Czytasz...

O tym akurat nie czytałem, a tylko gdzieś pojedyncze słówka kątem oka zauważyłem.

20 minut temu, Marcinus napisał:

A, które to wątki są zablokowane?

Faktycznie jeszcze żaden - sory za pomyłkę.

-----

W ramach przeprosin:

b5zk9kpTURBXy8wZThmYWU4YTc3ODg0OTVkNjdjM

16 minut temu, Bezlitosna Niusia napisał:

Tak, czy owak - chamski sznur wychodzi z ciebie przy byle okazji...

Nie jestem jak Ty wyrafinowany by wkręcać tu kotki, czarne płyty i prace remontowo-budowlane, za to Twoje poczucie humoru całkowicie umyka jeśli nie Ty jesteś autorem. Dlatego twe słowa potraktuję jako komplement - dziękuję.

7 minut temu, szymon1977 napisał:

kotki, czarne płyty i prace remontowo-budowlane,

A masz!

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

6 minut temu, Bezlitosna Niusia napisał:

A masz!

Wiem Niusiu, wszystkie moje zwierzaki to znajduchy czy inne bidulki uratowane przed uśpieniem.

• Administratorzy
12 godzin temu, szymon1977 napisał:

Jak poblokowane ? proszę przeczytać dokładnie. od 13.10.23 23:59 do 15.10.23 21:01

będą blokowane na czas ciszy wyborczej 🙂

jednocześnie informuję iż jeżeli komuś przyjdzie do głowy pisanie o polityce i agitowanie to z automatu ban tygodniowy. 

17 godzin temu, szymon1977 napisał:

Przywróć tak jak było i po problemie.

jak się powiedziało A trzeba powiedzieć następną cyferkę. 

https://www.audiostereo.pl/subskrypcja/

"Atak personalny na moderację lub administrację": jeśli "personalny" to na moderatora lub administratora, ale skoro moderacja i administracje wiele swych czynności wykonuje anonimowo, to powinno być "atak na moderację lub administrację" bez "personalny". Zwłaszcza, że nie trzeba nikogo wymienić z nicka, by przyczepić się do całej grupy.

9 minut temu, Espectro napisał:

jak się powiedziało A trzeba powiedzieć następną cyferkę

"A ch... z tym?" - można się wycofać jeśli nie jest zapóźno.

29 minut temu, Espectro napisał:

będą blokowane na czas ciszy wyborczej

Mam nadzieję że będzie to tak szybko robione jak są usuwane i karane moje wpisy (z rzekomym atakiem personalnym) gdzie pozwoliłem sobie na ironię z "rzeczowych" wpisów @Wojtek 1959 w wiadomym temacie.
Tymczasem zgłoszony przeze mnie polityczny wpis nie na temat @arturp wisi sobie w najlepsze......dziękuję za punkty i polecam się na przyszłość.    🙂

"Głupi nie szuka prawdy ani sprawiedliwości - szuka tylko satysfakcji.....Prawda nie sprawia tyle dobrego, ile złego sprawiają jej pozory....Nic tak nie odciąga ludzi od prawdy, jak bezmyślne naśladowanie tego, co robią wszyscy....Kto nie wykrzyczy prawdy wtedy, gdy ją zna, staje się sojusznikiem kłamców i fałszerzy....Kłamią niewolnicy, wolni mówią prawdę."

Wpis polityczny w temacie o Kościele wprawdzie wisi dalej ale przynajmniej zniknęły inne zgłoszone wpisy @Wojtek 1959.....dziękuję.

To oznacza że potwierdziło się to co napisałem w poście (zwłaszcza końcówka) za co zostałem obdarowany dwoma punktami, wymazanie trzech jego postów potwierdziło że napisałem prawdę i tylko prawdę o tym co i jak pisze:

""Dla Wojtusia to za duży wysiłek by parę linijek tekstu przeczytać....."wstałem się" pisze w "komentarzu" jakże rzeczowym.   🙂
Ciekawe jak on wyciąga swoje wnioski z tekstów, artykułów gdy tam jest tego kilka razy tyle....pewnie tylko nagłówki czyta, to (sądząc po tym jak pisze) by się nawet zgadzało.   🙂

