Skocz do zawartości
IGNORED

Forum - funkcjonalność, sprawy techniczne i organizacyjne

Rekomendowane odpowiedzi

Oczywiście,że można i tak,( choć moim zdaniem to osłabianie swojej własnej pozycji ),ale z czasem może się okazać, że pozostaniesz sam na placu boju.

Jestem pacyfistą. ;)

Prawda taka niestety jest i prawda w oczy kole, za to też nie lubicie i nie trawcie buma :). Widzą to też inni na forum nie tylko ja.

O szacunku natomiast panowie wiecie tyle, co nic, więc co jak co, ale z wami raczej o takich cechach trudno dyskutować, jak i tracić czas na wyjaśnianie elementarnych zasad. Nabijaj posty Sly, nabijaj, ale lepie może zadbaj o własne zdrowie, na dobry początek :).

BTW. Z tego co mi wiadomo, na forum |farbowanym lisem| jest jedna osoba, czyli znany sprzedawca działający pod nikiem zaczynającym się na literkę "E", zatem nie jestem nim ja, a ksywka ta pochodzi od jednego z naszym dobrych kolegów, którego tutaj już z nami nie ma. Jeśli chcecie mi dopiec (co będzie b. trudne), to nie używajcie cudzych ksywek, tylko musicie się bardziej postarać i użyć duuużej ilości szarych komórek, ale obawiam się, że tej granicy nie uda się wam przeskoczyć. Próbujcie dalej złotouści :)

Po 1- określenie farbowany lis jest znane i powszechne. Nie jest niczyją własnością ani określeniem tylko i wyłącznie konkretnej osoby. Opisuje określoną postawę. Jak widać dotyczy wielu osób, jak w życiu.

Po 2- uwagi personalne pod moim adresem świadczą tylko o Tobie i potwierdzają, że Twoje wpisy o tolerancji, kulturze itd to stek fałszywych bzdur. Gdy nie ma argumentów to stosuje się osobiste wycieczki ale to śmieciarska metoda prowadzenia sporu.

Po 3- pogardliwe określenia forumowicza Piano nie pozostawiają pola do dyskusji. Są jakie są i każdy to widzi.

Po 4- z punktu 2 i 3 wynika, że określenie farbowany lis dotyczy ciebie w 100%.

Edytowane przez sly30

Ostatnio któryś moderator, chyba Cir dowala mi punkty karne, z czego część bezpodstawnie. Wygląda na to, że wspiera Buma i jego grupę. Dziwne to jest dla mnie ale wszystko na to wskazuje.

Ja też miałem swoich "opiekunów" wśród moderatorów. Akurat tak się zawsze składało, że bylii to ci, co do ktróych wyraziłem opinię, że się do tej rolii nie nadają. Do dzisiaj, z tej czwórki trzech już "odleciało" .

I to nie z mojego powodu :)

Nie chodzi o pręczenie, bo to jest z założenia bez sensu, Nikt nie może ręczyć za coś, na co nie ma wpywu.

Byleby zasady obowiązywały, takk, jak innych.

Jestem innego zdania. Proszę o poręczenia aby uświadomić bumowi, ze wracając do forum ma dług własnie u Was, poręczających za niego. To nie jest gówniarz, aby nie zdawał sobie sprawy, ze wracając do dotychczasowego procederu właśnie Was zlekceważy.

Moderacje, Adminow i obowiązujące tu zasady, to On od dawna ma w dupie.

Próbujcie dalej złotouści :)

Nie generalizuj - proszę.Nie atakujmy się złośliwie.Nie sugerujmy proszę,że całe grupy są identyczne tylko dlatego,że jeden,czy drugi coś tam nieładnego napisze.Każdy moim zdaniem sam odpowiada za własne słowa.W przeciwnym wypadku tworzy się konflikt totalny a to jest bez sensu.Zapewniam Cię że właśnie w saloniku chcemy stworzyć atmosferę spokojnych rozmów,bez uogólnień i rozdymania niepotrzebnych konfliktów.Należeć naprawdę może każdy,jeśli udowodni,że potrafi się do prostych zasad zastosować i przekona o tym innych.A złośliwe nawzajem sie wykłocania to tylko uniemożliwiają.

