Skocz do zawartości
IGNORED

Forum - funkcjonalność, sprawy techniczne i organizacyjne

Rekomendowane odpowiedzi

To jest niebywała obłuda

Najwiekszym obludnikiem jestes Ty . Twierdzisz, ze glownym powodem ,dla ktorego krytykujesz idee saloniku jest naruszenie regulaminu , co jest nieprawda.

Jednoczesnie w swoich watkach banujesz ludzi o innych pogladach . Watek o koncepcji Utopii przeznaczyles do walki z idea saloniku , nie zwazajac na jawne lamanie regulaminu. Kiedy moderacja z powodu jego naruszania usunela ten watek, lejesz krokodyle lzy. Moj watek o Avantgarde Acoustic zalales wpisami przeciw tej idei, dopiero moderacja posprzatala to bagno.

Nie przeszkadzaja Ci hejterzy, trolle i obrazliwe wpisy innych pod jednym warunkiem - oby tylko niszczyc w zarodku idee saloniku.

To jest Twoja prawdziwa twarz- jak sie patrzy w lustro ?

Edytowane przez marslo

Konto w trakcie usuwania

Uzywasz rynsztokowego jezyka i sfofmulowan i chcesz , by Twoje argumenty powaznie traktowac?

Organizujesz zamknięty wątek dla wybrańców i uważasz, że wszystko gra.

Zostajesz zablokowany przez kogoś innego w jego temacie i podnosisz wrzask, że to nie fair.

Znasz bajkę o Kali i krowie? No, to weź się może odstosunkuj, tym bardziej że do Ciebie nic nie mówiłem.

Bez odbioru.

Naukowe teorie mnie nie interesują. Zresztą kogo tu interesują? To jest forum dla audiofilów.
Gość Paweł Skurzewski

(Konto usunięte)

Trzeba w silniku zmienić funkcję cytowania,ignorowany a od dziś właściwie lekceważony marslo,pojawia mi się w cytatach,poważnie cierpi nad tym moja dusza:-))))

widzę, że zgodnie z przewidywaniami - salon roznosi...

szkoda tylko, że starymi metodami giną wątki, usuwane są wpisy

jak tu się może coś zmienić na lepsze?

Nie myśl. Jeśli już pomyślałeś, to nie mów. Jeśli już powiedziałeś, to nie pisz. Jeśli już napisałeś, to nie podpisuj. Jeśli podpisałeś, to się nie dziw!

Organizujesz zamknięty wątek dla wybrańców i uważasz, że wszystko gra.

Zostajesz zablokowany przez kogoś innego w jego temacie i podnosisz wrzask, że to nie fair.

Znasz bajkę o Kali i krowie? No, to weź się może odstosunkuj, tym bardziej że do Ciebie nic nie mówiłem.

Bez odbioru.

To jest wlasnie Wasza metoda - KLAMSTWO.

Bylem jednym z 12 uczestnikow spotkania, wiele osob zglaszalo swoje uwagi, dlugo dyskutowalismy nad nazwa.

Potem admin przekuwal to w czyn z komputerowcami przez kilka miesiecy, zmieniajac niektory ustalenia, raczej te mniej istotne.

Zapisalo sie juz do saloniku prawie 200 osob , ok 60 uzyskalo rekomendacje. NIe zalezy nam na ilosci tylko na jakosci i respektowaniu zasad.

Ale to Was nie interesuje, bo to sa fakty , Was interesuja Wasza klamliwa retoryka i pyskowki.

Edytowane przez marslo

Konto w trakcie usuwania

To sedno opisał właśnie marslo i sly i tym wyrządzili temu forum więcej szkód niż wszyscy trolle razem wzięci. Niebywałe jest to,że tego nie rozumieją...

Nie rozumieją, bo...

...rozdmuchane ego przyslania myslenie.

widzę, że zgodnie z przewidywaniami - salon roznosi...

szkoda tylko, że starymi metodami giną wątki, usuwane są wpisy

jak tu się może coś zmienić na lepsze?

W saloniku nikt watkow nie usuwa i nie ma pyskowek - daje Ci to moze do myslenia?

Nie rozumieją, bo...

Masz jakies rzeczowe argumenty czy tylko chec obrazenia mnie w nieudolny sposob?

Trzeba w silniku zmienić funkcję cytowania,ignorowany a od dziś właściwie lekceważony marslo,pojawia mi się w cytatach,poważnie cierpi nad tym moja dusza:-))))

Chcesz to sie posmiejemy razem - jestem za zakonczeniem tej durnej wojny , jesli Ty ja zakonczysz, bede pierwszy do wypalenia fajki pokoju, chociaz mam silna astme :)

Stac Cie na dystans do samego siebie?

