Skocz do zawartości
IGNORED

Forum - funkcjonalność, sprawy techniczne i organizacyjne

Rekomendowane odpowiedzi

Na zgłoszenia powinno działać. Ja nadal nie mogę potwierdzić. Wyślę jeszcze jedno zgłoszenie.

Jedyne co działa to ostrzeżenia.

Czwarty e-mail wysłany.icon_sad.gif

Czy czasem ostatnia akcja dodawania przylepki "przypięty" do wątków nie ma na celu zrzucenia dla dalszy plan tematów politycznych

i społecznych??

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

Czy czasem ostatnia akcja dodawania przylepki "przypięty" do wątków nie ma na celu zrzucenia dla dalszy plan tematów politycznych i społecznych??

I jeszcze jedno, według jakiego klucza się te tematy "przypina" czy podpina....wygląda to że go nie ma, może podepnijmy od razu wszystkie? :)))

Edytowane przez Maju

"Głupi nie szuka prawdy ani sprawiedliwości - szuka tylko satysfakcji.....Prawda nie sprawia tyle dobrego, ile złego sprawiają jej pozory....Nic tak nie odciąga ludzi od prawdy, jak bezmyślne naśladowanie tego, co robią wszyscy....Kto nie wykrzyczy prawdy wtedy, gdy ją zna, staje się sojusznikiem kłamców i fałszerzy....Kłamią niewolnicy, wolni mówią prawdę."

Odnośnie wyszukiwarki:wszystkie wyniki ograniczone do 2011r.Czy jest inny sposób od wielogodzinnego przerzucania kilkunastu tysięcy tematów (stron)jeden po drugim aby dotrzeć do wątku np. z 2009r?

Nie można nawet odszukać własnych wpisów sprzed 2011-szukając po "moja zawartość".Jak się w stare lata najszybciej dokopać,wie ktoś?

Edytowane przez octavarium

l'enfant sauvage

Czwarty e-mail wysłany

na jaki adres wysyłasz?

Recenzje płyt, konkursy, wejściówki, wydarzenia, newsy:
Magazyn Kulturalny Audiostereo zaprasza!

Chcesz zostać partnerem audiostereo? Zajrzyj tutaj.

Proszę o przemyślenie takiej funkcjonalności:

Możliwości zamieszczenia w temacie przez zbanowanego usera informacji - w formie z góry narzuconego zdania - że otrzymał bana i nie może dalej uczestniczyć w dyskusji.

Formalność, która pozwoli zorientować się pozostałym, że zwracanie się do tego usera nie przyniesie odpowiedzi.

Proszę o przemyślenie takiej funkcjonalności:

Możliwości zamieszczenia w temacie przez zbanowanego usera informacji - w formie z góry narzuconego zdania - że otrzymał bana i nie może dalej uczestniczyć w dyskusji.

Formalność, która pozwoli zorientować się pozostałym, że zwracanie się do tego usera nie przyniesie odpowiedzi.

Wuelem nie płacz za trolling dostałeś bana.

Zacytuj ten trolling.

Według mnie za obnażanie niekompetencji, zbyt wybujałej fantazji i przypisywania tego, czego się nie napisało. Ban jest jak pała postawiona w szkole przez nauczyciela - przyznaniem się do porażki.

Tym bardziej, że nawet nie miałem ostrzeżenia, że nie odrabiam lekcji.

Trzymajmy się faktów.

Jako,że mój post przeszedł bez echa,jeszcze raz:

Odnośnie wyszukiwarki:wszystkie wyniki ograniczone do 2011r.Czy jest inny sposób od wielogodzinnego przerzucania kilkunastu tysięcy tematów (stron)jeden po drugim aby dotrzeć do wątku np. z 2009r?

Nie można nawet odszukać własnych wpisów sprzed 2011-szukając po "moja zawartość".Jak się w stare lata najszybciej dokopać,wie ktoś?

Do administracji/moderacji:wyszukiwarka nie działa jak należy,jak znaleźć informacje z jednego ze starszych tematów,który także zniknął z "obserwowanych"?

Wyszukiwarka zapytana o niektóre słowa zwraca informacje "brak wyników" lub ogranicza wyszukiwanie do maksimum 2011r.

Jaka jest przyczyna?

l'enfant sauvage

pytanie do rządzących na forum.....dlaczego nie mogę dawać odpowiedzi na poszczególne wpisy?.....od jakiegoś czasu to mam

w czym problem?