Panowie, odpuście nieco Sly, dajcie mu też ochłonąć.

Nie rozumiem, przecież sly to maszyna do pisania postów :). Sprawdzamy tylko wytrzymałość i ile można najwięcej wycisnąć :).

Po 1- określenie farbowany lis jest znane i powszechne. Nie jest niczyją własnością ani określeniem tylko i wyłącznie konkretnej osoby.

Po 2- uwagi personalne pod moim adresem świadczą tylko o Tobie i potwierdzają, że Twoje wpisy o tolerancji, kulturze itd to stek fałszywych bzdur.

Po 3- pogardliwe określenia forumowicza Piano nie pozostawiają pola do dyskusji. Są jakie są i każdy to widzi.

Ad. 1 Na tym akurat jest i nawet zwróciła mi dziś na to uwagę inna osoba, że na AS jest tylko jeden farbowany lis :).

Ad. 2 Uwagi dotyczą waszego zachowania.

Ad. 3 Nie pogardliwe, tylko żartobliwe, a wy przecież dystansu nie macie do siebie. Po mnie ten wasz listek czy cokolwiek spływa, nie przejmuję się. Jeśli natomiast ktoś po raz kolejny mnie zaczepia, to nie oczekuj, że za każdym razem pozostanę bierny i będę grzecznie to tolerował. Jeśli kolega miał wczoraj problem, to mógł napisać o swoich bólach na PW, zadzwonić, a nie wylewać żale w saloniku do kolegów. Nie skorzystał, zresztą ponownie, trudno, po raz kolejny udowodnił tylko, że potrafi tylko głośno krzyczeć na forum, ale jak przyjdzie co do czego, to ogon pod siebie i poszedł. Cała filozofia forumowych kozaczków.

Jestem innego zdania. Proszę o poręczenia aby uświadomić bumowi, ze wracając do forum ma dług własnie u Was, poręczających za niego. To nie jest gówniarz, aby nie zdawał sobie sprawy, ze wracając do dotychczasowego procederu właśnie Was zlekceważy.

Moderacje, Adminow i obowiązujące tu zasady, to On od dawna ma w dupie.

Możesz mieć swoje zdanie,

Jak pamiętam, Szymon też miał moderację w d... więc dlaczego ma byc traktowany inaczej?

Edytowane przez jar1

Nie generalizuj - proszę.Nie atakujmy się złośliwie.Nie sugerujmy proszę,że całe grupy są identyczne tylko dlatego,że jeden,czy drugi coś tam nieładnego napisze.Każdy moim zdaniem sam odpowiada za własne słowa.W przeciwnym wypadku tworzy się konflikt totalny a to jest bez sensu.Zapewniam Cię że właśnie w saloniku chcemy stworzyć atmosferę spokojnych rozmów,bez uogólnień i rozdymania niepotrzebnych konfliktów.Należeć naprawdę może każdy,jeśli udowodni,że potrafi się do prostych zasad zastosować i przekona o tym innych.A złośliwe nawzajem sie wykłocania to tylko uniemożliwiają.

Plustek, pełna zgoda. Wczoraj dyskutowaliśmy w saloniku na poziomie, spokojnie i bez emocji, do czasu aż dwóch salonowców z manierami spod budki z piwem, zaczęło snuć insynuacje i zaczepki słowne. Dalszą historię znamy. Za budowaniem spokojnego forum jestem oczywiście za, ale nie da się tak, jeśli istnieją ww. zachowania.

Proszę o poręczenia aby uświadomić bumowi, ze wracając do forum ma dług własnie u Was, poręczających za niego

Słuszna i konieczna chyba uwaga, tylko czy po wybrykach kolegi "B"-zdołacie przekonać innych.Ja sam nie jestem przekonany.Dlatego jestem zdecydowanie przeciwny jego wejściu do saloniku póki co.

