Skocz do zawartości
IGNORED

Forum - funkcjonalność, sprawy techniczne i organizacyjne

Rekomendowane odpowiedzi

bo trzeszczą. Takie są fakty.

Bzdury gadasz Slajuś - i co z tego, że tyle żeś sprzętu przewalił, tyle doświadczenia na marne. Musisz zacząć od początku :)

TA-E80ES | TA-N55ES MKIII | SS-G3 | CDP-X77ES | TC-K730ES | TC-K990ES | TC-765 | DTC-60ES | PCM-501ES | ST-S770ES | DENON DP-47F + AT AT33EV MC | JVC BR-7000ERA | PIONEER CT-9R

bo trzeszczą. Takie są fakty.

tyle że kogo to obchodzi w zakładce analog

Szanuj zdrowie należycie, bo jak umrzesz, stracisz życie

Gość Paweł Skurzewski

(Konto usunięte)

Kolega @mamel przestał się udzielać z przyczyn zasadniczych.

Niestety...napisałem o tym,najdelikatniej jak umiałem "przeszli na drugą stronę"

http://www.audiostereo.pl/koncept-utopia_122801.html

a o co niby chodzi z tym watkiem ?

Że pewnego dnia,zaraz po tym,jak umożliwiłem w nim krytyczne pisanie na temat saloniku,to dostał nóg:-)

A może by tak stworzyć nowy salonik i te dyskusje tam niech się toczą?

Taki trollerski salonik? :)

Edytowane przez jar1
Gość Paweł Skurzewski

(Konto usunięte)

Bzdury gadasz Slajuś - i co z tego, że tyle żeś sprzętu przewalił, tyle doświadczenia na marne. Musisz zacząć od początku :)

Bzdury to jest mało powiedziane,zwykłe trollerskie idiotyzmy.

Że pewnego dnia,zaraz po tym,jak umożliwiłem w nim krytyczne pisanie na temat saloniku,to dostał nóg:-)

niczego nie dostal , widze ze ma ukryte kilkanascie ostatnich postów kolejnej awantury wiec sila rzeczy ostatni wpis z jakąs mocno wczesniejsza godzina spowodował że cofnąl sie na dól listy lub nastepna strone

cala tajemnica

to byłby sam miód audiofilstwa

Gość Paweł Skurzewski

(Konto usunięte)

niczego nie dostal , widze ze ma ukryte kilkanascie ostatnich postów kolejnej awantury wiec sila rzeczy ostatni wpis z jakąs mocno wczesniejsza godzina spowodował że cofnąl sie na dól listy lub nastepna strone

cala tajemnica

to byłby sam miód audiofilstwa

Naprawdę zakładasz,że nie potrafię posługiwać się kursorem?

cir,litości:-)

Naprawdę zakładasz,że nie potrafię posługiwać się kursorem?

cir,litości:-)

cóż niestety pisze prawde, watek nie zmieniał lokalizacji jak równiez nie był ukryty

cóż niestety pisze prawde, watek nie zmieniał lokalizacji jak równiez nie był ukryty

cóż niestety przez ponad tydzień czasu każde kliknięcie na link do wątku kończyło się komunikatem ups! coś poszło nie tak

a powodem tego stanu rzeczy było czyszczenie tematu z chamskich wpisów. Przynajmniej tak brzmiała oficjalna wersja...

Naukowe teorie mnie nie interesują. Zresztą kogo tu interesują? To jest forum dla audiofilów.

cóż niestety przez ponad tydzień czasu każde kliknięcie na link do wątku kończyło się komunikatem ups! coś poszło nie tak

a powodem tego stanu rzeczy było czyszczenie tematu z chamskich wpisów. Przynajmniej tak brzmiała oficjalna wersja...

czyli tak jakby był ukryty do sprzątania ,nawet pamietam pisaliscie ze zniknął ale jak sprawdzałem to był widoczny wiec sadziłem ze jak zawsze to tylko spory z moderacja

ok , zapytam admina aby pomógl wyjasnic to zjawisko

Wpuscic trolli na salony! Ja pierwszy, jako przodownik. Bede akceptowal zgloszenia. Wymóg, min 20 pkt karnych w tym min 50% od Paltona. I kilka chamskich cytatów.

?👈

czyli tak jakby był ukryty do sprzątania...

:)

Tak jakby, to teraz mamy zdaje się marzec, a ostatni ocalały wpis w rzeczonym wątku pochodzi z listopada

czyli ktoś zwyczajnie bez ceregieli wyciął sobie cztery miesiące wpisów za jednym zamachem

i ta czynność zajęła temu komuś tyle czasu, że cały wątek musiał być zamknięty przez tydzień czy dwa?

