Skocz do zawartości
IGNORED

Forum - funkcjonalność, sprawy techniczne i organizacyjne

Rekomendowane odpowiedzi

Gość SlawekR

(Konto usunięte)

Bardzo przydatne (i przypuszczalnie porządkujące niektóre sprawy) byłoby informowanie obdarowanych punkcikami, za sprawą czyjego donosu punkty zostały przyznane. Można byłoby się zorientować, którzy interlokutorzy są najbardziej toksyczni i wobec kogo należało by się szczególnie pilnować :)

Jestem za , jako że też nie lubię tchórzliwych konfidentów , serdeczności Argus , Piotrek .

Zazwyczaj staram się trzymać daleko od takie retoryki, ale jako żywo ciśnie mi się na usta stwierdzenie powtarzane ostatnio przez niektórych polityków, a które pasuje jak ulał do tego dziwnego postulatu: "Nie jest ważne co jest na nagraniach, ważne jest kto nagrywał".

No pasuje kropka w kropkę. A tak poważnie, taki postulat jest kompletnie bez sensu, bo wyraża chęć zrobienia sobie z systemu ostrzeżeń narzędzia do wzajemnych personalnych przepychanek między użytkownikami, na zasadzie "on mi tak, a ja jemu tak" I tym samym jeszcze bardziej ich antagonizuje. A nie temu ten system ma służyć.

Jeśli kogoś bardzo męczy taka niewiedza, skąd moderacja/administracja powzięła informację o przekroczeniu zasad, czy z jednego zgłoszenia, czy z wielu, czy przez standardowe przeglądanie wątków, to najprostszym sposobem jest nie przeginać, nie łamać zasad i wtedy nie dostanie punktów. To jest zdecydowanie zdrowsze podejście.

Sławku, ale przyznasz, wyzbywszy się na chwilę swoich poglądów politycznych, którymi - jak widać - kierujesz się w swoim posłannictwe moderacyjnym, że notoryczny konfident śmierdzi i trzeba go omijać; taki ktoś jest gorszy od tego, któremu zdarzy się przekroczyć zasady, nawet te, które dla ciebie są ważne, a dla innych nie.

Koledzy, zgłaszam zastrzeżenia do moderatora SławekR. Niestety nie nadaje się do wykonywania tej funkcji. Na Bocznicy szerzą się szkodliwe wątki o charakterze sekciarskim. Są one szkodliwe dla osób podatnych na manipulację. Gdy używam słownika adekwatnego do walki z tą patologią, to zarzuca mi nadużywanie regulaminu. Myślę, że nie widzi prawdziwego zagrożenia a zwraca uwagę na mało istotne problemy, które nie mają zresztą formy wulgarnej. SławekR przemyśl swoje postępowanie! Powinieneś patrzeć na te sprawy z szerszej perspektywy.

"Jakkolwiek będzie - będzie inaczej, aniżeli sobie wyobrażamy - ponieważ między Dobrem a Złem znajdujemy się w życiu i w świecie

wielowymiarowym,w którym dokumentnie pomieszane jest Przypadkowe z Nieuchronnym."(S. Lem 1999)

Rambo, czy chcesz powiedzieć, że jak Sławek słyszy słowo "dupa", to się rumieni, a jak widzi psychotycznych sekciarzy, to pozostaje niewzruszony?

Gość SlawekR

(Konto usunięte)

Koledzy, zgłaszam zastrzeżenia do moderatora SławekR. Niestety nie nadaje się do wykonywania tej funkcji. Na Bocznicy szerzą się szkodliwe wątki o charakterze sekciarskim. Są one szkodliwe dla osób podatnych na manipulację. Gdy używam słownika adekwatnego do walki z tą patologią, to zarzuca mi nadużywanie regulaminu. Myślę, że nie widzi prawdziwego zagrożenia a zwraca uwagę na mało istotne problemy, które nie mają zresztą formy wulgarnej. SławekR przemyśl swoje postępowanie! Powinieneś patrzeć na te sprawy z szerszej perspektywy.

Przede wszystkim, żaden cel nie uświęca środków i nie ma czegoś takiego jak "adekwatny słownik". Za tego typu wpisy o obraźliwym charakterze, jakie poczyniłeś, zawsze dostaniesz ostrzeżenie. Bo na takie zachowania przyzwolenia być nie może.