Edytowane przez marslo

Konto w trakcie usuwania

W saloniku nikt watkow nie usuwa i nie ma pyskowek - daje Ci to moze do myslenia?

Więc dlaczego włazisz tutaj ze swoimi buciorami? W tym wątku też nie było pyskówek, dopóki się nie pojawiłeś.

Więc dlaczego włazisz tutaj ze swoimi buciorami? W tym wątku też nie było pyskówek, dopóki się nie pojawiłeś.

Bronie idei , mam do tego prawo , wieksze niz Wy do plucia na mnie.

Konto w trakcie usuwania

Kiedyś nie było takiego problemu,dlaczego teraz jest?

Problem to był zawsze (np taka hiena), tylko poziom poczucia humoru wśród ludzi drastycznie spada z roku na rok. Więcej było w tym zabawy niż zacietrzewienia.

No i internetu nie było w każdej stodole.

Jeśli sam uczestnik tajnych ustaleń napisał, że jednym z rozpatrywanych scenariuszy było utworzenie WŁASNEGO forum, a nie powstało tylko z powodu braku zdolności do jego powołania, to...

1/ mamy przykład szantażu na Administracji,

2/ mamy przykład zadeklarowania postawy wobec innych forumowiczów,

3/ mamy przykład stworzenia czegoś na wzór, zamiennika dla WŁASNEGO forum.

Jeśli właściciel się na to zgodził, to wypada taką decyzję zaakceptować.

Stanowczo nie jest to postępowanie koleżeńskie. Osobiście jedynie to chciałbym niektórym uświadomić.

Bardzo mi przykro marslo, ale tego się nie da obronić. Nie wątpię, że mieliście dobre chęci, ale sposób załatwienia tej sprawy i późniejsze wypowiedzi niektórych "salonowców" powodują delikatnie mówiąc niesmak.

Mam wrażenie, że istnieje na tym forum grupa użytkowników, która z pewnych względów uważa się za kogoś ważniejszego i stara się to forum zawłaszczyć. Jakie to względy niech każdy oceni sam. To jest publiczne forum i wszyscy mają (powinni mieć) takie same prawa. Rozsądniejszym rozwiązaniem byłoby dla was założenie własnego, prywatnego forum. Trolling to nie tylko domena Audiostereo, ale problem całej przestrzeni internetowej. Nie tylko tutaj są trolle. Natomiast jeden z największych trolli tego forum jest w ekipie "salonowców", więc argumenty, którymi się podpieracie dla obrony waszego "ekskluzywnego klubu" wypadają dosyć blado.

No i widzisz tak to jest w tym waszym Hiendzie. Ty przyszedłeś tutaj piszesz, co myślisz. Jakoś nikt się z Tobą nie zgadza, więc sobie ubzdurałeś, że na Ciebie plują te trolle i ogry śmierdzące...

I stąd się głównie bierze wasze przekonanie o trollingu. Jeżeli ktoś ma odmienne zdanie to z automatu jest trollem...

Gość papageno

(Konto usunięte)

ignorowany...pojawia mi się w cytatach,

To jest poważna wada. Jedynym wyjściem, by nie mieć styczności z nieakceptowanymi osobami jest odejście z forum.

Przez ostatnie 3 lata pisałem/wklejałem ;) prawie wyłącznie w Klubie Reimyo i głównie o muzyce. I choć było tam względnie spokojnie, nie dało się uniknąć zgrzytów z powodu niepohamowanego temperamentu niektórych userów.

Byłem przez rok na zamkniętym forum. Nigdy więcej!

Jeśli sam uczestnik tajnych ustaleń napisał, że jednym z rozpatrywanych scenariuszy było utworzenie WŁASNEGO forum, a nie powstało tylko z powodu braku zdolności do jego powołania, to...

1/ mamy przykład szantażu na Administracji,

2/ mamy przykład zadeklarowania postawy wobec innych forumowiczów,

3/ mamy przykład stworzenia czegoś na wzór, zamiennika dla WŁASNEGO forum.

Jeśli właściciel się na to zgodził, to wypada taką decyzję zaakceptować.

Stanowczo nie jest to postępowanie koleżeńskie. Osobiście jedynie to chciałbym niektórym uświadomić.

To co piszesz to pieniactwo w najczystszej postaci.