Do administracji/moderacji:wyszukiwarka nie działa jak należy,jak znaleźć informacje z jednego ze starszych tematów,który także zniknął z "obserwowanych"?

Wyszukiwarka zapytana o niektóre słowa zwraca informacje "brak wyników" lub ogranicza wyszukiwanie do maksimum 2011r.

Jaka jest przyczyna?

Inteligentny inaczej administrator. Zwracałem uwagę na to, że w ten sposób usuwa się w niebyt najciekawsze na forum posty z czasów, gdy jeszcze chciało się tutaj dzielić wiedzą. A teraz nawet wyszukiwarka nie dociera to wartościowych i wyczerpujących informacji osób, które poświęciły tematowi pół życia, za to wypluwa najświeższy bełkot gimbazy, informacyjne śmieci. Odpowiedź: tak ma być.

Informacje oczywiście są dostępne, choć bez możliwości odpowiedzi, trzeba mozolnie przeglądać spis tematów w zakładkach, strona po stronie.

Inteligentny inaczej administrator. Zwracałem uwagę na to, że w ten sposób usuwa się w niebyt najciekawsze na forum posty z czasów, gdy jeszcze chciało się tutaj dzielić wiedzą. A teraz nawet wyszukiwarka nie dociera to wartościowych i wyczerpujących informacji osób, które poświęciły tematowi pół życia, za to wypluwa najświeższy bełkot gimbazy, informacyjne śmieci. Odpowiedź: tak ma być.

Informacje oczywiście są dostępne, choć bez możliwości odpowiedzi, trzeba mozolnie przeglądać spis tematów w zakładkach, strona po stronie.

no ale za to teraz szanowny kol. ma ułatwiony dostęp do arcyciekawych tematów - np. Kubica w F1 ;)

"Jakkolwiek będzie - będzie inaczej, aniżeli sobie wyobrażamy - ponieważ między Dobrem a Złem znajdujemy się w życiu i w świecie

wielowymiarowym,w którym dokumentnie pomieszane jest Przypadkowe z Nieuchronnym."(S. Lem 1999)

Jeżeli "tak ma być" to jest jakaś paranoja,gdybym wiedział wcześniej (dlaczego nie informowano?) to bym sobie zarchiwizował linki do tematów,z których niekiedy korzystam,np. ze starych spotkań (5-6 lat temu),nieraz gdzieś umknie np. na jakiej lampie były monobloki,których słuchaliśmy i kto je przywiózł-teraz aby odzyskać taką informację potrzeba na to kilku godzin...co najmniej.

Takie ograniczenie wyszukiwania-jaki to miałoby cel?Nie widzę w tym sensu.

Edytowane przez octavarium

l'enfant sauvage

no ale za to teraz szanowny kol. ma ułatwiony dostęp do arcyciekawych tematów - np. Kubica w F1 ;)

Oczywiście jestem za to niezmiernie wdzięczny, że muszę przewinąć pół ekranu sugerowanych przez administrację tematów cieszących się mniejszym zainteresowaniem zanim uda mi się dotrzeć do tych tematów, które naprawdę cieszą się zainteresowaniem użytkowników :]

dlaczego nie mogę dawać odpowiedzi na poszczególne wpisy?.....od jakiegoś czasu to mam

Jak to nie możesz dodawać? Ten dodałeś. Może masz zablokowany Javascript w przeglądarce?

Jeżeli "tak ma być" to jest jakaś paranoja,gdybym wiedział wcześniej (dlaczego nie informowano?) to bym sobie zarchiwizował linki do tematów,z których niekiedy korzystam,np. ze starych spotkań (5-6 lat temu),nieraz gdzieś umknie np. na jakiej lampie były monobloki,których słuchaliśmy i kto je przywiózł-teraz aby odzyskać taką informację potrzeba na to kilku godzin...co najmniej.

Takie ograniczenie wyszukiwania-jaki to miałoby cel?Nie widzę w tym sensu

Poniekąd się z tym zgadzam. Archiwizacja wpisów miała być lekarstwem na problem z powolną pracą forum. Ale to nie pomogło, rozwiązanie okazało się być inne. Więc może można przywrócić zarchiwizowane wpisy, albo chociaż pozwolić wyszukiwarce je indeksować i znajdować?