A w kwestiach formalnych, przypominam, że jestem jednym z nielicznych moderatorów który jest stanowczo przeciwny Bocznicy w takim kształcie jak obecnie, gdzie dopuszczalne są tego typu wątki. Uważam je za wysoce szkodliwe dla społeczności forum Audiostereo traktowanej jako całość. Ale nie jestem tu sam, więc i nie ja podejmuję decyzję. Za to Ty, w ramach najzwyklejszego odwetu po otrzymanym ostrzeżeniu. Słusznym ostrzeżeniu zresztą, za chamski wpis, chciałbyś się pozbyć tego jednego moderatora, który ciągle i uparcie, gdzie tylko może, stara się lobbować za tym, żeby kształt i status tego chorego tworu jakim jest obecnie Bocznica, zmienić.

Zastanów się więc dobrze, przed kolejnym tego typu postulatem.

Kwestia druga, zastrzeżenia do działań moderacji, po otrzymanym ostrzeżeniu, jeśli takowe się pojawiają, należy zgłaszać zgodnie z regulaminem, poprzez formalne zażalenie na pracę moderatora na adres [email protected] lub ewdentualnie [email protected] To jest jedyna właściwa i dopuszczalna forma.

Co do bocznicy i tych chorych wątków w których demonstrowane są w obraźliwy sposób różne dziwne tezy światopoglądowe, czy też polityczne to jestem im z całą stanowczością przeciwny. Byłem od zawsze, jestem i będę. I jeśli ktoś ma podobne podejście, to raczej niech nie walczy ze mną, a lobbuje za zmianami. A nie dokłada się trollingowymi wpisami do tego chlewa. Bo trudno to inaczej nazwać jak chlew, te notoryczne demonstracje obrażające wszystko i wszystkich. Wiele jest takich wątków na Bocznicy, nad czym należy ubolewać.

Edytowane przez SlawekR

Co do bocznicy i tych chorych wątków w których demonstrowane są w obraźliwy sposób różne dziwne tezy światopoglądowe, czy też polityczne to jestem im z całą stanowczością przeciwny. Byłem od zawsze, jestem i będę. I jeśli ktoś ma podobne podejście, to raczej niech nie walczy ze mną, a lobbuje za zmianami. A nie dokłada się trollingowymi wpisami do tego chlewa. Bo trudno to inaczej nazwać jak chlew, te notoryczne demonstracje obrażające wszystko i wszystkich. Wiele jest takich wątków na Bocznicy, nad czym należy ubolewać.

Nazywanie Bocznicy chlewem przez moderatora to jawne lekceważenie i obrażanie wszystkich użytkowników forum piszących i zaglądających do tej zakładki.

Mam nadzieję, że administracja jako organ nadrzędny odniesie się do tej wypowiedzi moderatora.

Człowiek może być dobry, uczciwy ale i tak ilość ludzi na jego pogrzebie zależy od pogody...

Gość SlawekR

(Konto usunięte)

Nazywanie Bocznicy chlewem przez moderatora to jawne lekceważenie i obrażanie wszystkich użytkowników forum piszących i zaglądających do tej zakładki.

Mam nadzieję, że administracja jako organ nadrzędny odniesie się do tej wypowiedzi moderatora.

Nie pisałem o Bocznicy jako całości, tylko o obecnym jej kształcie i o trollinowych obraźliwych wątkach znajdujących się w jej zasobach. One stanowią chlew. Proszę dokładnie przeczytać moje wypowiedzi.

Oczywiście biorę za to co napisałem pełną odpowiedzialność. Uważam te wątki, w obecnym kształcie, za wysoce szkodliwe dla społeczności forum Audiostereo. I jestem z całego serca za zmianami, które ograniczą możłiwość zamieszczania tego typu treści w sposób wysoce naganny, urągający najzwyklejszej kulturze dyskusji i działający na szkodę forum. A w niektórych przypadkach i poza forum, gdy dotyczą zagadnień szerszej natury.

