Skocz do zawartości
IGNORED

Forum - funkcjonalność, sprawy techniczne i organizacyjne

Rekomendowane odpowiedzi

Jedyną metodą byłoby grupowe wnioskowanie o alternatywną tematycznie zakładkę - tylko, że zarówno potencjalnie zainteresowani jak i zarząd - raczej nie będą o to walczyć...z różnych powodów. Analog raczej jest spokojnym miejscem - więc nie ma ciśnienia wewnętrznego, muzyka - jest w miarę uniwersalna, więc tak samo. W Diy - problemem jest tylko schemat i elementy :-) itd, itp.

Stąd salonik, ze swoją specyfiką "samych swoich" - jest z natury "elitarny", ponad podziałami :-) i trudno będzie dać w pełni uzasadnioną, merytoryczną alternatywę do stworzenia drugiej enklawy. Zresztą jest to bez sensu, wbrew idei forum.

Dlatego jak ktoś przejrzy moje i np Pawła ale nie tylko - posty - specyfikowaliśmy merytoryczne uwagi przeciwko dzieleniu forum - na lepszych, gorszych, dopuszczonych, niedopuszczonych, założycieli, podejrzanych itd. Przeciwko modyfikacji zasad na kolanie, w ukryciu, bez konsultacji. Ale taką mamy "demokrację" :-) Nie wiem dlaczego na forum są równi i równiejsi, na jakich zasadach i kto kreuje taki podział. Dlaczego wnioski jednych zarzad spełnia w całości, a innych - nie zauważa. Dlaczego jest im tak wygodniej? Nie wiem...ale nie będę się z koniem kopał. Napisałem co myślę - nie raz. I spieprzam :-) albo -pieprzę...

Nie myśl. Jeśli już pomyślałeś, to nie mów. Jeśli już powiedziałeś, to nie pisz. Jeśli już napisałeś, to nie podpisuj. Jeśli podpisałeś, to się nie dziw!

1- pomysł na założenie kolejnego Salonika nie jest zły. Tylko kto i o czym będzie w nim pisał?... :-) Akurat ty o audio masz coś do powiedzenia, ale wielu z niezadowolonych, miłośników bocznicy niewiele ma do powiedzenia o audio. Temat ten nawet ich nie interesuje. No chyba, że enklawa na bocznicy pod tytułem " Szydzę więc jestem, pluję więc zawsze będę"

2- co do ruchów na forum to zapominasz o zasadniczej kwestii. Forum jest prywatną własnością prywatnej firmy i stoją za nią prywatne osoby. Mogą robić co się im podoba i twoje wnioski tracą sens.

3- ktoś tu podał, że na wielu zachodnich forach tematycznych koniecznością jest przejście weryfikacji i nikt nie ma z tym problemu. Jakoś nikomu to nie przeszkadza. Wpisy jakie tu na forum się pojawiają, ataki personalne, czy trolling nie na temat, to na zachodnich forach oznaczałyby wylot z takiego forum.

Edytowane przez sly30

Sly - dlatego napisałem co napisałem. Nie bedę sie kopal z koniem - nieważne czy w danym przypadku jest to zarzad, moderator, jakiś pieniacz, czy ty np :-)

Kazdy wyraża swoja opinię, i te opinie - choć często różne - nie zawsze są sprzeczne czy wykluczające się. Dla mnie ważne - zeby zachowywać pewne zasady. Kultury, współpracy, nie zaskakiwania, poszanowania zdania innych, humoru, zaufania.

Nie myśl. Jeśli już pomyślałeś, to nie mów. Jeśli już powiedziałeś, to nie pisz. Jeśli już napisałeś, to nie podpisuj. Jeśli podpisałeś, to się nie dziw!

Kultury, współpracy, nie zaskakiwania, poszanowania zdania innych, humoru, zaufania.

Myślę, że to poszanowanie zdania innych jest na tym forum nadmierne. To jest właśnie negatywny aspekt demokracji. Taka demokratyczna patologia, że każdy może każdego opluć, wyszydzić, zgnoić bo przecież jest wolność słowa. Na zachodnich forach już tak nie jest. Tych 20-30 pieniaczy tam miałoby wylot z forum i dożywotni zakaz wstępu.

A propos pieniaczy był taki jeden lis co kiedyś odwiedził zakładkę Analog i tak namieszał, że część założyła swoje forum i 400 chłopa poszło! A i chłopaki pozdrawiają, mają już nawet lek na trzaski :)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Gość NEWNEW

(Konto usunięte)

Myślę, że to poszanowanie zdania innych jest na tym forum nadmierne.