"Obsesyjnie nienormalne" pisze ten w którego wpisach sens to bardzo deficytowy towar i jest chyba tylko jemu znany.   🙂"

Dziękuję raz jeszcze.   🙂

Edytowane przez Maju

"Głupi nie szuka prawdy ani sprawiedliwości - szuka tylko satysfakcji.....Prawda nie sprawia tyle dobrego, ile złego sprawiają jej pozory....Nic tak nie odciąga ludzi od prawdy, jak bezmyślne naśladowanie tego, co robią wszyscy....Kto nie wykrzyczy prawdy wtedy, gdy ją zna, staje się sojusznikiem kłamców i fałszerzy....Kłamią niewolnicy, wolni mówią prawdę."

2 godziny temu, Espectro napisał:

jednocześnie informuję iż jeżeli komuś przyjdzie do głowy pisanie o polityce i agitowanie to z automatu ban tygodniowy. 

To b. smutne, że poważni ludzie, w polskiej, dziwnej rzeczywistości prawnej muszą(?) zastraszać "z góry" forumowiczów czyli niejako "własne dzieci" ze wspólnej forumowej rodziny.

Za Wikipedią o ciszy wyborczej:

Cytat

(...) W prawodawstwie wielu krajów cisza wyborcza nie występuje (m.in. w Niemczech, ponadto w Stanach Zjednoczonych od roku 1992, w którym to Sąd Najwyższy Stanów Zjednoczonych orzekł, że cisza wyborcza jest niezgodna z konstytucją, a zakazane może być tylko wieszanie plakatów, czy inna forma agitacji, lecz tylko w obrębie komisji wyborczych) (...)

Edytowane przez (nie)przecietniak

Świetna poglądowa galeria (nie moja) dot. TDA1541(A):

www.maxdat.eu/_galeria/Foto%20TDA1541.html

• Moderatorzy
38 minut temu, (nie)przecietniak napisał:

zastraszać "z góry"

Ale dlaczego zastraszać i dlaczego z góry? Chyba dobrze, że jest wcześniej informacja aby później nie było pretensji dlaczego ktoś ma zablokowany dostęp.

Staram się być melomanem ale zamiłowanie do DIY czyni czasem ze mnie audiofila.

8 minut temu, Seyv napisał:

Chyba dobrze, że jest wcześniej informacja

Jeśli "ban tygodniowy" za złamanie ciszy wyborczej na forum jest  w regulaminie forum, to przypomnienie o tym jest OK. 

• Administratorzy
3 godziny temu, szymon1977 napisał:

"Atak personalny na moderację lub administrację": jeśli "personalny" to na moderatora lub administratora, ale skoro moderacja i administracje wiele swych czynności wykonuje anonimowo, to powinno być "atak na moderację lub administrację" bez "personalny". Zwłaszcza, że nie trzeba nikogo wymienić z nicka, by przyczepić się do całej grupy.

ale o czym Pan pisze teraz ? bo to jakiś random tematów się tu zebrał ?

11 minut temu, (nie)przecietniak napisał:

Jeśli "ban tygodniowy" za złamanie ciszy wyborczej na forum jest  w regulaminie forum, to przypomnienie o tym jest OK. 

nie ma ale według Prawa Polskiego jest cisza wyborcza. A my jako prewencja aby zachować się według Prawa Polskiego będziemy stosować bany. 

Będzie ogłoszenie jeszcze małe w zakładce Bocznica na ten temat jutro. 

Godzinę temu, (nie)przecietniak napisał:

To b. smutne, że poważni ludzie, w polskiej, dziwnej rzeczywistości prawnej muszą(?) zastraszać "z góry" forumowiczów czyli niejako "własne dzieci" ze wspólnej forumowej rodziny.

nie zastraszam a informuję o prawie jakie dotyczy każdego. Nic nowego nie wprowadziłem a jedynie staram się trzymać Prawa Polskiego.

Godzinę temu, (nie)przecietniak napisał:

(...) W prawodawstwie wielu krajów cisza wyborcza nie występuje (m.in. w Niemczech, ponadto w Stanach Zjednoczonych od roku 1992, w którym to Sąd Najwyższy Stanów Zjednoczonych orzekł, że cisza wyborcza jest niezgodna z konstytucją, a zakazane może być tylko wieszanie plakatów, czy inna forma agitacji, lecz tylko w obrębie komisji wyborczych) (...)