Edytowane przez SlawekR

SławekR - zgoda nie znam do końca regulaminu. Zasugerowałem się Twoim wpisem, żeby nie przesyłać tobie inwektyw na PW, tylko (jeśli już) robić to publicznie, co uczyniłem. Dlaczego mój wpis uważasz za chamski i obraźliwy ? Chyba trochę przesadziłeś i mógłbyś publicznie przeprosić. To niewiele trudu, a pokazałbyś klasę. Ja tylko wystąpiłem w sposób ogólny i bardzo zdecydowany przeciwko wszystkowiedzącymi guru, utrzymującymi niekiedy stałą łączność z kosmitami czy innymi tworami, którzy manipulują podatnymi na to ludźmi. Jest to działalność wysoce szkodliwa i forum Audiostereo nie może być kolejnym narzędziem w ich ręku. Jak inaczej tych manipulantów nazwać jak nie chorymi psychicznie lub kanaliami? Mam nadzieję, że rozumiesz teraz moje działanie i jest Ci choć trochę głupio za wpis ostrzeżenia.

Edytowane przez Rambo

"Jakkolwiek będzie - będzie inaczej, aniżeli sobie wyobrażamy - ponieważ między Dobrem a Złem znajdujemy się w życiu i w świecie

wielowymiarowym,w którym dokumentnie pomieszane jest Przypadkowe z Nieuchronnym."(S. Lem 1999)

różne dziwne tezy światopoglądowe, czy też polityczne

Ciekawe podejście.

Tylko, że takie stwierdzenie oznacza, że tylko tezy pasujące moderatorowi nie są dziwne.

Skądinąd dość dziwna to teza moderatora.

Uważam te wątki, w obecnym kształcie, za wysoce szkodliwe dla społeczności forum

Tylko, że to może ocenić tylko i wyłącznie owa społeczność.

Nie jest rolą moderatora wypowiadanie się w imieniu społeczności (jeśli nie ma od niej do tego upoważnienia),

a zarazem stawianie tezy o całkowitym podporządkowaniu się jego zdaniu.

Toż to kuriozum i całkowite stawianie własnego ego ponad właśnie dobro społeczności forum.

Edytowane przez xniwax

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

Jeśli kogoś bardzo męczy taka niewiedza, skąd moderacja/administracja powzięła informację o przekroczeniu zasad, czy z jednego zgłoszenia, czy z wielu, czy przez standardowe przeglądanie wątków, to najprostszym sposobem jest nie przeginać, nie łamać zasad i wtedy nie dostanie punktów. To jest zdecydowanie zdrowsze podejście.

Ale często jest tak , że zwłaszcza Ci , którzy pierwsi obrażają , donoszą do Was na współdyskutantów , i z tym powinniście walczyć , a nie hurtem przekreślać , broniących się przed chamstwem dyskutujących .

Edytowane przez 23031970

Piotr

Opisałem się jak głupi - trzy minuty, pstryk! - i - skasowane!:)

Streszczę. Czy Pana Moderatora uraziłem cytatem z Niego samego? Przypomnę, że "chlewem" nazwał nasze pogaduszki. Czy też może tęskni za cenzurą, z bliżej nieznanych mi powodów? Tak czy siak - niewiarygodne!:))), jak nisko niektórzy potrafią upaść:)))

Netykieta, na którą permanentnie powołuje się Sławek R , wymaga jednak (choć się nie chce):

Pozdrawiam - Jacek.

PS . No, chyba że uraziło Go słówko "eseje", jakim to słowem ochrzciłem Jego gadulstwo. Przepraszam. To najwyżej wprawki...

Edytowane przez Bezlitosna Niusia

Co do bocznicy i tych chorych wątków w których demonstrowane są w obraźliwy sposób różne dziwne tezy światopoglądowe, czy też polityczne to jestem im z całą stanowczością przeciwny. Byłem od zawsze, jestem i będę. I jeśli ktoś ma podobne podejście, to raczej niech nie walczy ze mną, a lobbuje za zmianami. A nie dokłada się trollingowymi wpisami do tego chlewa. Bo trudno to inaczej nazwać jak chlew, te notoryczne demonstracje obrażające wszystko i wszystkich. Wiele jest takich wątków na Bocznicy, nad czym należy ubolewać

to tylko Twoja ocena, do ktorej jako moderator raczej nie masz prawa - ktore to watki zakwalifikowales do chlewa ?

excelvinyl winylmania blog szukaj

sałem się jak głupi - trzy minuty, pstryk! - i - skasowane!:)

Jest jeden sposób na moderacje, która robi tutaj sobie co chce. Wystarczy przestać pisać, może wtedy ktoś się zreflektuje. Wielu wartościowych ludzi odeszło stąd zdegustowanych moderacyjną samowolką, zresztą nie tylko tym. Kiedyś nie było dnia, żebym tu nie pisał, potem tygodnia, teraz bez żalu mogę stąd zniknąć na wieki.....