To trzeba napisać precyzyjniej. Część userów, zasłaniając się bliżej nieokreśloną ideą wolności słowa, dopuszcza się niewybrednych ataków na innych. Jakiekolwiek próby ukrócenia tego zjawiska spotykają się w głośnym sprzeciwem pod wyżej wymienionym sztandarem. Natomiast Ci bardziej kulturalni; którzy w pyskówki się nie wdają; jak widać prawa do szacunku nie mają, można ich opluwać bezkarnie.

Edytowane przez tomkly

A właśnie zapytam odnośnie tego opluwania czy uczestnicy tego ataku na moderacje zostali stosownie ukarani? Jakoś nie widać by mieli zakaz pisania.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zakaz pisania jest po przekroczeniu 10 punktów. Nie wiesz kto ile dostał. Z reguły dostaje się 1-2 punktów.Taki wytrawny troll jak ty nie wie tak oczywistych rzeczy?

Punktu a to nie byłbym takie pewien.

Co do punktu b:

Tak to nie kłamał sam Goebels.

Ja przez jedna osobe na tym froum zostalem juz porownany do Goebelsa.

Umiescilem ja w ignorowanych , jak kilku innych . Z powodu smierci Piotra, zrezygnowalem z ignorowania kogolwiek.

Tobie wytocze proces o znieslawienie, jak tylko moim prawnikom uda sie ustalic Twoje dane.

Musisz zaplacic za to, zadnych przeprosin nie przyjme.

Edytowane przez marslo

Konto w trakcie usuwania

Gość NEWNEW

(Konto usunięte)

Panowie, pozwolę sobie zabrać głos jako osoba zajmująca się zawodowo zagadnieniami prawnymi. Nie za bardzo rozumiem co macie na myśli pisząc o zgodności z prawem? Kłania się znajomość hierarchii źródeł prawa. Mamy akty prawa powszechnie obowiązującego, w Polsce są to ustawy oraz rozporządzenia. Istnieją akty prawa wewnętrznego danego podmioty, nie mającego charakteru powszechnie obowiązujących aktów normatywnych typu regulamin pracy, wynagradzania, układ zbiorowy, wewnętrzne procedury finansowe, itp. W tym przypadku mamy do czynienia z prywatnym, komercyjnym portalem, którego właściciel ma nieograniczone prawa w zakresie kształtowania jego struktury, zawartości, treści, reklam, itp. Oczywiście osoby, które nie akceptują polityki organu prowadzącego mają pełne prawo do zaprzestania uczestnictwa jak i usunięcia swojego konta.

Tobie wytocze proces o znieslawienie, jak tylko moim prawnikom uda sie ustalic Twoje dane.

Mariusz, daj spokój, nie warto...

No to sobie podyskutowali...

:-)

Panowie, pozwolę sobie zabrać głos jako osoba zajmująca się zawodowo zagadnieniami prawnymi. Nie za bardzo rozumiem co macie na myśli pisząc o zgodności z prawem? Kłania się znajomość hierarchii źródeł prawa. Mamy akty prawa powszechnie obowiązującego, w Polsce są to ustawy oraz rozporządzenia. Istnieją akty prawa wewnętrznego danego podmioty, nie mającego charakteru powszechnie obowiązujących aktów normatywnych typu regulamin pracy, wynagradzania, układ zbiorowy, wewnętrzne procedury finansowe, itp. W tym przypadku mamy do czynienia z prywatnym, komercyjnym portalem, którego właściciel ma nieograniczone prawa w zakresie kształtowania jego struktury, zawartości, treści, reklam, itp. Oczywiście osoby, które nie akceptują polityki organu prowadzącego mają pełne prawo do zaprzestania uczestnictwa jak i usunięcia swojego konta.

Mariusz, daj spokój, nie warto...

Warto, dla zasady.

Konto w trakcie usuwania

W tym przypadku mamy do czynienia z prywatnym, komercyjnym portalem, którego właściciel ma nieograniczone prawa w zakresie kształtowania jego struktury, zawartości, treści, reklam, itp. Oczywiście osoby, które nie akceptują polityki organu prowadzącego mają pełne prawo do zaprzestania uczestnictwa jak i usunięcia swojego konta.

Pisałem o tym już wcześniej parokrotnie.

