Skocz do zawartości
IGNORED

Forum - funkcjonalność, sprawy techniczne i organizacyjne

Rekomendowane odpowiedzi

Kurka wodna, czemusz ja nie pracuje w firmie, która hostuje nasze kochane forum - wnet bym wszystkich pobanował w bazie :D

TA-E80ES | TA-N55ES MKIII | SS-G3 | CDP-X77ES | TC-K730ES | TC-K990ES | TC-765 | DTC-60ES | PCM-501ES | ST-S770ES | DENON DP-47F + AT AT33EV MC | JVC BR-7000ERA | PIONEER CT-9R

To ilu byś zostawił biorąc pod uwagę, że w ciągu ostatniego roku na forum logowało się ok 10000 a w przeciągu ostatnich dwóch lat około 16000 ?

Człowiek może być dobry, uczciwy ale i tak ilość ludzi na jego pogrzebie zależy od pogody...

• Moderatorzy

Czy wiecie, że na ponad 57000 zarejestrowanych na AS prawie 22000 userów nie napisało do tej pory żadnego posta? A kolejne 20000 ma poniżej 10. Natomiast tylko nieco ponad 3000 ma powyżej 100...

Te 57tyś kont duchów się przydaje, bo jak dwa lata temu 200-300 osób bojkotowało forum, to lepiej brzmiało, że to tylko mały promil użytkowników, a nie co najmniej 10% z 3000 faktycznych użytkowników. Tak wtedy sprawę stawiał własnie jeden z moderatorów.

-----------------

To ilu byś zostawił biorąc pod uwagę, że w ciągu ostatniego roku na forum logowało się ok 10000 a w przeciągu ostatnich dwóch lat około 16000 ?

Po blokował bym najpierw konta, które przynajmniej od 4 lat nie były używane - wysyłając oczywiście wcześniej maila z informacją - sorry, ale konto po tygodniu zostanie wywalone jeśli się na niego nie zalogujesz (można także napisać skrypty, by sprawdzić, czy serwer w ogóle ma w bazie taki adres mailowy - jeśli nie, wywalamy konto na poczekaniu). Następnie, jeśli ktoś by się jednak zgłosił (zalogował), a na pewno by tak było, to brał bym te konta na celownik. Nie jest to prosta sprawa, ale robiłem już takie rzeczy. Takie rzeczy powinno się robić co dwa lata. Nie oszukujmy się, bo istnieją podwójne i poczwórne konta, ale istnieje też cała chmara kont, które zostały kiedyś założone, bo się może przyda...

Te 57tyś kont duchów się przydaje, bo jak dwa lata temu 200-300 osób bojkotowało forum, to lepiej brzmiało, że to tylko mały promil użytkowników, a nie co najmniej 10% z 3000 faktycznych użytkowników. Tak wtedy sprawę stawiał własnie jeden z moderatorów.

Bo Malinowy Król jest Królem wszystkich Królów, co złego to nie my :)

Edytowane przez neomammut

TA-E80ES | TA-N55ES MKIII | SS-G3 | CDP-X77ES | TC-K730ES | TC-K990ES | TC-765 | DTC-60ES | PCM-501ES | ST-S770ES | DENON DP-47F + AT AT33EV MC | JVC BR-7000ERA | PIONEER CT-9R

Jarek, a zaprosisz mnie do saloniku? :)

"...Ty jesteś wysublimowany esteta a w Salonie cię nie chcą...ciekawe dlaczego ?"

- bo ma inne zdanie?

- bo go nie lubią?

- bo .....nie bo nie?

- bo ....

czy faktycznie tak trzeba dzielić ludzi?

Czy to dlatego nie obowiązuje ogólny regulamin forum?

Warto?

Regulamin "salonika" nie powinien być sprzeczny z regulaminem forum.

A dlaczego skoro tak dociekasz nie wstawiłeś wpisu tego wysublimowanego estety :)

Który wygląda tak :

" Jarek nie bądź hipokrytą :-) .... przecież to ja od samego początku jak jestem na forum AS wpajałem Ci do ' uszu ' i głowy że

B&W które miałeś są od czapy i do bani i z dobrym dźwiękiem nie mają nic wspólnego i nigdy nie miały. Kiedyś tak szczerze

pogadałem sobie z dystrybutorem B&W ( nie polskim ) i sam przyznał że B&W nie mają nic wspólnego z dobrym dźwiękiem

ale firma inwestuje w marketing i dba o zaplecze dystrybucji co przejawia się w konsekwencji na dobrą sprzedaż a żyć z czegoś

trzeba....Chicago jak Chicago ustawia się tam gdzie wiatr powieje......system ma od czapy - ale to sprawa wieku i postępujacej

głuchoty.