Gość SlawekR

(Konto usunięte)

Ciekawe podejście.

Tylko, że takie stwierdzenie oznacza, że tylko tezy pasujące moderatorowi nie są dziwne.

Skądinąd dość dziwna to teza moderatora.

Miałem na myśli "dziwność" tez, głównie w sposobie ich prezentowania. Głównie w sposobie prowokacyjno-obraźliwym.

Druga "dziwność" to odległość tej tematyki do tematów audio, tak duża jak to tylko możliwe. Kompletna przepaść.

Stąd też i sama tematyka tych dyskusji mnie kompletnie nie interesuje jako moderatora, ba nie interesowała mnie też jako użytkownika forum. Dopóki nie musiałem, w związku z obowiązkami moderatorskimi zaglądać na bocznicę, to praktycznie nie wiedziałem o jej istnieniu. Bo z tematyką tutaj poruszaną jest mi kompletnie nie po drodze. . Więc zarzuty, że sprzyjam komuś wedle poruszanej tutaj tematyki i poglądów są kuriozalne i wyssane z palca.

Tylko, że to może ocenić tylko i wyłącznie owa społeczność.

Nie jest rolą moderatora wypowiadanie się w imieniu społeczności (jeśli nie ma od niej do tego upoważnienia),

a zarazem stawianie tezy o całkowitym podporządkowaniu się jego zdaniu.

Toż to kuriozum i całkowite stawianie własnego ego ponad właśnie dobro społeczności forum.

I ta społeczność też ją ocenia, a ja tylko wyrażam uśrednione poglądy tejże społeczności, które przewijają się w zgłoszeniach na panel. Zdziwiłbyś się gdybyś miał dostęp do tych informacji i wystarczająco szeroki pogląd. A już nie daj Boże, gdyby zrobić ankietę czy obecna forma Bocznicy jest właściwa. Obawiam się, że wyniki byłyby druzgocące dla tych, którym się wydaje że jest ona ostoją forum.

Mnie tam osobiście wszystko jedno o czym się gada w dziale oftopwym, oczywiście jeśli to nie narusza regulaminu i prawa. Ale nie jest mi wszystko jedno w jakiej formie są dyskusje prowadzone. I przeciwko niewłaściwej, a wręcz skanadalicznej, formie protestuję i protestować będę.

Opisałem się jak głupi - trzy minuty, pstryk! - i - skasowane!:)

Streszczę. Czy Pana Moderatora uraziłem cytatem z Niego samego? Przypomnę, że "chlewem" nazwał nasze pogaduszki. Czy też może tęskni za cenzurą, z bliżej nieznanych mi powodów? Tak czy siak - niewiarygodne!:))), jak nisko niektórzy potrafią upaść:)))

Netykieta, na którą permanentnie powołuje się Sławek R , wymaga jednak (choć się nie chce):

Pozdrawiam - Jacek.

PS . No, chyba że uraziło Go słówko "eseje", jakim to słowem ochrzciłem Jego gadulstwo. Przepraszam. To najwyżej wprawki...

Informuję, że nie było mnie w dniu dzisiejszym na forum, pojawiłem się dopiero teraz. Więc Twoje pretensje do mnie są bezpodstawne i jak kulą w płot.

A co do chlewa. Ty to nazywasz pogaduszki, pozwól więc że zacytuję, pierwsze z brzegu "....Bo nie przystoi pierdolenie głupot...." Więcej nawet nie chcę cytować, szkoda to powielać.