Niemczech .... Stany Zjednoczone a mieszkamy w Polsce i obowiązuje Prawo Polskie.

1 godzinę temu, Maju napisał:

Wpis polityczny w temacie o Kościele wprawdzie wisi dalej ale przynajmniej zniknęły inne zgłoszone wpisy @Wojtek 1959.....dziękuję.

nie rozumiem wpisu ? Ale jeżeli dobrze to dobrze. 🙂

3 godziny temu, szymon1977 napisał:

"A ch... z tym?" - można się wycofać jeśli nie jest zapóźno.

nie da rydy 

3 godziny temu, Maju napisał:

Tymczasem zgłoszony przeze mnie polityczny wpis nie na temat @arturp wisi sobie w najlepsze......dziękuję za punkty i polecam się na przyszłość

Najpierw usuń wszystkie moje w pisy od początku w temacie o kościołach potem , weź się za @arturp

Edytowane przez Wojtek 1959
15 minut temu, Espectro napisał:

A my jako prewencja aby zachować się według Prawa Polskiego będziemy stosować bany. 

I dobrze, ale skoro mamy być do końca praworządni to pamiętajmy też o tym, że: podawanie na bieżąco danych o frekwencji w trakcie wyborów - nie jest złamaniem ciszy wyborczej - ale wszystkie te niuanse dot. "ciszy wyborczej" Administracja na pewno zna.

Edytowane przez (nie)przecietniak

• Administratorzy
10 minut temu, (nie)przecietniak napisał:

I dobrze, ale skoro mamy być do końca praworządni to pamiętajmy też o tym, że: podawanie na bieżąco danych o frekwencji w trakcie wyborów - nie jest złamaniem ciszy wyborczej - ale wszystkie te niuanse dot. "ciszy wyborczej" Administracja na pewno zna.

tak kwestia że musiała by siedzieć osoba i czytać każdy taki wpis. 🙂 

Wolimy abyście pisali po godzinie 21:01 o takich sprawach aby nie kusić losu 🙂 

5 minut temu, Espectro napisał:

tak kwestia że musiała by siedzieć osoba i czytać każdy taki wpis. 🙂 

Wolimy abyście pisali po godzinie 21:01 o takich sprawach aby nie kusić losu 🙂

"Nie kusić losu". Nie rozumiem tego niekonsekwentnego podejścia do "Prawa Polskiego". Jeśli w trakcie wyborów napiszę "Frekwencja wg danych PKW na godz. 12 wynosiła ....tyle i tyle " to nie łamię "Prawa Polskiego" i nie narażam sie na tygodniowy ban. To chyba oczywiste.

• Administratorzy
1 minutę temu, (nie)przecietniak napisał:

"Nie kusić losu". Nie rozumiem tego niekonsekwentnego podejścia do "Prawa Polskiego". Jeśli w trakcie wyborów napiszę "Frekwencja wg danych PKW na godz. 12 wynosiła ....tyle i tyle " to nie łamię "Prawa Polskiego" i nie narażam sie na tygodniowy ban. To chyba oczywiste.

O frekwencji możecie rozmawiać, ale nie możecie pisać z podtekstem o danej partii ... typu "słaba frekwencja tych ......" 

3 godziny temu, Espectro napisał:

ale o czym Pan pisze teraz ? bo to jakiś random tematów się tu zebrał ?

Żaden ze mnie "Pan", a piszę o błędzie w kategorii zgłoszenia.

• Administratorzy
Teraz, szymon1977 napisał:

Żaden ze mnie "Pan", a piszę o błędzie w kategorii zgłoszenia.

Proszę wskazać ? bo tak to rzucamy słowa na wiatr.

7 minut temu, Espectro napisał:

Proszę wskazać ? bo tak to rzucamy słowa na wiatr.

Wszystko opisałem tutaj:

7 godzin temu, szymon1977 napisał:

"Atak personalny na moderację lub administrację": jeśli "personalny" to na moderatora lub administratora, ale skoro moderacja i administracja wiele swych czynności wykonuje anonimowo, to powinno być "atak na moderację lub administrację" bez "personalny". Zwłaszcza, że nie trzeba nikogo wymienić z nicka, by przyczepić się do całej grupy.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.