I wcale nie było tak, że temat został w całości wystrzelony w próżnię, a dopiero jak Skurzewski zaczął mordę drzeć,

to cichaczem przywrócono go na swoje miejsce i jak zwykle na tym forum nikt nic nie wie co kto kiedy i dlaczego?

Spoko luz :)

Naukowe teorie mnie nie interesują. Zresztą kogo tu interesują? To jest forum dla audiofilów.

:)

Tak jakby, to teraz mamy zdaje się marzec, a ostatni ocalały wpis w rzeczonym wątku pochodzi z listopada

czyli ktoś zwyczajnie bez ceregieli wyciął sobie cztery miesiące wpisów za jednym zamachem

i ta czynność zajęła temu komuś tyle czasu, że cały wątek musiał być zamknięty przez tydzień czy dwa?

I wcale nie było tak, że temat został w całości wystrzelony w próżnię, a dopiero jak Skurzewski zaczął mordę drzeć,

to cichaczem przywrócono go na swoje miejsce i jak zwykle na tym forum nikt nic nie wie co kto kiedy i dlaczego?

Spoko luz :)

parantulla kiedy ja go widziałem bez problemow - o tym własnie pisze , tyle ze szukałem go nie na liscie watków a po autorze

OK zwracam sie do Admin1 o co chodzi

Gość Paweł Skurzewski

(Konto usunięte)

parantulla kiedy ja go widziałem bez problemow - o tym własnie pisze , tyle ze szukałem go nie na liscie watków a po autorze

OK zwracam sie do Admin1 o co chodzi

A po co?

Swoje zdanie mam i wystarczy,to przecież nie jest jakiś odosobniony przypadek...

A jest w tym paragrafie ze o takie chodzi??? Gdyby tak bylo to byloby napisane.

Skoro istnieją takie fora dostępne wyłącznie dla administracji i moderacji, co do których mamy pewność bytu, a których z wiadomych względów nie widzimy to przez domniemanie zakładam, że o nie właśnie chodziło autorowi tego punktu regulaminu.

Kurka wodna, czemusz ja nie pracuje w firmie, która hostuje nasze kochane forum - wnet bym wszystkich pobanował w bazie :D

Obawiam się, że jako admin hosta nie miałbyś nic do powiedzenia w kwestii banowania użytkowników forum.

.

Ja to wiem, Ty to wiesz, admin to wie i 90% użytkowników z dłuższym stażem też to wiedzą. Spójrzmy prawdzie w oczy, jest na tym forum moderator, któremu zdarzało się zwyzywać użytkowników, notorycznie banował osoby, które miały inne zdanie, piętnował nieprzychylnych mu użytkowników "listą dwulicowych chamów" itp, a z drugiej strony swoich kumpli z branży, którzy zostali złapani na rękę na kradzieży bronił niczym lew...

Nie wiem jak bardziej moderator mógłby udowodnić swoją niekompetencję i skrajny brak umiejętności przywódczych, a jednak od lat kilku twardo piastuje to stanowisko robiąc krecią robotę na forum. Jakim cudem admin widzi w nim wartość wnoszącą coś na tym forum, to nie mam pojęcia. Ale puki takie osoby moderują to forum, mrzonką jest nadzieja że coś się tu poprawi. Czy będzie salonik, czy też nie.

Taka osoba jest przyczynkiem exodusu aktywniejszych użytkowników na inne fora. Mniej aktywni użytkownicy nie mają zamiaru cokolwiek udzielać się i co najwyżej czytają będąc zalogowanymi lub nie. Pewna część może nawet zrezygnować nawet i z czytania. Ja to wiem, Ty to wiesz, admin to wie i 90% użytkowników z dłuższym stażem też to wiedzą. Ta osoba będąc na innych forach pod własnym nickiem zachowuje się całkiem poprawnie, a mnie dziwi jak potrafi ze stoickim spokojem znosić ataki innych użytkowników.

Edytowane przez Aksamit

stereo-hifi.com

Poszukiwana nakładka kieszeni do TA-2570. W zasadzie to nawet dwie. Przedpanel też bym przygarnął (wystarczy sam plastyk).

Istnieją fora dla moderatorów ?

Kolega wykazuje nieznajomość IPB, na którym oparte jest forum AS. Z poziomu Admin Control Panel w IPB możemy stworzyć nowe forum jako kategorię (root category) i to potocznie nazywamy "forum" (potocznie, choć nie do końca poprawnie), lub nowe forum możemy zagnieździć w już istniejącej kategorii i jest to właściwe forum, a fora w nim zagnieżdżone skrypt określa jako subfora. Poproś admina czy moderatora by dał ci screena jak on widzo forum AS będąc zalogowanym. Wtedy zrozumiesz.