Poznajesz z czyjego ostrzeżenia to cytat? Dla jednego to pogaduszki. Dla kogoś innego to chlew. I masz rację, podtrzymuję co napisałem. Część dyskusji tutaj jest prowadzona w wysoce skandalicznej formie, chamskiej, obraźliwej. I nazwanie ich chlewem, to wręcz delikatne określenie. A najbardziej protestują i krzyczą o cenzurze Ci, którzy mają nieprzepartą potrzebę w taki dziwny sposób się realizować, za pomocą tego typu obraźliwego języka.

"A w kwestiach formalnych, przypominam, że jestem jednym z nielicznych moderatorów który jest stanowczo przeciwny Bocznicy w takim kształcie jak obecnie, gdzie dopuszczalne są tego typu wątki. Uważam je za wysoce szkodliwe dla społeczności forum Audiostereo traktowanej jako całość. "

"Stąd też i sama tematyka tych dyskusji mnie kompletnie nie interesuje jako moderatora, ba nie interesowała mnie też jako użytkownika forum."

"Bo z tematyką tutaj poruszaną jest mi kompletnie nie po drodze."

Czy na podstawie cytowanych wypowiedzi, teza że z powodu własnych poglądów, prowadzisz działania zmierzające do likwidacji Bocznicy, lub wymuszenia ograniczenia swobody zakładania wątków i wypowiedzi do Tobie odpowiadających, nie jest zasadna ?

Włodek.

Ps.

"Mnie tam osobiście wszystko jedno o czym się gada w dziale oftopwym, oczywiście jeśli to nie narusza regulaminu i prawa."

A tym zdaniem przeczysz samemu sobie.

* patrz cytaty wyżej.

W.

Edytowane przez vlado
Gość SlawekR

(Konto usunięte)

to tylko Twoja ocena, do ktorej jako moderator raczej nie masz prawa - ktore to watki zakwalifikowales do chlewa ?

Tak, to moja ocena. Mam do niej prawo, jak każdy inny użytkownik forum. Szczególnie jeśli ją wyrażam w wątku technicznym, który przecież dokładnie do tego służy. Nie ma powodu abyś mi to prawo odbierał, dopóki nie robię tego w innych wątkach tematycznych.

A do chlewa zakwalifikowałem nie wątki, a sposób dyskusji, prezentowany w nich przez niektórych dyskutujących. Niestety sposób uporczywy i wielokrotnie powielany.

Sposób wysoce obraźliwy, a wręcz chamski. Nie każ mi cytować, bo to się w większości nie nadaje do cytowania. Ale jest tego nagromadzone mnóstwo. Małą próbkę masz wyżej w cytacie, jaką formę dyskusji preferują niektórzy dyskutanci.

"A w kwestiach formalnych, przypominam, że jestem jednym z nielicznych moderatorów który jest stanowczo przeciwny Bocznicy w takim kształcie jak obecnie, gdzie dopuszczalne są tego typu wątki. Uważam je za wysoce szkodliwe dla społeczności forum Audiostereo traktowanej jako całość. "

"Stąd też i sama tematyka tych dyskusji mnie kompletnie nie interesuje jako moderatora, ba nie interesowała mnie też jako użytkownika forum."

"Bo z tematyką tutaj poruszaną jest mi kompletnie nie po drodze."

Czy na podstawie cytowanych wypowiedzi, teza że z powodu własnych poglądów, prowadzisz działania zmierzające do likwidacji Bocznicy, lub wymuszenia ograniczenia swobody zakładania wątków i wypowiedzi do Tobie odpowiadających, nie jest zasadna ?

Włodek.

Ps.

"Mnie tam osobiście wszystko jedno o czym się gada w dziale oftopwym, oczywiście jeśli to nie narusza regulaminu i prawa."

A tym zdaniem przeczysz samemu sobie.

* patrz cytaty wyżej.

W.

Vlado, bardzo Cię proszę, czytaj dokładnie to co napisałem. Cytuję: "jestem... stanowczo przeciwny Bocznicy w takim kształcie jak obecnie"

Nie jestem przeciwko Bocznicy jako działowi. Bo dział offtopowy jest potrzebny na każdym forum. To rzecz normalna i zrozumiała.