Proponuje Ci konstruktywne rozwiazanie :

1/ stworz grupe inicjatywna nowej zakladki

2/ przekonaj do niej adminai i uzyskaj akceptacje wiekszosci grupy zalozycielskiej

3/ pusce to razem w ruch

4/ okreslcie zasady dostepu dla wszystkich chetnych

Jak to zrobisz, chetnie sie tam zapisze, pod warunkiem ze to bedzie o audio , a nie d..e Maryni.

Wiem ze nie umiecie tego zrobic, bo to wymaga wysilku intelektualnego, organizacyjnego i wspoldzialania z innymi.

Tego wlasnie najbardziej nie umiecie.

Nigdy więcej!

Przeciez nikt nie zmusza!

Edytowane przez marslo

Konto w trakcie usuwania

Gość Paweł Skurzewski

(Konto usunięte)

To jest poważna wada. Jedynym wyjściem, by nie mieć styczności z nieakceptowanymi osobami jest odejście z forum.

Przez ostatnie 3 lata pisałem/wklejałem ;) prawie wyłącznie w Klubie Reimyo i głównie o muzyce. I choć było tam względnie spokojnie, nie dało się uniknąć zgrzytów z powodu niepohamowanego temperamentu niektórych userów.

Byłem przez rok na zamkniętym forum. Nigdy więcej!

Wasz wątek(Reimyo) jest koronnym przykładem,że da się bez salonowgo zadęcia,utrzymać merytorykę,koloryt i super atmosfera,znam tylko jednego gostka,któremu to bardzo przeszkadza,ale akurat on ma tam trwałgo bana :)

@marslo, ignorujesz mnie, więc nie odpowiem. Zawsze pisze w temacie - taką mam zasadę. I to moje zgłoszenie spowodowało, że wrócił zajumany twój wątek. Weź pod rozwagę.

Przy okazji: nick Wuelem ma na początku wielką literę (jak imię).

Przed dwukropkiem nie ma spacji, a przed przecinkiem jest. Popraw, będzie Salonowo :-)

No i widzisz tak to jest w tym waszym Hiendzie. Ty przyszedłeś tutaj piszesz, co myślisz. Jakoś nikt się z Tobą nie zgadza, więc sobie ubzdurałeś, że na Ciebie plują te trolle i ogry śmierdzące...

I stąd się głównie bierze wasze przekonanie o trollingu. Jeżeli ktoś ma odmienne zdanie to z automatu jest trollem...

Hejterstwo to odmawianie mi prawa do pisania tutaj, trollowanie to pisanie w innych watkach i Waszych formalnych zastrzezeniach , plus sformulowania wielu wypowiedzi, ktorych celm jest dotkniecie rozmowcy.

Oczywiscie, ze my takich uzytkownikow w saloniku nie chcemy. Dlatego ludzie ,ktorzy chca miec prawdo do nieograniczonego hejtowania, trollingu i grubego jezyka pozostana poza.

Edytowane przez marslo

Konto w trakcie usuwania

Wiem ze nie umiecie tego zrobic, bo to wymaga wysilku intelektualnego, organizacyjnego i wspoldzialania z innymi.

Parantulla by pewnie napisał (według Ciebie) że jesteśmy głupi. Ty to ubrałeś w ładniejsze słowa, a to całkowicie zmienia postać rzeczy... jest dozwolone i na wysokim poziomie. I nie obraża nikogo...

@marslo, ignorujesz mnie, więc nie odpowiem. Zawsze pisze w temacie - taką mam zasadę. I to moje zgłoszenie spowodowało, że wrócił zajumany twój wątek. Weź pod rozwagę.

Przy okazji: nick Wuelem ma na początku wielką literę (jak imię).

Przed dwukropkiem nie ma spacji, a przed przecinkiem jest. Popraw, będzie Salonowo :-)

Szczerze przepraszam za niedostatki edycji, bede staral sie z duzej litery , Wuelem.

Zignorowalem tych ,ktorzy w watku o Avantgarde Acoustic zaatakowali mnie i idee saloniku, nie przejmujac sie regulaminem forum i tematem watku.

Tu jest bo bocznica, na ktora normalnie nie zagladam, stad w drodze wyjatku czytam Wasze posty i odpowiadam.

Jak dyskusja bedzie tylko tu , nie bede mial powodow do ignora i go zdejme.

Edytowane przez marslo

Konto w trakcie usuwania

Wczoraj na zaginionym wątku jeden mundry porównał akceptację przez trzech userów do stalinowskich trójek gdyż akurat książkie takie czytał. Jak i o czym z kimś takim dyskutować ?

Parantulla by pewnie napisał (według Ciebie) że jesteśmy głupi. Ty to ubrałeś w ładniejsze słowa, a to całkowicie zmienia postać rzeczy... jest dozwolone i na wysokim poziomie. I nie obraża nikogo...