Nie przeczą prawom fizyki, tylko prostackim jej ujęciom odwołującym się wciąż do podręcznika 7 klasy szkoły podstawowej.

To ja już wolę teorie, definicje i prawa z podręczników szkolnych, przynajmniej jeśli chodzi o przedmioty ścisłe. Bo jakoś bliżej mi do podstaw, których niejeden nie jest w stanie obalić niż do "audiofilskich prawd objawionych" rodem z lekcji katechezy.

Tak na poważnie: wolność nie może ograniczać wolności innych osób.

To idąc tokiem Twojego rozumowania należałoby wypuścić z kryminałów wszelkiej maści bandziorów i zboczeńców. Bo przecież mamy wolność.

stereo-hifi.com

Poszukiwana nakładka kieszeni do TA-2570. W zasadzie to nawet dwie. Przedpanel też bym przygarnął (wystarczy sam plastyk).

Obawiam się, że jako admin hosta nie miałbyś nic do powiedzenia w kwestii banowania użytkowników forum.

Za pomocą jednego INSERT`a mógłbym Cię wywalić nie posiadając nawet konta na tym forum :)

TA-E80ES | TA-N55ES MKIII | SS-G3 | CDP-X77ES | TC-K730ES | TC-K990ES | TC-765 | DTC-60ES | PCM-501ES | ST-S770ES | DENON DP-47F + AT AT33EV MC | JVC BR-7000ERA | PIONEER CT-9R

A po co?

Swoje zdanie mam i wystarczy,to przecież nie jest jakiś odosobniony przypadek...

bo chce miec rowniez wlasne zdanie na ten temat

Za pomocą jednego INSERT`a mógłbym Cię wywalić nie posiadając nawet konta na tym forum :)

Co innego "umieć", a co innego "mieć do tego prawo".

Poruszasz ważką kwestę "martwych dusz". To jednak jest (lub nie) problemem właściciela strony. To on decyduje czy chce mieć profesjonalnie prowadzone forum, gdzie osoby odpowiedzialne dbają nie tylko o jego merytoryczne prowadzenie, jego rozwój pod tym względem, ale też pilnie pracują nad forum "od zaplecza". "Chuda baza" pozbawiona danych nadmiarowych to jak sam wiesz jest podstawą. Ze swej strony nie usuwałbym kont z zerowym stanem napisanych postów, ale za to aktywnych pod względem logowania się na forum. Co innego konta, na które nikt nigdy się nie zalogował. Takie konta tylko zaśmiecają i forum, i bazę.

Należy zastanowić się nad tym, dlaczego sporo użytkowników nic nie pisze. To nie jest tak, że nie mają nic do powiedzenia. Z pewnym prawdopodobieństwem wstrzymują się z aktywnością "pisarską" z powodu panującej atmosfery, być może czują się zagubieni lub skonfundowani małą "strawnością" budowy forum. Wystarczy wejść na stronę główną forum i popatrzeć na nazwy poszczególnych for. Jedna wielka "sałatka warzywna". Jest i audio, i film, i car audio plus diy. Łatwiej wymienić czego na as nie ma, niż to co na nim się znajduje. Galimatias. W połączeniu z mało atrakcyjnym layoutem mamy to co mamy. A wystarczyłoby uporządkować, ale z pewnym zamysłem i określonymi celami do osiągnięcia. Ktoś kto pracował nad obecnym wyglądam i budową as chyba nie bardzo wiedział co chce osiągnąć. Bałaganiarska i mało atrakcyjna (również pod względem wizualnym) budowa forum odstręcza nie tylko od logowania ale i od czytania również.

Można w ramach "testów" wyłączyć możliwość czytania tematów dla gości i zobaczyć ile osób tak naprawdę odwiedza as w ciągu jakiegoś czasu. Warto też przypomnieć się użytkownikom, których forum utraciło lub też samo wyekspediowało w inne miejsca w sieci. W końcu te konta podały jakiś email. O amnestii dla "niegrzecznych" tez wspomnę.

Przede wszystkim należy przeciąć wrzoda i pozbawić władzy tę osobę, która swą działalnością dobija to forum, jak choroba.

stereo-hifi.com

Ze swej strony nie usuwałbym kont z zerowym stanem napisanych postów, ale za to aktywnych pod względem logowania się na forum. Co innego konta, na które nikt nigdy się nie zalogował. Takie konta tylko zaśmiecają i forum, i bazę.