Jestem przeciwny obecnemu kształtowi tego działu, to znaczy traktowaniu w wątkach jako normę obelżywych w charakterze wpisów i obraźliwych kłótni personalnych, w miejsce dyskusji merytorycznej. I dokładnie to napisałem w zacytowanej przez Ciebie mojej wypowiedzi. Jestem przeciwny takiemu kształtowi Bocznicy i przeciwko egzystowaniu w jej zasobach wątków dyskusyjnych, które nie poruszają żadnego zagadnienia tematycznego, a jedynie funkcjonują, przez dziesiątki postów, jako wzajemna obraźliwa pusta kłótnia. Kłótnia kompletnie pozbawiona tematyki, funkcjonująca tylko po to aby "przywalić" komuś innemu i tak w kółko i w kółko. Zero merytoryki. Jestem przeciwny takim wątkom na Bocznicy.

Tylko tyle. I aż tyle. I tak proszę rozumieć moją wypowiedź. Zresztą dokładnie to w niej napisałem. Trzeba tylko ją czytać w całości, a nie "po łebkach" co drugi wyraz. I nie wyrywać z kontekstu zdań.

Z mojej strony EOT. Bo widzę, że niektórzy wzięli sobie na cel kolejny pretekst do deprecjonowania moderacji. Aby ograniczyć jej prawo do interweniowania, gdy realnie źle się dzieje i gdy zasady są naruszane. A przyzwolenia na najzwyklejszy obelżywy język nie będzie. Niezależnie jak ktoś nie będzie próbował "wykręcać kota ogonem" i jak nie będzie kombinował z powoływaniem się na wolność słowa i tym podobne rzeczy.

Edytowane przez SlawekR

Jestem przeciwny takiemu kształtowi Bocznicy i przeciwko egzystowaniu w jej zasobach wątków dyskusyjnych, które nie poruszają żadnego zagadnienia tematycznego, a jedynie funkcjonują, przez dziesiątki postów, jako wzajemna obraźliwa pusta kłótnia. Kłótnia kompletnie pozbawiona tematyki, funkcjonująca tylko po to aby "przywalić" komuś innemu i tak w kółko i w kółko. Zero merytoryki. Jestem przeciwny takim wątkom na Bocznicy.

Takiemu postępowaniu wszyscy userzy majacy aspiracje do nazywania siebie kulturalnymi są przeciwni. Jednak skuteczna moderacja takich przypadków polega na anihilacji tych nazwijmy po imieniu trolli, a nie wszystkich uczestników jak popadło, a często na skutek perfidnych donosów obrywają wszyscy oprócz trolla.

Bardzo Cie proszę, a wiesz że piszę to jak przyjaciel, przemyśl jak prowadzisz moderowanie na tym forum, ponieważ zauważam u Ciebie symptomy przemiany funkcji w misję. To nigdy nie służy obiektywizmowi. To dobrze, że jesteś człowiekiem angażującym się w swoją pracę, jednak jak wspomniałem, należy to zaangażowanie kontrolować.

Wybacz mentorstwo, ale wiesz, że piszę z serca.

Włodek.

Gość SlawekR

(Konto usunięte)

Takiemu postępowaniu wszyscy userzy majacy aspiracje do nazywania siebie kulturalnymi są przeciwni. Jednak skuteczna moderacja takich przypadków polega na anihilacji tych nazwijmy po imieniu trolli, a nie wszystkich uczestników jak popadło, a często na skutek perfidnych donosów obrywają wszyscy oprócz trolla.

Bardzo Cie proszę, a wiesz że piszę to jak przyjaciel, przemyśl jak prowadzisz moderowanie na tym forum, ponieważ zauważam u Ciebie symptomy przemiany funkcji w misję. To nigdy nie służy obiektywizmowi. To dobrze, że jesteś człowiekiem angażującym się w swoją pracę, jednak jak wspomniałem, należy to zaangażowanie kontrolować.

Wybacz mentorstwo, ale wiesz, że piszę z serca.

Włodek.

Jak sam słusznie zauważyłeś, nie ma idealnego rozwiązania. Trzeba po prostu dążyć do zmiany ogólnego klimatu i przyzwolenia na eskalację złych emocji i ich demonstrowania pod postacią obraźliwych kłótni. Krótko mówiąc, nie ma co się do tego dokładać samemu.