Na tym polega wlasnie kultura i sprawnosc jezykowa, aby nie obrazajac rozmowcy , ale asertywnie i w krotkiej formie przekazac tresc.

Oczywiscie mz.

Edytowane przez marslo

Konto w trakcie usuwania

Gość Paweł Skurzewski

(Konto usunięte)

Czas na podsumowanie,popisaliśmy,ku olbrzymiemu zdziwieniu salonu podaliśmy konkretne rozwiązania,teraz ruch po stronie administracji.

Pytania brzmią:

1.Czy przywrócona zostanie poprzednia,otwarta dla wszystkich i bez jakichkolwiek warunków wstępnych,formuła Audiostereo?

2. Czy równocześnie zostaną podjęte rozmowy właściciela z użytkownikami forum,w sprawach,które są przez nich postulowane?

Myślę,że jesli nie padną konkretne odpowiedzi,trzeba będzie zastanowić co dalej. Jest parę możliwości :-))

Klasyczny przejaw zdziecinnienia i rozpaczliwej próby zwrócenia na siebie uwagi w sytuacji, gdy kwestia saloniku zeszła na dalszy plan,

a forum wróciło do spraw istotnych dla jego dalszego funkcjonowania. Tak się zachowują rozkapryszone bachory, kiedy dorośli ich ignorują.

Proponuję zrobić to samo i ignorować prymitywne zaczepki.

Masz rację oni chcą, żeby teraz salonik był w głównym centrum zainteresowania, bo taki ma cel, a nie że chcą sobie tam tylko pogadać w spokoju, A co do tych VIP-ów

powiem tak czekałem na to, aż ktoś się przyczepi do tego wpisu, bo on ma 2 dno tomkly uważa, że jest obraźliwy ale ja pytam kogo obraził? No chyba że ktoś na tym forum uważa się za lepszego od innych niech wtedy jasno przyzna, że pozostałych ma za gorszy sort.

Trzeba w końcu zrozumieć i uznać za prawdę, że trollem jest zawsze ten, który ma inne zdanie niż ja.

To niesprawiedliwe i daleko idace uproszczenie, jesli o mnie chodzi.

Konto w trakcie usuwania

Gość passer

(Konto usunięte)

Proponuje Ci konstruktywne rozwiazanie :

1/ stworz grupe inicjatywna nowej zakladki

2/ przekonaj do niej adminai i uzyskaj akceptacje wiekszosci grupy zalozycielskiej

3/ pusce to razem w ruch

4/ okreslcie zasady dostepu dla wszystkich chetnych

Właśnie to zrobiłem.

Tylko admin nie szantażowany prze mnie, że założę swoje forum i/lub zaproszony do Harendy nie reaguje.

Gość Paweł Skurzewski

(Konto usunięte)

Wczoraj na zaginionym wątku jeden mundry porównał akceptację przez trzech userów do stalinowskich trójek gdyż akurat książkie takie czytał. Jak i o czym z kimś takim dyskutować ?

Mam Ci kolejny raz przytoczyć złotoustych z saloniku,którzy wszystko mogą bo nie jest zabronione? Zdystansuj się i sobie odśwież,z pewnością sobie poradzisz.

Edytowane przez Paweł Skurzewski

Czas na podsumowanie,popisaliśmy,ku olbrzymiemu zdziwieniu salonu podaliśmy konkretne rozwiązania,teraz ruch po stronie administracji.

Pytania brzmią:

1.Czy przywrócona zostanie poprzednia,otwarta dla wszystkich i bez jakichkolwiek warunków wstępnych,formuła Audiostereo?

2. Czy równocześnie zostaną podjęte rozmowy właściciela z użytkownikami forum,w sprawach,które są przez nich postulowane?

Myślę,że jesli nie padną konkretne odpowiedzi,trzeba będzie zastanowić co dalej. Jest parę możliwości :-))

Chcialbys , zeby robili za Ciebie, a Ty bedzisz siedzial i krytykowal.

NIkt na Twoje zyczenie palcem nie kiwnie, trzeba sie zaangazowac.

Forum jest otwarte dla wszystkich , jedna z kilkunastu zakladek o ktorej tu mowa rowniez, tylko Ty nie chcesz tam nalezec i to ma byc powod aby ja zamknac.

NIe osmiele sie nazwac tego argumentu publicznie ,bo musialbym byc niemily. Napisalem Ci to juz na priv.

Edytowane przez marslo

Konto w trakcie usuwania

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.