Before you criticize someone, you should walk a mile in their shoes. That way, when you criticize them, you're a mile way and you have their shoes

Poniekąd się z tym zgadzam. Archiwizacja wpisów miała być lekarstwem na problem z powolną pracą forum. Ale to nie pomogło, rozwiązanie okazało się być inne. Więc może można przywrócić zarchiwizowane wpisy, albo chociaż pozwolić wyszukiwarce je indeksować i znajdować?

ok, zobaczymy co się da zrobić

sugerowanych przez administrację

Administracja zajmuje się sprawami technicznymi, moderacja zaś merytorycznymi

Recenzje płyt, konkursy, wejściówki, wydarzenia, newsy:
Magazyn Kulturalny Audiostereo zaprasza!

Chcesz zostać partnerem audiostereo? Zajrzyj tutaj.

1/ Czy nie warto wprowadzić zasadę, że temat sponsorowany, po opłaconym okresie podpięcia, staje się zwykłym wątkiem?

Teraz spada do innej zakładki, niejako wybiera się na banicję i tym sposobem znika z pola widzenia czasem ciekawa tematyka. Wystarczy zostawić w stopce takiego tematu infoemację, iż był założony jako sponsorwany.

Ktoś zapłacił, a ma gorzej niż branża wpisująca się na głównych stronach.

2/ Czy jest możliwość podejrzenia, kogo w danym temacie zbanował jego założyciel?

Dziękuję bardzo za zlikwidowanie, zablokowanie mi paska zadań, abym nic na tym forum nie wklejał,...dziękuję bardzo!...

normalnie nie mogę nic zrobić tylko przez pełny edytor.

Napisano 28.07.2014 - 20:19

Przy okazji , proszę nam powiedzieć (mówię to w imieniu dyskutantów tegoż Forum ) DLACZEGO i ZA CO został zbanowany forumowicz o nicku Bobcat ?

Mam nadzieję , że tym razem , miast usunąć mój wpis , doczekamy się odpowiedzi na pytanie j.w. ?

Piotr

Minął własnie miesiąc jak wysłałem pierwszego e-maila na adres [email protected]. Było ich łącznie cztery. Całkowity brak reakcji. Proponuję usunąć go z witryny forum i nie wprowadzać użytkowników w błąd.

Czy regulamin w jakimkolwiek punkcie określa że administracja czy moderacja ma obowiązek odpowiedzi na każdego wysłanego e-maila? Może coś przeoczyłem.

2/ Czy jest możliwość podejrzenia, kogo w danym temacie zbanował jego założyciel?

Zdaje się że poza właścicielem wątku i moderacją/administracją takiej możliwości obecnie nie ma.

Before you criticize someone, you should walk a mile in their shoes. That way, when you criticize them, you're a mile way and you have their shoes

Przy okazji , proszę nam powiedzieć (mówię to w imieniu dyskutantów tegoż Forum ) DLACZEGO i ZA CO został zbanowany forumowicz o nicku Bobcat ?

Już niedługo, 8-go Bobcat do nas wróci. A za co został zbanowany? Według mnie za pisanie prawdy, tego co się myśli i wrodzoną niechęć do oszołomów.

Rotel A14, RCD-971 & Dynaudio Focus 140.

To po co to oszustwo? Najuczciwiej albo skorygować regulamin albo witrynę suwając zbędny adres. proszę wybrać uczciwsza drogę. Kiedy to nastąpi?

Czy regulamin w jakimkolwiek punkcie określa że administracja czy moderacja ma obowiązek odpowiedzi na każdego wysłanego e-maila? Może coś przeoczyłem.

Niemniej ze względu na szacunek , kompetencje , pełnioną funkcję i zwykłą grzeczność w stosunku do zainteresowanego ( w interesującym nas przypadku pana Artona) wypadałoby mu udzielić odpowiedzi !

I oczywiście , wszyscy doskonale rozumiemy , że żaden regulamin nie jest w stanie zobowiązać Administracji lub Moderacji do kultury !

Już niedługo, 8-go Bobcat do nas wróci. A za co został zbanowany? Według mnie za pisanie prawdy, tego co się myśli i wrodzoną niechęć do oszołomów.

Ale dlaczego Moderacja arbitralnie decyduje , co jest prawdą , a co nią nie jest , co lub kto ich upoważnia do decydowania o czym i z kim będziemy rozmawiać ?

P.S.

W mojej ocenie , nasz szanowny kolega Bobcat , nikomu przecież nie ubliżył , a to że nie pozwolił sobie w kaszę dmuchać , to chyba nie jest i nie powinno być powodem Jego zbanowania .

Piotr

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.