Ja naprawdę nie mam nic przeciwko działowi offtopowemu. Aczkolwiek posty przekraczające granice przyzwoitości powinny stanowić w nim znikomą mniejszość, a nie powinny stanowić istoty "dyskusji". Tak jak to jest na każdym innym forum, gdzie takie działy funkcjonują.

Wyraziłem swoje zdanie w tej kwestii. Tak samo jak każdy inny użytkownik forum. Uczyniłem to we właściwym miejscu. I tyle. Niektórzy chcieliby swoiście pojmowanej równości, to znaczy chcieliby nieskrępowanej możliwości do dowolnych zachowań dla siebie, dla obelżywego języka itp. A innym, w tym mnie, próbują odmówić prawa do wyrażenia mojego poglądu na przejawy takich zachowań.

Od emocji jestem daleko jak to możliwe. A to że niektórzy starają się to przedstawić inaczej, cóż, to inna sprawa. Robią to z rozmysłem, to jest forma odwetu i próba osłabienia pozycji moderacji.

A znamienne jest to, że najwięcej krzyczą Ci, którzy zostali przywołani do porządku i to za nie budzące wątpliwości kwestie. Przykład zacytowałem wcześniej. A 99,99% populacji forum jakoś kompletnie nie ma z tym problemu. Ani z działaniami moderacji, ani ze mną. A gdyby było tak jak piszesz i gdybym zachowywał się jak oszołom. to sytuacja wyglądałaby zgoła inaczej.

Przyjąłem Twoją wypowiedź do wiadomości. I wziąłem sobie do serca. A ze swej strony proszę tylko, aby nie traktować kwestii jednostronnie. Jak to niektórzy w wypowiedziach przed tobą, starali się przedstawić. Wszystkiemu winny ten zły i paskudny moderator, a ci co na niego nastają, ze świętym oburzeniem, to siła spokoju i bez skazy. Świat nie jest taki czarno biały, oj nie jest.

I na tym proponuję zakończyć powyższą dyskusję.

Edytowane przez SlawekR

Więc zarzuty, że sprzyjam komuś wedle poruszanej tutaj tematyki i poglądów są kuriozalne i wyssane z palca.

Kompletnie w swym zacietrzewieniu nie zrozumiałeś nic.

Ponadto nie napisałem słowa o tym, że komuś sprzyjasz poza własnym ego.

Jeszcze jedno - zakładka "Bocznica" jest właśnie po to utworzona aby pisać nie tylko o "audio".

Tym samym końcżę póki co dyskusję na ten temat, który sam wywołujesz co jakiś czas.

.

Edytowane przez xniwax

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

Gość SlawekR

(Konto usunięte)

Kompletnie w swym zacietrzewieniu nie zrozumiałeś nic.

Ponadto nie napisałem słowa o tym, że komuś sprzyjasz poza własnym ego.

Nie odnosiłem tej części do Twojego wpisu, a do arturp, który zarzucił mi stronniczość.

Jeszcze jedno - zakładka "Bocznica" jest właśnie po to utworzona aby pisać nie tylko o "audio".

Masz 100% racji dział ten powinien służyć różnym dyskusjom, w szczególności takim, które trudno umieścić w innych działach tematycznych forum. Aczkolwiek dyskusja na dowolny temat, nie powinna być jednoznaczna z dyskusją dowolnym sposobem i językiem. A o czym niektórzy zdają się zapominać, stawiając pomiędzy tymi kwestiami znak równości. A z czym się nie zgadzam, ani jako użytkownik, ani jako moderator. I tego dotyczyła istota moich wypowiedzi, niezależnie jak bardzo ktoś chciałby je nadinterpretować po swojemu.

Tym samym końcżę póki co dyskusję na ten temat, który sam wywołujesz co jakiś czas.

No to wreszcie w czymś się zgadzamy. Dobrej nocy życzę :)

Edytowane przez SlawekR

SlawekR , można wiele gadać ale faktem jest ,że to twoje wypowiedzi i działania są ostatnio najczęściej powodem protestów użytkowników . Inny już by pewnie poszedł po rozum do głowy ale ty jesteś niewzruszony .

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

...there is no spoon...