Z forumowych statystyk(wg wyszukiwarki) wynika, że z 22000 zarejestrowanych osób, które nie napisały dotąd posta, w ciągu ostatnich 4 lat logowało się ok 11000, wciągu ostatnich 2 lat ok. 4200, a ostatniego roku ok 2200...

Człowiek może być dobry, uczciwy ale i tak ilość ludzi na jego pogrzebie zależy od pogody...

Z forumowych statystyk(wg wyszukiwarki) wynika, że z 22000 zarejestrowanych osób, które nie napisały dotąd posta, w ciągu ostatnich 4 lat logowało się ok 11000, wciągu ostatnich 2 lat ok. 4200, a ostatniego roku ok 2200..

Jeśli ta tendencja utrzyma się to za kilka lat "nie będzie już niczego" :)

stereo-hifi.com

Co innego "umieć", a co innego "mieć do tego prawo".

Poruszasz ważką kwestę "martwych dusz". To jednak jest (lub nie) problemem właściciela strony. To on decyduje czy chce mieć profesjonalnie prowadzone forum, gdzie osoby odpowiedzialne dbają nie tylko o jego merytoryczne prowadzenie, jego rozwój pod tym względem, ale też pilnie pracują nad forum "od zaplecza". "Chuda baza" pozbawiona danych nadmiarowych to jak sam wiesz jest podstawą. Ze swej strony nie usuwałbym kont z zerowym stanem napisanych postów, ale za to aktywnych pod względem logowania się na forum. Co innego konta, na które nikt nigdy się nie zalogował. Takie konta tylko zaśmiecają i forum, i bazę.

Należy zastanowić się nad tym, dlaczego sporo użytkowników nic nie pisze. To nie jest tak, że nie mają nic do powiedzenia. Z pewnym prawdopodobieństwem wstrzymują się z aktywnością "pisarską" z powodu panującej atmosfery, być może czują się zagubieni lub skonfundowani małą "strawnością" budowy forum. Wystarczy wejść na stronę główną forum i popatrzeć na nazwy poszczególnych for. Jedna wielka "sałatka warzywna". Jest i audio, i film, i car audio plus diy. Łatwiej wymienić czego na as nie ma, niż to co na nim się znajduje. Galimatias. W połączeniu z mało atrakcyjnym layoutem mamy to co mamy. A wystarczyłoby uporządkować, ale z pewnym zamysłem i określonymi celami do osiągnięcia. Ktoś kto pracował nad obecnym wyglądam i budową as chyba nie bardzo wiedział co chce osiągnąć. Bałaganiarska i mało atrakcyjna (również pod względem wizualnym) budowa forum odstręcza nie tylko od logowania ale i od czytania również.

Można w ramach "testów" wyłączyć możliwość czytania tematów dla gości i zobaczyć ile osób tak naprawdę odwiedza as w ciągu jakiegoś czasu. Warto też przypomnieć się użytkownikom, których forum utraciło lub też samo wyekspediowało w inne miejsca w sieci. W końcu te konta podały jakiś email. O amnestii dla "niegrzecznych" tez wspomnę.

Przede wszystkim należy przeciąć wrzoda i pozbawić władzy tę osobę, która swą działalnością dobija to forum, jak choroba.

Aksamit, prowadziłeś kiedyś forum od strony administratorskiej? A dwa, to, że właściciel forum powinien dbać, to chyba jest oczywiste, śmiem jednak twierdzić, że nie dba, a zależy mu tylko i wyłącznie na ruchu, kliknięciach, reklamach itp rzeczach. Merytoryczne forum to było za czasów Lukara...

Aksamit, prowadziłeś kiedyś forum od strony administratorskiej? A dwa, to, że właściciel forum powinien dbać, to chyba jest oczywiste, śmiem jednak twierdzić, że nie dba, a zależy mu tylko i wyłącznie na ruchu, kliknięciach, reklamach itp rzeczach. Merytoryczne forum to było za czasów Lukara...

Gdyby czytał dokładniej moje posty nie zadałbyś tego pytania. Gdybym zliczył łączny czas tej niewdzięcznej roboty może wyszłyby ze dwie dekady. Największy serwis informacyjny miał kilkukrotnie więcej użytkowników niż as. Obecnie raczej z doskoku "chałturzę", ale tylko wtedy jak bardzo potrzebuję pieniędzy a i ofert coraz mniej i chęci również.

stereo-hifi.com

Naprawdę sądzicie, że kogokolwiek obchodzi co tutaj napiszecie?

Podejrzewam, że właściciel tej strony nawet nie wie, że w ogóle coś takiego posiada w pakiecie,

który trzyma tylko po to, żeby przy pierwszej lepszej okazji z jakimś tam zyskiem sprzedać,

a w tak zwanym międzyczasie ciągnąć kasę z reklam upychanych do oporu gdzie się tylko da.