To wie już chyba nawet średnio rozgarnięty gimnazjalista.

Ale jak widać niektóre tuzy tego forum nie rozróżniają pewnych pojęć w naszym świecie i myślą ,że kto głośniej ujada ten ma rację a właściciel forum jest zobowiązany ustawowo (?!) spełnić zachciankę każdego użytkownika forum :)

Gość papageno

(Konto usunięte)

A myślałem, że radość członków saloniku z saloniku, poczucie siły i jedności, i - co tu dużo gadać - bezdyskusyjnej elitarności sprawi, że będą się nią napawać. W ciszy.

spełnić zachciankę każdego użytkownika forum

Każdego - nie, niektórych - tak.

Gość NEWNEW

(Konto usunięte)

A myślałem, że radość członków saloniku z saloniku, poczucie siły i jedności, i - co tu dużo gadać - bezdyskusyjnej elitarności sprawi, że będą się nią napawać. W ciszy.

Postanowiliśmy wyjść z ukrycia i podzielić się swoimi rozważaniami, tak aby nie miały one w założeniu elitarnego charakteru;-) A w Saloniku swoją drogą jest bardzo przyjemnie, zapraszamy.

Edytowane przez tomkly

Każdego - nie, niektórych - tak.

Tam jest bardzo spokojnie i nie ma chamstwa, ataków ani trollingu. Ale nie martw się. Na poprawienie humoru zawsze możesz jeszcze raz przeprosić buma... :-)

Taka demokratyczna patologia, że każdy może każdego opluć, wyszydzić, zgnoić bo przecież jest wolność słowa.

Dobra Sly, bo trochę mnie twoja obłuda uwiera.

Wlazłeś kiedyś do zakładki Inne i tam był spór o deski i kolce pod sprzęt. Toczył się już dość długo. Wlazłeś, NIC konkretnego nie napisałeś, tylko od razu z szyderą jacy to ci niewierzący (a przecież mają prawo nie wierzyć ) są ograniczeni, gówno widzieli i gówno mają. A zielonego pojęcia nie masz o tym. Zachowywałeś się jak klasyczny bum (sorry bum, ale chyba legendą tutaj zostaniesz :)

A teraz tutaj piszesz jaki to ty jesteś biedny i wszyscy się na ciebie uwzięli.

Teraz mi powiedz, to jest to twoje widzenie świata i idea równości, o której tak pięknie napisałeś?

Czyli wybieramy grupę, która może więcej, a jak reszta będzie robić to samo to to się nazywa opluwanie.

Oczywiście po swojemu zaraz się zaczniesz wykręcać. Temat jest, jak kto cierpliwy może przeczytać.

Jestem jednak prorokiem :-)

I niech każdy interpretuje to sobie - jak potrafi

Ja to wszystko przewidziałem :-)

Chyba mnie z kimś mylisz. Nigdzie nie pisałem o idei równości. Nigdzie na świecie nie ma równości. W przyrodzie też nie ma równości. Są mali, duzi, łysi, zarośnięci, inteligentni i tępi, są biali, czarni, żółci, pracowici i leniwi. Równość jest fikcją. Krytykować platformy można ale żeby to robić trzeba je potestować. Nikt z was w tamtym wątku tego nie zrobił. Z założenia krytykowaliście coś czego na oczy nie widzieliście.

Edytowane przez sly30

Zakaz pisania jest po przekroczeniu 10 punktów. Nie wiesz kto ile dostał. Z reguły dostaje się 1-2 punktów.Taki wytrawny troll jak ty nie wie tak oczywistych rzeczy?

Nie wiem nigdy nie dostałem tyle w sumie miałem 9pkt na moim koncie, no ale taki guru troll ja ty wie zapewne lepiej :)

Wszak

Każdy ma prawo do swojej opinii. Nie ma obowiązku zgadzania się z kimkolwiek, więc nie wiem o co tobie chodzi?

I tak sobie trollowałeś zakładkę Analog ot kilka trafnych cytatów

Wszędzie Cię pełno z tym swoim "cyfra uber alles" i to już nudne jest. Większość wątków zawiera Twoje wypociny. Już wszyscy wiedzą, że cyfra jest "de best". Możesz spokojnie wziąć urlop od zakładki "analog"

Dajcie już chłopinie spokój i tak go nie przekonacie.Nie znam drugiej takiej istoty na ziemi,która była by jeszcze bardziej uparta.