Bardzo przydatne (i przypuszczalnie porządkujące niektóre sprawy) byłoby informowanie obdarowanych punkcikami, za sprawą czyjego donosu punkty zostały przyznane. Można byłoby się zorientować, którzy interlokutorzy są najbardziej toksyczni i wobec kogo należało by się szczególnie pilnować :)

niestety nie spełnimy tej prośby

Zastrzeżenia do działań moderacji należy zgłaszać zgodnie z regulaminem na adres [email protected] lub ewdentualnie [email protected]

porozmawiam z moderatorem

Recenzje płyt, konkursy, wejściówki, wydarzenia, newsy:
Magazyn Kulturalny Audiostereo zaprasza!

Chcesz zostać partnerem audiostereo? Zajrzyj tutaj.

Mnie nasunęły się dwa wnioski:

1. Gdy nie było moderacji na forum był porządek i mniej chamstwa (ciekawe dlaczego?)

2. Wielu z nas ucieka na Bocznicę, ponieważ w specjalistycznych działach pojawiła się komercja oraz zalew setek, wręcz identycznych wpisów o tym samym i na ten sam temat. Pytający zamiast samemu zgłębić wiedzę chcą mieć wyczerpującą odpowiedź najlepiej z linkami do aukcji i promocji, najpóźniej po godzinie. Jeśli nie otrzymają odpowiedzi na jaką liczą- są wkurzeni i bardzo niezadowoleni. Najciekawsze jest jeszcze to, że pytający już na starcie wiedzą wszystko lepiej. Prawdziwe porady przeniosły się na PW, GG oraz maile, bo mądry widząc co tu się dzieje woli napisać na osobności. I większość czasu ( jeśli potrafię pomóc) spędzam właśnie tam. A na Bocznicy, jeśli czas pozwala, z nudów.

W związku z tym przez brak właściwego nadzoru zrobił się chlew, nie na Bocznicy, ale w działach stereo i KD.

Jedyną ucieczką od tego jest Bocznica ( cieszcie się, że w ogóle chcemy tu siedzieć)

A moderacja zamiast zająć się tymi wpisami i naganiaczami szrotu z aukcji- zaczęła prowadzić walkę o czystość języka polskiego i dobre obyczaje na Bocznicy. Bez sensu. Zróbcie więc porządek tam gdzie powinniście, i do czego zostaliście powołani, a nie udawajcie, że czynicie dobro. Niestety aby to zrobić trzeba trochę wysiłku.

Edytowane przez sittek

Rotel A14, RCD-971 & Dynaudio Focus 140.

czy macie jakieś uwagi lub sugestie na temat Rankingów ??

Ukryta Zawartość

jest teraz konkurs

Ukryta Zawartość

więc może w ramach konkursu zagłosujecie i przetestujecie Rankingi ??

oraz dodawanie Opinii ??

z góry dzięki

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Recenzje płyt, konkursy, wejściówki, wydarzenia, newsy:
Magazyn Kulturalny Audiostereo zaprasza!

Chcesz zostać partnerem audiostereo? Zajrzyj tutaj.

Tak się zachowuje prawdziwy moderator na forum dotyczącym audio - wiedza, kultura i jeszcze do tego jest pomocny. Poczytajcie . Szacun.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

...there is no spoon...

misiomor to niestety wyjątek. Mocny gość!

Ja mam pytanie do moderacji o powód wycięcia moich wpisów w wątku O Wszechświecie.

Chciałbym wyrazić swoją opinię. Szanowny Artonie, pisanie bzdur po cudzych wątkach i to w zatrważającej ilości, powinno być traktowane jako działalność szkodnicza, zawierająca w sobie tylko element śmiecenia. Do pisania tego rodzaju rzeczy, mających często charakter sekciarski, dano Panu zezwolenie w Pana "niby blogach". Osobiście nie rozumiem dlaczego moderacja dopuszcza zamieszczanie w tych "niby blogach" tego rodzaju wpisów. Może to wytłumaczę dla Pana prościej. Gdybym sobie wymyślił np. boga GU, który wpływa na rozwój ziemi i współdziała z wybranymi jej mieszkańcami oraz kilkoma kosmitami i pisał całe stronice opowiadań z ich udziałem, w różnych wątkach, to czy byłaby to działalność prawidłowa na forum audiostereo ? To taka analogia do pańskiej działalności.

Edytowane przez Rambo

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.