Teraz może trzymać się za rączkę z userem Jello - on też lubi ten brand a może tylko dobrze się sprzedaje ? Lata mi to powiem

szczerze.

Jello. mówisz tak jak byłbyś w permanentnym ciągu alkoholowym, wytrzeźwiej z B&W - już pora i czas najwyższy. "

Albo co zrobić z takim wpisem forumowego guru :

" Tutaj mozna byc soba, bez Polaczkow zawistnych i prymitywnych ktorych na tym forum wiekszosc.

Oczywiscie i na tym forum sa ludzie bardzo w porzadku i na poziomie ktorych pozdrawiam.

Ale generalnie to forum to jedno wielkie szambo, jak opowiadam tu ludziom z branzy, jakie sa relacje miedzy ludzmi jak sprzedawany jest sprzet, jak dzialaja naganiacze za pare srebrnikow piszacych w zamian dobre recenzje na audiostereo, to tak jabym opowiadal im o tym ze wczoraj bylem na Marsie z wizyta. :D

Nie chce mi sie juz tutaj pisac, wiekszosc was za durna jest aby czytac co pisze... "

Obaj ci wysublimowani esteci dalej maja konta i mogą pisać.

Więc po ki czort ta cała dyskusja tutaj :)

Edytowane przez jtvt4c

Jarek, a zaprosisz mnie do saloniku? :)

Proście a będzie wam dane.

Pukajcie a może wam otworzą...

Ale! Z racji, ze mnie wk.. administratorzy - ni huhu !!! :)

Widzę, że tak łatwo na salony się nie wkupię :D

Gość Gosc

(Konto usunięte)

Czy wiecie, że na ponad 57000 zarejestrowanych na AS prawie 22000 userów nie napisało do tej pory żadnego posta? A kolejne 20000 ma poniżej 10. Natomiast tylko nieco ponad 3000 ma powyżej 100...

Niezła jazda. To wiele mówi o tym jak się nas tu robi w balona.

Te konta ,, zombi'' powinny być zlikwidowane już dawno temu, zanim powstaną z grobu, żeby nękać użytkowników.

Znajdź tą wypowiedź moderatora i zapytaj go o jego stanowisko w sprawie w świetle faktów które ujrzały ,,audioforumowe'' światło.

Bidny Salonik, bo takiego trolla przyjął :)

• Moderatorzy

Sly, bierzesz pod uwagę taki wariant, że komuś na prawdę jakoś szczególnie nie zależało by dostać się do tego elitarnego saloniku? Ba nawet nie wiedział, że coś takiego jak salonik istnieje i o co w tym chodzi?

-----------------

Ależ oczywiście. Tylko po co to biadolenie? Brakuje poklasku? Nie pasuje to piszesz do moda prośbę o usunięcie i po temacie. Wielkia afera, że nie chciałem, nie wiedziałem, ale siłą mnie wciągnęli... :-)

Ale to Tobie tego poklasku brakuje i myślisz, że reszcie także - nic bardziej mylnego nasz kochany trolusiu :)

wchodzimy w salonik/usun i po kłopocie :) jesli kogos siła wciągneli

nie wiem czy to blokuje tylko pisanie czy przestajemy kompletnie widziec zakladke

Szanuj zdrowie należycie, bo jak umrzesz, stracisz życie

A, i jeszcze mógłbyś ograniczyć swoją pisaninę do tego na czym się znasz.

Ale nasz kochany Troluś się na wszystkim zna :D

Nie wiem jak Ty Slaj, ale ja bym mu dał ze trzy karniaki - tak dla zasady :)

@ Papageno, nie czytam wpisów buma i jego klonów, zablokowałem je ... martwi mnie Twoja fascynacja tym człowiekiem??? oraz bezczynność administracji i moderacji ... dlaczego bum i jego klony (Janek Kos, i inne) nie są na stałe zbanowani? Na 100 wpisów buma, 95 jest trolowaniem i wyśmiewaniem naszego hobby ... żenada :(((

Złote myśli "Słońca hajenda" ... "Lampa szumi, winyl trzeszczy, Ellipticor nie dla leszczy". 

Gość papageno

(Konto usunięte)

A ja mam odmienne zdanie. Czy mogę?

Został w którymś momencie zaetykietowany i potem już nikt nie zwracał uwagi na to, co pisał. Troll, to troll. Sam się na to dałem złapać.

Poza tym co innego hobby a co innego fanatyzm, układy, niejasne interesy i co tam jeszcze, co niszczy to forum. Szkoda, że tego nie dostrzegasz.

Mógłbym więcej, ale jestem realistą i nie będę na darmo strzępił języka.