Panie Kali, na pewno? Jesteś Za wtedy, gdy ktoś może tobie napisać parę słów niewygodnej prawdy. Ale gdy ty dowalasz innym to już wcale nie jesteś tak bardzo ZA owymi manierami.

>SVART

A coś się tak rozbuchał. Taki spokojny i sympatyczny człowiek :)

Jesli akcepujemy jednych kontrowersynych użytkowników to pozostałych też.

Akceptacja dotyczy istnienia i bytu a nie poglądów.

Edytowane przez jar1

Możesz mieć swoje zdanie,

Jak pamiętam, Szymon też miał moderację w d... więc dlaczego ma być traktowany inaczej?

Nie ma być traktowany inaczej. Napisałem tylko, że ja za niego poręczam i wystąpię z prośbą do Admina o Jego przywrócenie. Tylko tyle.

do czasu aż dwóch salonowców z manierami spod budki z piwem, zaczęło snuć insynuacje i zaczepki słowne.

Od tego są żółte kartki właśnie.Jeśli uważasz,że ktoś posunął się za daleko to korzystaj - tylko uzasadnij proszę logicznie i sprawiedliwie.Wierze, że w saloniku nietykalnych nie ma.Walczmy o kulturę - nawet jeśli nie każdy potrafi być merytoryczny, bo nie ma wszystkowiędzących.

A propos postawy Svarta przypomina mi się pewna historia. Amerykanie podczas II Wojny Światowej w pewnym momencie mieli już bombę atomową. I prezydent USA na jednym ze spotkań podszedł do Stalina i mówi mu..."mamy ją, mamy bombę atomową". Stalin nie zareagował, udał że nie słyszy albo że nie rozumie. W tym samym czasie w Rosji zespół prof.Kurczatowa usilnie pracował nad sowiecką bombą atomową. Jednakże mimo nieograniczonych środków jakie Stalin przeznaczał na owe badania to efektu nie było. W tym czasie Stalin nagle stał się największym na świecie orędownikiem pokoju, tolerancji, poszanowania innych narodów itd...ale tyko do czasu, gdy sowietom udało się nielegalnie pozyskać szpiegowskie materiały nuklearne od Rosenbergów. Wtedy zakończył się pokojowy nurt u Stalina i zaczęło się grożenie całemu światu.

Nie ma być traktowany inaczej. Napisałem tylko, że ja za niego poręczam i wystąpię z prośbą do Admina o Jego przywrócenie. Tylko tyle.

W takim razie, jakie przewidujesz konsekwencje poręczenia w obu przypadkach dla poręczającego?

W takim razie, jakie przewidujesz konsekwencje poręczenia w obu przypadkach dla poręczającego?

Absolutnie żadnych.

Jedynie zażądam konsekwencji w ocenie mojego działania jako moderatora, kiedy definitywnie zbanuję buma czy Szymona, jeśli zawiedzie nasze zaufanie. A to dla mnie ważne, aby nie posądzano mnie o Paltonizm!

Absolutnie żadnych.

Jedynie zażądam konsekwencji w ocenie mojego działania jako moderatora, kiedy definitywnie zbanuję buma czy Szymona, jeśli zawiedzie nasze zaufanie. A to dla mnie ważne, aby nie posądzano mnie o Paltonizm!

No to spoko.

Sprawa chyba załatwiona. Za Szymona ty a za buma papageno.

Teraz kolej na realizację ;)

Farbowany Lis nie jest samo w sobie pejoratywn

‘człowiek fałszywy, dwulicowy, udający kogoś innego niż jest naprawdę, oszust’,

Fakt, nie jest.

Samo w sobie! Nie ma w nim słów obraźliwych ani wulgarnych. Składa się z 2 neutralnych w swoim wyrazie słów. A że określa negatywną postawę to już inna kwestia.

A nie mówiłem, że to jest jak Stara Baśń? Co prawda w wersji modern, jednak wielu analogii można się doszukać w tym sporze.