Dla niego to jest tylko i wyłącznie lokata kapitału, a nie misja spełniana kaprysów użytkowników,

którzy interesują go tyle co zeszłoroczne liście, nie będzie tych, to przyjdą następni, żadna strata,

najważniejsze, żeby statystyki się zgadzały, bo każdy potencjalny nabywca tylko na to będzie patrzył.

Dlatego możecie już przestać nadaremnie się produkować, bo to i tak niczego nie zmieni.

Rozpoczęty proces agonii audiostereo będzie postępował niezależnie od tego co i kto tu jeszcze naskrobie.

P.S.

"Merytoryczne forum to było za czasów Lukara..."

Za czasów Lukara forum było dla autentycznych pasjonatów i miłośników audio z całego kraju,

którzy mogli w jednym miejscu się spotkać i wymieniać między sobą wiedzę oraz doświadczenie.

Dzisiaj to forum dla pozerów, którzy w Playboyu u dentysty przeczytali, że istnieje coś takiego jak audiofil,

nakupowali gratów za ile mogli, poustawiali ołtarzyki swej zajebistości i teraz się nudzą, bo co tu dalej robić,

przecież nie po to zostali super audiofilami, żeby siedzieć w domu i się na te sprzęty gapić jak sroka w gnat.

No to odpalili komputery, wpisali w google "audiofil" i tak trafili na to forum, gdzie mogą brylować przed hołotą.

Edytowane przez parantulla
Gość masza1968

(Konto usunięte)

Zadziwiające jrst to że na przestrzeni lat pojawiło się kilka odlamow forum ale żadne nie uzyskało nawet 1/10 statusu AS

Znam jedno i wszyscy się tam modlą żeby nie uzyskało nawet 1/100 takiego statusu.

Ludzie wolą spokój. Wpadło juz tam kilka gwiazd z AS i szybko się znudzili bo nie mieli poklasku.

I dalej jest spokój.

A jakież to gwiazdy tam wpadły i się znudziły? Jeśli to jest to forum o którym myślę, to mega nuda. Większość wpisów to...niepełnoletnia panienka mająca pojęcie o audio na poziomie 6-cio latka, koleś "specjalista" od vinyla, który nie ma pojęcia o prawidłowym ustawieniu kolumn ale uważa się za doradce w kwestii dobrego brzmienia, kilku handlarzy vinylami i niewątpliwie też paru porządnych melomanów. Ale jeśli ktoś nie jest wielbicielem vinyli, to nie ma tam czego szukać. I co ma do tego poklask?

Edytowane przez sly30
Gość masza1968

(Konto usunięte)

A jakież to gwiazdy tam wpadły i się znudziły? Jeśli to jest to forum o którym myślę to mega nuda. Większość wpisów to jednak niepełnoletnia panienka mająca pojęcie o audio na poziomie 6-cio latka, koleś "specjalista" od vinyla który nie ma pojęcia o prawidłowym ustawieniu kolumn ale uważa się za doradce w kwestii dobrego brzmienia, kilku handlarzy vinylami i niewątpliwie paru porządnych melomanów. Ale jeśli ktoś nie jest wielbicielem vinyli to nie ma tam czego szukać. I co ma do tego poklask?

Jeśli o tym samym myślimy to ta niepełnoletnia panienka nic nie pisze na temat sprzętów. Więcej o muzyce i zapewniam, że o muzyce (stary rock) wie wiele więcej niż 90% tu klepiących o dupie maryni i o kablach.

W kategoriach wyścigu na długość ptaka to masz w zupełności rację. Nikt tam się tą dyscyplina nie para. Więc dla tutejszych hajendowców może być nudno. Dla mnie nie jest.

Handlarz płytami jest tylko jeden. Trafił tam na zaproszenie właściciela forum po konsultacjach ze wszystkimi użytkownikami.. Do tej pory popełnił tam może z 10 wpisów.

Do prawidłowego ustawienia wkładki i ramienia ustawienie kolumn nie ma nic wspólnego. Słucha jak chce.

Tyle w temacie nudnego forum z mojego punktu widzenia.

Przynajmniej trolli tam nie ma :)

A powiedz jeszcze po jasną cholerą takimi tekstami psujesz innym dobrą zabawę?

Dobrze się bawią, nie zaśmiecają Wam salonika i całego AS więc o co chodzi? I, tam dobrze i tu się nie pchają. Tylko chyba ja jeszcze od czasu do czasu(coraz rzadziej tu zaglądam).

Edytowane przez masza1968
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.