Coś dla tych co to cierpią niewypowiedzialne katusze z powodu pełnej nieświadomości zapisania się do Saloniku :)

Jak to się mówi klikasz i masz !!!

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Wężykiem Panowie wężykiem :)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ja proponuję dla tych co już tam siedzą i cierpią katusze, że muszą wyłazić i tu na bocznicy z trollami się zadawać zakładkę w saloniku "Salonik - funkcjonalność" dziękuję.:)

Gdzie się podział Janek Kos? Czyżby napisał nieprawdę? Coś obraźliwego?

Dokładnie tak. Bum razem ze swoimi klonami, których jest ok 100 ma najwiecej wpisów na forum i żaden nie jest o tematyce audio. Za to obrażanie innych notoryczne. Tobie to nie przeszkadza, innym tak. Ale jeśli tobie brakuje kontaktu z trollem bumem to jest priv, są maile. Nie ma problemu.

Edytowane przez sly30

Pse pani! Pse pani! :-)

Jeśli svart znalazł się przypadkowo w saloniku i jeszcze poręczył za szymona i może jeszcze za kogoś, a potem szymon za kogoś, a ten ktoś za trolla - to czy nie powinno być tak w saloniku, że jak ktoś odchodzi/jest banowany - to razem z nim znika poręczenie, którego sam udzielił? I tym samym zawiesza się lub wręcz znika udział w saloniku osób z jego poręczenia?

Tak tylko pytam - a przykład pojawił się przypadkowo :-)

logistyka ważna rzecz... :-)

Nie myśl. Jeśli już pomyślałeś, to nie mów. Jeśli już powiedziałeś, to nie pisz. Jeśli już napisałeś, to nie podpisuj. Jeśli podpisałeś, to się nie dziw!

Co by nie pisać faktem jest że temat saloniku wywołał niezłą burzę . I to nie tylko na AS ;) . Reszta forów audio ma niezły ubaw . Jest spór jest ruch w interesie :) ;)

Luxman PD 444 Nakamichi Dragon ,Lector CDP 707 , Linnart Prephono Dual Tube Power Supply   Technics 30A , Technics 40A EV FR 300 

Gość Gosc

(Konto usunięte)

Reszta forów audio ma niezły ubaw

Wrzuć linki. Z chęcią się zapoznam z obiektywnymi opiniami osób które patrzą na to z dystansu, spoza naszego podwórka.

Gość papageno

(Konto usunięte)

Sly30, nic Ci do tego, czego mi brakuje. I racz mnie nie pouczać. Nie życzę sobie tego.

Mam Cię w ingnorowanych od dawna, ale ta opcja jest niedoskonała, i widzę w cytacie, że mnie zaczepiasz.

• Moderatorzy

Na poprawę humoru zawsze możesz jeszcze raz przeprosić trolla-buma... :-)

Sly tak Ci przeszkadza brak kultury na forum, ze musisz uciekać do saloników to moze zaczął byś sie sam w porządku zachwywac? Gość Ci pisze ze ma Ciebie dość, ma Cie w ignorowanych to po cholerę piszesz jeszcze takie zaczepne teksty? Dla mnie to jest wlasnie zwykle trollowanie. To jedna sprawa, druga to czy jako szczęśliwiec który ma możliwość odgrodzić sie w salonkiu mógłbyś uszanować resztę forumowiczów którzy nie maja gdzie przed Tobą uciec i ograniczysz swoją twórczość do saloniku? Po trzecie zastanów sie czy masz prawo oceniać innych forumowiczów pod katem bycia trollem - Ty uważasz Buma za trolla i masz do tego prawo, ale swój osad zachowaj dla sie siebie, szczególnie ze sam nie chcesz być przez nikogo tak nazywany. Po czwarte zastanów sie moze czy ilosc to to samo co jakość, niektóre twoje wpisy są ciekawe, ale gdybys pisał 1/10 postów i ograniczył byś sie do spraw o których coś wiesz, na pewno korona z głowy by Ci nie spadła.

-----------------

Forum jest ogólnodostępne i każdy może pisać poza trollami takimi jak bum. Tysiące postów i żaden o tematyce audio. Jeśli komuś chcesz zwracać uwagę żeby nie pisał to zacznij od niego. Salonik nikomu poza trollami nie ogranicza wstępu. Uważasz, że każdy wpis na forum powinien dotyczyć tylko tego na czym się znamy? To dlaczego jeden z twoich tematów to zapytanie o driver o którym chyba za wiele nie wiesz, a kolejny to namawianie do zakupu....jeepa po remoncie? Nim komuś zwrócisz uwagę to wpierw....już chyba wiesz.

Edytowane przez sly30
  • Ostatnio przeglądający   1 użytkownik

• Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.