Formowanie się państwa audofilskiego to nie żarty - akcja rozgrywa się na ziemiach audiofilskich i okrutny kniaż sly30 opuszcza swój zamek by wyciąć w pień okupujące plemiona, ale wiara i siła kmieci w jedność państwa audiofilskiego krzyżuje niecne plany okrutnego sly'a30-tego. Jest jeszcze kwestia Robina Buma, który podstępnie został wygnany do lasu i jako banita, wraz z grupą dywersantów, sam ustanawia prawa. Tylko czekać kiedy się pojawi, zjednoczy siły kmieciowskie i poprowadzi je pod wspólnym audiofilskim sztandarem na pałac Saloon.

Parker's Mood

Samo w sobie! Nie ma w nim słów obraźliwych ani wulgarnych. Składa się z 2 neutralnych w swoim wyrazie słów. A że określa negatywną postawę to już inna kwestia.

Coś jak inteligentny inaczej ?

Rozumiem, że według ciebie bumcio jest pieszczotliwe a pianinko już nie ?

Edytowane przez jezz

Ostatnio któryś moderator, chyba Cir dowala mi punkty karne, z czego część bezpodstawnie. Wygląda na to, że wspiera Buma i jego grupę. Dziwne to jest dla mnie ale wszystko na to wskazuje.

całe szczęscie że punkty masz nie ostatnio ale powiedziałbym "regularnie, systematycznie i od dawna od wielu moderatorów"

nie interesuja mnie twoje wojenki forumowe i szukanie powiązań do twoich poszukiwanych obiektów np bum

napisze po raz setny , guzik wiecie o pracy w moderacji , guzik wiecie o narzędziach moderacyjnych

to że ktos nie siedzi na forum całe dnie i nie szuka buma gdzie tylko sie da tak jak ty nie oznacza ze wspiera buma

piszesz to jedynie w celu podlewania konfliktu co widze ze robisz wszedzie gdzie sie da -równiez w saloniku

chcecie lepszych metod walki z klonami ? niestety tylko admin jest w stanie to zmienić

ile lat trzeba miec lat aby zrozumiec pare prostych faktów jak działa silnik forum , logowanie i identyfikacja usera na takich forach

Szanuj zdrowie należycie, bo jak umrzesz, stracisz życie

Panie Kali, na pewno? Jesteś Za wtedy, gdy ktoś może tobie napisać parę słów niewygodnej prawdy. Ale gdy ty dowalasz innym to już wcale nie jesteś tak bardzo ZA owymi manierami.

Czy ten wpis dotyczył mnie?Bo nie bardzo zrozumiałem.

Czy ten wpis dotyczył mnie?Bo nie bardzo zrozumiałem.

Nie ciebie.

Cir a za co dostałem ostatni punkt karny? Za zdanie...." No ale to są koledzy Svarta". I to jest zdanie zasługujące na punkt karny?

• Moderatorzy

A pianinko to co? To jest jawna pogarda dla innej osoby na forum.

Nie podoba Ci się takie zachowanie i to ma być wytłumaczenie dlaczego robisz to samo?

Określenie Farbowany Lis nie jest samo w sobie pejoratywne, ale określa pewną postawę z którą tu bez wątpienia mamy do czynienia.

Możesz napisać wprost o co dokładnie chodzi? Kto konkretnie jest tym farbowanym lisem? Napisz chociaż czy ja również nim jestem.

-----------------

• Moderatorzy

Nie ciebie.

Cir a za co dostałem ostatni punkt karny? Za zdanie...." No ale to są koledzy Svarta". I to jest zdanie zasługujące na punkt karny?

Może napisz jak przebiegał cała dyskusja i w jakim kontekście użyłeś tego sformułowania,.

Tylko przypominam Ci jednocześnie, że sam zabiegałeś o to by treści z salonika nie były dostępne dla osób spoza niego... Więc albo wyjaśnij tą sprawę z moderacją, albo ew. na łamach saloniku.

-----------------

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.