Koledzy nikt nie przekona sly30 on ma zawsze rację!!!!!

Dajcie mu jeszcze papu !

Widać Sly,że nie masz pojęcia o analogu i płycie winylowej

Ależ nie muszę mieć pojęcia o vinylu. Wystarczy, że mam pojęcie o dobrym dźwięku... :-)

Czyli żadnych argumentów nie masz poza złośliwościami?... :-)

I teraz podsumowanie jasno przyznałeś, że nie masz pojęcia o vinylu, ale mimo to usilnie musiałeś zaznaczyć swoje JA, co przecież jest sprzeczne z Twoją zasadą. Ostatni Twój cytat z tej listy jest przezabawny normalnie spadłem z krzesła Ty domagający się argumentów:) których od lat nie można wydusić od Ciebie. Jak widzisz zostałeś tam w roli samotnego trolla, to jakbym widział buma domagającego się argumentów od was w zakładce Hi-end. Bez urazy do jego osoby.

To przykre że jako dorosły nie umiesz czytać ze zrozumieniem. Jedyne 2 wątki w jakich pisałem nie były o analogu ani o vinylu tylko o relacji vinylu do cyfry, a o cyfrze co nieco mogę powiedzieć. Co do samego vinylu to słyszałem wiele topowych systemów z najlepszymi gramofonami i wiem jak grają. Nie muszę znać się na ustawianiu ramion, na regulacji wkładek itd i nie muszę udawać, że to wiem. Nie jest mi to potrzebne. Mogę bez problemu przyznać się że czego nie wiem, Ty nie masz odwagi przyznać, że większości rzeczy, które krytykujesz nawet na oczy nie widziałeś... :-)))

Edytowane przez sly30
Gość papageno

(Konto usunięte)

25564. To zobowiązuje. To nie w kij dmuchał ;)

Proroku audiograde, jaki scenariusz ukazuje się Tobie, przed oczami duszy Twej, na dalszy ciąg tak pięknie rozpoczętego dnia ?

I dalej, Proroku. Ile za ten wpis?

Chyba mnie z kimś mylisz. Nigdzie nie pisałem o idei równości. Nigdzie na świecie nie ma równości. W przyrodzie też nie ma równości. Są mali, duzi, łysi, zarośnięci, inteligentni i tępi, są biali, czarni, żółci, pracowici i leniwi. Równość jest fikcją. Krytykować platformy można ale żeby to robić trzeba je potestować. Nikt z was w tamtym wątku tego nie zrobił. Z założenia krytykowaliście coś czego na oczy nie widzieliście.

Jezu...

Ale skąd ty możesz wiedzieć kto co sprawdzał? Ty nawet nie przeczytałeś tego wątku, tylko ostatnią stronę, co było widać po tym co pisałeś. Ale wpadłeś i swoim zwyczajem o swej nieomylności wszystkich wsadziłeś do jednego wora, bo mają odmienne zdanie od twojego. Z miejsca wszystkich określiłeś trollami, bo to że podstawki i kolce "grają" jest znane od zarania audio i nie można z tym dyskutować...

Tak że powtarzam nie rób z siebie męczennika, bo jesteś taki sam jak ci których tutaj wymieniasz. Teraz nazwałeś Malikaliego trollem. Wytłumacz nam za co.

Nie napisałeś nic, że idea równości się nie sprawdza?

Edytowane przez Piękny Stefan

Ale to jest dla kadego trolla typowe, że powyciąga jakieś wyrwane z kontekstu cyctaty, naciągnie fakty na swoja korzyść i tłumacz się potem, że nie jesteś koniem.

To jest ostatnie wolne miejsce na forum na Twoją reklamę...

Gość NEWNEW

(Konto usunięte)

Malikali, posiadłeś niesamowitą umiejętność manipulacji faktami, wpisami a przy okazji innymi userami. Robisz to w białych rękawiczkach, tak żeby moderacja nie za bardzo miała podstawę przyznania Ci punktów. Ale wiesz, to działa w obie strony, traktowanie innych userów jako idiotów obróci się w końcu przeciwko Tobie;-)

Tak że powtarzam nie rób z siebie męczennika, bo jesteś taki sam jak ci których tutaj wymieniasz. Teraz nazwałeś Malikaliego trollem. Wytłumacz nam za co.

Ja go też tak kiedyś nazwałem, bo wszedł do high-endu z misją nawróceniową.

To jest ostatnie wolne miejsce na forum na Twoją reklamę...

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.